![]() |
Farkında 0LmaLı İnsaN
Kendisinin, hayatın olayların, gidişatın farkında olmalı. Farkı fark etmeli, fark ettiğini de fark ettirmemeli bazen... Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını fark etmeli. Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını fark etmeli. Şu çok geniş görünen dünyanın, ahirete nispetle anne karnı gibi olduğunu fark etmeli. Henüz bebekken 'dünya benim!' dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu, ölürken de aynı avuçların 'her şeyi bırakıp gidiyorum işte!' dercesine apaçık kaldığını fark etmeli. Ve kefenin cebinin bulunmadığını fark etmeli. Baskın yeteneğini fark etmeli sonra. Azrailin her an sürpriz yapabileceğini, nasıl yaşarsa öyle öleceğini fark etmeli insan ve ölmeden evvel ölebilmeli. Hayvanların yolda kaldırımda çöplükte ama kendisinin güzel hazırlanmış mükellef bir sofrada yemek yediğini fark etmeli. Eşref-i mahlûkat (yaratılmışların en güzeli) olduğunu fark etmeli. Ve ona göre yaşamalı. Gülün hemen dibindeki dikeni dikenin hemen yanı başındaki gülü fark etmeli. Evinde 4 kedi 2 köpek beslediği halde çocuk sahibi olmaktan korkmanın mantıksızlığını fark etmeli. Eşine 'seni çok seviyorum!' demenin mutluluk yolundaki müthiş gücünü fark etmeli. Dolabında asılı 25 gömleğinin sadece üçünü giydiğini ama arka sokaktaki komşusunun o beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu fark etmeli. Zenginliğin ve bereketin sofradayken önünde biriken ekmek kırıntılarını yemekte gizlendiğini fark etmeli. Fark etmeli. Ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugündür... Can Yücel |
DorukLara SEvdaLandım
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Neyi Ya$amak İstiyorsan O'nu Ya$a
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
ßiLmeLisin ki ...
Bilmelisin ki ... Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez. Bilmelisin ki ... Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa, anlam yükü o kadar azalır. Bilmelisin ki ... Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında, çizginin nereden geçtiğini bulmak zor. Bilmelisin ki ... Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez. Gerçek aşkların da! Bilmelisin ki ... Tecrübenin kaç yaşgünü partisi yaşadığınızla ilgisi yok, ne tür deneyimler yaşadığınızla var. Bilmelisin ki ... Aile hep insanın yanında olmuyor. Akrabanız olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil. Bilmelisin ki ... Ne kadar yakın olursa olsunlar en iyi arkadaşlar da ara sıra üzebilir. Onları affetmek gerekir. Bilmelisin ki ... Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekiyor. Bilmelisin ki ... Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor. Bilmelisin ki ... Şartlar ve olaylar, kim olduğumuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz. Bilmelisin ki ... İki kişi münakaşa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez. Bilmelisin ki ... Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır. Bilmelisin ki ... Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pişmanlığın uzun yıllar sürüyor. Can Yücel |
s. a. r@nahi sağol mesajın için kusura bakma biraz geç oldu ama :45:
|
A.S Derin
Rica ederim.Malum forma uzun aralıklarla girdiğin için haliyle geç gördün.:) Şaka yapıyoruml.;) |
Tek Fark SensiN
"Baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir; ama hiç kimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin.. "Seni özel kılan; sevdiğin değil, sevgin". Şems |
Bazı hayatlar yaşandıkça bulur anlamını, Bazı hayatların yaşandıkça çıkar boşluğu Hayat ne uzundur aslında ne de kısa Ne yaşadığındır yalnızca... Bazı pişmanlıklar hayatı kısa kılar Bazıları için çok uzundur tekrarlar... Murathan Mungan |
Gitmek...
Dar Dünya
a$k ßeNi Sevmedi ...
|
MecNuN İseN €y DiL ! SaNa LeyLa mı ßuLunmaz
mecnun isen ey dil sana leyla mı bulunmaz bu goncaya bir bülbül-ü şeyda mı bulunmaz sun şerbet-i lal-i lebin ağyara vefasız saki mi bulunmaz bana bir sahbâ mı bulunmaz arzetmiyorum aleme alam-ı derunum yoksa bana bir mahremi sevda mı bulunmaz bir sen misin alemde tabip illet-i aşka teşhis-i dile başka etibba mı bulunmaz al aşkını ver gönlümü allah için olsun dil vermek için dilber-i rana mı bulunmaz mesud edecek kimse seni yoksa nezihe meşgul edecek bir şuh-ı hülya mı bulunmaz. Nezihe Bükülmez |
Su Gißi ...
