![]() |
Kavuşulmaz Sevgili(')ye
Ali Erkam Düşman kesildim gecelere Sensiz geçen uzun gecelere Ağlamak bile fayda etmiyor artık Bir kere de aynı kapıda, bin kere de Sevdanın boylu boyunca uzandığı ufka Yelken açtım, hasret gemisi altımda Ne fırtına caydırır beni, ne de dalgalar Boş dönecek olsam bile, sen varsın aklımda Bilmez misin ki ben deli bir derviş Aşkınla yanmış, tutuşmuş, kül olmuş Ne çare, gelmezsin; kaldım yine bîçare Her seferinde özlem çekmek, alnımın yazısı olmuş |
Sadece Ceylanlar Avlanmıyormuş
Gamze Aktan sadece ceylanlar avlanmiyormus, gulusunu gördum agina dustum... yalnizca serceler degil, gözyasi döken, böylesi severken durulmuyormus... kiyida kösede binlerce nefes.. asksiz olunca solunmuyormus.. kaybedince yasanan yakan pismanlik.. careler esmer teninde gizli.. nedir bu yapilan ne bu hoyratlik.. bagirip cagirsan sesin,duyulmuyormus... avuntu bir anlik care oluyor... sabahlari sessizce cikip gidermis.. mutluluk verdigin kucuk hediye.. her dönusunde yine bekleniyormus... ruzgara takilip gelen kokunu duyup, bir damla su bile askin tadinda.. cikmaz bir sokagin karanlik sonu.. icine dusmeden görulmuyormus... |
Seni Gördüm
Yaren Ali Kırbıyık Gezinirken bahçe bağı Dallarda hep seni gördüm Şeker şerbet süzdüm ağı Dallarda hep seni gördüm. Bülbülüm var dalda öten Dilindir hazıma yeten İpek saten kumaş keten Şallarda hep seni gördüm. Renkli renkli güller biçtim Senin için alı seçtim Merak edip kahve içtim Fallarda hep seni gördüm. Her şeyleri göze alıp Nağme nağme seni çalıp Cennet diye seyre dalıp Şollarda hep seni gördüm. Sen şirinsin ben ferhat Suçum sevmek eyle berat İnce uzun keskin sırat Yollarda hep seni gördüm. Uzaklardan görülürsün Kem gözlere sürülürsün Desen desen örülürsün Bellerde hep seni gördüm. Erciyesin karı gibi Özü özsün karı gibi Petek petek arı gibi Ballarda hep seni gördüm. Özün özdür varı gibi Her bir ömrün kârı gibi Papatyada sarı gibi Zillerde hep seni gördüm. YARENim ben gördüm gökçe Candan sever seni pekçe İnci mercan altın akçe Raflarda hep seni gördüm. |
Hoş Geldin
Atakan İnan Merhaba... Kusura bakma ortalık biraz dağınık Bahar temizliği yapmayalı çok uzun zaman olmuştu Beklediğimiz biriside yoktu Yalnızlığım ve ben Birde eski hatıralar yuvarlanıp gidiyorduk, dört duvar içerisinde Bilseydim böyle apansız bir gece vakti geleceğini Çeki düzen verirdim kendime, evime Sakallarımı keserdim Dilimdeki hayata savurduğum küfürleri bir köseye toparlardım Dedim ya bu gelişe hazırlıklı değildim Eski, yüzü silinmiş bir fotoğrafta hapis kalmıştı yüreğim bakışlarım Umutsuz bir bekleyişin hicranı vardı evimin her köşesinde Biraz hicaz biraz nihavent bir yaşam sürüyordum Gel buyur; Sen söyle otur sana bir çay demleyeyim ben Sen çayını yudumlarken eski kırık dökük ne varsa toparlarım ben Gelişine layık bir karşılamayla bakarım gözlerinin içine Sende bana anlatırsın neden bu kadar geç kaldığını Aslında seni ararken bakmadığım yerde kalmamıştı Ne bir kapı eşiği nede bir taş altı Harbi kuzum nerelerdeydin sen Hangi yağmur damlasının içinde saklanmıştın Hangi kayan yıldızın kuyruğunda idin Oysa zeytin gözlerim seni nasıl aramıştı Gece ve gündüzün seviştiği saatlerde ne dualarım vardı Seni bulmak adına II KISIM Ben sana demiştim hazırlıklı değilim diye Böyle apansız bir anda girdin içeriye Demiştim sana ortalık dağınık, sakallarım uzun diye Toparlayacağım işte zamanla Yıllardır konuşmamış olan kalbimin dili bir anda bülbül kesilemezdi ya Hiç kimseyle konuşamamanın tutukluğu var işte Kendimi anlatamıyorum sana Seni anlamakta da aciz kalışım bundan Açım ben aç! Anlar mısın açın halinden? Otursa bey sofrasına hangisinden başlasam diye bakınır durur ya Sonrada aç kalır İşte öyleyim senin karşında Ve korkuyorum sonunda aç kalmaktan, bu sofradan doymadan kalkmaktan Kulaklarım pas tutmuş biraz bağır istersen Sabrın varsa şayet biraz daha bekle Açılacağımdır bir süre sonra Sen leb demeden ben buseler sunacağım sana Ama biraz bekle hem yorgunum Hem de... Neyse, buradasın geldin işte Ben bir kadın dilerken, o resmi resmederken geldin Yüzü boş duran o resme nede yakıştı yüzün aslında Biraz daha kalman için ne yapmamı istersin Gelişin gibi apansız olmasın gidişin Gelişine dayanan kalbim gidişine dayanır mı? Bir daha çalınan kapımı açmaya cesaretim olur mu? Bir bardak çay daha iç istersen Ben seni seyredeyim, sen suskunluğu dinle Ben sana şiirler okuyayım Sen satırlarda beni dinle Ben sana kendimi anlatayım Sense bana aşkı anlat Ben seni dinleyeyim Sende kaybolup gideyim Şayet yinede gidecek olursan Sende gideceklerden olacaksan Giderken al bu resmide götür Ben senin o gül yüzünü baktığım yere çizeceğim. |
Ölesiye Seviyorum Seni Zeynep Arıcan Yürüyorum.. Uçsuz bucaksız bir yoldayim sanki.. Bir cok insan geçiyor, Hiç biri sen gibi değil ki.. Dünki çocuk sanki içimdeki! bekliyorumm.. bir gün, bir gün gelirsin belki.. Ömrümün yettiği kadar da bekleyeceğim. Sensiz ölmekmi! ''aslaa'' Azrail bile şaştı kaldı bana! Seni anlattım ona, Elini uzattı, yaklaştı yanıma.. ''yeter bu çektigin, öl de kurtul allah aşkına'' Yüzümde tatlı bir gülümseme, Dudaklarımdan çıkan son cümle; senii.. seni seviyorum ölesiye. |
Sahte Rutubet...
