![]() |
ANAYASASI İNSANIN
Kan yasası bu insanın: Üzümden şarap yapacaksın Çakmak taşından ateş Ve öpücüklerden insan! Can yasası bu insanın: Savaşlara yoksulluklara Ve binbir belaya karşın İlle de yaşayacaksın! Us yasası bu insanın: Suyu şavka döndürüp Düşü gerçeğe çevirip Düşmanı dost kılacaksın! Anayasası bu insanın Emekleyen çocuktan Uzayda koşana dek Yürürlükte her zaman Can Yücel |
Bu arada şunu belirtmek istiyorum; şimdiye kadar sitede çok sayıda şiir paylaştığım için artık hangisini paylaştığımı hatırlamıyorum bazen. Bu yüzden bazen aynı şiiri istemeden tekrar yazabiliyorum. Bundan dolayı özür diliyorum yöneticilerden ve herkesten...
|
bitanesin sen yoldaş!..ben yokken sayfamı şereflendirdiğin,renk kattığın için kucak dolusu teşekkürlerrr...bütün şiirler de birbirinden harika..tekrar çok çok tşk ederim..
artık öss öğrencisi olma yolunda olduğumz için internete pek zman kalmıyor,giremiyorum pek..ben iyiyim, iyi gidiyor diyebiliriz..gitmese de sen sürüklüyorsun ve bi şekilde gitmek zorunda kalıyor zaten..=)umarım sen de iyisindir..içimde biriktirdiğim özlemim dağları denizleri aştııı:)çoookk özledim seni abicim..umarım görüşürüz en yakın zamanda... o zamana kadar sağlıcakla kal...=) |
sago-maskeli balo
Nesine göre ki kiymetin degeri, yüregin çömelir egilir boynun, degeri biçilir kenara atilir, kiymetin de çikari varsa çikari yerinde dilenir, her duada tanri bin azarladi, ve bendim her nazarda pay kapandim zarlarim düsesti, esti madem bu matem bedeldi tanri her dem, bu deprem çökertti onca yonca bunca yikici darbe harbe motive etti gözümün önüne serdi derdi ferdi çikarin alevi sardi vardi her temelde tek emel. Yalanci dostu aldi karayel ardina ve herkes maske takmis, surati sarkmis, yüzünü asmis, kaçta kurtul balonun kahramani seytan, bulamacin içindeki tüm rhymelar isyanda. Ve degerin degeri kalmamis, ve her yarista çikarin adimi önde, adimi koyarim, adimi saklarim derinde. Adimiz hangi kelime, animiz nerede hangi cehennemde yaniyor? Yanimiz hep mi bostu? Kanimiz kardes de oldu neyse.
Yanima aldim kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalikta görünen herkesin adi yabanci, herkes kendi maskesiyle dolasir oldu yanibasimda, tanimaz oldum yüzleri ve keskelerle avunur oldum. Düslerimde gördügüm yüzüm benim mi? düsünür oldum, onca maske gözümün içine bakiyor sorgularcasina, ve burasi hep yabanci, hep yalanci doldu, çikmak istiyorum artik disari, birakin gideyim kendimi alip. Yaratan beni dünya arenasina soktugunda tektim, her nefesi soludugumda hep Yektim bu ücralarda ben beni mi kaybettim, ve düsman kelimesinin anlamini arkadas sifatini tasiyanlardan ögrendim. Insan, insanligin hocasi durumunda eli masali. Hergün baska derslerde karsimda bambaska bir hoca abide, her sinavda farkli notlar almanin piskolojisine adim attigimda sanirim ilk okuldaydim, yani çocuktum, yola çikmis yeni yolcuydum, ben bu yolda çok mola verdim, muhabbete daldim, yolumu uzattim. Çok sima tanidim, ima aldim yüzleri aklima kazidim, adi anildiginda iste dostum dedim, adim anildiginda tanimam dedi takti maskesini yüzünü çevirdi ve sildi kalici tüm izleri, geri getiremedi zaman eskide kalan ani defterimi, her sayfada düstü maskesi. Simdilerde gözümün içine bakan herkes çikar pesinde takma ifadeler ardina gizlenmis tüm fesatlar, hesaplar egoist sevgilerinde sakli rüyalarinin sayilarini maskelerde gizlenmis tüm yüz hatlari. Bir zaman selamladi bu adami ve adam unutmadi. Yanima aldim kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalikta görünen herkesin adi yabanci, herkes kendi maskesiyle dolasir oldu yanibasimda, tanimaz oldum yüzleri ve keskelerle avunur oldum. Düslerimde gördügüm yüzüm benim mi? düsünür oldum, onca maske gözümün içine bakiyor sorgularcasina, ve burasi hep yabanci, hep yalanci doldu, çikmak istiyorum artik disari, birakin gideyim kendimi alip. |
