![]() |
Kimse yokluğunda bunca özlenmedi...
|
@R@Mız@ Ho$G€Ld!N
S@YF@L@Rı Çoq @NL@MLı DoLdURMu$SuN GÜZ€L $€YL€R P@YL@$TıqÇ@ ÇoĞ@LIYo G€RÇ€KT€NN:4: |
Alıntı:
|
Deli gönlüm, bekleyişler içinde bekler yine hergün
kimseyi sevmeden, geçer ömrüm boşluğa düşen hayallerden daha suskun anladım bu bir bana vurgun olan olsun varsın bu çaresiz yollar bizi yorsun sorgusuz, sualsiz |
B!r Ş!!rd€ B€nd€N oLsuN;AYrıLıqL@R@
Ayrılık;Beraberliğin,acımasız öğretmeni.
Hadi!Öğret yine,acı dolu,hüzün dillerini. Geçmeyen saliselerin,usulca akan,kum taneleri. Bir saatlik ömrüme,kaç asır sığdıracaksınız? Yaprak yaprak,tükenmez takvim peyleri. Bu gün,hangi miladi elem eklerim,tarih sahnesine. Düşün düşün,bitmeyen,düşünce labirentleri. Anılıyor muyumdur?Bende,sevgi dolu,bir yürekte! Gönül penceremde,açan,hasret gülleri. Özleniyor muyumdur?Hazana yüz tutmuş,bir ömürce. Kar beyazı,sevda kanatlı haber güvercinleri! Bekleniyor muyumdur?Bende!... Yakub gibi!...Özlem dolu yaşlardan,kör olan bir çift gözce. |
Alıntı:
|
ETME
Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı Hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme Çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme Ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için Bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun etme Bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar öyle Huzurumu bozuyorsun sen mavediyorsun etme Harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun etme İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme Mevlana |
B€nc€
''İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil
Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme'' T$QRL€R €LF!D@ :2: Hz.Mevlana ve onun kıymetli sözleri söz konusuysa konuşacak diller la'l olur.Ona ve hak aşıklarına selam olsun. |
Demedim mi?
Oraya gitme demedim mi sana, seni yalnız ben tanırım demedim mi? Demedim mi bu yokluk yurdunda hayat çeşmesi ben'im? Bir gün kızsan bana, alsan başını, yüz bin yıllık yere gitsen, dönüp kavuşacağın yer ben'im demedim mi? Demedim mi şu görünene razı olma, demedim mi sana yaraşır otağı kuran ben'im asıl, onu süsleyen, bezeyen ben'im demedim mi? Ben bir denizim demedim mi sana? Sen bir balıksın demedim mi? Demedim mi o kuru yerlere gitme sakın, senin duru denizin ben'im demedim mi? Kuşlar gibi tuzağa gitme demedim mi? Demedim mi senin uçmanı sağlayan ben'im, senin kolun kanadın ben'im demedim mi? Demedim mi yolunu vururlar senin, demedim mi soğuturlar seni. Oysa senin ateşin ben'im, sıcaklığın ben'im demedim mi? Türlü şeyler derler sana demedim mi? Kötü huylar edinirsin demedim mi? Ölmezlik kaynağını kaybedersin demedim mi? Yani beni kaybedersin demedim mi? Söyle, bunları sana hep demedim mi? Mevlana Celaleddin Rumi |
Üstadlar konuşsun dimi!!!!
