![]() |
tam onu koyuyordum sen koymuşsun:D
|
vee bugünün son şiiri...
MERHABA
Gün açar, Karın verir yağmurlu toprak. İncesu Deresi, merhaba. Saçakta serçeler daha çılgındır, Bulutlarda kartal, Daha çalımlı. Koparır göğsünden bir düğme daha, Tezkere bekliyen biri. İncesu Deresi, merhaba. Genç bayraklar vardır, Barış düşünür, Kuyularda işçi mavilikleri. Ben hepsini düşünürüm, Yirmidört saat Ve seni düşünürüm, Karanlık, hırslı... Seni, cihanların aziz meyvası İlan-ı aşk makamından bir mısra, Yeşerip, kımıldar içimde, Düşer aklıma gözlerin... Oysa murad alamam. Oysa akdan-karadan Bilirim, payım bu kadar... Unutmuş gülmeyi gözbebeklerim. Unutmuş dudaklarım öpmeyi. İncesu Deresi, merhaba... |
Alıntı:
Ya.. Aksilik...:72:Ben sileyim sen yaz..:72: |
yok canım..bak yeni bi tane attım zati;)
|
Alıntı:
Vay vay vayy...! Döktürüyorsun valla... En zayıf noktamdan vuruyorsun beni...:72: Tekrar tekrar teşekkür ediyorum sana bu güzel eserler için...:2: |
:)ben sadece sevdiğim bir şairin sevdiğim şiirlerini senn sayfanda paylaşıyorum..teşkküre gerek yok;)
|
Olsun, bende bunun için teşekkür ediyorum ...:2:Bu güzel eserleri bizimle paylaştığın için...
|
OTUZÜÇ KURŞUN
Bu dağ Mengene dağıdır Tanyeri atanda Van'da Bu dağ Nemrut yavrusudur Tanyeri atanda Nemruda karşı Bir yanın çığ tutar, Kafkas ufkudur Bir yanın seccade Acem mülküdür Doruklarda buzulların salkımı Firari güvercinler su başlarında Ve karaca sürüsü, Keklik takımı... Yiğitlik inkar gelinmez Tek'e - tek doğüşte yenilmediler Bin yıllardan bu yana, bura uşağı Gel haberi nerden verek Turna sürüsü değil bu Gökte yıldız burcu değil Otuzüç kurşunlu yürek Otuzüç kan pınarı Akmaz, Göl olmuş bu dağda... (Bir kısmı) |
;)
|
Beğendiğine sevindim...:2:
|
:4:sen de benden eksik kalan değilsin:)sayfan bu tür şiirlerle giderek güzelleşiyooo:)):):;)
|
Alıntı:
Senin gibi değerli insanlar sayesinde...:2: İnşallah daha da güzelleşecek... |
arkadaş dünya için boş yere üzülme
şu hurda dünya için gereksiz yere üzülme var olan zaten geçti yok da ortada yok şen ol da var için yok için üzülme ÖMER HAYYAM:1: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ömer Hayyam'ım Bütün şiirlerinin toplandığı bir kitap var bende... O kitapta da yer alıyordu bu dörtlüğü... Sevdiğim biridir... Bu dörtlüğü de çok güzel...:1: |
Alıntı:
|
ben De İkİ Ay Falan Önce Hayatini Okudum..ne Kadar DoĞruydu Bİlİnmez Ama GÜzeldİİ..Çok Anlamli SÖzlerİ Var BeĞenİrİm DÖrtlÜklerİnİ;)
|
Alıntı:
Evet, sosyal mesajları da çok güzel... Örneğin En sevdiğim Dörtlüklerinden biri şöyle: Cennet varmış öteki tarafta.. 70 tane huri,içkininde en güzeli ordaymış, Desenize dostlar ben zaten cennetteyim, Bir yanımda şarabım, bir yanımda sevdiğim... (Hatırladığım kadarıyla..) |
Cennette huriler varmış, kara gözlü
İçkinin de ordaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz Bak bir yanda şarap, bir yanda sevgili.. |
BENİM DE EN BEĞENDİĞİM ŞU:
Niceleri geldi neler istediler Sonunda dünyayı bırakıp gittiler Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi? O gidenlerde hep senin gibiydiler Bu dünya kimseye kalmaz bilesin Er geç kuyusunu kazar herkesin Tut ki , Nuh kadar yaşadın zor bela Sonunda yok olacak sen değil misin ? |
Alıntı:
Hah, işte aynen böyleydi... Tabi uzun zaman dır okumayınca unutuyor insan...:174: Düzeltme için teşekkürler... |
Alıntı:
Bu da çok güzel... Ülkemizde Ömer Hayyam'ı seven sayısı az bildiğim kadarıyla... Ataist olduğu için bir dönem tepki de görmüştü yanılmıyorsam... |
rİca Ederİm
|
benden BugÜnlÜk Bu Kadar KaÇiyom..yİne UĞrarim Sayfana;)kendİne İyİ Bak..dua İle..
|
Alıntı:
Her zaman beklerim...Sayfamı onurlandırdığın için teşekkürler... Görüşmek üzere iyi akşamlar... |
ONUR DA AĞLAR
Gözlerinin pınarında Bir bulut, Boşandı boşanacak Nerdeyse. Aklımdan geçenleri Okuyorsun su gibi. Dünya gördü Bizi boğazladılar... Tutma gözyaşlarını Onur da ağlar... Bırak yıkansın gökyüzü, Lacivert, yeşil, altın Işıkları günbatımın. İşte şafaktayız gene Çırılçıplak Ve mavi. İşte sanki dağ yeli Ve işte sanki meltem... Kimse toz konduramaz Kesip attığımız tırnağa bile. Sen en güzel kızısın Bütün galaksilerin Bense tözüyüm artık Akkor tözüyüm Prometheus'u yakan Kara sevdanın... Ne alnımızda bir ayıp Ne koltuk altında Saklı haçımız Biz bu halkı sevdik Ve bu ülkeyi. İşte bağışlanmaz Korkunç suçumuz.. AHMED ARİF (EN SEVDİĞİM ŞİİRİ) |
Bir tane de Can Yücel'den...
