![]() |
Alıntı:
pek bi değişiklik yok işlerde az bi hareketlenme var okadar gerçi her şeyden önemlisi sağlık sağlık yerinde olunca herşey düzelir yoluna girer |
Çok haklısın sözlerinde yaprak. Valla ben de sizi özledim yaaa. İzmir desin dimi sen.? hava nasıl orda?
|
....
|
Vayy..! Bu güzel şiir için çok teşekkür ederim neşşşla... Gerçekten çok teşekkür ederim sana. Çok güzel söylemiş Can abimiz... :4::4::4:
Uzun süredir görüşemiyoruz özledim valla bu güzel paylaşımlarını neşşşla valla... İyisindir inşllaah... :69: |
Zından... Zından alacaklarını topluyor Tepeden tırnağa Borcum yok Bozdurdum ömrümü Gençliğim düştü payına... Bir nefesin ömrü boyunda hücrem Betonun bedenimde çıkardığı yangını söndüremiyorum Ölüm sulanıyor ömrüme... Tedariğini hazırla Olur ya...Olur ya... Düşerim senden ayrı Dar_ı dünyada Garibe düşmesin sol yanın Gözlerin dalmasın Kaldır başını sevdiğim Ucu ortası yok bunun Boyun kırmadan yaşamak uğrunadır Toz duman paramparça olduğumuz... Savaş Ezgi |
Alıntı:
sende iyisindir inş yoğun olduğunu anlıyorum konuşmalarından neyse k.i.b görüşmek üzere...:):) |
Bağlanmayacaksın
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. “O olmazsa yaşayamam.” demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, senin o’nu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini… Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları… Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. “O benim.” diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin… Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak… CAN YÜCEL |
Teşekkür ederim neşşşla, ben de çok iyiyim.. Yuvarlanıp gidiyoruz işte....
Bu arada yine çok güzel bir şiir paylaşmışsın, onun için de ayrıca teşekkür ediyorum.:2: |
DAYANIŞMA
Haydi unutmayalım Nereden biz gücü alırız Hem açken hem de tokken Haydi unutmayalım Bu dayanışmayı İşçileri tüm dünyanın Bir amaçta birleşsin Dünyadaki nimetleri Hep beraber paylaşsın Haydi unutmayalım Nereden biz gücü alırız Hem açken hem de tokken Haydi unutmayalım Bu dayanışmayı Zenci, beyaz, sarı, esmer Birleşen özgür olur Kendileri konuşsalar Halklar hemen dost olur Haydi unutmayalım Nereden biz gücü alırız Hem açken, hem de tokken Haydi unutmayalım Bu dayanışmayı İşçileri tüm dünyanın Birlikten kuvvet doğar Senin kızıl birliklerin Her türlü zulmü boğar. Haydi unutmayalım Soruyu somut soralım Hem açken, hem de tokken Bu dünya kimin dünyası? Gelecek kimindir? [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
MUTLU OLMA ŞANSI
Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz, acısını acımız yaptık çünkü. Dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığımız bir insanın gözyaşı bile içimizi parçaladı. Kedilere ağladık, kuşların yasını tuttuk... Yüreğimizin zayıflığı kimi zaman hayat karşısında bizi zayıf yaptı. Aslında ne güzel şeydir insanın insana yanması sevgili... Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülebilmek ve çare aramak. Ben bütün hayatımda hep üzüldüm, hep yandım. Yaşamak ne güzeldir be sevgili... Sevinerek, severek, sevilerek, düşünerek... Ve o vazgeçilmez sancılarını duyarak hayatın... Yılmaz GÜNEY |
:106:selammm güzel insan..nasılsın yoldaş?sen de benm gibi çok nadir giriyorsun herhalde nete..aramızdaki fark sen yine o eşşiz paylaşımlarına devam ediyorsun..;)
senden ilham aldım ben de biraz bişeler paylaşayım..=) |
Yalnızlığa Serenat
İhanet yağmurunda Islandık birer birer Şimdi yorgun düşlerimiz Yalnızız yalnız Büyük hayat yolunda Uslandık birer birer Cehenneme hüküm giydik Büsbütün yalnız Hangi şehir alır bizi basar bağrına Hangi yalan avutabilir yüreklerimizi Kim çalacak kapımızı bir avuç tuz için Bir dilim ekmek için yada aşk için Aynalarda unuttuk Geçmişin izlerini Kırık dökük her anında Kalmışız yalnız Böyle mi olmalıydı Bembeyaz türkülerle Bağlandığımız bu hayat Böyle mi yalnız Söz – Müzik : Nurettin Rençber |
