![]() |
Içimden Geldi
BULUŞMAK ÜZERE Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenceden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan Ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi de dibe dalayım diyorsun İçine doğdu belki de İşte çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen de ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Yanında ben varım Can YÜCEL |
Alıntı:
|
Özcan Deniz-Beni affet
Beni affet
Kaybetmek için çor erken Sevmek için de çok geç Beni affet Bir adım kalmalı geriye Kırılmış şeylerin nihayetine Yalnızlığın eşiğinde Beni affet Ben seni sevdiğim zaman bu şehirde Yağmurlar yağardı Beni seni sevdiğim zaman bu şehirde Ayrılık kurşun gibi ağırdı Beni affet Şiirler gözlerini Şarkılar saçlarını söylemedi Beni affet Bir adım kalmalı geriye Kırılmış şeylerin nihayetine Yalnızlığın eşiğinde Beni affet Ben seni sevdiğim zaman bu şehirde Yağmurlar yağardı Beni seni sevdiğim zaman bu şehirde Ayrılık kurşun gibi ağırdı Ben seni sevdiğim zaman bu şehirde Yağmurlar yağardı Beni seni sevdiğim zaman bu şehirde Ayrılık kurşun gibi ağırdı Beni affet Kaybetmek için çok erken Sevmek için de çok geç Beni affet |
Ruhumu Dillendiren Adam........dursun Ali Erzincanli
Slm can dost üç ayların hayırlara vesile olsun ve gecen mübarek duaların Yüce Rabbimiz katında makbul olsun.........DUALARINDA OLMAK DİLEĞİYLE
|
Alıntı:
|
:1: HER ZAMAN DUALARIMDASINIZ.......
Alıntı:
|
Dostlar, Sessizce terkediyorum burayı Bir haki zamanın sır tutanağı Bu belgeyi bırakıyorum geleceğe Kafesler içinde kafesler İniltiye dönüşen ninniler var şimdi içimde Bir ihtilal gibi yayılıyor acı [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Geçmişime Geleceğime Kalbimle aramdaki o girilmez vadiye Ben bir yasak işledim, sorgum yapıldı Suçsuzum dedim, ama değildim: İmrenerek bakmıştım uçan bir kuşa Katilini emziren bir ananın acısı bendeki Bir seyyahın ki ölümümü sırtımda taşıyorum Sanki yaşıyorum bu minval üzre Bir gün bana darağacı olacak Bu söğüdü sulamak zorunda kalışım Çaresizliğim [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Çaresizliğim Kendimi vuracak bir kıyı bulursam Biraz daha kahır yüklenirim Sokaklara çıkmam ne de balkonlara Çekilirim gönlümün sıkıyönetim olmayan diyarına MUSTAFA İSLAMOĞLU |
Alıntı:
Kıyılara vurmuşum Boşluğa savrulmuşum Kendime el olmuşum Dokunmayın ağlarım.. Çaresizliğim Çaresizliğim ... Sözler çok güzel.Son günlerdeki favori kelimem "Çaresizlik" burada da çıktı karşıma...:2: |
ÇARE BU EKİ(SİZLİK)ALINCA ÖTESİ YOK MALESEF..........:79:
Alıntı:
|
Çaresizim içime akar tüm gözyaşlarım... Kıyılara vurmuşum... Boşluğa savrulmuşum... Kendime el olmuşum... Dokunmayın ağlarım...
|
Ellerimden tut götür beniii
Bırakma buralarda yapayalnız Bırakma nolur beni. Bırakma buralarda bırakma Nolur yapayalnız beni. Umudum sensin tek güvendiğim Tut ellerimden Büyüyene dek sürükle götür beni.. Tut ellerimden büyüyene dek sürükle götür beni. Bu kurtlar sofrasında kalırsam parçalanırım Büyüyemem ki asla Biri beynimi yer biri umudumu Ne olur bırakma beni Biri hayalimi yer biri gençliğimi Ne olur harcatma beni Tut ellerimden götür beni kendimle Atma nolur ateşe Tek dayanağımsın tek umudum Bırakma beni böyle.. Tut ellerimden tut büyüyene Kendime gelene kadar... Sen olmazsan nefes bile aldırmazlar Yaşatmazlar yarına kadar... Tut ellerimden tut götür beniii Tut en büyük umudum Gençliğimi akıt bir su misali Akıt okyanuslaraaa beni... Bırakma parçalarlar yok ederler beni NE OLUR YAŞAT BENİİİİ NE OLUR YAŞAT BENİİİİ NE OLUR YAŞAT BENİİİİ.... __________________ |
gidesim geliyor..........