Alıntı:
:2::2::2: |
GENERALİM TANKINIZ NE GÜÇLÜ
Tankınız ne güçlü generalim, Siler süpürür bir ormanı, Yüz insanı ezer geçer. Ama bir kusurcuğu var; İster bir sürücü. Bombardıman uzağınız ne güçlü generalim, Fırtınadan tez gider, filden zorlu. Ama bir kusurcuğu var; Usta ister yapacak. İnsan dediğin nice işler görür, generalim, Bilir uçurmasını, öldürmesini, insan dediğin. Ama bir kusurcuğu var; Bilir düşünmesini de. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
:4::2:
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
AŞK'ın hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur. Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır,merkezinde Ya da dışındasındır,hasretinde... (Elif Şafak'ın AŞK adlı romanından) |
naparsın kız?:D BAK artık trakyalıolduk çıktık:D
|
OKUL
Mapus damı bana çok şey öğretti Ama en çok sabretmeyi Yalnızken kalabalık olmayı Kalabalıktayken de kendimle kalmayı Ve sürekli kavga edip Durmadan kendimle barışmayı Hiç göçünüp yüksünmeden İhanetlere katlanmayı Beş metrede beşbin metreyi yürümeyi Ve duvarların darlığında Dünyaları dolaşmayı Ve hepsinden de çok Bütün yuvarlakları yüreğimde bileyip sivriltmeyi İnsan olmayı insan olmayı.. AZİZ NESİN |
teşekkürler abicim..bu güzel şiirleri bulmaya yönelik vaktin olması ne güzel..paylaştığın için tekrar tşk ederim,sağol;)
|
SEN BERİVANSIN Sen tarihin, Acılı topraklarının asi kızı Pir Sultan'ın,Alişer'in Seyit Rıza'nın torunu Medeniyetin beşiği,Mezopotamya'nın bereketi Zalimin düşmanı Mazlumun dostu Sen Berivansın Sana dağ çiçeği diyordu,kalantorlar sofrasının ezesi Çeteci düzenin sözde sanatçısı Oysa sen çetecilerin,iblislerin,haydutların düzenine başkaldıransın. Evet sen gülistanın tomurcuk çiçeği Binefş Sosın Ve sen lalesin Ve sen rengarenk açan papatyasın Çünkü sen Berivan'sın. Sen yasaklı toprakların Sen diline kilit vurulmuş halkın Dilini açansın. Sen Berivan'sın Öldü sandılar seni:Mozambik'te,Vietnam'da Oysa sen her ölümde bin doğansın Sen ezilen sen katledilen kültürler için halkların kurtuluşu için Barış,özgürlük,eşitlik için savaşansın Sen Berivan'sın Çünkü sen Pir Sultan'ın Ahmede Xani'nin Feqiye Teyran'ın mirasçısı,mücadelelerinin bileşkesi. Sen Zozan Sen Beritan Sen Berivan'sın Dün Filistin'de Bugün Mezopotamya'da Yarın herhangi bir yerde savaşansın Ezilenlerin yüreğinde tomurcuk açansın Sen Berivan'sın Afrika'da zenci Asya'da esmer Avrupa'da beyaz Şırnak'ta Kürt Sivaz'da Alevi Bütün dünyada İnsansın Çünkü sen Guvera Sen Aris Sen Yaser... Sınırsız,sınıfsız,sömürüsüz bir dünya için Cepheden cepheye koşansın Barış için yanıp tutuşansın Çünkü Sen Berivan'sın. KEMAL OKUTAN ((Bu şiir, "Esmer" dergisinin Temmuz-Ağustos 2009 sayısından alıntıdır..)) |
Emeğine sağlık yoldaş.:4::4::4:
|
KENDİME ÖĞÜT Uslanma hiç hep deli kal Büyüme sakın çocuk kal Es deli deli böyle kal Son harmanında sevdanın Tüken toz toz savrula kal Suçüstü bulmalı ölüm Ölürken de sevdalı kal ... Aziz NESİN |
ESKİDEN BİLMEZDİM YALNIZLIĞI Eskiden bilmezdim yalnızlığı Bir ağaç nasıl yalnız değilse ormanında Bir çiçek kendi dalında Eskiden bilmezdim yalnızlığı Yalnızlığın içinde Şimdi yalnız, yalnız mıyım Kopuk muyum dalımdan Uzağında mı kaldım ormanın Yılmaz GÜNEY |
:4::4::4::4: asıl alkışları sen hakediyorsun be yoldaş...yine harikasın
|
BENDE SANA YETECEK KADAR BEN KALMADI
