![]() |
Eğitim kaımız...
2006 Yılının Nisan ayında Diyarbakır'da ilkokul çağındaki öğrencilere Arkeoloji'yi tanıtmak amacıyla "Arkeoloji ve Kültür Sanat Derneği" olarak bir uygulama yapmıştık. Bu uygulama ile ilkokul öğrencilerine hafta sonlarında sembolik bir arkeolojik kazı yaptırıyorduk. Gerçek olduğu hissini uyandırmak amacıyla tarihi eser görüntüsü verilmiş birkaç parça seramik de toprağın altına gömdük... Bu program sayesinde öğrenciler arkeolojinin ne olduğunu uygulama yaparak öğrendiler. Ve inanın ki hepsi de birer Arkeolog olmaya karar verdiler. Çünkü yaptıkları çok hoşlarına gitmişti. Arkeolojinin eğlenceli ve entellektüel bir meslek olduğu kanaatine vardılar.(Eğitim sonunda yaptığımız anket sonucuna dayanarak bunları belirtiyorum.)
|
Öylesine...
HABERİN VAR MI TAŞ DUVAR..!
Haberin var mı taş duvar? Demir kapı, kör pencere, Yastığım, ranzam, zincirim, Uğrunda ölümlere gidip geldiğim Zulamdaki mahzun resim. Görüşmecim yeşil soğan göndermiş Karanfil kokuyor cigaram Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.. AHMED ARİF |
sizin ve öğrencileriniz başarınızdan dolayı kutluyorum :1: başarınızın devamını diliyorum..:4: ayrıca ahmet arif okadar güzel yazmışki seninde ellerine sağlık
|
Şahsım ve öğrencilerim adına çok teşekkür ederim... Ahmed Arif'i de beğendiğine çok sevindim...:2:
|
inanın dün ahmet arifin şiirlerinin arasında bu şiiride okuyup çok beğenmişitm :72:
|
Ne kadar güzel, demek Ahmed Arif'i okuyorsunuz.Şiirden anlıyorsunuz... Evet gerçekten çok güzel bir Şair'dir Ahmed Arif... Ben de şiirlerini severek okurum...
|
Öylesine...
BÜYÜYORUM
Büyüdükçe, sentetik zamanlara kangren ayaklar bastım, izi kaldı ömrümün... Kara çaldılar yüzüme bütün kara parçalarında elbette "afrika dahil" parça başı çalışan kiralık katildi zaman. Gülüşüm sivas yangını, ağlarsam kızma... ölmek bile yakışıyor bazı adama.. YILMAZ ERDOĞAN |
Öylesine...
DEĞİŞİM
Zeus güya, rüzgâr Koşuyor karşıki ağacın ardından Yakalayamıyor ki ama Daphne değil çünki o yeşil kızın adı CAN YÜCEL |
Ve güneş yasak
Duvarlar vardır Ve korkunçtur yalnızlığı ranzaların Sen yatağında yanüstü düşmüşsün Dudaklarında dost cıgaran Kaysılar belki bu gece çiçek açacaktır Çalmış kışlaların yat boruları Kalmışsın en güzel kavgaların haricinde Kalbin, Zonguldak'ta çökmüş bir kuyu Kafan, sokak çarpışmasıdır Çin'de.. AHMED ARİF |
kardeş coştun sen bilerekmi yapıyorsun benim en sevdiğim şairler arasında bunlar eline yüreğine sağlık
|
Teşekkür ederim...Bunları duymak ne kadar güzel... Daha yeni başladık, dur daha devamı gelecek...:72:
|
nasılsın abi:)
|
Teşekkür ederim, hoş geldin... Sen nasılsın bakalım?
|
HoŞbulduk Ben Yazililarla UĞraŞiyom İŞte Ya ÖdÜm Walla!!!
|
Öyle mi? Yazık sana valla... peki nasıl geçti yazılılar...? iyiydi inşallah...:2:
|
Bİras İyİ Bİras KÖtÜ Yrn Tarİh War...ama Ben En Çok Cumadan Korkuyom Mat.war Ben Trİgonometrİ Bİlmİyom Da :19:
|
Alıntı:
|
İnŞ Ya...
|
Alıntı:
|
desteğin için sağol abii:)
|
Alıntı:
Ee anlat bakalım Daha daha ne var ne yok? Sen 2. sınıftamıydın bakiim? Yanlış mı hatırlıyorum yoksa?:20: |
ewt doğru..:)ne anlatayım walla bişi yok ki sınavlardan başka...
|
Van da hava nasıl desem? Mpl ne alemde?
|
sen vanda diil misin? mpal sürünüyo işte vanda sıcak çoook ama yazılılar bitsin tadını doya doya çıkartcam:)
|
Malesef ben şuan Van'da değilim..:19:
İnşallah sınavların çok gzel geçer de rahat rahat Van'ın keyfini çıkarasın...:69: |
amin hadi ben kaçar malum ders falan
|
Güle güle, Yine beklerim...
|
İşgal...
