![]() |
ZELZELE
Bu gece şehirde Bir teveccüh var, var, var, var Can alışverişte Her taraf pazar Ayaklar altında hey hey Sabaha kadar Kubbeler hu çeker Kullar sallanır Hu hu hu Bu nasıl ibadet Kimin çağrısı vay, vay, vay, vay Bütün bakışlarda Safran sarısı Evler secde etmiş hey hey Gece yarısı Odalar hu çeker Holler sallanır Hu hu hu Ne yardan haber var Artık ne serden vay, vay, vay, vay Göz gözü görmüyor Kardan topraktan Telgraf telgraf hey hey Ayrılıklardan Direkler hu çeker Teller sallanır Hu hu hu Nedir topraktaki Bu iniş kalkış vay, vay, vay, vay Bir tarafta ecel Bir tarafta kış Bütün bahçelerde hey hey Ayin başlamış Ağaçlar hu çeker Dallar sallanır Hu hu hu Bu gece şehirde Bir teveccüh var, var, var, var Can alışverişte Her taraf pazar Ayaklar altında hey hey Sabaha kadar Kubbeler hu çeker Kullar sallanır Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu |
BAZEN
Yanardağ mı içimdeki alevlenir söner Nedir bu öfkeli saplantılar gelir gelir gider Bazen bir duygu beni gök yüzüne çeker Bazen bir tutku gelir toprakla bir eder Bu karmaşanın adı nedir düğümlenir cözdükçe Yalanlar mı gizlidir yoksa gerçeklerin içinde Bu karanlığın sonsuzluğun yolu nerde kim bilir Zaman derin bir kuyu sanki kaybolasım gelir [/b]KEŞKE Yavaş yavaş açıldı gözlerim Bir pencere aralanır gibi Uçtu yüreğim uçtu gitti Sanki bir kuş havalanır gibi uçtu gitti Keşke görmeseydim Ağlayan gözlerini insanların Keşke bilmeseydim Yıkılmış umutların acısını Yavaş yavaş açıldı gözlerim Bir kitabın sayfaları gibi Yandi yüreğim yandı gitti Sanki bir mum alev alır gibi yandı gitti |
ZAVALLI BİR GECE
Bu gece ben şarkıların kederiyle içip Duman duman savrularak dağılmak istiyorum Bilmedigim sokakların yabancı insanina Kaynaşarak efkarımı dağıtmak istiyorum Bu gece ben gerçeğimden uzaklaşıp giderek Düşlediğim dünyaları seyrederek görerek Boynu bükülü bir köşede kadehiyle yarışan birine Teselli vermek onunla gülmek ağlamak istiyorum Kaderci bir şarkiyla of çekip de şöyle Büyülü bir aşk arıyorum Bu gece ben cebimdeki en son kuruşa kadar Yiyip içip gezip tozup tükenmek istiyorum Gün ışırken yalpa yalpa sallanıp da giderek Evin yolunu bile şaşırıp kaybolmak istiyorum ŞÖYLE YÜREKLi BİR SEVDA Ansızın uçup oklar saplandı hep Sözlerinden yıllar yılı şu gönlüme Bak sevdamın göç mevsimi geldi Uçuyor artık başka yüreklere Şöyle yürekli bir sevdam olmadı Alsın götürsün beni ta güneşlere Öykü diken sevgilerin kanatlarına sarsın beni Senle enginken en saf dengeli Aşkla yoğruldum bittiği zamansız Anlamazsın ki sorma boşuna Kim seslenen kim yapa yanlız [/b]BiR ZAMANLAR DELİ GÖNLÜM Ele avuca sığmazdı deli gönlüm Bir zamanlar neredeydi şimdi nerde İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Aklım başka duygularım başka yerde Bir deli rüzgar savurdu beni böyle Umutluk tutsak benim altın kafeste İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Zincirledi yüreğimi artık sende Yok ağlatmaz asla beni bir gün ayrılık Pişmanlığım nefret olmaz öfke olmaz Senden daha güçlü bir hasret bulunmaz İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Acılarla sevinçlerle yaşat beni |
ÇOCUK
