![]() |
Hayatta ben en çok babamı sevdim. karaçalılar gibi yerdenbitme bir çocuk çarpı bacaklarıyla- ha düştü, ha düşecek... nasıl koşarsa ardından bir devin, o çapkın babamı ben öyle sevdim.. bilmezdi ki oturduğumuz semti, geldi mi de gidici hep, hepp acele işi!.. çağın en güzel gözlü maarif müfettişi, atlastan bakardım nereye gitti, öyle öyle ezber ettim gurbeti.. sevinçten uçardım hasta oldum mu, 40'ı geçerse ateş, çağ'rırlar istanbul'a. bir helallaşmak ister elbet, diğ'mi, oğluyla! tifoyken başardım bu aşk oy'nunu, ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu.. en son teştifine çıkana değin koştururken ardından o uçmaktaki devin. daha başka tür aşklar; geniş sevdalar için açıldı nefesim, fikrim, canevim. hayatta ben en çok babamı sevdim. |
Selda - Anne BEN Geldim..
|
Ah..benim...
|
Canışığım.. canışığım ben sana aşığım bir hançer gibi saplısın yüreğimde çıkarmak istemediğim seni ıssız bir gecede sokak lambalarının altına terketmeye çalışıyorum kıyamıyorum sensiz de olsa seni yaşamaya doyamıyorum sabah bir renkken gözlerin akşam başka renklere dönüyor sen açtın mı gözlerini canışığım şehrin ışıkları sönüyor saçlarını tarıyorum usuldan gözlerinde baharlar açıyor güvercinler su içerken ellerimden haberler bekliyorum yağmur kokulu seher yellerinden gelmiyor hüznümü gülüşlerimde gizliyorum kaç bahar kaldı ömrümüzde kaç gece düş görebileceğimiz hasrete katmışız günlerimizi gün diyebileceğimiz canışığım bu akdeniz ikliminde rüzgara verdim ömrümün yelkenini o yüzden dalgalı o yüzden karışığım her yönden geliyor kokun, sesin, nefesin ne tarafa gideceğim karar veremiyorum gökkuşağının arkasındasın ufuk çizgisindesin gemiler yaklaştıkça uzaklaşan limanlardasın biliyor musun aslında yalnızca benim söylediğim şarkılardasın bir anlasam kaç ışık yılı uzaktasın bu yollar hiç bitmiyor ben sana hiç ulaşamıyorum ben hep başındayım yolların hep sarılmaya açık kollarım sabah bir renkken gözlerin akşam başka renklere dönüyor sen açtın mı gözlerini canışığım gökte yıldızlar sönüyor canışığım bu yaşadığım bitmesidir kocaman bir kalabalık yalnızlığın çiçeklerin açması yağmurların yağmasıdır ve yansıyan sulardan, pırıl pırıl senin aydınlığın ellerini uzat al beni, götür nereye diye sormayacağım sen durmadan ben durmayacağım sabah bir renkken gözlerin akşam başka renge çalıyor hüzün varsa gözlerinde canışığım aklım sende kalıyor sesini duymaya koşuyorum şarkılar çalıyor sanki sanki düğün var, coşuyorum geceyi içmiş bir sarhoşun yorgunluğunda son sigaramı yakıyorum gün doğarken karşımda kızıl bir tanyeri yakamozlar çekilmiş sulardan düşüyor toprağa yavaşça güneşin renkleri.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] canışığım sen uykudasındır şimdi öperek çıktığımı hissettin mi odadan bin yıllık geleneği hiç bozmadan bu masalı kim taşıyacak yarına bu güzelliği kim anlatacak çocuklarına bu şiirlerde kim anacak beni sabah bir renkte açarken gözlerini akşam bir başka renkte görüyorum sen güldün mü gözlerini canışığım bir derviş gibi etrafında dönüyorum kolay mı sanıyorsun gecede yıldız, yürekte ateş olmak kolay mı sanıyorsun çiçeği soldurmadan, ateşi söndürmeden yaşamak kolay mı karanlıkta yol bulmak canışığında saklanmak gözyaşı dökmeden ağlamak hayatın manasını bir su damlasında bulmak bir su damlasında ruhunu yıkamak tertemiz kalmak inan ki meleğim sakındığım, esirgediğim sevdiğim, gözbebeğim en güzel baharlarda hep seninleyim sabah renklerini ışıtırken gözlerin akşam yıldızları yansıtıyor sen yumdun mu gözlerini canışığım karanlık beni korkutuyor içimden hazanları silip de atıyorum hayatın akışına kendimi bırakıyorum bir mahcup duyguydun bende bir dışa çıkmaz sevgi patlamaz volkan gibi gizli gizli yanarak yağmayan yağmur gibi bulutlarda kıvranarak geçen zamana ah edip de dağılarak yaşamak pek anlamsız yaşamayı yok edip elimde kalan ömrüm nerde bitecek bilmem mutluluk varsa eğer bil ki artık kaçırmam alev alev yanacak içimde canışığım hayat ne kadar güzel ben hayata aşığım sabah tenime değince gözlerin akşam ruhumu coşturuyor sen baktın mı gözlerinle canışığım içimi sevdan dolduruyor.. |
