![]() |
Hayir , istersem senin tarafa gelirim.. :) Siir istiyorum. |
banada versene öle canım çekti..:72: of allam yaa.. bu gece çokmu güldüm ben yine..:72:
|
Camur - Yara ..
|
Al buda benden sana..:72::11: |
Nefesime Nefes Kattin...
|
hu hu nerdesin.. sesin çıkmıo bugün..:78:
|
Çisel Onat - Nü
Sen olmadan anlamı yok saatlerce dinlediğimiz şarkıyı söylemenin, sözlere sığınırsam sesimi bundan fazla çıkaramam. Sen olmadan anlamı yok seninle güldüğümüz reklama gülmenin, yıllarca utandım ağlamaktan, güldüğümüz gibi beraber ağlayamazsak buz olurum, sen olmadan anlamı yok seni ilk defa ıslatan yağmurda yürümemin, saplanırım çamura, batarım, çıkamam içimden! Yanımdasın diye sana farkettirmeden ağladığım o yağmurda yokluğuna ağlayamam. Sen olmadan anlamı yok bir yerlere yetişme telaşının, önümde binlerce araba da olsa hızlanmaya sabırsızlanamam, yetiştiğim yerde sen yoksan, hiçbir şey için koşamam! Sen olmadan anlamı yok vazgeçişlerimin, seçtiklerime pişman olmamış olamam, hiçbir şeyden bir daha bu kadar ‘eminim’ sanamam... Sen olmadan anlamı yok beraber yediğimiz ev yemeğinin, tuzuna acısına bakmadan “güzel olmuş” diyemem, seninle bir kaşık yeterken, sensiz ne kadar yersem yiyeyim, doyamam... Sen olmadan anlamı yok çamaşırları ütülemenin, sen yoksan düzgün değildir hiçbir şey, gömleğin yoksa sepette, eteğim buruşuk mu diye bakamam... Sen olmadan anlamı yok birilerine bağırmanın, bana bağırmalarına susmamın, senin gibi bağırmayana susamam, kendimi senden başkasında alttan alamam... Sen olmadan anlamı yok radyoda haber dinlemenin, aynı olaylara aynı yorumu yapamayacaksak, anlamı yok benden ayrı bir ölümden, savaştan haberdar olmanın... Yanımda yoksan, aynı habere aynı acıyı duyamam... Sen olmadan anlamı yok kahvaltı edip sokağa çıkmanın, aynı tokluğu hissedemeyeceksek bir daha, sensiz bu kadar açken, bir dilim ekmek, biraz omletle tok kalamam... Sen olmadan anlamı yok alışveriş yapmamın, senin için güzel olanı seçmeye alışmışken, kendim için güzelini arayamam... Başkasına, sana yakıştığı kadar herşeyi yakıştıramam... Sen olmadan anlamı yok beraber çıktığımız yokuşları çıkmamın, gözüm almaz yorulmayı tek başına, seni tanıyana kadar alışmışken yalnızlığa oysa... Ne acıya ne mutluluğa umutla tırmanamam... Sen olmadan anlamı yok hep yaptığım gibi bırakıp gitmenin, yoksan, kaybetmekten korkamam... Sen olmadan anlamı yok başka duraklara koşmamın, yeni bir yalnızlıkla daha yaşamanın... Anlamı yok inan, artık başa çıkamam... “Sen olmadan hayatin hicbir yerinde duramam...” Baska hic kimsenin yoklugunda bu denli ciplak kalamam.. |
Nerdesin..
...YorguNum... |
İclâl Aydın - Yağmur ..
