![]() |
Kesinlikle düşüncene katılıyorum.
Evlendikten sonra çevre ßaskısından dolayı değişirse ßu ßeni ßüyük ßir hayal kırıklığına uğratacağından duygusal ve değişim açıdan tepkim ağır olur.Nahoş şeyler yaşanır.Zaten ßir ßaşkasının lafına kulak veripte değişen insandan çokta ßirşey ßeklenemez.ßu konumda olan insanlara hakkını aramasını ,kendini ezdirmemesini ve söz hakkı sahißi olduğunu göstermesini söylerim.(ALLah razı olsun duan için) şuan hayatındaki amaçlarından ßiri ? |
ßir ßaşkasının ne diyeceğini düşünerek sürekli ßu kaygıyı taşımak insanın içinden geleni yapmasını engeller.Saßit fikirli insanların düşüncesini önemseyip kendini ve fiilerini kısıtlamak ßu taşlaşmış zihiyetin esiri olmak demektir.Özgürlüğün olmadığı ßir yerde yaşamdan söz edilmez ßence.Zaten ßir kişi kendi yaşayacaklarını sırf ßaşkası ne der kaygısından dolayı gerçekleştirmiyorsa hayatının yönetimini ßir ßaşkasına devretmiş demektir.Yönetilmek ise insanı devamlı mecßuri kılar ve istekleri devre dışı ßırakır.
Hayatı anlık mı yaşarsın an'ın geleceğin ßir ßelirleyici olduğunu düşünüp öyle mi değerlendirsin içinde ßulunduğun zamanı ? |
Kesinlikle.Yaşamın,ömrün garantisi yok.ßu nedenle ne kendimizi ne de ßaşkalarını üzmeye değmez hiç ßir sorun.Sorunun parçası olup gözümüzde ßüyüteceğimize çözümün parçası olup mutluğumumuza gölge düşürmeyiz.
ölüm gelmeden yaşanılması gereken şey nedir ? |
:)
imkanım olsa Doğuyu ßaştan aşağıya yer yer gezmek isterdim. Gördüğün şehirlerden en çok ßeğendiğin ve tekrar gitmek isteyeceğin şehir hangisi ? |
Açıkçası ne yazacağımı ßilemiyorum.Ne kadar ßeğenir içine işler onu da ßilmiyorum ama ߀n ßir dörtLükLe kendimi hatırlatayım sana.ßu dörtlük ßenim aşka inandıktan sonraki halime tercüman olduğunu düşünüyorum.Umarım ßeğenirsin.
dilime bu türkü yüreğime bu sevda düştü düşeli yollardayım gönlüme çoktan cemre vurdum seni sevmek için baharı beklemeyeceğim. Senden de ßana hatıra kalacak sevdiğin ßir şarkı ya da dörtlük ? |
Bilge kişi su gibidir, su ki, beslerken dört bir yönü, yarışmaz, tartışmaz şunu, bunu. Kibirsizce akar, seçmeden sağı solu, bu yüzdendir ki, Yol’a uyumludur yolu. İşte bilge kişi benzer şekilde, yaşar, doğayla iç içe... Düşüncesinde derin, verirken tarafsız engin. Konuşurken doğru, ve yönetirken dürüst. Gündelikte yeterli, ve edimlerinde tutarlı. Yeteneğince üretici, fırsatlar kadar girişimci. Ne kimseye üstün olma çabasında, ne de kimse ona üstün. Lao-Tse küçük şeylerden ßüyük çıkarımlarda ßulunur musun ? |
bilmem :D
üstteki soruya cvp ver bakiim :D |
benim de herhangi soruya cevap vermem için görünürde bir soru olması gerekmiyormuydu?
|
evet olması gerekirdi musticim :)
sen söyle bakalım üstteki nie unuttu yazmayı :D |
zamanında yaptığım yanLı$ tercihimi düzeltmek olurdu.
Dünkü yaşanılan doğal afetten çıkardığın sonuç nedir ? İnsanLar, ßir nevi kendi kıyametinin koptuğunu izledi diyeßilir miyiz ? |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:42 . |