İşgal
geldiler o çirkin insanlar at hırsızları düşlerimizi alıp gittiler hipodromlara hapsettiler bizi ekranlara kilitlediler onurumuzla yenilmiştik önceleri oysa yetmez dediler bozkırın ve çölün acısını geçirmelisiniz boynunuza ve türkülerimizi susturdular göğü yırtan çelik kanatlarıyla bizdendi demirleri suları ve buğdayları toprağımıza tükürüp gittiler dağ çiçekleriyle kilimlerimize ördüğümüz esrarlı hüzünleri çıldırmış bir acıya çevirdiler o çirkin insanlar at hırsızları geldiler ve mat yıldızlarını şavkıyan göğümüze ördüler petrolün ve kanın çığlıklarını ezberlettiler körpe çocuklarımıza mavi akan ve birleşen nehirlerimize yeni yataklar çizdiler ağlıyoruz şimdi babalarımız ağabeylerimiz 'o iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler' [/b] Yaşar KEMAL (?) |
Ağlayı Ağlayı...
AĞLAYI AĞLAYI VARDIM PINARA
Ağlayı ağlayı vardım pınara Kirli yağlığımı yuvermediler Herkes destisini doldurdu çıktı Bana da bi damla su vermediler Elimde bir kadeh vardım kurnaya Hücum eylediler bana vurmaya Elimdeki kadehimi kırmaya Tuttular bir kaçı koyvermediler Al bu kadehini kaldır dediler Gözünün yaşıyle doldur dediler Bir fincan su verdik bildir dediler Sanki ya verdiler ya vermediler Çalıştım kadehim dolduramadım Kimseye halimi bildiremedim Gönlümün arzusunu aldıramadım Dileğim hekime deyvermediler Veysel bu sitemler canımı yaktı Güzellerde eda yoktur naz kalktı Herkes üç beşini aldı bıraktı Beni de bir kere evermediler Aşık Veysel |
Yav bugün herkesi çenemle rahatsız ettim yav... Ne çene varmış ben de yav... Dayak yemeden gideyim de yemek yiyeyim ben yav...:72:
|
estağfirullah abi:) sen rahatsızlık değil huzur weriyosun...
|
bu Mektubu,
karanlik Bir Hücre Evinden Yaziyorum Baba çünkü Yarin Idam Mangasina çikiyorum ve Bütün Düşlerimi,bütün ümitlerimi insafsiz Bir Dar Ağacinda Asili Birakiyorum. korkuyor Musun Diye Merak Ediyorsan inan Baba,hiç De Korkmuyorum her Zamankinden Fazla Meydan Okuyorum Dünyaya ve Hiç Bir Işik Birakmiyorum Düşmana hani Hep Erkekler Ağlamaz Diyordun Ya; işte Bu Yüzdan Ağliyorum Baba hayat Bize Hiç Bir Zaman Yaşama Hakki Vermedi hep Ezildik,hep Yenildik,hep Boyun Büktük ne Yaşamasini Bildik,ne De Bildiklerimizi Söyledik çünkü Güçsüzdük Ve Hep Sömürüldük. ondandir Ki Zalime Karşi Direnemedik belki Inanmayacaksin Ama; artik Ben De ölmek Istiyorum Baba. bu öyle Bir ölüm Ki onlarinkine Benzemeyen insanca Ve Adamca... sen Benim Ağladiğima Bakma Baba ve Yokluğumu Bellirtme Anama yarin Kuşlar Her Zamankinden Neşeli Civildayacak çiçekler Her Zamankinden Kirmizi Açacak güneş Ne Batidan Doğacak;ne De Doğudan Batacak yani Anlayacağin Her şey Eskisi Gibi Olacak. kim Bilir? belki ümidin Yeşerdiği Bir Gün yeni Bir Yildiz Da Doğacak. işte ümidin Yeşerdiği O Gün,ben De Doğacağim Baba ve Benim Doğduğum O Gün ne Analar Ağlayacak;ne De Prangalarda Ki Zulum Kalacak. dedim Ya Baba, bu Mektubu Karanlik Bir Hücre Evinden Yaziyorum ve Yarin Idam Ediliyorum. bütün ümitlerimi,bütün Sevgilerimi Ve Bütün şiirlerimi yarinsiz Bir Dar Ağacinda Asili Birakiyorum. sakin Benim Ağladiğima Bakma ve Mektuba Dökülen Damlaciklara Aldirma çünkü Ben; ümidin Yeşerdiği Bir Gün Yeniden Doğacağim Baba HOŞ GELDİN KARDEŞ |
oo güzel şiir:)
|
Alıntı:
Beni avutmak için söylemiyorsun dimi..?:72: |
Alıntı:
Bu güzel jest için çok teşekkür ederiyorum kardeşim... Büyük incelik...:4::4::4: |
yok ya abicim ben yalan söylemem..:18:
|
Biliyordum zaten...:72:
|
:11:
|
Eee, ne var neyok bakalım...? Tatil nasıl gidiyor?
|
tatil mi?wlla bişi yapmyorum işte ders çalışıcam her zamnki gibi:)ee ünv.teliolmak nası bişi?
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:12 . |