![]() |
Cezmi ersöz'ün sevdiğim şiirlerinden biri umarım sende seversin :)
:69: |
Tskler..
Sonra gün geliyor, bir kişi çıkıyor ortaya.. Hem yolun hem evin oluyor; hem maceran hem huzurun, kapıdan geçenin ve evde duranın oluyor.. Evin içinde bir soluk, yastıkta bir iz, kendi kokuna karışmış bir koku, yanında durunca farkına bile varmadan elini tuttuğun biri oluyor.. Evin içinde, hiç de "şiirsel" olmayan bir anda odadan odaya geçişini seviyorsun misal.. Onu bilişini seviyorsun, bilinmeyi… Kokun kokusuna kardeş oluyor ve gün içinde ne olursa ona anlatmayı geçiriyorsun kafandan daha olurken, her ne oluyorsa..... Sonra, günün sonunda Onunla kalıyorsun... Gitmiyorsun.. |
Biz dünyayi cok sevdik.. Ölüm bizden uzak olsun.. Asik olduk yüreklendik.. Kader bizden yana dursun.. Hasretligi cektirme Allahim.. Gözümüz yollarda kalmasin.. Ne istersen al götür fakat ! Sevda bize Ask bize kalsin... |
..bir kahve kokusunda. ...bir tavsan niyetinde. |
ben geldim...
misafir kabul eder misiniz acaba??? :78: |
tühh yetişemedim :(
neyse artık başka sefere... :25: |
Gormemisim Sinem.. kapi altina birakilan gazete keyfinde okudum.. yine beklerim .. :) |
KARIMA MEKTUP Bir tanem! Son mektubunda:"Basim sizliyor yuregim sersem!" diyorsun. "Seni asarlarsa seni kaybedersem;" diyorsun; "yasayamam!" Yasarsin karicigim,kara bir duman gibi dagilir hatiram ruzgarda;yasarsin, kalbimin kizil sacli bacisi en fazla bir yil surer yirminci asirlarda olum acisi. Olum bir ipte sallanan bir olu.Bu olume bir turlu razi olmuyor gonlum.Fakat emin ol ki sevgili;zavalli bir cingenenin killi, siyah bir orumcege benzeyen eli gecirecekse eger ipi bogazima,mavi gozlerimde korkuyu gormek icin bosuna bakacaklar Nazim'a! Ben, alaca karanliginda son sabahimin dostlarimi ve seni gorecegim,ve yalnizyari kalmis bir sarkinin acisini topraga goturecegim... Karim benim!Iyi yurekli,altin renkli,gozleri baldan tatli arim benim;ne diye yazdim sana istendigini idamimin,daha dava ilk adiminda ve bir salgam gibi koparmiyorlar kellesini adamin.Haydi bunlara bos ver.Bunlar uzak bir ihtimal.Paran varsa eger bana fanila bir don al,tuttu bacagimin siyatik agrisi,Ve unutma ki daima iyi seyler dusunmeli bir mahpusun karisi. Nazim Hikmet |
One For The Road Akşam ağaçlarla kaplı sevgilim ve eteklerine saçılmış yedi bakır göl olan kentte mavi bir pelikan ayağı gibi düşünceli duruyorum hiç bir sey yazmaksızın, nicedir geliştirilemiyen bir şiir yaşam tutkusu.. Akşamları bir uçurum gibi derinleşen kalabalık barların kıyılarında bir ağaca yaslanıyorum ıslanmak için usulca yağan sarı bir çamın iğneleriyle, yüzümde bir opus sıcaklığı gelip geçen kadınlardan ve nedense hiç geçmeyen kaçış duygusu.. Akşam olmadık şeyler düşünüyorum bir idam mahkumunu, kahvaltıda ne yediğini çöpcü çocuklarının kalabalık bir caddenin ortasındaki çınarın hangi mevsimde budandığını niçin savaşlarda yitmiş ordular gibi görünmeden geçtiğini dostlukların Bir menekşe yaprağının bir kuleden bizim için sessizce savrulduğunu Akşamları geç saatlerde sevgilim gizli bir şiddet sarıyor kasıklarımı her saat başında yarı çıplak melekler beliriyor gölgeli yatağımın ayak ucunda ve toplayarak diş kırıklarını bir adak gibi cennetin kapısına bırakıyorlar Karşılığında, ne var sahiden karşılığında? Hamiline yazılı bir bağışlanma çeki ya da uyku.. Kaynak: Unutulmuş Kent |
Boylesi bir Ruh hali .. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:00 . |