![]() |
1.23.2008 - lekeler
siyah üzerinde benekler, lekeler kırmızı üzerinde,sağda bir ayna yüzümü gösteren , aynada lekeler... 1.23.2008 - ...... uzakken yakın kılan bendim yakınken uzak kılan sen 1.23.2008 - otobüs dışardan bakıyorum içeriye giden bir otobüse içindekilere el sallıyorum bilinmezliğe giderken onlar son bir defa vedalaşmak için sonu olmayan bir yolculuk bu gidişler.... 1.23.2008 - göz perdesi bir göz perdesi arkasında yansımalar isimsiz bir kitap tozsuz bir rüzgar savrulmayan hayatlar tek düze sıradanlıklar avuçlarımızda boşluktan damlayarak azalan su zamana boyun eğen hayat gibi.... |
2.2.2008 - gelince ütüle
gelince ütüle bunları okkalı sözlerimi incecik yap ve git son baharda ağaçların arasında yürüyorum dökülen son bahar yaprakları sürüyorum ayaklarımı yere havaya kalkıp inen kuru yapraklar hüzün yanı başımda gözlerimde iki damla yaş sen gelince ütüle bunları duygularımı ütüle pürüzsüz kırışmamış dümdüz olsun duygularım lütfen sen gelince ütüle sahile döndü yolum dalganın gelgitlerinin sesleri arasında bulutlara ufuk çizgisine bakarken aklımdasen varken en iyisimi sen gelme git kendini bul önce sen uzak ol benden çünkü sen acı veriyorsun bu kadar kolay olmamalı yaşanmışlıklar, unutmalar, yeniden hayata başlamalar başkasını bulma ve yaşama onla devam etme bu kadar basit olmamalı en iyisimi sen git kendi duygularını kırıştır sen hiç bir şey ütüleme çünkü sen .... neyse.... |
2.4.2008 - ...12 buçuk günlük yas--YASTAYIM...
bir gidiş bir hüzün hüzünlerin ağırlığı acılardan ağır tam bu vakitlerdi gelişin geçen yıl , bana gelişin şimdi gittin ve ben kaldım bekledim bekledim bekledim yansımalarımı gördükçe aynada ben biraz daha bittim bittim bir hayal gördüm bir kır yolunda ilerliyorum bir kulübe tahta ahşap o koskoca adada yalnız olduğumu düşünürken ümit saçıyor bana içeri giriyorum ilerliyorum yavaşca bir tablo bir sallanan sandalye eski bir eskitilmişliği var sanki dışarda bir havlama sesi çıkıyorum dışarıya oğlumu görüyorum hiç bu kadar sevinmemiştim oysaki onunla oyunlar oynuyorum çok mutluyum şuan sonra sen geliyorsun yüzün karanlık sadece saçların var güzelliğini taşıyan ben saçlarını çok severdim yüzüne bakamıyorum da zaten baktığımdada göremiyorum hiç birşey elime veriyorsun bi anahtar "bu anahtar senin" diye bir ses senden anahtarı alıyorum ve sen adayı terk ediyorsun ben o koskoca adada yalnızım şimdi oğlumuda götürdün yüreğim yalnıza o evde yapayalnız kaldım şimdi ben o anahtarı istemedim hiç sadece orada olmak istedim ama kaldığım yer beni bırakıp gittiğin yalnızlığım gözlerimi açıyorum hayalden yoksun gerçeğimdede beni yalnızlığıma koyup gittin ama ben senleykende yalnızdım değil mi çünkü sen benle olamadın susmalarıma devam etmeliyim susmalar güzeldir ben asilliğimi korumalıyım basite indirgenmemiş olmalı yaşanmışlıklarım asil yaşamalı ve ölmeliyim ben düzene boyun eğmemeliyim ben temiz kalacağım ve sadece seveceğim seversem bu döngü elbet bozulacak ve anlamlı olan şey sevmek olacak ....artık düzen bozuldu...artık herkes arkadaş, herkes sevişiyor, sevmeden..... |
2.5.2008 - son
