![]() |
HAL HAL
Aksam olup gün batinca Daglara hüzün çökünce Lale sümbül boynunu egip Kurt Kuzuya kem bakinca Köye döner nazo gelin Yavru ceylan gibi kaçar Seke seke çaydan geçer Nazo gelin ayagina takar Hal,hal Bir bakisi canlar yakar Gülüsüne cihan deger Nazo gelin ayagina takar Hal hal Ayaginda gümüs hal hal Ince nakis gümüs hal hal Yedi köyün yigitleri Agalari ve beyleri Bosyere durmus beklerler Yaralidir yürekleri Gitti gelmez nazo gelin Yavru ceylan gibi kaçar Seke Seke çaydan geäer Nazo gelin ayagina takar Hal hal CE SERA LA TEMPS Quand la nuit tombera Et que le renfort se levera Le ciel se couvriras de nuages Rouge et tres bas Ce sera le temps ou chacun trembleras CE sera le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Il feras tres sombre Pendant quarante nuits et quarante jours Et dans la penombre Sa lumiere luiras tou jours Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Allons tous le hommes et les femmes de tous les pays Feterons leurs fortresses Se sauverons dans leurs abris Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras SÜLEYMAN Bizim köyden bir deli oglan Yillar önce gurbete gitti Süleyman Bir de duyduk ögrendik ki Büyük sehirde büyük adam olmus Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Bir gün siladan mektubu geldi Okuduk ki köye dönüyormus Süleyman Corba kaynadi pilav da pisti Sofrayi kurduk dügün misali Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Biz görmeyeli cok degismis Selam sabahi unutmussun Süleyman Sofraya hemen yerlesiverdin Belli ki gurbet sana yaramamis Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Yedin ictin afiyet olsun Neler gördün anlat bakalim Süleyman Tepsiyi biraz da bu tarafa gönder Müsade et de bi tadina bakalim Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme The name of the guy is Süleyman Listen to me man he`s number one Sarkinin burasi turistler icin Neden - because Süleyman is back in town Kendini yoksa sultan mi sandin Senin ki sade isim benzerligi Süleyman Bu dünya kimseye kalmamis Hele bir düsün niye sana kalsin Süleyman |
HEMŞERİM MEMLEKET NİRE
Kendimi bildem bileli yollarda tükettim koskoca bir ömrü Bir uctan bir uca gezdim su fani dünyayi Okumusu cahili yoksulu zengini hic farki yok hepsi ayni Sonunda ben de anladim hanyayi konyayi Sanki insanlik pazara cikmis ekmek aslanin agzinda Bir sicak corba icermisin diyen yok Dört duvari ören catisini kapatip icerden kitlemis kapiyi Bir dösekte sana serelim buyur diyen yok Tek bir soru Hemserim memleket nire Bu dünya benim memleket Hayir anlamadin hemserim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe tövbe tövbe Kardeslik ve esitlik üstüne uzun uzun nutuklar cekip Niye senin derin benden koyu diye soran cok Kasinin altinda gözün var diye silahlanip ölüme kosarken Kalan dul ve yetim ne yer ne icer soran yok BARIS garibim bulamadi cözümü oturdu etti bunca sözü Gelin hep beraber anlasalim diyen yok Zaten paramparca bölünmüs ve yasanmaz olmus dünyamiz Daha fazla kesip bölmeye hic gerek yok AYI Bugün hava güzel dedim ki hanima haydi kalk giyin de cikalim biraz Bak civil civil kuslar ucuyor dallari basmis erikle kiraz Coluk cocuk cümbür cemaat piknik yapalim ne dersiniz ha Ev halki uctu yihuu aslan baba sen cok yasa Yolda düsündüm bizim cocuklar tanimiyorlar hayvanlari Bir hayli garibime gitti dogrusu bir baba olarak verdim karari Aninda bir ters u dönüs dogru hayvanat bahcesine Biliyoruz