![]() |
sana da ii akşamlar..ben de gidiom zati..
|
Çekilmez bir adam oldum yine:
uykusuz,aksi,nalet. Yine her seferki gibi haksızım Sebep yok, olması da imkansız. Bu yaptığım iş ayıp, rezalet. Fakat elimde değil "seni kıskanıyorum" Beni affet.. Nazım Ran |
Seni düşünmek güzel şey,ümitli şey
Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek ibi birşey.. Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum... (Piraye için yazılmış "saat 21-22" Şiirleri"'nden 30 Eylül 1945) Nazım Ran |
bir adam bu kadar güzel şeyler yazabilir mi ya..hele sözlee bak muthis.........:4:
|
İyiki yazmış valla...:1: Ne kadar güzel olmuş baksana...
|
YURDUM BENİM ŞAHDAMARIM
Engereğin dişlerine işledim, Ağu dişlerine Oluklu, çentik... Ve vurgun, Gözleri bir çift cehennem Burnuna kan tütmüş Pars bıyığına... Dağın pulat yüreğine işledim, Şimşeğin masmavi usturasına Sevdanı usul-usul Sevdanı mısra-mısra Lo ben seni hapislerde sevmişim, Ben seni sürgünlerde. Yurdum benim şahdamarım... Yücende buzul Ve kar, Maviş dağ tavşanları Gün vuranda alaran Zemheri yılanları Ve yahut bir hışımla Öyle çakılan Sonsuzluğun yakışığı kartallar. Başım gözüm üstünesin Suskum, avazım üstüne... Adından başka silah Yazgından başka günah Daha yazmamış Hiçbir gizli dosyada Hiçbir açık kitapta. AHMED ARİF |
YÜRÜMEK...
Yürümek; Yürümeyenleri arkasında boş sokaklar gibi bırakarak, Havaları boydan boya yarıp ikiye Karanlığın gözüne bakarak yürümek.. Yürümek; Dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup, Kelleni orta yere Yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek .. Yürümek; Yolunda pusuya yattıklarını, Arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek .. Yürümek; Yürekten gülerekten yürümek ... NAZIM HİKMET |
paylaşım için teşekkürler ancak yanlış bilmiyorsam "YURDUM BENİM ŞAHDAMARIM" olacak tabi farklı bir versiyonu da olabilir.
|
Allah Allah yanlış mı yazmışım. :174:Sabah mahmurluğu tabi normal...:72: Hemen düzeltiyorum... Uyarı için teşekkürler...:2:
|
Estağfurullah abi rica ederim... Sen bir çay iç kendine gelirsin :72:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:19 . |