![]() |
Kimse yokluğunda bunca özlenmedi...
|
@R@Mız@ Ho$G€Ld!N
S@YF@L@Rı Çoq @NL@MLı DoLdURMu$SuN GÜZ€L $€YL€R P@YL@$TıqÇ@ ÇoĞ@LIYo G€RÇ€KT€NN:4: |
Alıntı:
|
Deli gönlüm, bekleyişler içinde bekler yine hergün
kimseyi sevmeden, geçer ömrüm boşluğa düşen hayallerden daha suskun anladım bu bir bana vurgun olan olsun varsın bu çaresiz yollar bizi yorsun sorgusuz, sualsiz |
B!r Ş!!rd€ B€nd€N oLsuN;AYrıLıqL@R@
Ayrılık;Beraberliğin,acımasız öğretmeni.
Hadi!Öğret yine,acı dolu,hüzün dillerini. Geçmeyen saliselerin,usulca akan,kum taneleri. Bir saatlik ömrüme,kaç asır sığdıracaksınız? Yaprak yaprak,tükenmez takvim peyleri. Bu gün,hangi miladi elem eklerim,tarih sahnesine. Düşün düşün,bitmeyen,düşünce labirentleri. Anılıyor muyumdur?Bende,sevgi dolu,bir yürekte! Gönül penceremde,açan,hasret gülleri. Özleniyor muyumdur?Hazana yüz tutmuş,bir ömürce. Kar beyazı,sevda kanatlı haber güvercinleri! Bekleniyor muyumdur?Bende!... Yakub gibi!...Özlem dolu yaşlardan,kör olan bir çift gözce. |
Alıntı:
|
ETME
Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı Hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme Çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme Ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için Bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun etme Bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar öyle Huzurumu bozuyorsun sen mavediyorsun etme Harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun etme İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme Mevlana |
B€nc€
''İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil
Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme'' T$QRL€R €LF!D@ :2: Hz.Mevlana ve onun kıymetli sözleri söz konusuysa konuşacak diller la'l olur.Ona ve hak aşıklarına selam olsun. |
Demedim mi?
Oraya gitme demedim mi sana, seni yalnız ben tanırım demedim mi? Demedim mi bu yokluk yurdunda hayat çeşmesi ben'im? Bir gün kızsan bana, alsan başını, yüz bin yıllık yere gitsen, dönüp kavuşacağın yer ben'im demedim mi? Demedim mi şu görünene razı olma, demedim mi sana yaraşır otağı kuran ben'im asıl, onu süsleyen, bezeyen ben'im demedim mi? Ben bir denizim demedim mi sana? Sen bir balıksın demedim mi? Demedim mi o kuru yerlere gitme sakın, senin duru denizin ben'im demedim mi? Kuşlar gibi tuzağa gitme demedim mi? Demedim mi senin uçmanı sağlayan ben'im, senin kolun kanadın ben'im demedim mi? Demedim mi yolunu vururlar senin, demedim mi soğuturlar seni. Oysa senin ateşin ben'im, sıcaklığın ben'im demedim mi? Türlü şeyler derler sana demedim mi? Kötü huylar edinirsin demedim mi? Ölmezlik kaynağını kaybedersin demedim mi? Yani beni kaybedersin demedim mi? Söyle, bunları sana hep demedim mi? Mevlana Celaleddin Rumi |
Üstadlar konuşsun dimi!!!!
M@N€v! BaB@M D!y€ N!t€L€Nd!Rd!ğ!M (GüZ€L YüR€qL! MuSt@F@ İsL@MOğLu'Nd@N)
Alıntı; yerine varmamış dileklerimi götürün melekler n’olur götürün soldurmayın açmış çiçeklerimi Mevla’dan dertlere derman getirin yerine varmamış dileklerimi… bütün umutların bittiği yerde hayret ölüler de volta atarmış inanmazsan civan bak yarıver de gönül mezarımda kimler yatarmış göster can alıcı o melek yerde doğduğum yerlerde vurgun mu oldu? sular mı yürüdü memleketime soldu, gün görmemiş menekşe soldu kaç hançer saplandı safiyetime doğduğum yerlerdevurgun mu oldu? arasıra kuşum uç üzerimden vefasızım amma belki özlerim bir de sen oklama ta can yerimden gel, bugün de taşma ırmak gözlerim kuşum arasıra uç üzerimden göç eden kuşların gözleri kara dayan gülüm dayan bahar gelecek muhabbet ne büyük kapanmaz yara ölecek yaralı serçe ölecek dönecek mi söyle kuşlar bahara? Bir güzel düş gibi bir hayal gibi sen de git can kuşum, de var sen de git dost mezarı içim bulunmaz dibi düşersem aklına el aç niyaz et belki bir su yürür…içim çöl gibi… . Mustafa İslamoğlu |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:23 . |