İmza.. yaşadığım hayata imzamı atarım.. ben yaşadım.. ben yaptım herşeyi.. mesul tutmuyorum kimseyi.. yenilgilerimin bahanesi yok.. galibiyetlerimin ortağı.. ben kırdım elimdeki bardağı.. ben doldurmuştum bin hevesle.. bir kişilik yer var hepimize.. oturduğumuz koltuk bizim edindiğimiz.. bizim herşey üzüldüğümüz, sevindiğimiz.. bizim bu aşklar acı çektiğimiz.. yaşadığım hayata imzamı atarım.. ben yaşadım.. ben yaptım herşeyi.. mesul tutmuyorum kimseyi.. |
Ödünç Alınmış Zaman.. Bir kız.. Bir demet zaman koparmış bahçelerden.. Kimsenin yaşamadığı akşamlar Ve kimseyi ıslatmayan yağmurlar getirmiş Yaşanması lazımmış, kader çiçekleri açmalıymış Elinde kullanılmamış biletleri Otobüslerin Yolcular beklemekte Bizim gelmemizi Yollar uzun ve bitmez.. Elini tutacağım yere götürüyor beni Ellerim soğuk ve yaşlı İçimde bir korku İçim öylesine telaşlı Ya o yer yoksa Ya o yer hayallerin hayaliyse Bir demet zaman kucağımda kıpır kıpır Yüzüm güler Aklım sapıtır İşte yine özlüyorum.. Güneş doğuyor.. Bir bardak çay içiyorum özlemine Bir taze sıcak simit.. Tane tane konuşuyorum.. Deniz kıyısındaki kediyle Beni anlamıyor.. İnsanlar hızla geçiyorlar.. Sağımdan solumdan.. Bir kısmı korkarak bakıyor.. Kedi sonunda miyavlıyor.. İkinci şiiri okuyorum.. Sana uygun kelimeler var mı diye.. Ağaçlar bahar kokuyor.. Nisan akşamları sarhoş ediyor.. Bekliyorum Nerede bekliyorum bilmiyorum Ben oradayım.. Sen orada mısın.. Orası neresi.. Sesler gitmiyor.. Uzayda boşluktayım.. Bir esrarengiz hoşluktayım.. Bağırıyorum.. Duyulmuyorum ... Yine sen kazandın zaman... |
Bu gecenin Kral Siiri ...
Velûd Aşk.. Yokolursan ne yaparım diyorum, neler kalmıştır senden öpüp koklayacak, kimlerin anlatacakları var dinledikçe ben ağlayacak.. Hani bir deprem provası gibi ruhumun.. Saklanacak sığınacak yerler arıyorum.. Ya da yıkıntılar arasında duyulmak için bağırıyorum.. Yokluğunu kurtaracak eller uzanmıyor.. Karanlıkta beklediğim fenerler yanmıyor.. Bir başıma kalıyorum, korkularım, tutkularım, sayfaları onlarca kez okunmuş kitaplarım, ve çoğu geçtikten sonra anlamaya çalıştığım hayatımın basmakalıp sorgular içinde kıvranması.. Sana dokunmam şart mı Yanımda olman için.. Seni rüyalarımda uçuramaz mıyım Tek başlarına manasız fısıldaşan kelimeleri.. Bir araya toplayıp anlam kazandırıyorum güzelliğinde.. Yanyana gelip ne parıltılar seziyorlar gözlerinde.. Kışkırtıyorlar beni.. Kışkırıyorum.. Pimini çekiyorum varlığımın, patlatmak için Umudun engelliyor Yerle bir olmasını hayatın.. Zindan menfezlerinden çıkıyorum, güneşe merhaba, iyi ki umudun varmış yaşıyorum, ne mahkumiyetler bitirmiştir sevda yargısız infazlarda, ne tatlar bırakmıştır, kekremsi ve acımsı titreyen dudaklarda.. Yeni kelimeler arıyorum şimdi.. Bu velûd aşkın keyfini çıkaracağım.. Dört mevsim ürün alacağım bu tarladan.. Yokluğunu yokedeceğim.. Yeni güne başlayan her tomurcukla Ben de patlayacağım... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Broken..
|
Çöl Rüzgarı.. Seni dağbaşlarındaki yabanıl nehirlerden akan güzelliklerle düşündüm Ve bir kırçiçeğinin inceliğinde bazen.. Oysa hepsiydin Sen.. Ama ençok sanki hoş kokularla bir yediveren.. Seni yaşamak istiyorum.. Ruhumdaki mevsimler bitmeden.. Bencilce.. Korkmadan.. Ölmek istemiyorum ! Tenine tenim değmeden.. Duygunu duygumda hissetmeden.. Yok dersen matemini yaşarım coşkuyla Sevgiyi ağıt yapıp.. Çöl gecelerinde samyeli olurum.. Karışırım tabiatın toprağıyla kumuyla.. Yaratılan güzelliğe tapıp.. Bir vahada hayal solurum.. İnanmak ne kadar zor.. Tüketmek öyle kolay.. Kal gitme desem imkansız.. Git desem olmaz.. Bu hayat ne acımasız.. Fakat ne güzeldir , insafsız.. :) " hoşgeldin bebek yaşamak sırası sende" Kaynak: Kaç Binyıl Geçti Aradan |
pişt.. yine kaptırdın kendini şiirlere.. geyik yapakmı.:72:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:10 . |