Su gibi olmalısın... Kırılmamak için bükül, Düz olmak için eğril, Dolmak için boşal, Parçalan ki yenilen… Lao Tzu |
Namaz !!!
İnsanLığın Tükeni$i ...
Korkuyorum, bir gün biri çıkıp "Ey İnsanoğlu !" diyecek ve kimse üstüne alınmayacak . İlhan Berk |
ßendeniz - AğLayayım mı ?
|
14.03.2011 ZamaN Dursun İstedim ...
Fuzûli'ye Sormuşlar : Sevmek mi daha güzel yoksa sevilmek mi ? "Sevmek" demiş ... Çünkü, sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın ! |
Herkesi Affet,kendini asLa!!!
Affetmek, bağışlamak, sözcük anlamıyla bile olsa, görkemli, sıcak, insani, kendine güven ve güçlülük ifadesidir. Yazının başında özellikle şunu söylemek istiyorum: "Unutmayın ki, mutlaka unutmalısınız." Gerek affetme, gerekse af dileme, insanlık, sevgi, saygı, akıl, duygu paylaşımı ve anlayışı için, çok insani ve fakat o derecede karmaşık bir mantık-duygu çatışmasının yansımasıdır. Affetmeme nefret, kin, katılık, duygusal tükeniş, yıkıcılık ve insanı kahreden, kendi kendini bozguna uğratan bir inatlaşmadır. Bağışlamak ise, bir hissediş değil, bir düşünce ürünüdür. Ancak, bağışlamak, ölçülü bir davranış olmalı, suça teşvik edici ve suçu tekrarlatıcı rahatlığı vermemelidir. Affetme, suçu noktalamayla sonuçlanmalıdır. Aksi halde nasıl olsa affedilirim felsefesi, hep yeni suçların anası olacaktır. Bağışlayabilmek üstünlüğü, gün gelir bağışlanmak hakkını da bize kazandırabilir. Her yapılan olayın, her takınılan tavrın ardından, kendimizi masum, incitilmiş, tavır konulmuş kişi durumunda görme basitliğine ve alışkanlığına girersek, alıngan, kolay gücenir hale gelirsek, affetme de, affedilme de anlamını yitirir. Affetme, affedilme olayı seyrek olarak oluşan, seyrek olarak gereksinim duyulan duygulardır. En yüce affetme olayı, güçlüyken affetmesini bilmektir. İnsan o zaman daha da büyür. Affetmek, af dilemek; tüm dinlerin başlıca temel ilkelerinden biridir. Bir ilahi emir durumundaki affetme olgusu, kişiliği zayıf insanların bir türlü kabullenmek istemedikleri, hazmedemedikleri bir yücelik olayını kavrayamayışlarıdır. Sınırsız affedici Tanrı'dır. Kullar ancak ondan alabildikleri huyun derecesine göre affetme büyüklüğüne ve af dileme yüceliğine erişebilir. Affeden büyüktür, ancak af dilemesini bilen en büyüktür. Sık sık ve olur olmaz her olayda ve ortamda bağışlamak, bağışlanan kişiyi ahlaksız yapar. Zalimlerin, acımasızların her yaptıklarını affetmeye kalkmak, öteki yönüyle masum kişilere acı çektirmektir. Ancak, şunu unutmamak gerekir ki: Af, yerine göre görev, yerine göre zorunluluk, yerine göre zaaftır. Hanri Benazus |
ya$ama dair
"Yaşamaya zaman ayırın, zira zaman bunun için yaratılmıştır… Düşünmeye zaman ayırın, başarının bedeli budur… Sevmeye zaman ayırın, güçlü olmanın kaynağı budur… Etrafınıza bakmaya zaman ayırın,günler bencilliğinize yetmeyecek kadar kısadır… Terbiyeli olmaya zaman ayırın, insan olabilmenin sembolü budur"… Goethe |
"İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için. Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor, dünyaya bir şey vermediği için. Ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayı bilmediği için." W. Shakespeare |
sende aradıgım neydi bilmiyorum belki gönlüne sıgdıramadıgın büyük sevdamın izlerini görmek istedim sende belkide en az benim kadar sevmeni bekledim yapamadın her yürek taşıyamazdı bunu sende taşıyamadın oysa hayatıma zorla girdin ufacık yüregime aşk acısı düştügünde ise kurtulmak çok zordu bu acıdan ben senin kadar asla güçlü olamadım çekip gidemedim bıktım diyemedim alıntı |
Sığınacak ßir Limanınız Var mı ?
