![]() |
şuan tüm rüyalarımdan sıyrılmış, gerçeğin en hüzünlü yerindeyim.. yatsam belki değil mutlak uyuşturucu etkisi yapar sabaha dek rüyamda seninle kalırım.. peki ya sabah? ayılınca.. sen yine bir rüya olunca.. ne yapabilirim? şiir yazmaktan başka... |
.Beyaz Mesela.
İnsan duvarları olmayan tapınakta bir gece uyursa sanıyor ki kederi azalacak. ama yetmiyor bezler bağlıyor bulduğu her ağaca. hikayeler anlatıyor inanıyor aşkın hep olacağına. oysa aşk biter dinginliği başlar göllerin. bekleyiş, sonsuz mavi bir göz olur camdan ve gittikçe uzayan. acı verir bazen renkler beyaz mesela kuş gibidir insan beyaz bir yatakta ölümü gibi çocukların soluğu kesik suda dolaşan. bir kaya mezarında ağlayan adam ölülerini suya ve göğe gömüp, gelir acısıyla avunmaya. dua ve kuş gibidir zaman bir şey olur bulutlara, bir ağırlık bir koyuluk taşırlar uzaktan. tuhaf yitik hayatların seslerini doldururlar kovuklara. bir şey olur sarnıçtaki sularda unutulmuş anahtar parlayınca yağmurumuz der biri sarnıçlarımızda gizli acımız avuçlarımızda. |
"..Seni aklıma düşüren yerçekimi değil Yalancı yıldızlar.. Öyle uzaksın ki, Üflesem soğuyacaksın, Sarılsam.. Okyanus.." Yılmaz Erdoğan |
Varlığının Canı Cehenneme, Yokluğunu Alma Bari... |
Bir gün aya sordular: En çok neyi seversin? "Güneşin tutulup ebediyen perde arkasında kalmasını severim" Onun yüzünün bulut arkasında kalmasından daha güzel ne olabilir..? Değil mi ki onu kendi gözümden bile kıskanırım.. |
hiç biri
|
Nasıl bir " Ben " bu; Kana kana içiyor uzagımda bir serseri.. Ask oluyor, mesk oluyor; Kana kan karıyor biri, kan icime oturuyor.. Kandan yana kan tuttu.. Yardan yana " kar ".. Kanıma, kanadıma naksetti.. Ahir omru biledi yar.. Ufledi gitti... Nasıl bir " Ben " bu; Dünümü tadan dilim inkarda, gecmisim yabancı.. Sevdigimi soylediklerim senden once, tumden yalancı.. Biter mi bu sarkı.. Diner mi arayan gozun gogu asrı.. Asinayım sozlerim.. Sana su`suz.. Yorumsuzum ey hayat.. Geceden uykusuz.. |
Oğuzkan Bölükbaşı
Bir semavi merhamet çıkarır mı bizi bu içine düştüğümüz ihanetten sevdanın kutsal adına yakışmayan, bir korsan gecede yaşanan yalnızlığa tutsak olan bu yüreğin kanını akıtmadan tükenir mi aşkın hayat veren soluğu.. Ey önünde diz çökmüş hayatın bir çırpıda kellesini koparan acımasızlık.. Sen diye koştuğum her sesin arkasından Ruhuma akıtılan o derin sessizlik.. O analı babalı kimsesizlik.. Ve gözalıcı ışıklarda ölümüne gölgesizlik.. Dipsiz kuyulardan çıkaracağım seni.. Derin uykulardan uyandıracağım.. Bir aynayı dayayıp suratına.. Göstereceğim o görünmez halini.. Sonra çekip bayrağımı hayalet gemilere Açılacağım adını bilmediğim denizlere.. Tayfasız ve dümensiz.. Rüzgarla kucaklaşan yelkenimi azat edeceğim.. Cesaret vereceğim hedefsiz sürüklenmelere.. Yorgun düşmüş bir dalganın kucağında uyuyacağım, yakın biryerlerde.. bilmediğim bir dünya bulacağım, yeni bir dil uydurup anlaşılmaz seslerle konuşacağım bir benim anladığım, bir de benim gibi olanların.. Sen oraya geldiğinde ne dilimi sökeceksin konuşmak için, ne de yüreğimi .. buluşmak için hiç yaşamadığın hazların tutkulu yorgunluğunda, Kırmızı bir akşamüstü olacak.. Her tepenin arkasında binlerce güneş batacak.. Binlerce güneşi bekleyen sabahlar.. Bütün yönler doğu.. Ve bütün yönler batı.. İstediğim gibi yaşayacağım hayatı.. |
Ve Bitti
VE BİTTİ Ben seni iş olsun diye sevmiştim Yine de seninle her şeyi paylaşabilmek güzeldi Öylesine bir sevdaydı işte Çok kısa sürdü Geldi, Yaşandı, Ve bitti... |
M. K
Diyorlar ki benim için ; "...Bir yanı tutsak, bir yanı firari..." Yarım akıllı yani.. Dörtte ikisi su olan bedeninde geriye kalan tüm kara parcalari deli.... Istiyorum ki ; Hic bir delili olmasın vaadlerimin.. "TUTSAK "la.. Koru, al yamacına ve uzaklas bu limandan.. Deliligim de, firariligim de bende kalsın yani.. Biliyorum tüm bu sesler, tüm bu evler ve göz alabildiğine uğuldayan tüm bu insanlar , bir aşkın ölümüdür yalnızca.. Cünkü ancak onlar dokunduğunda " kanar " bilmediklerimiz.. Birbirimize söylemekten korkupta ertelediklerimiz.. Biliyor musun; Ben s. s..-dim.. Peki ya sen beni..? Haklısın ; "...GECINIZ.." |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:45 . |