M@N€v! BaB@M D!y€ N!t€L€Nd!Rd!ğ!M (GüZ€L YüR€qL! MuSt@F@ İsL@MOğLu'Nd@N)
Alıntı; yerine varmamış dileklerimi götürün melekler n’olur götürün soldurmayın açmış çiçeklerimi Mevla’dan dertlere derman getirin yerine varmamış dileklerimi… bütün umutların bittiği yerde hayret ölüler de volta atarmış inanmazsan civan bak yarıver de gönül mezarımda kimler yatarmış göster can alıcı o melek yerde doğduğum yerlerde vurgun mu oldu? sular mı yürüdü memleketime soldu, gün görmemiş menekşe soldu kaç hançer saplandı safiyetime doğduğum yerlerdevurgun mu oldu? arasıra kuşum uç üzerimden vefasızım amma belki özlerim bir de sen oklama ta can yerimden gel, bugün de taşma ırmak gözlerim kuşum arasıra uç üzerimden göç eden kuşların gözleri kara dayan gülüm dayan bahar gelecek muhabbet ne büyük kapanmaz yara ölecek yaralı serçe ölecek dönecek mi söyle kuşlar bahara? Bir güzel düş gibi bir hayal gibi sen de git can kuşum, de var sen de git dost mezarı içim bulunmaz dibi düşersem aklına el aç niyaz et belki bir su yürür…içim çöl gibi… . Mustafa İslamoğlu |
bütün umutların bittiği yerde
hayret ölüler de volta atarmış inanmazsan civan bak yarıver de gönül mezarımda kimler yatarmış Hocamın ağzına sizin de ellerinize sağlık:2: |
Alıntı:
|
Apansız acıyor içimde
kalbimin kırıkları eziktir yüreğinin önünde gurumun ağıtları yokluğunla yandı durdum kırık dökük bir kalbe mahkum böyle sevgi tutku olmaz ne söylesemde anlatılmaz... |
DESEM Kİ
Desem ki vakitlerden bir Nisan akşamıdır, Rüzgârların en ferahlatıcısı senden esiyor, Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini, Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim, Senden kopardım çiçeklerin en solmazını, Toprakların en bereketlisini sende sürdüm, Sende tattım yemişlerin cümlesini. Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin! Desem ki... İnan bana sevgilim inan, Evimde şenliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en eski şarap. Ben sende yaşıyorum, Sen bende hüküm sürmektesin. Bırak ben söyleyeyim güzelliğini, Rüzgârlarla, nehirlerle, kuşlarla beraber. Günlerden sonra bir gün, Şayet sesimi farkedemezsen, Rüzgârların, nehirlerin, kuşların sesinden, Bil ki ölmüşüm. Fakat yine üzülme, müsterih ol; Kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini, Ve neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gökkubbede, Hatırla ki mahşer günüdür Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum. Cahit Sıtkı TARANCI |
B€n c€.............
H@d! G€Ld€ YoRuM Y@pM@!!!!!! Bu H@R!q@ €S€rL€r!!N M€nB@ğı N€rD€n B€n c€v@pL@y@yıMMı? YüR€qT€n YüR€qTen F€r@s€t B@s!r€t YüqLü YüR€kT€n YüR€ğ!n H!ç KöR oLm@sın €Lf!D@:4::4: |
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Sizin de yüreğiniz körelmesin inşallah:2:
|
B€nc€.......
Elfida;273177]Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Sizin de yüreğiniz körelmesin inşallah:2:[B€n T€$€qqÜr €D€r!M BöYL€s!N€ Öz€NL€ B!r YüR€q T@ŞıDıĞıNıZ W€ Or@d@N G€L€n DuYgUL@rı P@yL@$TıĞıNız !Ç!n:85:
|
Murat İnce Cekil Git Şarki Sözü