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bazen sıradan yaşamlarımızda olmadık telaşlarla karşılaşır, olmadık insanlara gereksiz kızgınlıklar hisseder ve sadece kendimizi yıpratırız. Bazen, aslında hiç de ummadığımız, hiç düşlemediğimiz sahte oyunlarda rol aldığımızı görür, kendimize sitem eder dururuz akıp giden zaman boyunca. Bazen yalnızlığımıza ağlar, ağlarken sadece aynalarla paylaşırız o hiç kimsenin duymadığı yüreğimizin sessiz yakarışlarını. Hüzün çöker üzerimize. Hani durup dururken ağlamak ister ya insan, işte öyle. Çocukluğumuza dönmek isteriz. Şımarık, sorunsuz ve sorumsuz yıllarımıza. Kardan adam yapmayı isteriz lapa lapa yağan karın altında. Yağmurda çamurlara basarak koşmak, bir ağacın altına sığınmak sonra. Çocukluğumuza dönmek isteriz. Çelik çomak oynadığımız zamanlarımıza. Sorunsuz, sorumsuz zamanlara. Sokak kavgalarında elimiz yüzümüz kir pas içinde, annemizden yediğimiz azara aldırış etmeksizin kirli ayaklarımızla mutfaktan reçelli ekmek aşırdığımız zamanlara. Çabucak büyümek istediğimiz zamanlarımıza. Ağladığımızda kimsenin bizi kınamadığı zamanlara. Sadece basit yalanlarla, ama çok küçük yalanlarla kandırdığımızı sandığımız sevdiklerimizin, aslında bizi kandırıp oyaladıkları yıllara. Utanmadan ağladığımız, ağladığımızda teselli edildiğimiz ve gözyaşımızı sildirdiğimiz o sıcacık yıllara. Bazen, büyümeseydim keşke dediğimiz zamanlarımız olur. Biliriz, yarın güneş doğduğunda, olağan yaşamlarımıza geri döneceğiz. Günlük kaygılarımıza, telaşlarımıza yeniden başlayacağız. Ve akşam gün battığında karşıki dağlar ardından, çoğu zaman olduğu gibi yenibaştan yaşayacağız kendi hüznümüzü. Bu döngü hep böyle sürüp gidecek. Fakat en azından dostlarla paylaşmanın buruk sevinci olacak yüreklerde. Ne kadar hüzün yaşarsak yaşayalım, hoş tatlarda olacak yaşamlarımızda elbette. Bir ağacın üzerinde, masum gelin duvağını anımsatırcasına bize göz kırpan çiçeklere bakarken umutlanacağız hayata dair. Uzak diyarlardan alacağımız bir dost sesi ferahlatacak kalbimizdeki sızıyı. Ve anılar defterinde gizli kalmış bir ses bölecek yaşamımızdaki hüznü coşkuyla. Siz hangi anıda unutulmuş bir sessiniz? Hangi tozlu rafta kaldı bir zamanlar yüreğiniz düşünün. Cevabı bulabilirseniz eğer, bilmelisiniz ki o anı hatırlanmak istiyordur. Hadi hatırlatın, hatta daha fazlasını bile yapın. Bir zamanlar sığındığınız limanları düşünüp o limanlara kısa yolculuklar yapın. Göreceksiniz ki o limanlarda sizi asla unutmayan sıcak bir yürek mutlaka bekliyor. İnsanın her zaman sığınacak liman bulması biraz şansa bağlı. Peki siz hiç, bir limana sığınmadınız mı? Yüreğinizdeki tüm güzellikler, gözlerinize yansısın dost ve sevgiyle kalın… alıntıdır |
YuvarLağın Kö$eLeri
Aşka gönül ile düşersen yanarsın. Zekâ ile düşersen kavrulursun. Akıl ile düşersen çıldırırsın. Duygu ile düşersen gülünç olursun. Aşka düşmezsen kalabalığa karışırsın, ezilirsin. Sersem sersem bakınıp durma bir yol seç. Özdemir Asaf |
18.03.2011 Fikrimin İnce GüLü / EyLem Koç
|
Bu uçsuz bucaksız dünya içinde bil ki, Mutlu yaşamak iki türlü insana vergi; Biri, iyinin kötünün aslını bilir, Öteki ne dünyayı bilir, ne kendini.. Ömer Hayyam |
a$k yoLunda "u" dönü$ü yoktur !!!
