![]() |
Stand by me ...
Ow..DarlingDarling.. |
Askim icin..
|
. Martı . Önce kanadını kırdılar Artık uçamazdı. Aldırmadı Martı. Sonra Ayağına vurdular. Ağırca prangayı Artık koşamazdı. Aldırmadı Martı. Derken Diline kilit vurdular Eğiverdi başını Bir daha kaldırmadı Bunu kaldıramadı.. .. . |
Uğurlar Olsun.. Kaç gecedir borçlu giriyorum geceden sabaha Kumdan ekmekler yapıyorum kendime Sonra dalga sesi sürüyorum ekmeğime Olmadı Sensiz uyanmamak için bu gecede uyunmadı Gittiğinden beri ağlamadım Çünkü o gözyaşları yüreğimde durduğu sürece Senin adın aşk bende Haberin olsun! ... Bu sabah hüngür hüngür ağladım İçimde ne kadar sen varsa Bir bir uğurladım... Ceyhun Yılmaz |
Bir yaşamın içinden sorgusuz sualsiz gitmek varmış dünden yarına,omuzlarımdan kaldırımlara basan her yükü, bir köşesinde çarşılarının soğuk yüzüne yıkarak, bir gel-git yürek bir düğümlü boğazla şimdi hatırlıyorum tüm karanlık fonlu hayalleri..izliyorum seni utanmadan yabancı gibi,hiç sıkılmadan hani hiç çekinmeden eline dokunmaya çalışıyorum.. - kıymeti sabaha karşı anlaşılırmış teninin - Bir çiziklik işi var şimdi silüetimin,bir pas geçersin iskambilin dokuz çocuklu dünyasından,bana bakma ben beş cümle de sana kurarım dudağının dilinin yüzü suyu hürmetine.. kentlerin ve benim durduğum ama beni sana getiren bir emanet yıllığın,mola yerlerinde heyecan cümleleriydin bende,bir kalemin en yumuşak dokunuşu, bir buğulu sesin bağır çağır haykırdığıydın geceleri.halbuki değerli değersiz hiçbir hayalime dokunulmamıştı benim, yolundaki yerleşimlerin ödünç nefeslerindeyken bedenim..yanıma almadım döndüğümde vardın, ama ön cebimden çektirdim seni yalnızken..sabaha kadarda bir yoktun bir vardın,bir vardın,bir vardın..yoktun.. ne yeni bir oyun kurdun,nede kuruluya uydun ama her oyunda kendine layık gördüğün bir rol vardı,oynadın..şimdi bir nostradamus yalanı yarının, kumar bu yersiz ayrılığın... -kaybediyorsun çekil artık- gelen sendin elbet gidecekte sensin onca karakalem yarına,bugündüm ben elbet yarın olacağım,ellerim boş ne karına ne zararına... giderim,gidersin,ama gitti gider bu sevda..sözüne değil sözüm,geriye çekilir çekilir işin özüne ağlarım.. şimdi bir ayrılık töreninde protokolüm; önümde şişe su,gazoz ve alel acele yarım bırakılmış bir sevişme.. |
Ağlamasam Bir sabah hıçkırıkla uyansan Pencerelere koşup güneşi arasan Umudun kenarını kemire kemire Akşamı alsan odana Beni ne kadar seversin kim bilir... Sonbahar olsan, bütün kış sana ısınsam Yağmur düştüğünde pencereme Geldiğini anlayıp koşa koşa Kısa kollu yüreğimle yollara koşsam Döktüğün yaprakların kuruluğuna aldırmadan Avuçlarıma alıp yüzüme sürsem Gözyaşlarımla yaprakların ıslansa Bu sonbahar gelsen Gelsen de artık ağlamasam... Ceyhun Yılmaz |
İyi Kalpli Günahkar.. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İyi kalpli günahkar Kanaatkar ve şakacı bir gece lambası gibisin... Yanıyorsun sevişmelerin en koyusunda, Sönüyorsun binlerce bilmeceyle. Dışarıda mağrur, gizemli, yasakçı... İçeride sevecen, başıboş, ahlaksız. İyi kalpli günahkarları Aydınlatan bir gece lambası gibisin... Kendi yangınına aşık... Cezmi Ersöz |
Funda Arar - Roman
|
Ne zaman yüzüne baksam yalnızlığın o mutlu gerilimi O öksüz göl hızla derinleşir biliyorum, acılarım hiç bitmeyecek, bu öyle bir yeşil.. Ne zaman gözlerinin içine baksam, biliyorum -ikimizi de aşar, o kapının ardındaki masal- Bense yüreğimin bu hallerinden korkar, kalırım bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi geçip giden yüzlerine bakar kalırım.. Ömrün kısalığı çarpar camlara ateş hızla yayılır içerilere.. Akşam olur, evler dolar boşalır acıyla erir, yüzüne aşık çocuk.. Ne zaman gözlerinin içine baksam, biliyorum İkimizi de aşar, o kapının ardındaki masal.. Cezmi Ersöz |
& .. Ağır Roman .. &
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:03 . |