Bir yerlerde bir çocuk doğdu Sancısını içimde duyuyorum Kim bilir kimin çocuğusun Gözlerinde güneşi görüyorum Gözlerinde hayat pırıl pırıl Ellerinde ümitlerimiz var Dünyanın tüm pisliklerine Sıkılmış o minik yumruklar Güzel bebek buram buram İnsan sevgi kokuyorsun Bir küçük dunya gibi varlığın Sırtında dünyayı taşıyorsun Kim olursa olsun anan baban Sorumluyum onlar kadar senden Adını hiç bilmesem bile Benim öz be öz çocuğumsun sen UZAKLARDA BİR ÇİZGİDE Bir martı uçuyordu maviliklerde Ellerim içindeydi ellerinin Güneş bembeyaz bir kordu yakıyordu yeryuzünü Saçlarım dağılmıştı göğsüne Buram buram bir buhar yükseliyordu topraktan Yanağım yanağına değiyordu Uzak bir garip çizgide birleşiyordu gökle deniz Kızgın kumlar tenimizi dağlıyordu Ve biz ikimiz gölgesindeydik bir salkım söğüdün Ölümsüz bir sevgi parlıyordu gözlerinde Yüreğimdeydi yüreğin tutuşuyorduk Bir yangın büyüyordu içimde SEN AĞLAMA Hasret oldu ayrılık oldu Hüzünlere bölündü saatler Gördüm sarkan iki damla yaş Ayrılık da sevgiyle beraber Bir şarkı bir şiir gibi Yaşadım canım acıları Senden bana hatıra şimdi Sakladığım sevgili kederler Bir sır gibi saklarım seni Bir yemin bir gizli düş gibi Ben bu yükü taşırım sen git, Git acılarla.... Sen ağlama dayanamam Ağlama göz bebeğim sana kıyamam Al yüreğim senin olsun Yüreğin bende kalırsa yaşayamam |
BENİMLE OL
Bende zincirlere sığmayan o deli sevdalardan Kızgın çöllerde raslanmayan büyülü rüyalardan Kolay kolay taşınmayan doludizgin duygulardan Yalanlardan dolanlardan daha güçlü bir yürek var Haydi gel benimle ol oturup yıldızlardan Bakalım dünyadaki neslimize Ordaki sevgililer özenip birer birer Gün olur erişirler ikimize Uzanıp yüreğimin ateşiyle yeniden Yıldızları tek tek yakacağım Sarılıp güneşlere sevgimize göklerden Mavi mavi taçlar takacağım ne olursun GERİ DÖN Alışırım zannettiğim yokluğundan acılanmam Vazgeçmek zor senin o büyülü tuhaf sıcağından Dön demeye utanırım zavallı korkularımdan Arkasına saklandığım gururumdan Geri dön geri dön Ne olur geri dön Uzanıp tutuver elimi bir gün Utanır diyemem ne olur geri don Olur da bir gün sen de özlersen Olur da bir gün sen de gözlerimle buluşmayı istersen Uzanıp tutuver elimi bir gün Utanır diyemem ne olur geri dön Herşey bana seni hatırlatır unutmak isterken Utanırım hep o acılı şarkılarda ağlarken Bazen bir dost ya da bir çicekle evime gelirsin Herşey seni hatırlatır da yeniden... [/b]YETER Hep bin bir maske ve bin bir duyguda Hep karmaşa sen ve senden başka Bin insana dönüp yaşıyorsun Parça parça her duygunu olmaz... Yeter yeter beni bırak seninle kendi halime Yeter artık içindeki yabancıya söyle gitsin Hüzün olup binbir damga vuruyor sevgim üstüne Yeter gidip o sevgisizliğinde kendi tükensin Hep yarım yarım ve erken yaşanan Her sevgiden izler var içinde Çizgi çizgi ve silemiyorsun Onları bir türlü hayır olmaz... |
BU GECE
Al beni götür kanatlarında Bu gece uçurup diyar diyar Sev beni sevilmediğim kadar Unuttur yanlız yaşadığım her geceyi öyle... Gel gör beni boğuk karanlıklarda Sar biraz ki doğmasın sabahlar Al sevgim hiç vermediğim kadar Unuttur yanlız yaşadığım her geceyi öyle gel Sev...işte yeminler edeyim aşka Belki bir daha hiç tutulmazlar İnanmasan bile gel İnandığım ne var ne yoksa Hiç vermediğim kadar DAĞLAR DAĞLAR Başımda saçlarım karlı Deli rüzgarlarım vardı Ovalar bana çok dardı Benim meskenim dağlardır dağlar Şehirler bana bir tuzak İnsan sohbetleri yasak Uzak olun benden uzak Benim meskenim dağlardır dağlar Kalbime benzer taşları Heybetli öter kuşları Göğe yakındır başları Benim meskenim dağlardır dağlar Yarimi ellere verin Sevdamı