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Yorulacaksan, zorlanacaksan, şikayetçi olacaksan, keşkelere sığınacaksan, söze “ama” diye başlayacaksan, girme aşk yoluna; aşk yolunda “u” dönüşü yoktur! Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!… Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!… Hz. Mevlana |
Hiçim...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] “Faniyim, fani olanı istemem, Acizim, aciz olanı istemem, Ruhumu Rahman’a teslim eyledim gayr istemem, İsterim, fakat bir Yar-ı Baki isterim, Zerreyim, fakat bir şems-i sermed isterim, Hiç ender hiçim, fakat umum mevcudatı beraber isterim” B. Said Nursî |
KaLp ÇiçekLeri
Sus GönLüm
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Sus gönlüm… Çok dile getirme. Sen dile getirdikçe gönlün daha da coşuyor, daha meraklanıyor ve beklemek daha da zorlaşıyor. Sus gönlüm… Çok laf etme. Az söyle ki işimiz olgunlaşsın. Az söyle ki Hakk’a karşı yanlış kelâm çıkmasın. Sus gönlüm… Bir elif miktarı sus… Az kaldı bahara. Dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı, seni durdurmazdım… İnan bana… Ama yok. Başka çare yok. Unutma ki ilaç bile beklemeden tesir etmez, çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz… Sus gönlüm… Bu kışın bahara dönünceye kadar. Bu gece gündüz oluncaya kadar. Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar. Bu sıkıntının ardından ferahlık gelinceye kadar. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar sus… Sus gönlüm… Seni senden daha iyi bilen Rabbinin hükmü vuk’u buluncaya kadar. Sus gönlüm. Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus. Sus gönlüm… Her susuşun bir cevap olsun. Her susuşun, sabrın olsun. Her susuşun, duan olsun. İçten yakarışının adı olsun susuşun; bekleyişinin, umut edişinin, inancının… Özlediğin şeylerin vurgusu olsun, susuşun.. alıntı |
Dur DiyeßiLecek kadar yürekLi misiN ???
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Üç harf yan yana kaç şekilde gelir, bilir misin? Aşk dersin, sen dersin, ben dersin. Sen ben biter; biz dersin Gün gelir, git dersin. Peki, dur kelimesinden haberdar değil misin? …Dur demeyi bilmez misin? Git demek kolay Dur diyebilecek kadar yürekli misin? Can Yücel |
Saßır ; "a$k" oLur !!!
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Açlığa sabredersin adı “oruç” oLur.. Acıya sabredersin adı “metanet” oLur.. İnsanLara sabredersin adı “hoşgörü” oLur.. DiLeğe sabredersin adı “dua” oLur.. DuyguLara sabredersin adı “gözyaşı” oLur.. Özleme sabredersin adı “hasret” oLur.. Sevgiye sabredersin adı “AŞK” oLur.. (Hz. Mevlana) |
suss....
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Sanki içimde susmanın pek değerli olduğunu bilen hoş sözlü yüz kişi varda onların hepsi ellerini dudaklarına götürmüşler ‘bu bahsi bırak,sus’ diye bana işaret ediyorlar.. Hz. Mevlânâ |
Yüreğimin Seyir defterinden
Çoktandır kalemim yazmıyor,kelamım suskun.Tüm suskunluğumu cümlelere dökmek için kelimeler beğeniyorum,hiçbir kelime cümle oluşturmuyor.. Suskun kalmanın sırrı nedir diye düşünürken,sevgi medeniyetinin hakimi yürek dile geliyor.Suskun yürekleri tefekküre davet ediyor Ruh beden ülkesinin başkenti,bedene yön veren sultan… Beden bir kafes ise ruh sanki kuş mesabesindedir,ruh özdür… Kuşsuz bir kafesin bir anlamı yoksa ,ruhsuz bir beden geçicidir… Ruh ve beden birlikte canlıdır,birlikte can verir.Cananda ruh sayesinde canını bulur… İşte bu ruh canını bulmak için bir yola girmişse suskundur,sevgi medeniyetini beden ülkesine hakim kılmak için,suskun kalmak önemli ve değerlidir.. Dile gelen yürek terennümleri karşında bende eyvallah diyorum… ve susuyorum.. Sukutun lal olduğu dem.Aşkı ilahiye kanatlanmak isterken ben,bendeki sus kalmalarımla huzurdayım… Gitmelerim suskun, kalmalarım ağır basarken Aşkı envare ile yanan yüreğimi dide giryan olan gözlerimle nazar etmedeyim… Arzu hale kifayet etmezse lisan susmalı… LeyLiLaL (aLİNTİDİR..) |
GüNümün $arkısı 22.03.2011
|
Alıntı:
|
Sükut = adım :69:
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:04 . |