ayip oldu hakim bey ama zar zor girebildik iceriye Bak evladim buna ayi derler ormandan inip sehre gelirler Agir magir hantaldir ama armudun iyisini ayilar yer Evet babacigim ona ayi derler ayilar bizleri cok severler Agir magir hantaldir ama armudun iyisini ayilar yer Senin de canin günün birinde armudun iyisini yemek isterse Sakin ha aman manava gidip de armutlari tek tek elleme Adamin kafasi bir atarsa bayramlik agzini bir acarsa Sana neler der biliyormusun mahalle duyar rezil olursun A de bakayim aaa Bi de y de yee Simdi bi de i iii Oku bakayim ayi Maksat coluk cocuk ögrensin hayatin cetin yollarini Kaptirmasinlar kimseye kafalarini ve de kollarini Hani baba olarak vazifemiz tabii uyandirip ikaz etmek Uzunlar yanmiyor hakim bey kisa yoldan anlatmak gerek Hayvan sevgisi tabii ki lazim ama hersey karsilikli Ben seni seveyim sen beni say ki bozulmasin agzimizin tadi Armudun iyisini zaten o yer bir eli yagda ötekisi balda Buramiza geldi artik hakim bey takdir sizden biraz da ite kaka ALLAH'IM GÜÇ VER BANA Yine sensiz bir gecenin buz gibi sabahinda Bu korkunc yalnizligimda seni bekliyorum Yaniyor yüregim Yine gözyaslarim yagmur gibi yasiyorum anilarla Bir seyler kopuyor sanki taa suramda Yaniyor yüregim Allah`im güc ver bana sigindim sana Bu ne dayanilmaz bir aci sabir ver bana Yeter artik cektiklerim bitsin bu ceza Ümitsiz haykiriyorum ne olur dön bana Sana yazdigim en son sarki bu artik kirildi kalemim Gökler sahidim olsun ki seni seviyorum Yaniyor yüregim Sonbahar yapraklari gibi savruldu ümitlerim Son bir kez duymak istersen seni seviyorum Yaniyor yüregim... |
DIRAL DEDE'NİN DÜDÜĞÜ
Hele destur! Masallah bu ne bolluk böyle Hele destur! Helalinden kazandiysan söyle Hele destur! Gözümüz yok Allah daha cok versin Ama paylas gel beni dinle paylasirsan sevaba girersin Ac gözünü daha vakit erken gör seytanin gör dedigini Bir kulak ver de dinle sagir sultanin duydugunu Sen öyle devekusu gibi saskin saskin bakinirsan Bir gün duyarsin elbet Diral Dedenin Düdügünü Hele destur! Masallah bu ne istah böyle Hele destur! Yetim hakkim yemedin mi söyle Hele destur! Gözümüz yok afiyet seker olsun Ama paylas gel beni dinle gariplerin de karni doysun Hele destur! Masallah bu ne kudret böyle Hele destur! Zayiflari ezmedin mi söyle Hele destur! Gözümüz yok Allah daha iyi etsin Ama paylas gel beni dinle ardindan herkes dua etsin MÜSAADENİZLE ÇOCUKLAR Bir sabah baktim ne göreyim bizim sokakta senlik var. Büyükler köz köz otururken adam oluvermis cocuklar Patlamaz olmus tüfekler gelmis karamürsel sepetler Tren kalkmis gitmekte hadi gecmis olsun birilerine Kinalar yakalim elimize sahip olalim dilimize Aman dikat belimize Simdi müsaadenizle cocuklar Sira bana geldi cocuklar Is basa düstü coocuklar Hazirmiyiz Eh BARIS ABI askolsun ac koynuna kus konsun Cek ipini rahvan gitsin inceldigi yerden kopsun Kimileri kahve kaynatsin kimi hala dansöz oynatsin Leylegin ömrü iki laklak degerler oldu tepetaklak El salla el salla kol salla kol salla Sag gösterip sol salla bir omuz at sagdan sola Geliyor bir ahu afet tepeden tirnaga zerafet Öldür bizi letafet bizim sonumuz meraget Hayirdir insaallah kizlar ne diyor bu ucuk cilginlar Hayir mi ser mi görecegiz artik sabrin sonu selamet Jale: üz beni süz beni püre gibi ez beni Ajlan&mine: pranga tak bana kapi kapi gez beni Burak: benimle oynama cilginim bebegim Nalan: deli gibi seviyorum ölümüne sev beni Dandini dastana