İnci Uyanık Adaletsizlik diz boyu Anlayışsız insanlar Hizmet bekleyen köpekler Her yerinden cehalet fışkıran zavallılar... Köleyim ben kırık dökük kollarımla cephanesiz savaştayım Siz leş kokulu nefesliler beynime hükmedemezsiniz! Siz kan emiciler zehrimle baş edemezsiniz! Derimi yırtar damarımdaki son zifti dilime bırakıp, İçimden çelişkilerle küfürler yağdırıp Karanlık yüzlerinize gülerim Aklınızın salıncağına sahneler kurup oyunlarla yüceltirim sizi Yetim yanlarınızı, açık yaralarınızı sırdaş yapıp gizli saklı girerim kabuslarınıza Köleyim ben gündüz gece zaafınızla alay eden Kimsesiz arzularınıza, Kurumuş çöllerinize bir damla su istediğiniz şeytan! Varlıklarınız arasında yokluğunuzu keşfe davet edip Acının iniltisinde alırım şah damarınızdan canınızı Tahammülüm yok yeteneksizliğime Aynı şeyler yazıldı aynı tuvaller karalandı Yüzümün rengi yok, Resme düşen soluk benizli vampir yavrusu Aynalar da bile görünmez suretimin acı yanı Bi tebessüm iki yüzlü yüzümde Uyku akan göz sellerim dayanıksız setlere çarpıp düşen Soluk soluğa dirençsiz bedenim Yoruldum bu anlamsızlıklardan Dilimin ayarı yok işte Bi dilek diledim çaresizce sonu yok Şimdi içmeli son damla zehiri Vurmalı, Dar ağacında asmalı, Bu köle bedene intihar merasimi düzenlemeli... Sizler ağızlarınızdan salya saçarak dolaşan ruhlar, Parça parça edilmiş vicdanlı tarafınız Beddualar ayaklarınızın altına atıltı! Bu mor düşlerin siyah gölgesi Dirseklerimde sertleşmiş yaralar Gitmeliyim azat edin beni... Mezarım kazındı bin metre yerin dibine Ört karanlığı üzerime Eziyet beden, Yok olup giden ben... Kabire ışık sızıyor Korkmuyorum! Sonlar... Acı çığlıklar... Yalancı tebessümler Korkmuyorum aldığım kadar nefesi bırakmaktan Bu son kürek Her yer karanlık! İşte geldi onlar... |
Olmaya Deccal Çıka
Sahamettin Kuzucular Şen güne zehri döken, kem gözü yeremedik. Her kulu evlâ sanıp,doğruyu göremedik. Başları taş olalar, kurt gibi dalıverir, Serveti elde tutup devranı süremedik. Mektebi ters çıkanın, çarkına düşe durup, Geçti bahar zamanın, fırsatı ne diyeyim? Bir sürü loş kafanın, haddini veremedik. Oldu ki zevk bulasın ardına ezâ peşin... Şansa da set kuranın bendini seremedik. Bin defa vah edesin bir kere tabu yıkan! Olmadı şâd olmanın resmine giremedik. Gün ola dostu seçen, arsıza riyâ eden, Sır vere, pul vermeyen, cin leşi kürümedik. Olmaya Deccal çıkar, ahlâkı hebâ eder. Uymayan çulsuz yatar,dersine giremedik? Kansıza yüz mü verek ranta beli mi dönek? Kum gibi salya sülük dışkıda çürümedik. Tek güne yüz dert bulup, kahrını çekedurup, Bir günü ibret tutup, zevk ile bürümedik. Ay yüzü merhem sanıp, sol yana çala durup, Bin belâ birden bulup, bir bûse göremedik. Bin kere sevdasının kahrını çölde döken! Gül yüze yüz sürmenin zevkini deremedik. Geçti bahar zamanım ömrü de zâyi sayam, Goncaya dalma ne gam çiy bile giremedik Kabrine boynu büküp, hasreti sular idim. Ahrete posta salıp, ahvale eremedik. Gel câna yas ta kalıp ............................ bir sana doyamadık. Ahvâli köhne yazıp, lâf bile düremedik. Temmuz -2008 Bir Özleşim Şiiridir. |
sayfan hayırlı olsun arkadaşım:)
baya da güzel olmus |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:05 . |