KARAGÜL
Şiir: İkimizde acemi birer aşıktık o zamanlar Sen yollarda eski bir aşka ağlıyordun Bense kendimi usta sanıyordum bu işlerde Ve yağmur gibi akıp giden yıllardan Geriye ne kaldığını bilmiyordum seni tanıyana kadar Ama farkındaydım yinede Ne zaman seninle olsam Tanıdık bir kuş cıvıltısıyla uyanırdım her sabah Şimdiyse kırılgan mektuplar yazıyorum Hangi adrese göndereceğimi bile bilmeden Malumun olsun ben sende ülkemi sevdim Hüzün dolu yağmurlarla taşan boynu bükük nehirleri Ben sende yolları sevdim Dallarına hiçbir kuşun konmaya bile yanaşmadığı ağaçlarla Kaplı yolları İkimizde acemi birer aşıktık aslında Ne yapacağımızı bilmeden serseri dolaşırdık yollarda Şarkı: Ben sende ülkemi sevdim Hüzün dolu yağmurları Mor kanatlı turnaları yar... Ben sende rüzgarı sevdim Alıp götüren yılları Saklı kalan umutları yar... Ne yeminler bozdum Geceler büyürken sensiz Ne yeminler bozdum Yıllar geçerken sitemsiz Ne yeminler bozdum Tarifi bile imkansız Senin için ey karagül Ben sende yolları sevdim Yüreğinden gelip geçen Sevda yüklü katarları yar... Ben sende seni sevdim Avuçlarken yüzümü Yahut dokunurken sessiz yar... NURETTİN RENÇBER |
Babama Selam Söyle
Karlı bir akşamdı Ankara'da; Son kez elele yürümüştük, Bitmesin istediğimiz yola. Kısacık beraberliğimizin bütün anılarını sığdırmıştık. Yazarsın bana demiştin. Bende yazarım sana sık sık. Ağlıyordum.... Sen görmeyesin diye kaldırmıyordum başımı. Elimi daha sıkı tuttun, Anlıyordum.... Bu ayrılığa dayanmıyordu kalbim, Öğrettiğim çiçek adlarını unutma dedin, Kelebekleri kitap arasında kurutma, Sık sık fotoğraf çektir, yolla bana, Kitaplarım sana emanet, İncitme kimseyi, kin büyütme kalbinde... Beni bekle... Yol bitti, gidiyordun artık; Sokakta gördüklerimi, filmlerdeki aktörleri sen sandım bir süre, Kin büyütmedim kalbimde söz vermiştim sana diye, Kitaplarını okudum, kelebeklerine dokunmadım, Öğrendiğim çiçek adlarına yenilerini ekledim, En çok fesleğeni, çoban heybesini, akşam sefasını sevdim. Seni beklerken çok şey öğrendim, Yolunu gözlediğim, sevdiğim ilk adam... Nasıl olsa bulacaktır diye, her görüşümde aynı sesle seslendim Uçak, babama selam söyle! Beni kötü rüyalardan uyandıran sevdiğim ilk adam... Bir bilsen seni nasıl özledim... Kar yağıyor şimdi, otuz yaşım bitti, Kitapların bende, kelebekler gibi kar taneleri, Kendi yolumda yürürken hiç unutmadım o cümleyi; Selamını aldım babacığım, Kin büyütmedim kalbimde.... Küçük kızının gözleri hala senin çiçeklerinde. Uçak, babama selam söyle! Uçak, babama selam söyle! İclal Aydın |
|
oo sayfanı hiç boş bırakmamışlar arkeolog:)
nasılsın? |
Selam yoldaş ve neşşşla...:2:
İyisiniz umarım... uzun süredir görüşemiyoruz yahu... Okullar da kapandı sonunda... Yoldaş, ne güzel şiirler yazmışsın gene. Ellerine ve yüreğine sağlık... Klip için çok teşekkür ederim Neşşşla'cım... Çok sevdiğim bir sanatçı Selde bağcan. ( Ancak ne yazıkki burdaki bağlantını izleyemedim. Sorun benim bilgisayarda gibi görünüyor. Akşam bir daha izlemeyi deniyicem, inşallah açılır.) Paylaştığın için çok çok teşekkür ediyorum...Ellerine ve emeğine sağlık...:2: |
Alıntı:
OOO selem kolera... Seni buralarda görmek ne hoş, gözümüz yollarda kalmıştı vallaha...:2: Sağolsun arkadaşlar sayfamı boş bırakmıyorlar... (Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum):2: Ben iyiyim, seni sormalı ne var ne yok görüşmeyeli? |
iyi abi ne olsun uğraşıyom işte :)
seneye son sınıf olcam artık bizi az görcen:72: |
Hadi hayırlısı bakalım...:2: Gelmiyor musun bu tarafa tatil için falan...?
