![]() |
Alıntı:
|
Gelsene dedi bana
Kalsana dedi bana Gülsene dedi bana Ölsene dedi bana Geldim Kaldım Güldüm Öldüm (Nazım Hikmet'in ölmeden önce yazdığı son şiiri) |
Alıntı:
Vay... Taş ha... Sen de dosyandan kopyalıyorsun yani..:72: Neyse, çaktırma...:72: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:4::4::4: |
Alıntı:
|
TAHİR İLE ZÜHRE MESELESİ |
Çarlık Rusyasının Ölümü BU YAZI UZUN SENELER DÜNYA EMPERYALİZMİNİN ŞARKTA KANLI BEKÇİLİĞİNİ YAPAN ÇARLIK RUSYASININ NE SURETLE ÖLDÜĞÜNE DAİRDİR Bin dokuz yüz on yedi ikinciteşrin yedi... Yumuşak ve derin sesiyle Lenin: "Dün erkendi, yarın geç zaman tamam bugün," dedi.. Yağlı çarklılarla yağlı işçiler: "Bugün!" dedi. Ölümü açlıktan öldüren siper: "Bugün!" dedi. Ağır çelik kara toplarıyla AVRORA: "BUGÜN!" dedi, "BUGÜN!" dedi.. ............... ....... .......... ................. Artık ne kışlık sarayda sarhoş eteklerin ipekli sesi, ne paskalya çanlarında deli duası çarın, ne Sibirya yollarında zincir iniltisi... Artık votka kadehlerinde ıslanmıyacak sarı sarkık bıyıkları pameşçiklerin. Kara toprağın üstünde bir avuç kan gibi yanmıyacak, bakır sakalları açlıktan ölen mujiklerin. Artık kararmıyacaktır karlı sokaklar kara bir rüzgar gibi geçen Çarın kazaklarından. Sarkmıyacaktır işçi kadınların kanlı saçları: kara kalpaklı kazakların mızraklarından. Yandı kanatları iki başlı kara kartalın, düştü yere, öldü. Buzlu Baltık denizinin kıyısında bir pencere örtüldü. Açıldı bir pencere.... Bin dokuz yüz on yedi ikinciteşrin yedi... Nâzım Hikmet Ran |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yaw Bnm YeĞenİm Çİkolataya AĞliyor Evde De Yok.diŞari Çikip AlacakmiŞiz.:(sohbet Gyet GÜzeldİ Ama Çocuk AĞlaya AĞlaya Bİ Hal Oldu.gİtmem Lazim Kendİnİze İİ Bakin Eve Gelİnce MÜsaİt Olursam Gelİrİm Yİne;)
|
Yaprak, bu güzel jestin için teşekkür ederim hem kendi adıma hem de yoldaş'ım adına...(:78:)
|
Alıntı:
TAmam. Yeğenini bizim için yanacıklarından öp.:2: |
Bu arada yaprak, gerçekten güzel bir eser seçmişsin...:4:
|
OLAR..BENSİZ FAZLA KONUŞMAYIN HAA!!:d
|
Tamam...:72:
|
Zaten benim de biraz dışarı çıkmam gerekiyor... Sonra, sen gelince devam ederiz inşallah... Tabi benim misafircikler gelmezse... Güle güleye geliyorlar da kendiler....:72:
|
Gider ayak...
Devrim
Temiz kalan tek yerdir devrim bütün bir yıl kirlenen duvarda ama görebilmek icin asıldığı çividen indirilmelidir yapraklari biten takvim Zorbalara direnmektir devrim bir çocuğun annesinin çantasından aldığı paraları altına gizlediğini söylememiştir dövülen hiçbir hali İçinde yaşamaktır devrim dikiş kutusunun ve toplu iğneler gibi bir arada olmayı gerektirir karşı koyabilmek icin zulmüne makas denilen patronun Gece ışıklar arasında koşmaktır devrim ateş böceklerini yakalamak isteyen çocukların peşine takılır gün gelir yanıp sönen mavi ışıkları polis arabalarının Kağıt bir gemidir devrim bütün gemiler hurdaya çıksa da sonunda taşıdığı özgürlük şiiriyle batmadan yüzer nicedir dünya sularında Kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... Sunay Akın |
sen üzülme dertkolik sanada yeter bnada onada herkese yeter sn bian önce sayfanı aç
|
Alıntı:
Dimi. Çok haklısın...:1: |
Ben şimdilik kaçıyorum... Ama geleceğim... Evime kurulmayın ha...:72:
|
tamam bnce yiğenin ağlamasın sn git birer tanede bize çikolata al :11:
|
bi mahsuru yoksa dertkoliğin adı ne umarım bunu sormakla sitenin kuralına aykırı değildir
|
:11::11: korkm bizde emanete ihanet etmek yo
|
Alıntı:
Aykırı değil elbette... Ben adını biliyorum galiba ama sanırım bu soruyu kendisi yanıtlasa daha münasip olur... Hem bende kesin olarak öğrenmiş olurum... Tabi isterse....:2: |
Alıntı:
Biliyordum zati, size güveniyorum ben...:1: İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Evimi, yalnız televizyon,radyo, kanepe falan yok. Ha bide sandalye de yok. Mutfak bomboş isterseniz doldurabilirsiniz elbet..:72: |
kelebek mobilyadan döşesem olurmu
|
Olur olur... Ben ayrım yapmam...:72:
|
isim konusunda haklısın bn tanışıyorsunuz sanmıştm
|
Benim artık gitmem gerekiyor... Eeee biraz da çalışmak gerek dimi ama... Kızarlar sonra...:72: Siz ben varmışım gibi devam edin dertkolik'le...:2:
|
Alıntı:
|
nie kızayım yahu:Dben melekk :)
|
çikolata bn gitmeden önce isteseydiniz yaw:)gittim geldim yeni gördüm..:)
|
hem ayrıca aşkolsun arkeolog yoldaşının dını bilmiyorsun:72:
|
Biliyordum, ancak Senin söylemen daha doğru olmaz mıydı?
|
Yahu ben bir türlü gidemedim...:72: Şimdi gelip sürükleye sürükleye götürecekler beni...:11:
|
:)tabi ki öle ama bi yerde sölesin de ben de emin olayım demiştin ondan dedim:)
|
Alıntı:
Bu cümleleri kuran arkadaşa bütün kalbimle katılıyorum...:72: Sonra görüşmek üzere... |
Alıntı:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:49 . |