![]() |
Havsalam almıyordu bu hazin hali önce Ah, ey zavallı cami, seni böyle görünce Dertli bir çocuk gibi imanıma bağlandım; Allah'ımın ismini daha çok candan andım. Ne kadar yabancısın böyle sokaklarda sen! Böyle sokaklarda ki, anası can verirken, Işıklı kahvelerde kendi öz evladı var... Böyle sokaklarda ki, çamurlu kaldırımlar, En kirlenmiş bayrağın taşıyor gölgesini, Üstünde orospular yükseltiyor sesini. Burda bütün gözleri bir siyah el bağlıyor, Yalnız senin göğsünde büyük ruhun ağlıyor. Kendi elemim gibi anlıyorum ben bunu, Anlıyorum bu yerde azap çeken ruhunu Bu imansız muhitte öyle yalnızsın ki sen Bir teselli bulurdun ruhumu görebilsen! Ey bu caminin ruhu: Bize mucize göster Mukaddes huzurunda el bağlamayan bu yer Bir gün harap olmazsa Türkün kılıç kınıyla, Baştan başa tutuşsun... göklerin yangınıyla.. |
Alıntı:
Nihayet eve geLdim ve dinLeyebiLdim.. :2: erken baslamisiz ama.. geL tezkere geeL geel geL.:78: |
Oy Omrum...
|
Sahi Siz mi Geldiniz.. Saksılar mı Işıdı.. Güzel ağzın belli çarşılardan geçmişsiniz Bunlar Akad'da öyle defterler kitaplardı Cumartesi işte ellerinizi değdiniz Usumda ben sizinle ne güzel gökler tuttum Büyüttüm kiliseler gibi yalnızlığımı Baktım yazılarıma, kentlerime görüyorum Siz getirdiniz bu şey padişah akşamını Böyle bir karanlık, f'li öyle bir şeydiniz Bize o sulardan bir o rüzgarlardır vurmuş Akad'da bir gül güler şimdi mektuplarda Bir haziranla bir başka eylül arasında.. ... .. . |
Ay isigindan uzak bahcelerde..
Senmisin esen ? yoksa Ruzgar mi ..? Olummu ? gezinen Koselerde...? Senmisin ? oksayan ? sacLarimi..? |
Kalbimi burkan parca..
|
Sevgilim .... işte eylül Ve işte senin usul usul seğiren yüzün.. Zaman ki sonsuzdur Bitmemiş şiirler gibidir.. Bazı hüzünleri.. Bazı nehirleri tutup anlatmak gibidir.. Biz ki zamanı tırnak içine alıp yaşadık İsteğin bulanık kıyısında.. Bundan değil midir bizim aşkımızda.. Sürekli bir akşam hüznü vardır.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Aglama ne olur Sen acıyı gel bende gör.. Elveda derken sana isyanım var olanlara.. Seninle oldugum gün kopamam bir kez daha.. bilirsin çok çılgınım bir sana kıyamadım.. Uzülme üzülme unutmam ayrılık var diye üzülme üzülme Aşıgım seviyorum bende.. |
Inan ki..
Inan ki senden başka hiç kimse yok içimde Yüzüne bakmasamda başımı çevirsemde Seni her gördüğümde.. Seni her gördüğümde.. Inan ki senden başka hiç kimse yok içimde.... Ne kadar kırgın olsam dargın olsamda bile.. Inan ki senden başka , hiç kimse yok içimde.... |
Yapma dedim...
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:18 . |