![]() |
allah Mutlu Etsin Daima Sizi Hayirli Geceler Dilerim. |
hayırlı geceler elfida:2: |
Alıntı:
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] NECİP FAZIL I BEĞENDİĞİNİZİ BİLDİĞİMDEN PAYLAŞMAK İSTEDİM:2: |
Alıntı:
|
:2:
|
GEL
Yüzün bir sebepsiz korkuyla uçuk O gün başucuma karalarla gel. Arkanda, çepçevre, kızıl bir ufuk Tepende simsiyah kargalarla gel. Elinden, dal gibi düşerken ümit Ne bir hasret dinle, ne bir ah işit. Bir yaprak ol, esen rüzgarlarla git Kırık bir tekne ol, dalgalarla gel. NECİP FAZIL KISAKÜREK |
Mihriban(unutursun)/Abdürrahim Karakoç
“Unutmak kolay mı? ” deme
Unutursun Mihriban’ım. Oğlun, kızın olsun hele Unutursun Mihriban’ım. Zaman erir kelep kelep.. Meyve dalında kalmaz hep. Unutturur birçok sebep Unutursun Mihriban’ım. Yıllar sinene yaslanır Hâtıraların paslanır. Bu deli gönlün uslanır... Unutursun Mihriban’ım. Süt emerdin gündüz-gece Unuttun ya, büyüyünce... Ha işte tıpkı öylece Unutursun Mihriban’ım. Gün geçer, azalır sevgi Değişir herşeyin rengi. Bugün değil, yarın belki Unutursun Mihriban’ım. Düzen böyle bu gemide Eskiler yiter yenide. Beni değil, sen seni de Unutursun Mihriban’ım |
Mihriban (Aşk)/Abdürrahim Karakoç
Sarı saçlarına deli gönlümü
Bağlamışlar, çözülmüyor Mihriban. Ayrılıktan zor belleme ölümü Görmeyince sezilmiyor Mihriban. 'Yâr' deyince, kalem elden düşüyor Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor Lâmbamda titreyen alev üşüyor Aşk, kağıda yazılmıyor Mihriban. Önce naz, sonra söz ve sonra hile.. Sevilen, seveni düşürür dile Seneler, asırlar değişse bile Eski töre bozulmuyor Mihriban. Tabiplerde ilâç yoktur yarama Aşk deyince ötesini arama Her nesnenin bir bitimi var ama Aşka hudut cizilmiyor Mihriban. Boşa bağlanmamış bülbül, gülüne Kar koysan köz olur aşkın külüne.. Şaştım kara bahtın tahammülüne Taşa çalsam ezilmiyor Mihriban Tarife sığmıyor aşkın anlamı Ancak çeken bilir bu derdi, gamı Bir kördüğüm baştan sona tamamı.. Çözemedim.. çözülmüyor Mihriban. |
:2:YİNE BEN NAPİYİM SİZ YAZINCA BENDE HEMEN OKUDUM ELLERİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK SAYENİZDE ŞİİRDE YENİ UFUKLAR AÇILDI ÖNÜMDE NECİP FAZIL IN YAHYA KEMAL ORHAN VELİ BİR ÇOK ŞAİRİN ŞİİRLERİNİ HAYATINI OKUDUM ZATEN DESLERİM OLDUĞU İÇİN ÇOK EĞLENCELİ OLDU DİKKATİMİ BU YÖNE ÇEKTİĞİNİZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN YA BİR ŞEYLER ALMALIYIM YA BİR ŞEYLER VERMELİYİM :2:BEN BÖYLEYİM |
Size faydalı olabildimse ne mutlu bana:2: Edebiyat benim alanım dolayısıyla şairlerle ve şiirlerle her zaman iç içeyim :2: Ders derken??Bu alanda size bir yardımım olursa çok sevinirim:2:
|
:2:BENDE(A Ö L)SOSYOLOJİ BÖLÜMÜNDEYİM ALAN DESLERİM EDEBİYAT AĞIRLIKLI DOLAYISIYLA DIŞARDAN OKUMAK İSTEK VE ÇABA GEREKTİRİYOR KİTAPLARIM YETERLİ OLMAYINCA İNT DEN YARARLANIYORUM AMA SİZİN ŞİİRDEN ANLAMANIZ SIKINTI YAPMADAN HATTA ZEVKLE ÇALIŞMAMI SAĞLADI Bİ ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ MİSALİ GENELDE GECELERİ ÇALIŞIYORUM YALNIZKEN BUDA ÇOK SIKICI OLUYOR NEYSE SİZİN VAKTİNİZİ ÇOK ALDIM DÜŞÜNCENİZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN HAYIRLI GECELER:2: |
Allah yardımcınız olsun...Size de Hayırlı geceler:2:
|
:2:tŞkler
|
slm:2: |
Aleyküm selam:2: Nasılsınız görüşmeyeli?