dinolar bostana Iyi bak hastana sor beni ustana El salla el salla Tayfun: hadi yine iyisin e gel hadi yanima Hakan: amma velakin kinalar yak bana Soner: ah vefasiz yak beni yik beni Vitamin: ellere var bizlere yok di mi Dandini dastana dinolar bostana Iyi bak hastana sor beni ustana El salla el salla BAL BÖCEĞİ Seyyah oldum dolastim su alemi ah güzelim Senin gibi bir vefasiz görmedim ben Hayirsizi kitapsizi zalimi balböcegim Senin gibi bir insafsiz görmedim ben Su daglarda cicek oldum askindan sarardim soldum Bakmadin bana balböcegim Yollarinda toprak oldum sen bastikca ben kavruldum Görmedin beni balböcegim Seni gidi balböcegi kim cözecek bu bilmeceyi Ateste yanar pervane ben oldum derdinden divane Hele gel yine gel bir gece vakti koynuma gel Ama benim adim bal böcegi bekleyemem ben bu geceyi Gelir de koynuna girerim ama sonra da batiririm igneyi Nedir bu cektigim senin elinden ah güzelim Kurtar beni elalemin dilinden Biktim usandim su bitmez nazindan balböcegim Sabir teli koptu gönül sazindan |
YOLLA YARİM TEZ YOLLA
Daglar astim hazar eyledim Her gördügüm güzele nazar eyledim Hakikat sofrasi kurulunca Bir salkim üzüme pazar eyledim Söylemeye varmiyor dilim Sazim calmaz oldu tutmuyor elim Ben ettim sen eyleme gülüm Ne olur affet beni Allah askina Yolla yarim tez yolla Oyali da mendile sar yolla Iki tel kopar sacindan Kinali da mendile sar yolla Yolla yolla yolla meleklere ver yolla Yolla yolla yeter beklettigin beni Allah askina Yolla yarim tez yolla Hasret kaldim seni sevmeye Sana gelip dügümleri cözmeye Usulca gögsüne yaslanip Bir sabak vakti koynunda ölmeye Costu gönlüm sel gibi caglar Aramiza girmis dumanli daglar BARIS derdini söyler aglar Yeter affet beni Allah askina... AL BENİ (MÇ) Sen gideli sevgilim bahcemde güller acmiyor Geceler bitmek bilmiyor geceler buz gibi sabah olmuyor Simdi ben sensiz nasil yasarim söyle Simdi ben sensiz neylerim söyle Son bir kez görebilsem seni tutsam dokunsam ellerine Yoklugun dayanilmaz oldu hasret kaldim gül yüzüne Simdi ben sensiz nasil yasarim söyle Simdi ben sensiz neylerim söyle Al beni götür gittigin yere Istersen vur yerden yerlere Ne olur al beni götür gittigin yere Yeter ki yeter ki terketme Bekledim seni gecelerce yarali ceylan misali Ardindan düstüm cöllere Leyla‘ya kosan Mecnun misali |
SARIL BANA
Yikilsin bütün duvarlar birer birer Acilsin bütün kapilar teker teker Yaklas bana gel sokul bana Rüyama giriver bu gece helalim oluver bu gece Koptu firtina dört bir yanimda atese at beni sar kollarinla Cok yorgunum saril bana dokun bana ne olur Binlerce ok saplaniyor su kalbime Alev alev atesin yaniyor yüregimde Gururumu aldin ayaklar altina Geldim kapina yüz sürmek icin Haydi artik sen de sil gözyaslarini Süslen boyan giyin benim icin Elimde pembe mavi soluk bir cerceve Tüm anilar toplanmis sanki o resimde Sokul bana saril bana yaklas bana dokun bana BENDEN ÖTE BENDEN ZİYADE BU AKSAM YINE GARIP BIR HÜZÜN CÖKTÜ ÜSTÜME HÜCREM SOGUK BIR TEK SEN VARSIN DÜSLERIMDE DEMIR KAPI YINE KAPANDI AGIR AGIR ÜZERIME KELEPCELER YINE VURULDU KILIT KILIT YÜREGIME DERIN DERIN SOLUYORUM SENI GECELERCE DUVARLARA KAZIDIM ISMINI HER KÖSEYE DUDAKLARIN SEKER GIBIYDI BALDAN ÖTE BALDAN ZIYADE PEMBE PEMBE YANAKLARIN GÜLDEN ÖTE GÜLDEN ZIYADE SABRET GÖNÜL SABRET, SAKIN ISYAN ETME BIR GÜN ELBET BITECEK BU CILE ISYAN ETME DÖRT KITAPTAN BASLAYALIM ISTERSEN GEL SÖZE ORDA ÖYLE BIR ISIM VAR KI KULDAN ÖTE KULDAN ZIYADE