![]() |
slm ben geldim....ama yoksun...:65:
bu arada hoşgeldin dertkolik özlettin kendini...van a dönmeyi düşünmüyon mu kiss???laf aramızda ii gezdin...:85: |
döndüm bile vandayım şimdi:)ne çok gezmesi bi kars,ığdır,doğubeyazıt, bi de ercişte kaldım:72:
|
Alıntı:
|
arkeoloq sayfama kendi yazdıqım şiirlerden birini koydum umarım beqenirsin beqenmezsen lütfen yaz çaktırmadan sileyim onu:72:
|
Bu aralar takılamıyorum nete o yüzden karşılaşamıyoruz.Ne olur affedin beni. Ben geldiğimde siz yoksunuz, siz geldiğinizde ben yokum.:65:
|
Alıntı:
Şiirini okudum tod__. Gerçekten güzeldi. Ben beğendim şahsen. Yüreğine sağlık.:4: Umarım öteki arkadaşlar da beğenir.:69: |
Bilinen En Eski Kürtçe şiir.
__________________________________________________ __
Bi Hevre Xwazdî ez tu hevre bin Bi hevreherin xorînê Wer dî bihêrin kotra bin Bang dîn bi hevre narînê Dwînî kotra hêra bûm Awaz ji cîr dixwînê Fîrabîl û beyaban Hawar ji dest evînê Ez tu watu yek dil wîn Hêzan cwadi wînê Vêra pêkra hıfne wîn Bircînê ya binvînê Birlikte ... Birlikte geçen günleri özlüyorum Hele sabah çıkıp gidişimizi Seninle dağlara çıkar dolaşırdık Birlikte söylerdik şarkılarımız Ben o dağların ruhundan öğrenmiştim Ta yürekten candan söylemeyi Hem dağlarda hem kırlarda hem sahralarda Ey aman medet aşkın elinden yani İkimiz tek bir gönül olmuşken Sonbahar gelip böyle ayırdı bizi Ancak birlikte olunca küflenmez aşk Ya bağır bir ses ver ya da uyu hadi. Boraboz (Süryani Papaz) isimli şaiirin M.Ö. 3-4 yüzyıldan kalma bir şiiri.Bilinen en eski yazılı Kürt şiiri olarak gösteriliyor.İran Kürdistan'ında 19.yüzyılda İngiliz arkeologlar tarafından bulunan bu şiir,bir mezar taşının üzerine kazılıymış. |
Vêra pêkra hıfne wîn
Bircînê ya binvînê :1:tşkkler |
Beğendiğine sevindim. Teşekkür ederim.:2:
|
:4:çok hoş bi paylaşım..emeğine,yüreğine sağlık:1:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:35 . |