Ne zaman eskiyor sevgiler? Ödenen bedellerin acısı geçince mi? Yağmur yağıyor. Mutfak camındayım. Nasıl üşüdüğümü bilemezsin. Menekşelerim çiçek vermiyor artık anne. Söylediğin gibi hep dibinden su verdim ama... Şimdi telefon açsam sana, sesini duymak da yetmiyor ki. Hep aynı cümleler; “Babamlar nasıl, ilacını aldın mı?” Nedenini bilmediğim bir ağlamak var içimde. Bir yerlere sığdıramıyorum yüreğimi. Bazen mutfakta dalıp giderdin yemek yaparken, tahta kaşıkla tencerenin başında öylece ne düşünürdün acaba? Özlemek çok fena anne. Anlamak seni; daha da fena… Omuzlarım ağrıyarak uyanıyorum sabahları. Benim kızımın omuzlarımı ovmasına daha çok var. Gittikçe sana mı benziyorum ben, ya da “Annenin kaderi kıza” dedikleri doğru mu? “Baban eskitir her şeyi kızım” demiştin bir kez, anlamamışım meğer, eskiyormuş anneciğim. Omzunu ovacak kalmıyormuş meğer aynı evin içinde. Şimdi duysan bunları ne üzülürsün; mutsuz mu kızım diye, çoktan kendinden vazgeçmiş bir sesle. Mutsuz değilim de anne, yağmura ve mutfağımdaki kedere çare bulamıyorum. Evimi topluyor, toz alıyor, patlıcan kızartıyor, televizyon seyrediyor, akşam çalan kapıyı açıyorum, açtığımı gören olmuyor. Pişirdiğim yeniyor da, güzel olmuş denmiyor. Çay demleniyor, demleniyor, demleniyor… Kederim mutfağımın her yerine yerleşiyor. Ah nasıl eskiyor her şey anne, nasıl eskiyor. Eskilerimi de atmaya kıyamıyorum. Seni çok özlüyorum. Bana yasakladığın bahçeler, sana da mı uzaktı hep? Gidemeyişine ağladın mı sende? Ne zaman eskiyor sevgiler? Ödenen bedellerin acısı geçince mi? İşte böyle, kalbimde bir acı. Şarkılar Seni söyler.. .... . |
Duyduğum yoktu ne vakittir Güvercin sesi, kumru sesi, pencerede; İçime gene Yolculuk mu duştu, nedir? Nedir bu yosun kokusu, Martıların gürültüsü havalarda; Nedir? Yolculuk olmalı, yolculuk.. Orhan Veli |
|
Sana baktıkça, çıngılar dansa kalkardı yüreğimde Bütün mutlulukların pastillerini emerek tüketirdim Sana kavuşmak ertelenmiş, yitmiş bir hazandı Kırılgan suretlerimi izlerdim özlemli tenimde. Sana baktıkça, ikiye bölerdim hırçın bir zamanı Işık hızıyla geçerdim sorgulu, ağrılı karanlıkları Bayramım olurdun hasret yüreğimde, mutlanırdım Özlemin izbe tenhalarında çocukça kaybolurdum. Sarı denizlerin esmer ve kavisli dalgası olurdun Kanayan bir yürekti içimde, bir tek seni solurdum Omuzlarımdaki suskun ve gelmeyen eylülümdün Kokunu bırakarak üzerime, anılarıma sokulurdun. Seni düşünürdüm hep, korkunun ıslanmış göğsünde Yaşlı yüreğimde dindirilemeyen çözümsüz sancıydın Bütün mevsimlerin yorumsuz ve sonsuz bekleyişiydin Göğsümdeki ilençli yarayla sen benim sevecenliğimdin. Çırılçıplak sevinçlerinle dolaş şu imgeli göğsümde İçten gülüşlerinle, yağmurum ol fışkın çisentilerinle Menekşe kokulu baharları getir, kadın gülüşlerinle Hırçın ve oynak edanla gel, sultanım ol düşlerimde. |
Kazım Koyuncu - Yanlızlığı Anla
|
|
Seni çok özledim.. gece gözlüm benim gemilere bin gel yine gidersin sonbahar rüzgari kirarken dallari ayri düsen yaprak yasar mi söyle.. Olsaydim olsaydim ben yagmur olsaydim düsseydim bulutlardan kirpikte dursaydim.. Olsaydim olsaydim ben rüzgar olsaydim esseydim denizlerde kalbinde uyusaydim.. Ne cok sevmissin gozlerimi.. :) Canimm... |
Ortaliga sactigin siirleri buraya topluyorum.. :)
Savruldun da gönül fırtınalarla,yalancı baharın peşinden, Kızıl duman,sıcak gülüşler yağan düş gecesinde... Uzun boylu,hoş seda bir sarhoşun ateşinden, Gözleri yaşlı masada yarım kalan meysin işte... Tozpembe namelerle ıslandın yağmurun hoş sesinden, Gem vuramadın gönül aşkta ki hırçın esişe... Hiç yazılmamış senaryonun boş bestesinden, Dilimdeki feryatta ağlatılan kırık neysin işte... Yaraladın kendi kendini en ince yerinden, Telli duvaklı gelin oldun gönül kimliksiz titreyişe, Umuda yaslı son nefesle,taş kalpli acının dilinden Sevgilinin bağrından atılan hançerli heysin işte.. |
|
Sahipsiz siir ..
Sorma ben kimim, adım ne, nereden geldim... Kim açtı bu kahrolası çukuru yüreğimde.. Kimi sevdim, kime özlemim, kaç yıl sevda doldu iliklerime, kaç yıl eksildim... Tut ki; incinmiş bir gülüşüm.. Gecikmiş bir düş... Bir ateşin çemberinde yarım kalmış sevinçler kanayan... Tut ki; kar altında sevincim, bütün mevsimlere küsmüşüm.. Kanadı kırık bir serçeyim tut ki, dağlarda koparılmış kınalı bir çiçek... Ateşin zulmünü gördüm, suyun ihanetini... Baştanbaşa aşk, baştanbaşa hasret; Susturulmuş milyonlarca Türküyüm.. |
Ben ki ... Belki
|
Müşkül Mevki.. Bütün şiirler bu sokakta toplandı.. bir gözleri sürmeliye ne adaklar adandı bilseniz, o şiirlere el sürmezdiniz, bozulmasın korkusuyla büyüsü muhabbetin bitirilmemiş sevdalarda, adına aşk dediğimiz, ellerine ve heryerine kına yaktığımız, türküler yaktığımız, bir koca gençliği hikaye ettiğimiz.. "müşkül mevkilerini" keşfettim trenlerin hayatın bir yerinden yola çıkan ve nereye gittiği bilinmeyen. Sonra sana rastladım Yolculuğun en güzel yerinde Adını bile sormadım Öyle güzeldin ki Seyretmek yetiyordu Konuşmasan da önemi yok Ben konuşuyorum ya Konuşursan tükeneceksin sanki Sanki bitivereceksin Trenden inivereceksin bilinmez bir yerde Beni "müşkül mevkide" yapayalnız bırakacaksın Azığımı bölüşürüm Sigaramı Uyurken sen ben beklerim İneceğin yeri haber veririm Dur yanımda Bu yolculuk Sensiz çekilmiyor. .. . |
...................Hosgeldin Sevgilim........................