AKİS
Sen çaldıkça Teodorakis Bir mor yağıyor üstüme... Dudaklarım öpüşmekten mosmor... Bir putum sanki ilahilerle denize fırlatılmış Ve bir deniz yağıyor üstüme Bakma sen sevgili Teodorakis Açgözlü güvercinlerin didiştiklerine! Avluların o en çakırkeyiflisine Mısır daneleri gibi serpilmişler ama Mısır danesi değil ki bu adalar Ne de biz güverciniz... Sekerek o güneş güzeli çakılların üzerinden Çıplak ayaklarımızın su sesleriyle Birbirimize Ve kendimize Bilakis Sen çaldıkça Teodorakis Bir mor yağıyor üstüme CAN YÜCEL Seven herkese gelsin... |
ahanda yine Can YüceL :4:
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
|
Alıntı:
Beğendiğine çok sevindim...:2: |
Alıntı:
|
Gölgeler düşse de yüreğinin üstüne,
Güneşini sakın söndürme. Eğer umut yoksa, Yaşam çok uzak kalır insana. Unutma..! Senden bir tane daha yok bu dünyada, Gülümsemeyi asla unutma... |
BİR FOTOĞRAFA
Karşımdasın işte... Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni. Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde sağlam sevdiğim. Kalbime gömdüm sözlerimi, ceset torbası oldu yüreğim. Tıkandığım o an, Elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte, Aklımdan o kadar çok şey geçti ki takip edemedim. Ellerim boşlukta, ben darda kaldım. Ellerim buz gibi, ben harda kaldım. Bir senfoni vardı kulağımda çalınan, bitti artık hepsi... Köşeme çekildim, hani hep kaldığım köşeme. Bakış açım belli oldu yine. Geride kalan, ardından bakar gidenlerin. Bir meltem olacak rüzgarım dahi kalmadı benim. Dağlara çarptım her esişimde. Yollara küfrettim her gidişinde. Demiştim sana hatırlarsan: “Önemli olan ‘zamana bırakmak’ değil, ‘zamanla bırakmamak’tir..” Şimdi bana, geçen o zamanın Unutulmaz sancısı kalır Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim? Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim... NAZIM HİKMET |
merhaba uzun zamandı sayfana bakamamıştım ne güzel şiirler eklemişsin A.Arif A.Nesin mükemmel kalaemler tabi Savaş ezgi'de çok güzel yazıyor ayrıca o zazaca şiirde çok güzeldi sanırım de were'ydi adı her ne kadar zazacayı çok iyi anlayamasamda şiirleri orjinal haliyle okumak daha güzel bence
güzel paylaşımlarını zevkle takip ediyorum devamını bekleriz |
Alıntı:
Öncelikle paylaşımlarımı takibinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum....:2: Sayfamı ziyaret etmen çok onurlandırdı beni... Evet, verdiğim Şiir'in adı De Were idi. Çok sevdiğim bir şiirdir... Ayrıca seslendirilmiş hali de bulunmaktadır... Söylediğinde çok haklısın, orjinalindeki tat bambaşkadır her zaman... Tüm bu düşüncelerin için tekrar teşekkür ediyorum...:2: |
[quote=Arkeolog;192538]BİR FOTOĞRAFA
Karşımdasın işte... Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni. Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde sağlam sevdiğim. Kalbime gömdüm sözlerimi, ceset torbası oldu yüreğim. Tıkandığım o an, Elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte, Aklımdan o kadar çok şey geçti ki takip edemedim. Ellerim boşlukta, ben darda kaldım. Ellerim buz gibi, ben harda kaldım. Bir senfoni vardı kulağımda çalınan, bitti artık hepsi... Köşeme çekildim, hani hep kaldığım köşeme. Bakış açım belli oldu yine. Geride kalan, ardından bakar gidenlerin. Bir meltem olacak rüzgarım dahi kalmadı benim. Dağlara çarptım her esişimde. Yollara küfrettim her gidişinde. Demiştim sana hatırlarsan: “Önemli olan ‘zamana bırakmak’ değil, ‘zamanla bırakmamak’tir..” Şimdi bana, geçen o zamanın Unutulmaz sancısı kalır Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim? Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim... NAZIM HİKMET :4::4:tek kelimeyle süpersin..bu benm şiir dosyamda en güzeller içinde yer alan şiir,hastasıyım bu şiirin ayrıca nazım hikmetin diğer bütün şiirlerinin de................ |
Vay... Bir ortak nokta daha... Şiir zevkini bir daha takdir ettim doğrusu... :1:
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Benim de en sevdiklerimden bir şiiri bu... |
:1:bu adamın bütün şiirleri çok hoşş..
|
Haklısın, hayatını zaten biliyor olmalısın..En ilginci de o zaten...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:18 . |