Sus pus olmuş, puslu bir İstanbul'muydu yüzün, yoksa çok bildik hüzünler mi taşınmıştı yüzüne Dolmabahçe de çay tadında.... Divit ucuyla yazılmış bir aşkın sureti vardı avuçlarında, tarih bir başka iklimin kıvamını gösteriyordu. Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında... Sinemada elinin elimde terleyişinin bir anlamı olmalı, sesinin sesimde yankılanmasının... sanki perdedekine üzülmüş ya da sevinmişsin de tesadüfen akmış yüzün içime... Yalan! Sen perdeye bakıyorsun, fikrin benim seyir defterimde.. ve ben amerikanca bir filmi kürtçe seyrediyorum... Kadın Beyoğlu'nun bir kış akşamında, üstündeki deri montun sahibine küs, soğukluğundan muzdarip yürüyordu... Adam da... Yürümek hiçbir şeyi çözmüyordu, bazı Aralık akşamlarında... Parmağında yaralı bir öyküyü taşıyordu adam... Kadının yüzünde bir hüzün... Hüzünlü aralık akşamında bir yüzük... Yüzüğün yüzünde dünya güzeli bir kadının kehaneti... ... Soğuğun ve karanlığın vehameti! Hayatı, bir başkasının pantolonu gibi, küçültülmüş, daraltılmış... İlk sahibinin o pantalonla yaşadığı şeyler, yani pantalonu pantalon yapan anılar, bazı ilkbahar bereleri yüzünden yapılan yamalar, ter tüketen yazlar... Hepsi daraltılmış... Yaşananlara bir beden büyük geliyor artık hayat! Bir aşkı paylaşmak için çok geç, bir paylaşıma aşık olmak içinse erken... Beni sevda yerimden vurdu yine zaman... Şimdi sana söylenecek tek cümle: Bende sana yetecek kadar ben kalmadı... YILMAZ ERDOĞAN |
O'nun sesinden dinlemek daha güzel ama bir türlü video yüklemeyi öğrenemedim gitti..
|
EY HALKIM! Sevidir öz türkçe Tüm belaların mümessili Her dilde aynı sızıyı hatırlatır Yalnızlık Bakma kemik sesidir sesimin içine sızan Kırılmaktadır sabah akşam Eklemlerim fire vermektedir ek yerlerinden Ruhumdaki Dikiş izleri belli olmaktadır Evet değirmende bir başak kederidir un Ama suyla hamur olacak bir şey değildi bu kördüğüm... Sen bir sokak oluyorsun bazı Bazı bir koku Birinin saçına sinen Sen bir şaka oluyorsun bazı Durup dururken aklıma gelen Sen bir çift göz oluyorsun bazı Bir tek sözü bile aklında tutamayan Herkes kötü davranıyor bana Sözüm kesiliyor Ve kanıyor en zayıf harfinden Saçım çekiliyor Yüzümden Herkes bana kötü davranıyor Yalnızlığım ki,yirmidört saat birlikteyiz Kendisiyle Bazı o bile uğramıyor Asıl gelmeyince gelen Bir ölüm haberi gibi Ağaçlarım sökülüyor sonra Başka yere ekilecekmiş süsü veriyor Kuru dallarımın pişmanlığına Ellerime yapraklar dökülüyor Hak edilmiş bir sonbahardan Herkes bana kötü davranıyor Uğradıklarında anlıyorum Görmezden geliyorlar Yol uzun vakit kalmıyor bana Ayaküstü kalbimi kırıp gidiyorlar Ağzımda kendi gözyaşım birikiyor İçin için bir tuz tadı İçin bu kayıplar içinizden geldiği gibi Üzülmeniz için Herkes sevsin istedim beni Suç işledim masa örtülerime Süs mahiyetinde Kimseyi sevemedim uluorta Suç işledim kayıtlara geçti Geçti gitti bir ömrün Henüz bilmiyorum ne kadarı Cezadır ey halkım Çekilir tenimden Tez elden hazırlanır doktora Kendini ele veren tezler Konumuz yoktur ey halkım Konuşmacınız yalnızlık illetinde Yazılarına bir süre zarar verecektir Kendisi yıllık izinde Kar bile yağmaz Kış kendini tanımlamaz Akdenizin zedeli mevsimlerinde Seyrine buğu dayanmazdı oysa Çocukluğum Lapa lapa bir seyirliktir Komikliğimiz yoktur ey halkım Komiğiniz kar izindedir Kadındır Saçlarında birbirine karışır teller Sevgilinin tellerine bakışlar konar Herkes sevdiğine canım Böyle mi yazar? Aşkımız yoktur ey halkım Sevdalınız şıllık izindedir Yazımız yoktur ey salkım Üzümlerimiz üzünç içinde Şarap meylindedir Şiirimiz çoktur ey halkım Şairiniz acı çekmektedir. YILMAZ ERDOĞAN |
KIZIM BERFİN İÇİN