|
Bir şiir de ben kendi sayfama koyayım bariii, bir okuyan olur belki...:2:
ÖĞRETMEDİNİZ İnanmayı öğretmediniz ki bana Ne zaman size uzansam Çok kısa dalgalardan döndü başlarınız Geriye her bakışımda İçimi örter yorgun ve usanç dolu Bana itilmiş yalnızlığınız Kişinin en büyük erdemi Kendini tanıması değil sanırım Kendini anlatmaması belki de Belki de o kocaman yalınlığıyla susmasıdır Özel Arabul |
KÖPRÜ
Sevgili yetmiyor 'sevgili' sözü tek başına. Karşılamıyor içimi dolduran duyguyu. Oysa ben 'sevgili' derken neler düşünüyorum bilsen. Sonsuz, bir güneş bir yudum rakı çiçeğe durmuş ince bir bahar dalı oğlumun sıcak yanağı anamın acılı gözleri babamın tütün kokan eli evimizdeki kuş yarının güzel günleri. Anlatılması güç binlerce duygu ve sen... İşte sen beni hayata bağlayan en güzel köprüsün; köprülerin en güzelisin. Sevgilim... Güzelim... İnsanı yaşatan içimizdeki hayat böceğidir. O ölürse hayatımızın da tadı biter. O sakın ölmesin yaşat onu. Yılmaz Güney |
yok nerddeee bizimkiler getirmio:(
bazı arkilerim gelck buraya |
Alıntı:
Üzüldüm gerçekten...:65: Ama olsun yine de arkadaşlarını göreceksin hiç olmazsa... |
ewt en azından:)
abi ben cıkıyom sabahtan beri bişi yemedim başım dönüo sonra görüşürüz inş. aeo |
peki sonra görüşürüz
|
Alıntı:
sende ne var ne yok...?tatildesin değl mi?:):) forumda karşılaşabilmek dileğiyle hoşçakal...:72: |
MERHABA
Gün açar, Karın verir yağmurlu toprak. İncesu Deresi, merhaba. Saçakta serçeler daha çılgındır, Bulutlarda kartal, Daha çalımlı. Koparır göğsünden bir düğme daha, Tezkere bekliyen biri. İncesu Deresi, merhaba. Genç bayraklar vardır, Barış düşünür, Kuyularda işçi mavilikleri. Ben hepsini düşünürüm, Yirmidört saat Ve seni düşünürüm, Karanlık, hırslı... Seni, cihanların aziz meyvası İlan-ı aşk makamından bir mısra, Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin... Oysa murad alamam. Oysa akdan-karadan Bilirim, payım bu kadar... Unutmuş gülmeyi gözbebeklerim. Unutmuş dudaklarım öpmeyi. İncesu Deresi, merhaba... AHMET ARİF |
Alıntı:
:2: Evet bende tatildeyim.. Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum tatile...:72: Şu havalar da bi düzelseydi..... Bir türlü karşılaşamadık gitti ya.. Umarım bir gün karşılaşabiliriz.:2: Ayrıca Ahmed babanın şiiri için teşekkür ederim...:2: |
HEPSİ AYNI
Kaç sevgiliyi sonuncu saydıysam Hepsi de aynı kadındı Bilmiyorlardı kendilerini Ama ben biliyordum Çünkü hep aynı bendim. Kaç kadını seviyorum dedimse Hepsi de aynı kadındı Bilmiyorlardı birbirlerini Ama ben biliyordum Çünkü hepsini seviyordum. Kaç kadın ihanet ettiyse Hepsi de aynı kadındı Bilmiyorlardı kaç yaram olduğunu Ama ben biliyordum Çünkü vurulan hep bendim. AZİZ NESİN |
