![]() |
rica ederim iyi forumlar....
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
(Irak Savaşı'nda anne -babası ölen ve kendisinin de kolları ve bacakları kopan çocuk Ömer'in Irak Savaşı'nı yöneten Mr. Franks'a yazdıgı şiir) Ben Basralı Ömer. Belki haberin yoktur Diye yazıyorum Mr. Franks Önce demokrasi yağdı göklerimizden, Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet... Ve insan hakları Namlularından Yüzü maskeli adamların Saniyede bilmem kaç adet. Demokrasi bizim eve de isabet etti. Bir gün sonra anladım Koptuğunu ayaklarımın. Tam on sekiz adet İnsan hakları saymışlar Vücudunda babamın. Annem yoktu zaten, Ben doğarken İlaç yokluğundan ölmüş... Ambargo falan dediler ya; Anlamadım, çocukluk aklı işte Oluşmadan sökülmüş... Sizde de barış böyle midir Mr. Franks? İnsan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mı orada da? Düşer mi ayın kan gölüne aksi? Güpegündüz düşer mi pazar yerine demokrasi? Zenginlik, İnsanları korkudan uykusuz bırakır. Kuşları gökyüzü terk eder mi orada da? Babamla mırıldandığım o son dua dilimde. Ayaklarım hastanede Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar kaldı ellerimde. Çocukların var mı Mr. Franks? Al oğluna götür onları! Bari işe yarasın. Kim bilir baktıkça, Bazen beni hatırlarsın. Bu nasıl demokrasi Mr. Franks? Düştüğü yeri yaktı... Merhamet hür dünyaya Bu kadar mı ıraktı? SAVAŞA DUR.SAVAŞI DURDUR teşekkürler firari |
rica ederim....
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Yürek mi dayanır buna, insan demek olur mu buna yapanlara, yakışır mı "Dur" dememek bunlara? Nerde insanlık, hani nerde insan hakları? Paylaşım için teşekkürler... |
yok İŞte Demek Kİ Her İnsanin Hakki YokmuŞ.....
|
yazık ya. çok güzel bi paylaşım olmuş bunları düşünmek lazım.
|
YA ÇOK KÖTÜ ALLAH KAHRETSIN BUNU YAPANLARI.BUNLARI YAPARKEN HİÇ Mİ VİCDANLARI SIZLAMIYOR.BUNLARIN AYNILARI KENDI AILELERINE YAPILSA NE HISSEDERLER ACABA.paylasım için teşekkürler..
|
öyle valla vicdan yok eee ses çıkartan da olmayınca böyle oluyor......
|
bakmaya bile yüreğim dayanmadı içime fenalık geldi
bu nasıl bi canilik be nerde insan hakları olmuycak bi konuda avrupa ayağa kalkar bu konulardada nerdeler paylaşm için tşkler arkadaşm |
rica düşünelim biraz diye böyle bi paylaşım yaptım halimize bakalım... düşünelim..
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:22 . |