ayrılık sevdi bizi içim hüzün denizi çekip git desemde gitme en güzel derdim sensin ölüm seninle gelsin bende bit desemde bitme sana git dedim yalan yokluğun bende kalan son sözüm budur sakın gitme çekil git artık düşlerimden bıkıp usanmadın mı benden artık gözlerimden yüreğimden ve içimden ve var olan herşeyimden git artık dokunma kirletirsin beyazları konuşma tüketirsin satırları mehtabı bırak doğan ayrılık çekil git şafak gelen aralık kanıyorum zaten uzak dur benden sebebin olurum yakanının olurum çekil git yolumdan ölümün olurum ve git artık nolursun git benden konuşma nefesini al benliğimden ben soluğunu kesmeden sus demeden sus nolur söylemeden git birdaha allah aşkına hiç dönmeden yıkıl git artık hayallerimden kumdan evlerim yıkıldı artık taşlarımdan oyuncaklarımdan beynimden ve yaşayan herşeyimden git artık uzanma karaya çalarsın günleri söyletme devrik cümlelerim olursun ne öznesini ne yüklemini kurtara bilirsin çekil git bırak bütün düşüncelerimi yaralıyım zaten şöyle dur gönlümde derdin olurum korun olurum çekil git ağrın değil külün olurum ve git artık nolursun git git gözlerimden kal yerinde öylece ses etme mevsimlerce solsun senelerce mümkünse çıkmasın o iki hece öldü de bitsin bu işkence yada bi sonbahar sarardı de düşen her bi yaprakta uzaklaştı de deki gövdeden dal kırıldı kopan candı yıkıldı de deki öldü öldü de yaşamaz de olsun de deki bitti bitti de kardı yağdı yağmurdu aktı sonra toprağa karıştı kurudu de soldu de ne bileyim işte kısaca öldü de ve cekil git artık gölge etme alın yazısı gibi görme deyilim birşeyin olmadım hiç birşeyin çekil git artık nolur çekil git kötü söyletme yaşamaz de olsun de deki bitti bitti kardı yağdı yağmurdu aktı kurudu de sonra toprağa karıştı soldu de ne bileyim işte kısaca öldü de |
Ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...:18:
|
B€nc€.......
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Ya rab bu ne derttir derman bulunmaz :89:Yar bu ne yaradır merhem bulunmaz Benim garip gönlüm aşktan usanmaz Varıp yare gider hiç geri dönmez Aşık olan gönül aşktan usanmaz Ahiret korkusun bir pula saymaz Aşk pazarıdır bu canlar satılır Satarsın bu cani hiç kimse almaz Dönüp de bakmaz Dönüp dönüp sana öğüt verirler Dünya mali ile gözün boyarlar Aşık öldü deyi sala verirler Ölen hayvan olur aşıklar ölmez Aşık olan gönül aşktan usanmaz Ahiret korkusun bir pula saymaz Aşk pazarıdır bu canlar satılır Satarsın bu cân ı[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] hiç kimse almaz Dönüp de bakmaz Kaynak: Yunus Emre |
Şiir için çok teşekkürler:2:
|
B€nc€.......
R!c@ €d€r!m :2:Z€vqL€...........
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
|
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
“Gerçekte, asla sevgilisince aranmadan ortaya çıkmaz sevgili
Sevginin yıldırımı düştü mü bir yüreğe, bil ki sevgi baş verir o yürekte Yüreğinde büyümeye başladı mı Tanrı sevgisi Hiç kuşku yok ki sevmeye başlamıştır Tanrı seni.” Mevlânâ |
YAĞMUR GÜZELİ
Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince Rüzgarlar esmiyor mu serince Bir sigara yakıyorum efkarlanarak Çıkıp karşıma sen geliyorsun Saçların ıslanmış oluyor “Gel” diyorum duymuyorsun beni bir türlü Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden Ellerim boşlukta kalıyor. Bir gün çıkıp gideceksin Sonra arkandan yine ince bir yağmur yağacak Cadde cadde,sokak sokak Sayıklar gibi dolaşıp seni arayacağım Beni bir köşe başında ağlıyor bulacaklar. Saklamak zor olacak,çaresiz kalacağım Seni sevdiğimi anlayacaklar. Üstüme yağmurlar yağacak İnce bir dal gibi birden kopup kırılacağım Kaldırım taşlarında sıcaklığım kalacak Kahrolacağım. Bu şiiri yağmur yağarken yazdım Ezanlar okunuyordu minarelerden Seni düşünmeseydim yağmurlu havalarda Sokaklara çıkmayı göze almazdım. Yağmurlar yağmıyor mu inceden ince Rüzgarlar esmiyor mu serince Bir sigara yakıyorum efkarlanarak Çıkıp karşıma sen geliyorsun Saçların ıslanmış oluyor “Gel” diyorum duymuyorsun beni bir türlü Seni böyle hayal meyal yaşamak çok zor Uzanıp tutsam diyorum incecik ellerinden Ellerim boşlukta kalıyor Yavuz Bülent BAKİLER |