içimin gülen yüzü, hoşgeldin... Berfinim, içimin güler yüzü, yaşanılası iklimim hoşgeldin. (adımın çapraz yazılması kimin umrunda... denize düşen yılana öykünür biraz da...) bir aralık sızıverdin işte ömrümüzün en gevrek zamanı... çıt diyor kırılıyoruz, öfke kadar saydamız o zamanlar ve kırılgan bıçak kadar! kızım demeyi öğrettiğin için o tanrısal kokun ve gülüşündeki baban için ki hala zilleri çalıp kaçmak istiyorduk yarım yamalak aşk kırıntıları tabakta bırakılmış, yazık atılacak bir sevda haritası, hatta el değmemiş delilikler istiyorduk... çocuktuk daha büyümeye direniyorduk, iş toplantılarında lolipop zamanlar düşlüyorduk ama sızıverdin işte... bir avuç yeşil gevrek rokaydık, mayışmamıza bir limon yetecekti... biz garsonu bekliyorduk, sen çıkageldin... hoşgeldin berfinim... kızım kızgınlığım... bilmiyorduk daha, objektiflerin objektif olmadığını, ikimize yeter sanıyorduk ikimizin toplamı, meğer doyurmak çok zormuş içimizdeki hayvanı... habersiz geldin, kusura bakma ortalık biraz dağınıktı... şimdi hemen toparlarız sanıyorduk, olmamıştık daha... işin zor kızım, hem büyüyecek hem bizi büyüteceksin... baban mı var, derdin var kızım... hoşgeldin kızım, içimin gülen yüzü, hoşgeldin... YILMAZ ERDOĞAN |
Alıntı:
Teşekkür ederim yoldaş,O senin kendi harikalığın.:2: Beğenmene çok sevindim.:2: |
|
hayırlı bayramlar melekcm...
|
Her nekadar da burda bulunmasan da ben yine de bir şiir yazayım dedim sayfana, özlettin kendini be yoldaş, nerdesin yahu..
ÖYLE YIKMA öyle yıkma kendini öyle mahsun, öyle garip... nerede olursan ol içerde, dışarda, derste, sırada, yürü üstüne üstüne tükür yüzüne celladın fırsatçının, fesatçının, hayının... dayan kitap ile dayan iş ile tırnak ile, diş ile umut ile, sevda ile, düş ile dayan rüsva etme beni! Ahmet ARİF |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Selam yoldaş, uzun süredir yoksun. Belki bu mesajı da birkaç ay sonra okuyacaksın:72: ama olsun ben gene de Newroz'unu kutlayım dedim...:2: Newroza te piroz be Yoldaş... |
Bak yoldaş, seninki imaj değiştirmiş :72:
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ama Allah için yakışmış ... |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Tanıdın mı kendisini? :2: |
Yaw arkadaşlar nerelerdesiniz yaw? Bir sınav insanı bu kadar mı hayattan koparır yaw :72:
Gerçi sınavın ilk aşaması geçti ancak yine kimseden haber alınamıyor... Yoldaş, ne yaptın, sınav nasıl geçti? Neşşşla'dan da haber yok diğer arkadaşlardan da... Çok merak ediyorum yahuu...:65: Umarım her şey istediğiniz gibi gidiyordur... Allah yardımcınız olsun hepinizin...:69: |
Bu aralar yeni bir şaire rastgeldim, bir kaç güzel şiirini burda paylaşayım dedim, bir okuyan olur belki...
Dicle’nin Fırat’a Tutkunluğu Kalbimde ki akışı durup hiç dinledin mi? İçinde ki ahengi bakıp görebildin mi? Nasıl bir akıştır bu yakıp yıkar bendimi Aç bana kucağını farz et ki ben Dicleyim Suyum engin ve derin Fıratım sensin dengim Taşkın akan suyumu taşıyansın bilirim Yüreğim sana vurgun engininde yüzerim Aç bana kucağını farz et ki ben Dicleyim Bağrı yanık çobanın kuzusuna dermansın Anadolu halkımın mahsulüne şifasın İçli, yanık türküler bilki senin eserin Aç bana kucağını Farz et ki ben Dicleyim Öyle çok kolların var benimki en taşkını Engel olmam imkânsız aşar kendi bendini En sonunda buldu bak gönül dengi dengini Aç bana kucağını farz et ki ben Dicleyim Kalbim hep sana akar yönüm şaşmaz bilirim Nehir bakışlarını yatağıma sererim Adım senle anılsın ömür boyu dilerim Aç bana kucağını farz et ki ben Dicleyim Serap Sönmez |
Henüz işin başında gibi bir şair ancak şimdiden iyi sayılır...