ONU DÜSÜN ONA SIGIN O SENDEN ÖTE BENDEN ZIYADE BIR SABAH ELBET GÜNESTE DOGACAK PENCEREMDE AMA BIL KI ATESIN HALA YANACAK YÜREGIMDE GÖZYASLARIM AKIP GIDECEK SELDEN ÖTE SELDEN ZIYADE BIR CANIM VAR VERECEGIM MALDAN ÖTE MALDAN ZIYADE BIR BEN VARKI BENIM ICIMDE BENDEN ÖTE BENDEN ZIYADE BIR SEN VAR KI SENIN ICINDE SENDEN ÖTE SENDEN ZIYADE GÜL BEBEĞİM Sen cennete uçtun ama Kokun sinmis yatagima odama Derin derin soluyorum seni Içime hapsediyorum seni Alisamadim bir türlü yokluguna gülbebegim Sensiz yasamak ne kadar zor Ayrilik acisini gel bana sor Nasil kiydin kendine gülbebegim Geceler çok soguk geceler sessiz Nasil yasarim simdi ben sensiz Hani bana verdigin o sözler Hani o gülen masum gözler Alisamadim bir türlü yoklugunagülbebegim Sensiz yasamak ne kadar zor Ayrilik acisini gel bana sor Nasil kiydin kendine gül bebegim Gözyasim karisti yagmura Damla damla süzülüyor topraga Bizi ancak ölüm ayirir diyordun bana Söyle nasil kiydin kendine gülbebegim Seni benden ölüm bile ayiramadi iste Nasil kiydin kendine gülbebegim Dar geliyor bana bu yerler Yasanmaz oldu kara geceler Kirilsin seni tasiyan bu eller gülbebegim Hani bana verdigin o sözler Hani o gülen masum gözler Nasil kiydin kendine gülbebegim Sensiz yasamak ne kadar zor Ayrilik acisini gel bana sor Nasil kiydin kendine gül bebegim... |
BEYHUDE GEÇTİ YILLAR
Bir masaldi askimiz sisler bulutlar ardinda Bir aksam bitiverdi hersey yok oldu bir anda Beyhude gecti yillar silindi hatiralar Geride bir avuc yalan Hüzün dolu geceler bugulu pencereler Iste hepsi bu senden kalan Nasil icim yaniyor öylesine sevdim seni Hep saklamak istedim altin kafeslerde seni Sanki gizli bir el kopardi seni benden Savurdu kar tanesi gibi Bos yere ariyorum simcicak sevgini Bu islak bos sokaklarda Elinden oyuncagi alinmis cocuk gibi Yalnizim bos sokaklarda... YOL Ucsuz bucaksiz bir yolda yürüyorum tek basina Herkes hakkini helal etsin kalmasin tek bir lokma Bu yolda ölmek var belki de dönmemek Ömür bitse bile yol bitmeyecek Bazen buz gibi bir pinardan iciyorum kana kana Bazen kizgin kumlar üstünde yürüyorum yana yana Dünya hanci biz garip yolcu haydi bastir be oglum Allah`a bir can borcumuz var bir tek ona güven Yolun acik olsun Baki kalan bu kubbede hos bir seda biliyorsun 1000 in yarisi 500 daha ne düsünüyorsun Topraktan geldi insan yine topraga dönecek Iki lokma ekmek icin ömür boyu dövüsecek... EN BÜYÜK MEHMET BİZİM MEHMET Öksüz dogdu Mehmet ite kaka büyüdü Mehmet Onbir yasina dogru okula da gitti Mehmet Caka caka okudu da Mehmet döne döne basi döndü Mehmet Diploma hak getire Mehmet okumayi sökemedi ki Mehmet Saldim cayira Mehmet mevlam kayira Mehmet Bütün köy toplansin Bu Mehmet ne balli cocuk vallahi cok sansli cocuk Ne amcasi var ne dayisi bundan iyisi Sam‘da kayisi Mehmet ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet Askere gitti Mehmet egitim gördü Mehmet Jandarma komando doguyada gitti Mehmet Alevere dalavere de Mehmet hadi yürü yine nöbete Mehmet Askerlik uzadi Mehmet gelemedi tezkere Mehmet Bir kizi sevdi Mehmet eridi de bitti Mehmet Ama baslik parasini bulamadi gitti Mehmet Nuh dedi kiz babasi Mehmet peygamber demedi Mehmet Kiz eline kina yakti Mehmet babasi paraya takti Mehmet Olmadi gitti Mehmet bir ömür bitti Mehmet... |
LITTLE DARLING