aşk iki kişiliktir
Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü, hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür, yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir. Ataol Behramoğlu |
şiirden geçilmyor buralar hayırdır..;)
n habersin elfida.. |
Ş!!r den @nLıyor €Lf!D@:1:
|
€Lf!d@ NerD€siN R@m@z@n yoĞun g€Ç!yoR G@l!b@
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
R!c@ eder!m ama benim sayfamda sabit olan bir ş!!r
Neys€ k@rd€Ş!m h@yırlı is€ yoĞuNluĞun D@!m oLsUn :1: AllaH KoL@yLıkLaR verS!N:2: |
Nerdesin? - Ahmet Kutsi Tecer
Geceleyin bir ses böler uykumu, İçim ürpermeyle dolar: - Nerdesin? Arıyorum yıllar var ki ben onu, Aşıkıyım beni çağıran bu sesin. Gün olur sürüyüp beni derbeder, Bu ses rüzgarlara karışıp gider. Gün olur peşimden yürür beraber, Ansızın haykırır bana: -Nerdesin? Bütün sevgileri atıp içimden, Varlığımı yalnız ona verdim ben. Elverir ki bir gün bana derinden, Ta derinden bir gün bana: -Gel desin |
Ben Sana Mecburum
ben sana mecburum bilemezsin adını mıh gibi aklımda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum bilemezsin içimi seninle ısıtıyorum ağaçlar sonbahara hazırlanıyor bu şehir o eski istanbul mudur karanlıkta bulutlar parçalanıyor sokak lambaları birden yanıyor kaldırımlarda yağmur kokusu ben sana mecburum sen yoksun sevmek kimi zaman rezilce korkuludur insan bir akşam üstü ansızın yorulur tutsak ustura ağzında yaşamaktan kimi zaman ellerini kırar tutkusu birkaç hayat çıkarır yaşamasından hangi kapıyı çalsa kimi zaman arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu fatih’te yoksul bir gramofon çalıyor eski zamanlardan bir cuma çalıyor durup köşe başında deliksiz dinlesem sana kullanılmamış bir gök getirsem haftalar ellerimde ufalanıyor ne yapsam ne tutsam nereye gitsem ben sana mecburum sen yoksun belki haziran’da mavi benekli çocuksun ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden belki yeşilköy’de uçağa biniyorsun bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor belki körsün kırılmışsın telâş içindesin kötü rüzgâr saçlarını götürüyor ne vakit bir yaşamak düşünsem bu kurtlar sofrasında belki zor ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden ne vakit bir yaşamak düşünsem sus deyip adınla başlıyorum içimsıra kımıldıyor gizli denizlerin hayır başka türlü olmayacak ben sana mecburum bilemezsin Attilâ İlhan (Ben Sana Mecburum) |
Y!n€ DöktüRmüŞsÜN ElF!d@
€LL€r!n€ S@ğLıK Bud@ B€nD€N oLsuN AH SENİ SEVMEK!... BİR İHTİYAÇ SAHİBİNE YARDIM ETMEK... BİR ÇOCUĞA GÜLÜMSEMEK... SAHİLDE YAKAMOZU İZLEMEK... DEMEK... AH SENİ SEVMEK!... İLAHİ AŞKA YAKLAŞMAK... ACIYLA HER İÇ ÇEKİŞTE... DERİNDEN BİR ÇOK ŞÜKÜR ÇEKMEK... DEMEK... AH SENİ SEVMEK!... BİN DÜNYALIK MENFAATTE TADAMADIĞINI... KARŞILIKSIZ BİR DUYGUDA ZEVKTEN KAYBOLMAK... ACI OKYANUSLARDA BOĞULURKEN... BİR YUDUM MUTLULUK İÇMEK... DEMEK... M@v!NuR [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
€Lf!d@ gÜz€L j€st !n !ç!N T$kL€r $!!r H@r!k@:4:!sM!n! ÖğR€N€b!L!r M!y!m:2:
|
İki satırLık adamLarı musallat ettik ömrümüze...Bundandır böyle dibe vuruşumuz. ...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:07 . |