Dostluk Dost dediğin kalpten kalbe akmaktır Zor gününde cana canan olmaktır Yalnız kaldığında yoldaş olmaktır Karşılıksız içten sevmektir dostluk Üzülme arayan soran yok diye İşte geldim dostum üzülmek niye Bilirim acın çok döndün deliye Yaranı sarmayı bilmektir dostluk Gün gelirde bir gün düşersen dara Anlarsın ki dostsuz onanmaz yara Emanet bu cana giydirme kara Aklığa birlikte varmaktır dostluk Baktığın aynalar yansıtır seni Kalbinden ne geçer ne bilsin seni Gönlünü aç dosta anlat derdini Dertlerine derman olmaktır dostluk Bugün bayram dersin hüzünlenirsin Gurbette bayramlar çekilmez dersin Tasalanma dostum yalnız değilsin Bayramı birlikte yapmaktır dostluk Serap der ki taşkın en iyi dostum İyi günde değil her daim dostum Bir sırrın olursa paylaş be dostum Sırlarına ortak olmaktır dostluk Serap Sönmez |
sayfalr tozlu raflarda unutulmuş gibi... :)
|
Söğüt ağaçlarının
Bulutsu serinliği Gümüşsü bir renge Çevirirken akşamı Uzak dağ başlarını düşürür aklına Çıkar sedef kakmalı Gümüş çakını o zaman Bir dal kes ışkınlardan Ve usulca yaslan Yaşlı bir çınarın yorgun göğsüne Çınarlar ki ağırbaşlı Ve biraz bilgedirler Yorgun ve kederli Gövdeleriyle onlar Nice öyküler dinlemiş Çok umur görmüşlerdir Nice aşkların tanığı Nice gizlerin suskun Taşıyıcısıdır çınarlar Ve bu yüzden saygın Bir yerleri vardır Halk duyarlığında Ve derler ki onlar için Kendilerinden başkasını ele vermemişlerdir -II- Uzak dağ başları Yalnızlıkları getirir aklına Bir de efkarlı türküleri Ve senin yalnızlığın Ancak dağlara sığabilir Bir de türkülere Belki bir zaman Geçitler kapanmış Koyaklar tutulmuş olabilir Yabanıl sesler, ateşböcekleri Kıpırdayıp durur çevrende Bir de sessizlik O zaman Bir tutam kekik Bir tutam dağlalesi kopar Ve usuldan usuldan Söylemeye dur Eşkiya türkülerini O türküler ki biraz kederlidir Ama kendilerinden başkasını Ele vermemişlerdir Göreceksin önce çobanlar Ses verecek sana Sonra bütün bir doğa Doğayı aldın mı yanına Gürül gürül akan kalabalıksın Üstelik eşkiya türküleri Ve çınarlar seninledir O zaman çekinme Düş yollara... Ahmet TELLİ |
Voltada Söylenen Türkü
Yarim salmış efkarını maphusa Kendisi gelmez acep yollar kışmıdır Kendisi gelmez yollar kışmı Hasret başını eğermiş adamın Maphustan kalkan uzun bir havayım şimdi Maphustan kalkan uzun bir hava... Savaş EZGİ |
Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam,
Ben haramla helali karıştırmam. Senle içilen şarap helaldir, Sensiz içilen su bile haram. Ö.Hayyam |
Gönül dedi: Ben neyim ki, bir damla sadece;
Ben nerde, görmediğim koca deniz nerde! Böyle diyen gönül denize kavuşunca Baktı kendinden başka şey yok görünürde. Ö.Hayyam |
DAR DÜNYA
Yüreğim gövdeme sığmıyor Gövdem odama Odam evime sığmıyor Evim dünyaya Dünyam evrene sığmıyor Patlayacağım Acımın acısından susmuşum Ki suskunluğum göklere sığmıyor Böyle bir acıyı kimlere nasıl anlatacağım Gönül dar geliyor sevgime Kafam beynime Ah şakaklarım Çatlayacağım Anladım artık anladım Kimselere anlatamayacağım Aziz NESİN |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:32 . |