Leaving on the first plane home My trials are over Mr. Pilot take me back Its in your power Take me to the one I love Been waiting long enough I long to be back home again Little Darling we'll be kissing Little Darling you've been missing Little Darling all my love for you Little Darling I'm so homesick Little Darling coming back quick Little Darling bringing love for you I long for you warm touch Skyways and byways Reach out for my soul Skyways and byways We'll hide ourselves always With you I'll always stay I need to touch your soul again Little Darling we'll be kissing Little Darling you've been missing Little Darling all my love for you Little Darling I'm so homesick Little Darling coming back quick Little Darling bringing love for you Little Darling viens dans mes bras Little Darling j`ai envie de toi Little Darling all my love for you Little Darling all my love for you NICK THE CHOPPER Down in the forest near a village Lived the man called Nick The Chopper Chopping woods he's game And making money Caring nought for trees He blindly chops on Never to be married He never washes He never went to school Nick The Chopper Chopping woods he's game And Getting Money Doesn't care for life or even for a friend He's dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper He's dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper Now A very old man He had decided To make his fortune Nick the Chopper Chopping woods he's game He couldn't stop it He wants to cut down all the forest The trees they hated him they Made a promise Give him a lesson Nick the Chopper Chopping woods he's game He couldn't stop it But as the story goes He’s beaten at his game He's a dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper We're gonna kill you Nick the chopper Strangle you with branches Nick The Chopper He's a dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper We're gonna kill you Nick the chopper Strangle you with branches Nick The Chopper He's a dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper We're gonna kill you Nick the chopper Strangle you with branches Nick The Chopper FİL İLE KURBAĞA Çok zamanlar önce Kara orman içinde Yalnız başına tek Bir erkek fil yaşardı Birgün dolaşırken nehrin kenarında Kendisigibi yalnız kurbağaya rastladı Kalpleri birleşti, gözleri birleşti sevgiyle El ele verdiler, yan yana geldiler sevgiyle Bütün kuşlar susdu akan ırmaklar durdu İki kalp ile çarpdı tüm orman bir anda Nehrin kenarında uzandıar yanayana Rüzgar kıpırdarken dallarda yapraklarda Hayaller kurdular, rüyaya daldılar Her şevişen mutlu çift gibi, uyuya kaldılar Birden sıçradı fil uykudan uyandı Boş yere yanında kurbağayı arada Kabus zannetiği korkuç rüya doğruydu Sevgilisi cansız yanında yatıyordu. Bir fil ancak kendi cinsinden bir fili severdi Koskocaman aşkı vücüdü gibi çok ağır geldi |
NANE LİMON KABUĞU
Eski adamlar dogruyu söylemis Bir çiçekle bahar olmaz Kisi kendini bilip saga sola sormali Can pazari bu oyun olmaz Zürefanin düskünü Beyaz giyer kis günü Sonunda sifayi kapipta sasirinca Bana gel beni dinle iyi yaz Defteri kalemi al iyi yaz Nane Limon Kabugu bir güzel kaynasin aman ha ha ha ha ha Içine hatmi çiçegi biraz cöreotu katasin aman ha ha ha ha ha Hatta biraz tarçin bir tutam zencefil aman ha ha ha ha ha Bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim Ha ha ha ha ha hapsu Cok yasa - Sen de gör - Rahat ve iyi yasa Sen tedbirini al önünü kis tut Birak yinede yaz gelsin Cogu zaman hesap çarsiya uymaz Sonra dizini döversin Baris igneyi kendine batirir Cuvaldizi baskasina