SEN BERİVANSIN Sen tarihin, Acılı topraklarının asi kızı Pir Sultan'ın,Alişer'in Seyit Rıza'nın torunu Medeniyetin beşiği,Mezopotamya'nın bereketi Zalimin düşmanı Mazlumun dostu Sen Berivansın Sana dağ çiçeği diyordu,kalantorlar sofrasının ezesi Çeteci düzenin sözde sanatçısı Oysa sen çetecilerin,iblislerin,haydutların düzenine başkaldıransın. Evet sen gülistanın tomurcuk çiçeği Binefş Sosın Ve sen lalesin Ve sen rengarenk açan papatyasın Çünkü sen Berivan'sın. Sen yasaklı toprakların Sen diline kilit vurulmuş halkın Dilini açansın. Sen Berivan'sın Öldü sandılar seni:Mozambik'te,Vietnam'da Oysa sen her ölümde bin doğansın Sen ezilen sen katledilen kültürler için halkların kurtuluşu için Barış,özgürlük,eşitlik için savaşansın Sen Berivan'sın Çünkü sen Pir Sultan'ın Ahmede Xani'nin Feqiye Teyran'ın mirasçısı,mücadelelerinin bileşkesi. Sen Zozan Sen Beritan Sen Berivan'sın Dün Filistin'de Bugün Mezopotamya'da Yarın herhangi bir yerde savaşansın Ezilenlerin yüreğinde tomurcuk açansın Sen Berivan'sın Afrika'da zenci Asya'da esmer Avrupa'da beyaz Şırnak'ta Kürt Sivaz'da Alevi Bütün dünyada İnsansın Çünkü sen Guvera Sen Aris Sen Yaser... Sınırsız,sınıfsız,sömürüsüz bir dünya için Cepheden cepheye koşansın Barış için yanıp tutuşansın Çünkü Sen Berivan'sın. KEMAL OKUTAN ((Bu şiir, "Esmer" dergisinin Temmuz-Ağustos 2009 sayısından alıntıdır..)) |
ben çok sevdim bu şiiri onun için hem kendi sayfama hem senin sayfana yazdım..=)umarım sen de beğenirsin..
|
Alıntı:
Gerçekten muthteşem bir şiir...:4::4::4::4: Yazanı da paylaşanı da ayakta alkışlıyorum... Emeğine sağlık...:4::4: Ayrıca Esmer Dergisi'ni okuduğunu duymak çok güzel...:2: Tekrar tekrar teşekkürler...:2: |
:)beğendiğine çok sevindim..senin kadar olamasam da güzel birşeyler paylaşıyoymuşum dmek ki arada bir..:)
Esmer Dergisi'ni beğenerek okuyor ve destekliyorum..:2::1: ayrıca uzun zman sonra,birbirimizin mesjlarına bu kadar kısa süre içinde cevap vermemiz de ayrıca mutlu etti beni..:)=) umarım yakında karşılaşırız da.. selamlar,sevgiler...sewbaş:2: |
:2:
Alıntı:
Alıntı:
İnşallah :69: İyisin inşallah. Tatil nasıl geçiyor? bol bol geziyorsundur umarım.:2: Bu arada; Senin paylaşımların da en az benimki kadar güzel yoldaş, öyle deme. :2: |
iltifatın için tşk ederim..=) valla hiçbir yere gitmedim..evdeyim bol bol kitap okuyorum,arada bir de ders çalışıyorum o kadar..
sen de iyisindir umarım.?. |
BÜYÜYORUM
Büyüdükçe, sentetik zamanlara kangren ayaklar bastım, izi kaldı ömrümün... Kara çaldılar yüzüme bütün kara parçalarında elbette "afrika dahil" parça başı çalışan kiralık katildi zaman. Gülüşüm sivas yangını, ağlarsam kızma... ölmek bile yakışıyor bazı adama.. YILMAZ ERDOĞAN |
Alıntı:
:2: Ben de iyiyim ne olsun işte, uğraşıyoruz kendi halimizde...:2: Bir türlü gezmeye de fırsat bulamadık, sıcaktan çatlıyoruz:72: Ayrıca şiir de çok güzel, emeğine sağlık.:2: |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
|
Teşekkür ederim değerli _kolera_ :2: (her ne kadar geç kaldıysak da affola..)
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:59 . |