![]() |
he yhaww...bizde olmasak....:D gelmisken bi hayırlı olsun diieim baree...:D
|
eee diin barii..:D tşkler tekrardan...:D
|
ben geldimm...:D
|
sen buralar..:D :D hoşgelmişsin cnm
|
|
Fevkalâde memnunum dünyaya geldigime, topragini, aydinligini, kavgasini ve ekmegini seviyorum. Kutrunun ölçüsünü santimine kadar bilmeme ragmen ve meçhulüm degilken günesin yaninda oyuncakligi dünya, inanilmayacak kadar büyüktür benim için. Dünyayi dolasmak, görmedigim baliklari, yemisleri, yildizlari görmek isterdim. Halbuki ben yalniz yazilarda ve resimlerde yaptim Avrupa yolculugumu. Mavi pulu Asya'da damgalanmis bir tek mektup bile almadim. Ben ve bizim mahalle bakkali ikimiz de kuvvetle meçhulüz Amerika'da. Fakat ne zarar, Çin'den Ispanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her mili bahride, her kilometrede dostum ve düsmanim var. Dostlar ki bir kerre bile selâmlasmadik ayni ekmek, ayni hürriyet, ayni hasret için ölebiliriz. Ve düsmanlar ki kanima susamislar kanlarina susamisim. Benim kuvvetim : bu büyük dünyada yalniz olmamakligimdir. Dünya ve insanlari yüregimde sir ilmimde muamma degildirler. Ben kurtarip kellemi nida ve sual isaretlerinden, büyük kavgada açik ve endisesiz girdim safima. Ve disinda bu safin toprak ve sen bana kâfi gelmiyorsunuz. Halbuki sen harikulâde güzelsin toprak sicak ve güzeldir. Nazım Hikmet Ran |
bayılıorum bu şiire..:(
|
eet...güsl siir...;)
|
buda benden olsun...;)
pek severim bu sarkıyı..... |
bnde cok severimm..saol bekocumm..:)
|
|
sayfan hayırlı olsun....:11:
|
vay saolasınn..:11:
|
|
|
Su, kendine sırdaş arıyordu. Önce buluta verdi sırrını. Ağır geldi sır buluta. Sağanak döktü suyun tüm sırlarını.
Sonra göle gitti su. Ona anlattı derdini. Bu arada bulut suyun sırrını yağmur yapıp, dolu yapıp, kar yapıp savurduğu için, zaman taşıyordu göl ve suyun sırrı iyice açığa çıkıyordu. Sonra nehre verdi su sırrını. Nehir aldı suyun sırrını çekti gitti. Dereye verdi. Dere biraz daha yavaş olsada nehirden , o da götürdü suyun sırrını bir başka bilinmeze... Çağlayanlar, şelaleler, akarsular.. Hepsi kayboluyordu bir anda. Sonra bir gün su takip etti dereyi. Dereye okyanusa kavuşunca fark etti su, bütün sırlarının akarsularla, çağlayanlarla, ırmaklarla... okyanusa taşındığını. Karar verdi su. Sırrını okyanusa verecekti. Öyle de yaptı zaten. Tüm sırlarını okyanusa verdi. Artık suyun sırrını okyanustan başkası bilmiyordu. Ne taştı okyanus, ne bir başkasına taşıdı suyun sırrını, ne de kurudu.... geçen karşılaştık suyla. Bir bardaktaydı. Suskundu. Çok uğraştım konuşturamadım. Ben tam giderken "Dur !'' dedi su. Durdum! ... Okyanus yürekli dostlar bulmadan sakın konuşma! Taşıyamazlar, kaldıramazlar senin yükünü, canını yakarlar, utandırırlar.' ' dedi. Hep çevrenizde OKYANUS yürekli dostlarınızın olması dileği ile ... |
teşekkürler canım yazı için..:)
|
selam helincim nbr nasılsın? nasıl gidiyo hayat?
|
hoşgeldin sinem ablacımm..:) iiyiim sen nasılsın..hoşgeldinn...idare ediyo işte..senin nasıl hayat
|
nabersin kız....
|
Alıntı:
|
iiiyim hikmet sen nasılsın....hiç görüşemiuoruz....şarkı süper....çok saol..:)
|
Alıntı:
|
nesee sayfan hayırlı olsun...:11: ben cıkayım artık.....uyuucam...kib...bb....
|
saolasın canım..:11: kib....
|
|
slm helincim,nasılsın? pek yoksun ortalıkta...
|
grup yorum/ sevda türküsü........
|
buarada bende kazım koyuncuyu çok severim... bu şarkısıda süper :1:
|
evet güzel şarkıdır...iiyim sinem ablacım sen nasılsın...ya internetten bayağı uzaklaştım maalesef...ara sıra geliyorum bende işte...
|
bende iim canım.geçen hafta istanbula geldim 25 gün kalcam çook mutluyum :2: okul nasıl gidiyo?
|
hadii ya ne güzel...:) okul da torucu gidiyo sinem abla yaa...ya şimdi çıkmam gerek maalesef..:( keske senn msn olsada bende konuşsak..:D :D neyse kendine ii bak..görüşmek üzere sinem ablacımm..
|
kendine çook ii bak canım. msnimi veririm biara ama yöneticiler duymasın.anında banlarlar :72:
|
sayfan hayırlı olsun helin...:11: nerelerdesin yhaaa....:(?
|
bekocumm saol.:D yaa giremiyorum nete yaa oof......:(
|
|
İNŞALLAH İSTEDİĞİN YERİ KAZANIRSIN HELİN AMA HER ZAMAN HAKKINDA HAYIRLISINI İSTE TAMAM BEN NE KADAR VAN DA OLMASAMDA BENDE Bİ ARKADAŞ SAYESİNDE BURAYA ÜYE OLDUM AMA ÇOK MUTLUYUM SİZİN GİBİ ARKADAŞLARLA TANIŞACAĞIM İÇİN NESE BEN FAZLA UZATMAYIM Bİ ORTAK NOKTAMIZDA HELİN TABİKİ FENERBAHCE BAŞKA TAKIM YOKKİ ZATEN:1: :4:
|
teşekkür ederim inş kazanırım..:).aramıza hoşgeldiniz...
|
seni az da olsa tanımak güzel.Umarım istediğin yeri kazanırsın.Herşey istediğin gibi olsun
|
teşekkür ederim..
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:34 . |