:70: |
|
~~ Aşk Hikayesi ~~
|
önce brecht'den bir alıntı yapar Ahmet telli "... bu vadideki karanlığı ve büyük soğuğu düşün brecht ..." ve ekler; "... gitmek...bir hançeri inceltip okyanusa daldırmak isteği ya da düşebilmek atlasların dışına ki ey kalbim yalnızsın bu yolculukta da gitmek...o kaos duygusu, aklın sarsıntılarla yorgun düşüşü bilincin kamaşması belki de. .. rehin bırakılacak bir şey yok unuttuklarından başka... gitmek...bir büyü gibi saran ağrılar yumağı, kışkırtılmış düşlerdir ki sen şimdi esirgeme kendini kalbim kederin o derin yalnızlığından ..." der ve bitirir... |
slm n habersin ruya sessizsin bu aralar hayırdır..:)
|
Yogunum :) Sen nasilsin ? |
hem yoğun hem morelim bozuk...
|
Hayirdir ??? Kotu birsey olmadi dimi .. |
yok yaw kötü bişey yokda hasta olucam bu bir.. işler üst üstte bindi bu iki.. bide çok özlediğim biri var ihtiyaç olduğum biri kaç gündür yok bu üç...
|
Git ara bul onu .. ? |
bulabilsem sorun kalmıycak zaten..:) ulaşamıyom ki bi türlü n tel var ne bişey var.. elbet çıkar bigün ortaya ama bakalım n zaman... boşver şimdi beni sen napiyon nettin hafta sonun nasıl geçti...
|
Super yogun gecti cok yoruldum.. sonra uzun uzun konusuruz Jelibon.. Isimin basina donuyorum.. Kendine iyi bak , moralinin belini bukme.. Yoksa ben senin kulagni bukerim :) Dittm... |
tmm ruya.. kesin mangal yapmışsındır bide halay çekmişsindir o yüzden öle yoğun geçmiştir...:72: sende kib..
|
Canavar - ( Necip Fazil Kisakurek... )
|
~ ilham - ı Aşk ~ Muthiş
|
Bir şiirin güzelliğine büründürsem seni, notalar taksam sesine
Salındırsam bahar akşamlarında gün batarken, bir kitapta seni yazsam, Dua diye okusam seni günaha girsem, tövbe etsem yeniden günah diye İşlemek için seni, bin kere tövbe etsem, bin kere tövbemi bozsam İşte güzelliğini sevdiğim yerindeyim hayatın Kendimleyim.. Başıma buyruk.. Yüreğime egemen.. Aklımdan uzakta bir yalnızlık akşamında İyiler uykuya çekilmiş Kötüler müteyakkız ve işbaşında Sıradan bir karanlık kucağını açmış bekliyor Hiçbirşeye aldırmadan yürüyorum Kendimleyim.. Başıma buyruk.. Yüreğime egemen.. Başladığı gibi sürmüyor yaşam Bir yağmur başlıyor beklemediğim İçim ıslanıyor.. Notalar kayboluyor.. Kitaplar yakılıyor seni yazdığım Günahlarımı af ediyorlar, Günahsız ve heyecansız çırılçıplak kalıyorum Utanıyorum.. |
Sezen Aksu - Rumeli Havasi..
|
( Turkish Dream Company )
:4: |
Sezen Aksu - Helal ettim Hakkımı
Helal ettim hakkımı.. söz : sezen aksu - meral okay müzik : goran bregovic gözü kör, dili taş duvar konuşmaz istasyonlar trenler çığlık çığlık ayrılık katar katar bir bahar akşamıydı beni burda koydun yar söz verip de almadın sarı ayva kızıl nar yemin ettin bin kere kutsal kitap üstüne ben ölemedim bi türlü vurgun vurgun üstüne tutamadın ahdını düğün bayram ettiler baban yazdı bahtımı bizi kurban seçtiler ben başka yastıktayım sen ele kuşak çözdün ne ben mahremim ne sen kavlimizi sen bozdun bahtiyar ol gözüm yok rabbim verir sabrını bu hesap böyle bitsin helal ettim hakkımı tabi tabi allah sabır verir.. |
Huhu kimsecikler yokmu...:72: aç bi çokoprens var burda belki bişeyler yedirirsin..:72:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:40 . |