|
baya oldu dimi görüşmeyeli:11: iyiyim çok şükür siz nasılsınız görüşmeyeli:72: |
Alıntı:
|
harika :2:çok sevindim iyi olmanıza neler yapıosunuz forumda yada int de |
BU BENİM 14 YAŞLARINDA DİNLEDİĞİM BİR EZGİNİN SÖZLERİYDİ PAYLAŞMAK İSTEDİM:) YİĞİT SEHER VAKTİ GELİR HASRETİN YİĞİT SERÇELER DUAYA DURDUĞU ZAMAN SIZI SIZIM SIZLAR YÜREĞİM YİĞİT ELALEM UYKUYA DALSIĞI ZAMAN ONDAN GELDİK DÖNÜŞ ONADIR YİĞİT RAB'BİNİN ÖVGÜSÜ SANADIR YİĞİT AL KANIN ALNINDA BOYADIR YİĞİT PARLAK GÜN IŞIĞI VURDUĞU ZAMAN HUZURA NE GÜZEL VARIŞIN YİĞİT MÜ'MİNE YAKIŞAN YARIŞIN YİĞİT DİNDİRİR GÖNLÜMDE KALIŞIN YİĞİT AYRILIĞIN HÜZNÜ SARDIĞI ZAMAN BAĞRINDA ŞEHADET LALESİ YİĞİT YÜZÜNDE BEDİR'İN HALESİ YİĞİT BENDE SENİNLE GELESİ YİĞİT SENİ VURAN MERMİ VURDUĞU ZAMAN ABDÜLBAKİ KÖMÜR |
:2: Teşekkür ederim
|
:2:ben De
|
HOCAM Bİ SORUM OLACAK TÜRK EDEBİYATINDA SİZCE EN ÖNEMLİ YAZAR KİMDİR |
Türk Edebiyatının bütün şair ve yazarlarının hepsi biribirinden başarılıdır:11: Ama ben en çok Necip Fazıl, Reşat Nuri, Peyami safa falan okuyorum tabi bunlar sadece bir kaç tanesi:11:
|
:11:çok Teşekkürler Ama Benim Kafam çok Karişik Bu Hafta Sonu Sinavim Var Ama Ahmet Yesevi şinasi Kül Tigin Falan Uçuşuyo Kafamda:79:
|
Alıntı:
|
:11:EN AZINDAN ÖNEMLİ OLDUKLARINI BİLİYORUM BUDA Bİ ŞEYDİR:11:NEYSE HOCAM ÖNCELİKLE SAATİ HATIRLATMAK İSTERİM BENİM YÜZÜMDEN UYKUSUZ KALMAYIN SON Bİ SORU TANZİMAT EDEBİYATI SERVETİ FÜNUN EDEBİYATI BU İKİSİ TAM OTURMADI KAFAMA BU İKİSİNDE ÖĞRENMEM GEREKEN PÜF NOKTA NEDİR |
:2: Önemli değil...Dönemlerin özellikleri, temsilcileri, o dönemde yaşayıp da bu akımlara katılmayanlar bir de iki tarafın birbirlerini eleştirdikleri noktalar önemli.Bunları bilirseniz zaten sorulardan tam puan alırsınız:11::11:
|
ÇOK TŞKLER :2:HOCAM SINAV SONU GÖRÜŞÜRÜZ ARTIK:85: ŞAKA Bİ TARAFA GERÇEKTEN SAĞOLUN ALLAH NE MURADINIZ VARSA VERSİN ELFİDA:2: |
Ahmet Hamdi Tanpınar-Bir Adın Kalmalı
Bir Adın Kalmalı
bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet sen say ki ben hiç ağlamadım hiç ateşe tutmadım yüreğimi geceleri, koynuma almadım ihaneti ve say ki bütün şiirler gözlerini bütün şarkılar saçlarını söylemedi hele nihavent hele buselik hiç geçmedi fikrimden ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın içimin nehirlerinden evet yangın evet salaş yalvarmanın korkusunda talan evet kaybetmenin o zehirli buğusu evet isyan evet kahrolmuş sayfaların arasında adın sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı bu sevda biraz nadan biraz da hıçkırık tadı pencere önü menekşelerinde her akşam dağlar sonra oynadı yerinden ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı yani ben seni sevdiğim zaman ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın yine de bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet beni affet Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç Ahmet Hamdi Tanpınar |
iyi akşamlarrrrrrrrrrrrrr
|
:2: Sağolun size de iyi akşamlar
|
nasılsın elfida senle pek konuşamadık sanırım
|
Evet hatta hiç konuşamadık:11: Teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum siz nasılsınız?
|
seni forumda çok gördüm ama konuşmak nasip olmadı :2:bende iyiyim işten dolayı yorgunum biraz
|
neyse yarın malum işe gidicem kendine iyi bak elfida iyi geceler canım:2:
|
Alıntı:
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
resimlerin nutku tutulmuş seni görünce:72: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:15 . |