bu masalın sonunda güzel bir son istedim güzel sonlardan uzak tüm sonlarım gözlerim sonu gördü alevlerin içerisinde bir kent var yanmış kül olmuş zaman yitip gidiyor sonlar kötü sonlarla sürüyor mutluluktan uzak sonlar bir son düşlenemez halde dünya |
sahtelik
__________________________ zaman kavramını hiç sevmem geçiyor gidiyor işte geçmişte var bugünde gelecekte geçmiş geçmiş gitmiş işte bugünde yaşanıyor gelecekte ise bir kaç attığımız adımın sonunda vardığımız yol ve her yol ayrımında attığımız adımlarla varacağımız başka yol ayrımları ve elbette var olan sona yol alış hızlı gitsekde yavaş gitsekde bunu belirleyen zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçio zaten şuan bir dağ eteğinde yeşilliklerin içinde hadi çiçekler ve ağaçlarda olsun sırt üstü yatıp ağaçların dalları ve yaprakları arasından gökyüzüne bakıp bulutları seyrederken kaybolmak istiyorum nedense zaman kavramı olmadan hem geceyi hem gündüzü izlemek sırt üstü yatıp her geçen bulutu birşeylere benzetmek ve hayal gücümün sınırlarını zorlayıp kendime her gece ve gündüzde yeni hikayeler anlatıp avundurmak bi nevi hergün aynı bulut ve aynı aldığı şekil olacak değil ya gökyüzü gece hep yıldızlı olacak değilya bazen kapalı bazen yağmurlu olur mesela her gün farklı bi heyecan işte al sana yaşa dur zaman kavramı güdmeden şimdi düşünüyorumda eskiden bi söylemim vardı düşünmek acı çekmektir diye doğru demişim gerçekten sırtımı yaslayınca tabiata gökyüzünü seyre daldığımda var olmayan zaman ne güzelde akıp geçmiş düşünmeden hayal gücümde yarattığım sahte hikayelerle doldu geçti bak günler gerçek hayal yalan dolan sahtelik evet sahtelik bu yazının başlığı bu olsun sahtelik olsun nerden çıktı demeyin yazar ben değilmiyim al sana giriş al sana gelişme bağlarız artık bi yerden irdelemesekde olmaz değilmi akışına bırakalım yaşamı desekde yok illa ayrıntılarda boğulcaz sahtelik gözümü kapadığımda gerçek bir dünyam var ama hayalim de, gerçeklikde sahte gözümü açtığımda ağlayan bir dünya var oda sahte duygularımı büyütmek isterdim ya ben hep az yaşadığım bi duyguyu yaşaya yaşaya bağımlılık yapsın isterdim ondan başka duyguma geçer büyütmek isterdim ya böyle keşfe çıkardım ya hani duyguların sahteliği en ağır olan sahtelikmiş sanırım öyle bi geçmişe daldım yine bulutlara bakarken bugün yanımdaki arkadaşımla bir kelime söylememle aynı şekilleri çıkarmamız mutlu etti beni özlemişim anlaşılmayı özlemişim aynı duyguları yaşamayı insanlarla anlaşılmazlıkdan sıyrılmışım anlıkda olsa bir ortak zevk çıkmış ortaya eskiden aradığım şeydi bu dediklerim ama ama ozamanlar herkes sahteydi etrafımda sadelikden uzak hayatın içinde kendi hayatlarıda kendi oyunlarıyla sahtelikleriyle girdiler ve çıktılar seni düşündüm herzamanki gibi gerçekken sen aslında var olmadığını bir bulut gibi gözükürken şekillerin varken senle hayal gücümü zorlarken oretaya çıkan şekillerle umuda yelken açarken kaybolan bir bulut gibi daha demin var olup sonra sahtelikle yok olan bir an işte ama ben zaman kavramından soyutlanıp sahteliğide unutup kaldığım yerden devam etmelere o attığım adımlara devam edeceğim adımların sonunda hep yeni adımlar vardır...... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:28 . |