![]() |
Alıntı:
Canını sıkan birileri mi oldu forumda? Neden böyle dedin ki? |
Helin Gewre boze rindike Çavreşe çav beleke Kewe çima dilezini Benda kesi namini Roniya roje derewe Şeven li vir pir tari ne Li çiya zinar ezmanan xinim Axa jindari ji hilweşinim Ger be wargehbim eze neminim Liber bayezemanan Beridayi germiyananan Ka wer neçe le dine Çileyi germa havini Gellek mina te çübun Mirin ne tu mizgini Helin Hey kumral ve güzel kız Kara gözlü şirin kız Hey güvercin , nedir bu telaş ve acele Neden beklememektesin hiç kimseyi Güneşin ışınları sahtedir Çok karanlıktır burda akşam Yüksek dağları gökyüzüne asayım Ve yaşamı yaratan toprağı Oradan yeryüzüne bırakayım Ve yersiz kaldığımda oraya yerleşeyim Eski zamanların rüzgarında Ve yüzümü kavuran sıcaklara verdim Gel artık gitme deli divane Yazın sıcak kırkında gel Birçokları gelmedi senin gibi Ölüm müjde değildir |
BİR ADIN KALMALI
bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet sen say ki ben hiç ağlamadım hiç ateşe tutmadım yüreğimi geceleri, koynuma almadım ihaneti ve say ki bütün şiirler gözlerini bütün şarkılar saçlarını söylemedi hele nihavent hele buselik hiç geçmedi fikrimden ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın içimin nehirlerinden evet yangın evet salaş yalvarmanın korkusunda talan evet kaybetmenin o zehirli buğusu evet nisyan evet kahrolmuş sayfaların arasında adın sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı bu sevda biraz nadan biraz da hıçkırık tadı pencere önü menekşelerinde her akşam dağlar sonra oynadı yerinden ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı yani ben seni sevdiğim zaman ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın yine de bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet beni affet Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Yanımı saran bu dört duvar mı?
Ölümden öteye köy var mı? Nazım Hikmet... |
:25:
|
Alıntı:
Çok güzelmiş. Yüreğine sağlık.:4: |
Alıntı:
Yine döktürüyorsun yoldaş.:1: |
Gelir gelmez nereye gittin yoldaş yaw?:65:
|
Alıntı:
|