![]() |
|
Kavuşmak bir gün toprağa, Bir bahar cümbüşü olmak, Dört mevsimde ayrı ayrı Tabiatın düşü olmak... Bir buluttan düşen yağmur, Bir yıldızdan damlayan nur, Bir yeşil yaprakta huzur, Bir gonca gülüşü olmak... Yazın savrulmak harmanda, Kışın şahlanmak ummanda, Fecre karşı bir ormanda, Bir kuşun ötüşü olmak |
Gel , Ne Olur..
|
|
Duvarlar şahit.. Karlar.. Soguk.. Depremler, Aklima, hükmeden Simşekler, yağar beynime.. Kan damlar, göz yaşıma.. Yokluğunda Azrail düşer peşime.. Dikenleri kavrar avuçlarım.. Ateşleri çiğner ayaklarım.. Göğsümü deşer tırnaklarım.. Yastığım şahittir yalnızlığıma.. bir intihar.. kabus.. ölümler çıkar falıma.. jiletler keser yolumu.. Ciçekler solar mayın büyür tarlamda Nefesimle konuşur dilim.. Sessizce can verir güllerim.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Bir Ayrılış Hikayesi.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Erkek kadına dedi ki: - Seni seviyorum, ama nasıl? avuçlarımda camdan bir parça gibi kalbimi sıkıp parmaklarımı kanatarak kırasıya, çıldırasıya... Erkek kadına dedi ki: - Seni seviyorum, ama nasıl? kilometrelerce derin, kilometrelerce dümdüz, yüzde yüz, yüzde bin beşyüz yüzde hudutsuz kere yüz... Kadın erkeğe dedi ki: - Baktım dudağımla, yüreğimle, kafamla; severek, korkarak, eğilerek, dudağına, yüreğine, kafana. Şimdi ne söylüyorsam karanlıkta bir fısıltı gibi sen öğrettin bana... Ve artık biliyorum: Toprağın Yüzü güneşli bir ana gibi En son, en güzel çocuğunu emzirdiğini... Fakat neyleyim saçlarım dolanmış ölmekte olanın parmaklarına başımı kurtarmam kâbil değil! Sen yürümelisin, yeni doğan çocuğun gözlerine bakarak... Sen yürümelisin, beni bırakarak... Kadın sustu. SARILDILAR.. ... Bir kitap düştü yere... Kapandı bir pencere... AYRILDILAR.. ... Nazım Hikmet Ran |
Uzadi geceler..
|
uzadi geceler sabah olmuyor sensiz bu dunyama gunes dogmuyor hasretim askina gel de sev artik sevgilim askina doyum olmuyor olmuyor sensiz olmuyor sen sevmezsen kalbim huzur bulmuyor gulmuyor yuzum gulmuyor kader aldi seni bana vermiyor hasretin icimde bir alev gibi sensiz gecen hergun bir asir gibi nerdesin sevgilim don artik bana dusmusum pesine bir deli gibi olmuyor sensiz olmuyor sen sevmezsen kalbim huzur bulmuyor gulmuyor yuzum gulmuyor kader aldi seni bana vermiyor |
|
Yoksun Sen...
Yine sonbahar.. yine yagmurlu aksamlar.. yine sensiz o parklar.. yine bombos islak sokaklar.. ardimizda yillar.. dune sarilmis.. dune baglanmis.. arzular bize kuskun anilar.. yine aramizda caresiz tukenmez yasaklar.. yoksun sen.. esen ruzgarlarda.. ezilmis cicekler kaldirimlarda.. yalnizlik yine kollarimda.. sensiz yuruyoruz biz bulutlara.. belki biz seneler sonra.. belki de omur boyunca.. yazik cok zaman gecti.. baska sonbahar yok asla.. yoksun sen.. esen ruzgarlarda.. ezilmis cicekler kaldirimlarda.. yine sonbahar.. yine yagmurlu aksamlar.. yine sensiz o parklar.. yine bombos islak sokaklar.. ardimizda yillar.. dune sarilmis dune baglanmis.. arzular bize kuskun anilar.. yine aramizda caresiz tukenmez yasaklar.. Yoksun sen esen ruzgarlarda.. ezilmis cicekler kaldirimlarda.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:25 . |