![]() |
Giz Ses..
Bir rüzgarda buldu Seni bir rüzgarda yitirdi.. Penceresinden baktı sine sine yağan uçarı yağmura.. ve essin dedi, bir daha essin, sen çünkü bana eşsizsin.. Gökyüzünde karmaşık bir sözdizimiydi kurduğu esin.. Perisinin - çekti sinesine.. koydu bulutlardan bir tortuyu.. uzan dedi.. uzan Enis, tam " Bir gece için biriksin Sesin.. " |
Içimde bi Sensizlik.. Gerisi RüYa... |
kilitli bahçeler.. Boş sayfalara damlamış gözyaşları kelimelere dökülmüş yaşamlar.. beyaz sayfaları kirletmiş mürekkep lekeleri uzun yaşamlara dair kısa sözcükler.. Kırık kalbim gibi birleştirdiğim, parçalardan oluşan aynaya bakıyorum gördüğüm şey ben değil, benden de öte.... diye devam eden yazarini bilmedigim siir.. |
RİMEL VE FUTBOL Evrende bir gezegenin üstünde bulunuyoruz.. bu çılgınca bir düşünce.. bir evrenin olduğunu bile düşünmek çılgınca... öyle kızlar varki fazla rimelden bu evreni göremiyorlar... öyle erkekler var ki futbol oynamaktan ve seyretmekten bakışlarını ufuk çizgisinin üzerine kaldıramıyorlar.. rimel ve futbol asıl gerçeklik.. bu gerçeklik bizi burnumuzun ucundan biraz daha uzağa bakmak konusunda engellememeli |
Onay
~bir solukta okumak istemiyorum seni, sayfalarını çevirme ~ Uyku tutmadı, Sen tut beni.. en son koynunda unuttum günaydın dilimi.. Gözlerinde büyüdüm, yüreğim sende çocuk kaldı hadi kalk gidelim, bizi görüp yazacaklar, az kaldı En keyifli sabah kahvaltım ! Sen, göğsünde yürüdüğüm balıkçı kasabası.. Akşamdan kalsın öpüşlerin, yalpalasın dudaklarımda susuyorum, özlemin gelincik tarlası susatma.. Gözüm tutmadı sensizliği, bir daha yollama.. Efkar dağıttım, herkese biraz düştü.. dalgalara gözlerimle yazdım şiirimi, ıslandı ama yırtılmadı.. kalbim, içli şarkılar kuşağı. İçinden geçiyor.. parmaklarım karanlıkta mum gibi.. sana yazıldıkça eriyor.. Ateşli çingene dansım! Sen.. uzağında kaldığım deniz ülkesi.. Tutamayacağın sözler ver bana, ben tutarım.. nefes alsın yorgunluğun dağınık yatak akşamlarında Biliyorum, gözlerin bir İstanbul hatırası kapatma.. Ellerim tutmadı vedada, yaşlandım beni kendinde bağışla .. .. |
Müşkül Mevki.. Bütün şiirler bu sokakta toplandı.. bir gözleri sürmeliye ne adaklar adandı bilseniz, o şiirlere el sürmezdiniz, bozulmasın korkusuyla büyüsü muhabbetin bitirilmemiş sevdalarda, adına aşk dediğimiz, ellerine ve heryerine kına yaktığımız, türküler yaktığımız, bir koca gençliği hikaye ettiğimiz.. "müşkül mevkilerini" keşfettim trenlerin hayatın bir yerinden yola çıkan ve nereye gittiği bilinmeyen. Sonra sana rastladım Yolculuğun en güzel yerinde Adını bile sormadım Öyle güzeldin ki Seyretmek yetiyordu Konuşmasan da önemi yok Ben konuşuyorum ya Konuşursan tükeneceksin sanki Sanki bitivereceksin Trenden inivereceksin bilinmez bir yerde Beni "müşkül mevkide" yapayalnız bırakacaksın Azığımı bölüşürüm Sigaramı Uyurken sen ben beklerim İneceğin yeri haber veririm Dur yanımda Bu yolculuk Sensiz çekilmiyor. .. . |
Savruldun da gönül fırtınalarla,yalancı baharın peşinden,
Kızıl duman,sıcak gülüşler yağan düş gecesinde... Uzun boylu,hoş seda bir sarhoşun ateşinden, Gözleri yaşlı masada yarım kalan meysin işte... Tozpembe namelerle ıslandın yağmurun hoş sesinden, Gem vuramadın gönül aşkta ki hırçın esişe... Hiç yazılmamış senaryonun boş bestesinden, Dilimdeki feryatta ağlatılan kırık neysin işte... Yaraladın kendi kendini en ince yerinden, Telli duvaklı gelin oldun gönül kimliksiz titreyişe, Umuda yaslı son nefesle,taş kalpli acının dilinden Sevgilinin bağrından atılan hançerli heysin işte |
Bir zamanlar sen vardın ya ben böyle yok değildim
Düşünürdüm neyi mi? Hep seni odalarda Kimdi bana benziyen baktığım aynalarda Senden başkası mıydı o sessiz beklediğim Bir zamanlar sen vardın ya ben böyle değildim Kim bilir ağlamayı ölüp kendi kabrinde Sensizliği bu türlü benim kadar kim bilir Akşam karanlığında herkes gider o gelir En sevdiğim çiçekler çürümüş ellerinde Kim bilir ağlamayı ölüp kendi kabrinde Ya sensizlik ölmekse her gün bir başka türlü Ya bir şey olmamaksa sen olmak o yerlerde Yaşamak nerde hani yaşamak gücü nerde Bilinmez sensiz kalan yaşıyor mu ölü mü Ya sensizlik ölmekse her gün bir başka türlü. |
Necip Fazil Kisakurek - Kaldirimlar. |
aksilikler, zincirleme kaza gibi bazen sen kovarsın, onlar gelir gitmezler hiç tependen başlamaya görsün herşey bir anda ters gitmeye dönmez allah, dönmez bir türlü gerisin geriye geç kalırsın, trafik sıkışır bir de çamur bulaşır en gerekli hassas anda ağzın dilin dolaşır en romantik anda kayarsın sırtın yere yapışır tam da sevdim dediğin anda aşkın kayıplara karışır bunaldım daraldım önce koştum, koştum biraz biraz da ip atladım sonra bir türkü tutturdum da birazcık rahatladım.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:06 . |