yellere verin Yelleri bana gönderin Benim meskenim dağlardır daglar Bir gün kadrim bilinirse İsmim ağza alınırsa Yerim soran bulunursa Benim meskenim dağlardır dağlar ÇOCUKLAR GİBİ Bende hiç tükenmez bir hayat vardı Kırlara yayılan ilk bahar gibi Kalbim hiç durmadan hızla çarpardı Göğsümün içinde ateş var gibi Başını göğsüme sakla sevgilim Güzel saçlarında dolaşsın elim Bir gün ağlayalım bir gün gülelim Sevişen yaramaz cocuklar gibi Hissedince sana vurulduğumu Anladım ne kadar yorulduğumu Sakinleştiğimi durulduğumu Denize dökülen bir pınar gibi Sözün şiirlerin mükemmelidir Senden başkasını seven delidir Hüzün çiceklerin en güzelidir Gözlerin bilinmez bir diyar gibi [/b]TÜKENECEĞİZ Ne böyle senle ne de sensiz Yazık yaşanmıyor çaresiz Ne bir arada ne de ayrı Olmak imkansız hiç sebepsiz Ne hayallerle ümitlerle Mutlu olmaktı dileğimiz Suçlu ne sensin ne de benim Şimdi sensizim sen de bensiz Biran gelip de küllenince Yüreklerimiz dinlenince Başka sevgilerde teselli bulunca İste biz o gün düşüneceğiz Etrafımızı sarıverecek Bir boşluk ki asla bitmeyecek Herşey bir anda anlamsız gelecek İşte biz o gun tükenecegiz |
BİR BAŞKA AŞKLAR
İçimdeki umutlar bir bir yitip gidiyorken Hayatı sırça bir köşk gibi diye tanıyordum Dahası ne bebektin bir tanem Her aşkla biraz büyüyordun ve bir anda Bir başka aşklar hep alev Tutuşup da birden yeni baştan oldun Kendi canımda İçimde kavga eden senler bir bir barışıyor Ömrüme senden de önemli bir şey karışıyor Daha dün bebektin birtanem Kendini birşey sanıyordun ve bir anda... BİN DOKUZYÜZ KIRKBEŞ Gel asırlardan uzan da tut ellerimi sımsıcak Yoksa bendeki çocuk da böyle çaresiz kalacak Öfke ile beslenen çocuklar yanlızdırlar Ve ümitleri çiceklerden acıları tarihlerden Senin gibi benim gibi onlar da hep insandılar Ve sevgiye inandılar ve saygıya inandılar Senin gibi benim gibi Onlar biraz terkedilmiş biraz küskün çocuktular Sanki biraz önce bilmiş Sanki yetersiz sevilmiş Sanki utandılar kavgadan ve sustular Öp incilenen goz yaşları kurusun inançlarında Sene bin dokuzyüz kırkbeş onlar da hep insandılar Ve sevgiye inandılar ve saygıya inandılar Senin gibi benim gibi... DEĞER Mi HİÇ Bir rüya görür gibi Seninle bulutlara uçtuğumda Bir ateş yakar beni Sevginle tutuştuğumu sanırdım Yağmur olup damla damla Öperdim öperdim dudaklarından Bir nehir gibi cağlar Akardım akardım damarlarından Değer mi hiç değer mi hiç Değer mi değer mi değer mi söyle Bir rüya Üç Aylık Sürer mi sürer mi sürer mi böyle Değer canım değer elbet Değer bir tanem aşk için her şeye Ne hayal nede gerçek Engel mi kanatlanmadan uçmaya [/b]GİT Madem ki istiyorsun öyleyse durma git Beni düşünme rahat ol yalnız kalabilirim Sende bilirsin hiç bir acı sonsuza dek sürmez Hatta her an yeniden sevebilirim Olmazdı bende biliyorum haklısın haydi git Korkma seninle gerçekten dost olabilirim Aslında bende uzun zamandan beridir sana Ayrılmak istediğimi söylemedim haydi git Git...Git...Gitme dur ne olursun Gitme kal yalan söyledim Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim Aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim İkimiz içinde doğru olan böylesi git İnan bana sandığın kadar üzgün değilim İçimde yepyeni bir hayata başlamanın Sevinci ve heyecanı var artık git... |
KOLAY DEĞİL