Bol keseden akli ona buna dagitir Darisi kendi basina... AHMET BEYİN CEKETİ Tanri bütün kullara rizkini dagitirken Kimi sirtüstü yatar kimi bosta gezerken Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdi ya nasip ne demekti O mahallede herkes gömlek giyerdi Bizim Kul Ahmet bir gün bir ceket diktirdi - Diktirir ya Mahalleye dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdi ya nasip ne demekti Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi Konu komsuya dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi Mahalleli kahvede muhabbet pesindeyken Leylekler lak lak edip peynir gemisi yüklerken Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kismet derdi Kimseler anlamazdi ya kismet ne demekti Herkes gömlek giyedursun Bizim Kul Ahmet ceketini birde astarla kapativerdi - Kaplatir ya Mahalleye dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kismet derdi Kimseler anlamazdi ya kismet ne demekti Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi Konu komsuya dert oldu kul ahmetin ceketi Bir gün bir yoksul öldü üzüldü mahalleli Ama bir kefen parasi bulamadi mahalleli Kul ahmet dedi dedi yalan dünya cikardi ceketini Örttü garibin üstüne kaldirdi cenazeyi Sonunda herkes anladi ya nasip ya kismeti Bizim kul Ahmet birden oluverdi Ahmet Bey Ceketse Ahmet Bey‘in Ceketi Ibret-i alem oldu Ahmet Bey‘in Ceketi Sonunda herkes anladi ya nasip ya kismeti Ibret-i alem oldu Ahmet Bey‘in Ceketi Megerse tüm keramet ceketteymis be Ahmet Baris‘a sorar isen sen bu yolda devam et AFFET BENİ Beni birakip gittiginden beri Terkedilmis bir cocuk gibi Caresizim dolastim gecelerde Sana döndüm yine Biliyorum suc bende Affet beni Ne olur affet beni Yalvaririm soru sorma Verilecek cevabim yok suc bende Affet affet beni Kendi evimde bir yabanci gibiyim Ciktim agir agir merdivenleri Kapiyi calmaya cesaretim yok Sana döndüm yine Biliyorum suc bende Affet beni Ne olur affet beni Yalvaririm soru sorma Verilecek cevabim yok suc bende Affet affet beni Son bir kez seni görmek istedim Geceler boyu bu ani bekledim Sana dönmemi istemiyorsan söyle Söyle gideyim ama önce yine de Affet beni Ne olur affet beni Yalvaririm soru sorma Verilecek cevabim yok suc bende Affet affet beni... |
GÖNÜL FERMAN DİNLEMİYOR
Diyar diyar dolastim ben Yollara dütüm derdinden Her cicekte gördüm seni Kara toprak ver yarimi Yaza yaza bitti kalem Bir gün elbet dolar cilem Ben bu yola kurban olam Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor Bu ayrilik cok aci Gönül ferman dinlemiyor Yok mu bunun ilaci Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansizin elimden aldigin gibi Bir gün olur devran döner Vade gelir yollar biter Zengin fakir burdan gecer Kara toprak ver yarimi Deli gönül costu caglar Derdime dayanmaz daglar Gelen aglar giden aglar Kara toprak ver yarimi Bak su dünyanin haline Meyletme dünya malina Razi oldu hayaline Kara toprak ver yarimi Kimi alir kimi satir Hepsi de yan yana yatar Baris derdine dert katar Kara toprak ver yarimi... ÖMRÜMÜN SONBAHARINDA Adim anilmaz oldu kapim çalinmaz oldu Ömrümün sonbaharinda Gönlum katlansin diye gören göz görmez oldu Ömrümün sonbaharinda Saçlarima düstü aklar hüzünlendi aksamlar Ömrümün sonbaharinda Hep yüzüme kapandi dost bildigim kapilar Ömrümün sonbaharinda Sarkilar yarim kaldi resimler soldu simdi Ömrümün sonbaharinda Döktügüm gözyaslari sel oldu akti gitti Ömrümün sonbaharinda Elimden kaçirdigim gençligimi