![]() |
Alıntı:
Hımm, bu kitabı çok met ediyorlar. Ben daha okumadım. Ama okuyacağım en kısa zamanda. İkinci defa okuman güzel olduğunu gösteriyor. |
sadece bu okul dönemi içinde okuduğum otuz kitabın içinde en güzeliydi...
|
oooo kitap okumayı çok seviyorsun demek. Ne kadar güzel. Çok takdir ettim seni valla.:1:
|
yanlış anlama ne kadar çok okuduğumu kanıtlamak için değil sadece kitabın güzelliğini vurgulamak amacıyla öyle yzdım...
|
kitabın içinde nazım hikmetin şiirlerine sıkça yer verilmiş olması da dipnot benden sana:)
|
Alıntı:
Bu kitabı mutlaka okuyacağım. Hele de içinde Nazım varsa mutlaka okumam gerek demektir.:2: |
ksr bakma elktrik gitti ondn öyle habersiz çıktım..şimdi de çıkmam gerek çarşıda işlerim var...kendine iyi bak:25:
|
Görüşmek üzere.:2:
|
HAPİSTE YATACAK OLANA BAZI ÖĞÜTLER
Dünyadan, memleketinden, insandan umudum kesik değil diye İpe çekilmeyip de Atılırsan içeriye, Yatarsan on yıl, on beş yıl Daha da yatacağından başka, 'Sallansaydım ipin ucunda Bir bayrak gibi keşke'' Demiyeceksin, Yaşamakta ayak direyeceksin. Belki bahtiyarlık değildir artık, Boynunun borcudur fakat, Düşmana inat Bir gün fazla yaşamak. İçerde bir tarafınla yapayalnız kalabilirsin,K Kuyunun dibindeki taş gibi. Fakat öbür tarafın Dünyanın kalabalığına Öylesine karışmalı ki, Sen ürpermelisin içerde, Dışarda kırk günlük yerde yaprak kımıldasa. İçerde mektup beklemek, Yanık türküler söylemek bir de, Bir de gözünü tavena dikip sabahlamak Tatlıdır ama tehlikelidir. Tıraştan tıraşa yüzüne bak, Unut yaşını Koru kendini bitten, Bir de bahar akşamlarından; Bir de ekmeği Son lokmasına dek yemeği, Bir de ağız dolusu gülmeyi unutma hiçbir zaman. Bir de kimbilir, Sevdiğin kadın sevmez olur, Ufak bir iş deme, Yemyeşil bir dal kırılmış gibi gelir, İçerdeki adama. İçerde gülü, bahçeyi düşünmek fena, Dağları, deryaları düşünmek iyi. Durup dinlenmeden yazmayı, Bir de dokumacılığı tavsiye ederim sana, Bir de ayna dökmeyi. Yani içerde onyıl, on beş yıl, Daha da fazla hatta Geçirilmez değil, Geçirilir, Kararmasın yeter ki Sol memenin altındaki cevahir! NAZIM HİKMET |
Şair olsam Şair olsam geldsem sana Şiirler türküler söylesem Zenci dişi aydınlığı alnında Ve kestane gözlerinde bakışım Akşam olsam gelsem sana Uyusan ben de uyusam usulcana öpsem seni Aşıkcana kucaklasam O seni gülüm o seni Kirpiklerini gözleri Kucaklaması gibi Kucaklarım seni HASRET GÜLTEKİN |
Alıntı:
Canını sıkan birileri mi oldu forumda? Neden böyle dedin ki? |
Helin Gewre boze rindike Çavreşe çav beleke Kewe çima dilezini Benda kesi namini Roniya roje derewe Şeven li vir pir tari ne Li çiya zinar ezmanan xinim Axa jindari ji hilweşinim Ger be wargehbim eze neminim Liber bayezemanan Beridayi germiyananan Ka wer neçe le dine Çileyi germa havini Gellek mina te çübun Mirin ne tu mizgini Helin Hey kumral ve güzel kız Kara gözlü şirin kız Hey güvercin , nedir bu telaş ve acele Neden beklememektesin hiç kimseyi Güneşin ışınları sahtedir Çok karanlıktır burda akşam Yüksek dağları gökyüzüne asayım Ve yaşamı yaratan toprağı Oradan yeryüzüne bırakayım Ve yersiz kaldığımda oraya yerleşeyim Eski zamanların rüzgarında Ve yüzümü kavuran sıcaklara verdim Gel artık gitme deli divane Yazın sıcak kırkında gel Birçokları gelmedi senin gibi Ölüm müjde değildir |
BİR ADIN KALMALI
bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet sen say ki ben hiç ağlamadım hiç ateşe tutmadım yüreğimi geceleri, koynuma almadım ihaneti ve say ki bütün şiirler gözlerini bütün şarkılar saçlarını söylemedi hele nihavent hele buselik hiç geçmedi fikrimden ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın içimin nehirlerinden evet yangın evet salaş yalvarmanın korkusunda talan evet kaybetmenin o zehirli buğusu evet nisyan evet kahrolmuş sayfaların arasında adın sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı bu sevda biraz nadan biraz da hıçkırık tadı pencere önü menekşelerinde her akşam dağlar sonra oynadı yerinden ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı yani ben seni sevdiğim zaman ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın yine de bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet beni affet Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Yanımı saran bu dört duvar mı?
Ölümden öteye köy var mı? Nazım Hikmet... |
:25:
|
Alıntı:
Çok güzelmiş. Yüreğine sağlık.:4: |
Alıntı:
Yine döktürüyorsun yoldaş.:1: |
Gelir gelmez nereye gittin yoldaş yaw?:65:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Rica ederim.:2:
|
Nasılsın?
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim sen nasılsın?
|
Alıntı:
Ya. Ne kadar güzel.:2: |
Ben de iyiyim. Sağol. Bugün tatil, keyif çatıyorum işte öylesine.
|
iyi yapıyorsun;)birşey soracam izninle ve de özel değilse..öğretmenlik yaptığını söylemiştin, hangi okulda bu şanslı öğrencikler?:)yani özel değilse...
|
Rica ederim pek özel sayılmaz benim için.
Öğretmenliğe yeni başladım. Bahçesaray ilçesinde bir okul olacağı kesin ama hangi okul olduğu tam olarak kesinleşmedi. Eylül başında netleşecek. |
hmm anladım....hayırlısı olsun..öğretmenlik hayatında başarılar dilerim:)
|
Çok teşekkür ederim.:70:
|
Bir soru da ben sormak isterim sana izin verirsen.
Eğer özel değilse acaba hangi mesleği yapmayı düşünüyorsun? |
izin ne demek istediğini sorabilirsin..çocukluğumdan beri doktorluğu düşünüyorum ama bu son iki sene eczacılık da aklıma yatmıyor değil..bakalım nolacak
|
Yoldaş, tahmin et kim bu?
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
Senin için en hayırlısı olur inşallah.:69: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Beğeneceğine emindim.:D
|
Alıntı:
|
ooff özledim onu da şu tatil çabuk bitse de görebilsem yine ekranda
|