Biraz daha sarıp sarmala beni Biraz daha dokun yalnızlığıma Biraz anla ne demek istediğimi Biraz dinle duygularımın dilini Biraz daha kal da düşün yeniden Biraz anla bendeki bu hüzün neden Biraz anla biraz dinle biraz da sev... Kolay değil kolay olmaz o kadar Kolay değil olursa bu bir olay İki insan sevgiyle bir arada Kolay değil olursa bu bir olay Bin bir defa ah su kalbim kırıldı Bu izler hep o eski acılardan Cesaretim hemen hemen hiç kalmadı Çok denedim denedim ama olmadı BENİ UNUTMA Bir gün daha yaşandı ve bitti Küçük sevinçleri ve küçük kederleriyle Her hangi bir gündü çok önemli değildi Seni düşündüğüm bir kaç andan başka Bilirim herkes boyuna düşeni yaşar Ve her yeni günde değişir hep bir şeyler Sende kendi payından bir hatıra seç ne olur Ve o ben olayım unutma beni unutma Beni unutma unutma beni unutma Bilirsin unutulmak dokunur ya her insana Sende kendi payından bir hatıra seç Ve o ben olayım unutma beni unutma Bilir misin seni gerçekten sevdim Sevdiğim daha bir çok şeyin arasında Bir tek seni seçtim hatıralar arasından Sebep diye bir küçük mutluluğum |
AH MAZi
Titresin bir mum alevinde o eski günler Bir gümüş çerçeveden seyret yine maziyi Bir nezaket bir ince söz belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Ah nerede hani ah nerede hani Bir şiir gibi narin ve sevdalıydı geçen o zaman Ah yanarım yanar ah yüreğim sızlar Bu bir vazgeçiş mi yoksa Bir hasret ki her sabah gün ağarırken ben Dilerim yeter ki gün eksilmesin penceremden Bir nezaket bir ince söz duvarda belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Kaldırımlara sümbüli bir yağmur inerdi Ve tiz bir kadın sesinde bir devir inlerdi ÜNZiLE Ünzile insan dolu On kardeş beşi ölü Büyüdükçe un ufak Ve gelirde görücü İnci gibi dişi Görücü bilir işi Söğüdüm ağlar gider Olur hatun kişi Varmadan sekizine Ergin oldu ünzile Hem çocuk hem de kadın On ikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın ünzile Yağmuru kim dokuyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı Hiç bir şey sormuyor Korkar durur gitmez Koyun en son çitine İnanır o sınırda dünyanın bittiğine Ünzile insan dölü Bilinmezlere gebe Sırların mihnetini Yükleyip de beline |
SONBAHAR
Alır gider beni sarı rüzgarlarıyla sonbahar Gelir anılardan bir davet çocukluğum canlanır Bir varmış bir yokmuş diye başlardı bütün masallar Hani nerede o masum ve daha bozulmamış rüyalar Sedef sedef olurdu acardı nilüferler Ve kanatları tulden fildişi kelebekler Bir martı misali tek başıma uçardım Hani nerede üstünde uçtuğum mor denizler Sevgiden saygıdan bir altın kafes ordum İnançlarım kilit kilit oldu üstüme Asıp bedenimi bendeki beni gördüm Hani nerede uğrunda azaldığım değerler Ellerim soğuk şimdi üşüyor dudaklarım Göğsüne düştü başım o çiçekten yıllarım En son baharmış... [/b]ALİ Namluna dayanır yola dalarsın Duruşun bakışın yaman be Ali Boşuna tetiği ne kurcalarsın Var daha ateşe zaman be Ali Yıllanmış bir çınar pusuluk yerin Neredeyse gelecek beklediklerin Var iki atlı can-ı kederin Desene işleri duman be Ali Onu sen büyütte söğüt boyunca Kendini ellere versin o gonca Sözüme kanmadın vurdu uyunca Köylündü gözünü yuman be Ali Geldiler beklenen çiftler ormana Duruyor iki genç ne hoş yan yana Bir kursun kadına birde çobana İnlesin orman be yıllarca Ali Görünce uzanmış yar kucağına Boynunu dolamış zülfü bağına Kurşunu kahpeye atacağına Kendine çevirdin aman be Ali |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:48 . |