özlerim Ömrümün sonbaharinda Artik hiç dönmeyecek sevgiliyi beklerim Ömrümün sonbaharinda Baris isyan eyleme yillar akip gidiyor Ömrümün sonbaharinda Fazla vaktim kalmadi giden geri gelmiyor Ömrümün sonbaharinda Hala bitirmedigim bir yarim sarkim kaldi Ömrümün sonbaharinda Hala beni dinleyen bir avuc dostum kaldi Ömrümün sonbaharinda... ANAHTAR Sinifin en güzel kizi o yalniz geziyor Kimse ona yaklasamiyor Yine koltugunda koca koca kitaplar Yine Kütüphaneden geliyor Baktim bir cilt Sair Mehmet Akif Iki büyük kitap Fatih Sultan Mehmet Üc kalin cilt Mevlana bir de Mimar Sinan Döndü bana dedi ki beni seviyorsan Eger kalbime girmek istiyorsan Önce bunlari anla beni iyi dinle Bes sair bir abide Iki abide bir sultan Bes sultan bir düsünür Iki düsünür ise bir Mimar Düsün tasin bütün gece Kalbim bir bilmece Kalbimin bir kilidi var Iste sana Anahtar En sevdigi Sair Mehmet Akif Bir abide Fatih Sultan Mehmet Hayranim dedi Sinan bir de Mevlana Gece annem evde dedi oglum neyin var Yemeden icmeden kesildin yine Dedim anne artik kalbimin sahibi var Asik oldum delicesine Bir gün Akif okuyor bir gün Mevlana Bir Fatih‘e hayranmis Bir de Sinan‘a Hem tarihe merakliymis hem de sanata Annem dedi oglum anlamadin mi Vazgec bu sevdadan bu kiz fazla akilli Ah beni saf oglum ah oglum anlamadin mi? Askin göü kör olurmus annem galiba hakli Kafama fena takildi bu kiz cok akilli |
KALPLER BERABER
Sanki gece çagirdi beni Sanki rüzgar fisildiyor seni Sanki kaybolan askimi Yeniden yasar gibi Kalpler beraber Gözler beraber Elele seninle Güzeldi geceler Sevdalilar kumrular gibi Kuytularda kayboldu simdi Sensiz geçmiyor günler Sensiz bitmiyor geceler Kalpler beraber Gözler beraber Elele seninle Güzeldi geceler... ZEHRA Halamin kizi Zehra dostlar basina Bize sik sik gelir gece yatisina Zehra Bir gecerken ugramisti tam 18 ay oldu O gün bugün bizde kaliyor zehra Zehra seni cok seviyorum Bir türlü sana git diyemiyorum Ama Artik anla be zehra Bak iste sulandi gözlerin yine dolu dolu Bak iste bu haliyle beni ediyor deli deli Kulun olayim kölen olayim Hemen darilma hala kizi zehra Kulun olayim kölen olayim Kes aglamayi hala kizi zehra Cayina biber koydum corbasina recel kattim Hapsirik tozu serptim hirkasina Zehra Yatagina fare koydum dolabina kurbaga Ama yine banamisin demedi Zehra Yatagimi al yorganimi al Makasimi, taragimi kederimi al Terligimi al bardagimi al Havlumu tabagimi catalimi al Bir su köhne evimin kapisi var Ne hacet Zehra onu da al... SAKIZ HANIM - MAHUR BEY Cocuklugumun gectigi o eski mahallede Asi boyali ahsap eski bir evde otururlardi Sakiz Hanim‘la Mahur bey Bembeyaz tenli bembeyaz sacliydi Sakiz Hanim Zaten onun icin Sakiz Hanim derdik kendisine Pamuk gibi elleriyle kemence calardi Esi Mahur bey önce biraz nazlanir Sonra o da kanunuyla eslik ederdi Sakiz Hanim‘a Beraber mesk ederlerdi Yaz aksamlarinda acilirdi perdeler Yorgun ellerinden dökülürdü nagmeler Iki yil kadar oluyor önce kanun sustu o eski evde Bir kac ay sonra da kemence Ve asi boyali ahsap evin perdeleri Bir daha acilmamak üzere kapandi Evin satilacagi söylentileri baslayinca gittim Iceri girdigimde eski bir koltugun üzerinde Boynu bükük bir kanun Ve kanunun gögsüne yaslanmis mahsun kemenceyi gördüm Bizi rahatsiz etmeyen der gibiydiler Kiyamadim Uzaklastim Mahur Bey susunca Kapandi perdeler Sakiz Hanim‘la bitti o hüzünlü nagmeler |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:04 . |