|
İYİ AKŞAMLAR:2: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:11: BENDE TAM O SIRADA HAZIRLIYORDUM KLİBİ SİZİ GÖRÜNCE KİME NİYET KİME KISMET MESELESİ OLDU BENİMDE SEVDİĞİM Bİ ŞARKIYDI AMA SİZİ SEVİNDİRMEK İSTEDİM SEVİNMENİZ KARŞILIKLARIN EN GÜZELİ :1:GÜZEL TESADÜF
Alıntı:
|
|
hayırlı cuma'lar
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Bırakma buralarda bırakma
Nolur yapayalnız beni. Umudum sensin tek güvendiğim Tut ellerimden büyüyene dek sürükle götür beni... Bu kurtlar sofrasında kalırsam parçalanırım Büyüyemem ki asla... |
Yusuf Olmak
YUSUF OLMAK Yusuf olmak zor çok zor… Yusuf’san önce sevmekle başlayacaksın çileye… Öyle bir seveceksin ki; şüphe olmayacak içinde. Öyle saf, öyle temiz olacak işte. En yakınların kesecek başını… En yakınların itecek seni karanlıklara… En yakınların yakacak her zerreni. Ve sen güzel görecek, güzel bakacaksın her şeye… Dedim ya; Yusuf olmak zor çok zor Bu dünya perdesinde Yusuf olmayı seçtiysen, önce dar kapılardan geçeceksin… Dört duvara dokunacaksın, her köşe başında bir kuyu olacak sen girecek – sen çıkacaksın. Her çıkış bir başlangıç, her düşüş bir devrin bitişi olacak. Ve O’ndan başka kimseyi imdada çağırmayacaksın. Zindanların yakın edecek bütün yaratılmışı… Dağlar yoldaşın, taşlar arkadaşın, kuyular sırdaşın olacak. Ö nce sıla yakacak içini… Sonra adı hasret olan tüm özlemler gelecek peşinden… Sabırla başlayacak dünya sürgünün. Yusuf olmak zor çok zor…“Nurunda hoş, narında” diyeceksin. Tüm ateşleri gül diye tutacaksın. Kor önce avucunu, sonra yüreğini yakacak, susacak susacaksın “ Ah” demeyi bile çok göreceksin diline. Şikâyet kapılara gelip gelip gidecek eski yerine.. Sevmenin ne zor olduğunu elbet anlayacaksın. Yusuf olmak zor çok zor… Köle olup önce pazarlarda satılacaksın… Saraylara ayağında kelepçeyle gireceksin. Toprak değecek tenine, rüzgâr savuracak tanelerini gözlerine Kimse inanmazken sana, yitirmeyeceksin hiç ümidi. Hamken yanacak, yandıkça pişeceksin, “Elhamdülillah” kemerini kuşanacaksın, Çileden geçmeden gidilmez hiçbir yere.. Çekecek çekecek hep pişeceksin… İmtihanı öyle kolay olmayacak aşk yolunun Her adımda bir kez daha bileneceksin. Yusuf olmak zor çok zor… Her yanışında anlayacak; Yusuf olmak zor diyeceksin. Sonra aşkın ne zehir olduğunu tadacaksın, Kılıçtan keskinliğini, nankörlüğünü, acizliğini Yolun zindanlara düşecek, edep perdesinin ardında bekleyeceksin. Beyaza değen siyah temizlenene kadar sürecek bekleyişin. Öyle kolay olmayacak siyahtan arınmak, Yani seneler sürecek bekleyişin. Kapılara asılacak Yusuf gömleğin, Bakıp bakıp, eğeceksin başını Ama mahcubiyetten değil, yine edepten olacak sakınışın. Ne zamanki sebepler kapısını kapatıp tümden, Dönünce yüzünü Rahmana bir haber gelecek gaybtan: “Yusuf tertemizdir günahtan” Sultanlığın yolu zindandan geçecek bileceksin… Dedim ya; Yusuf olmak zor çok zor.. Yusufken sultan olmakta zor Hele Yusuf’un Yakup’u olmak, işte o hepsinden zor… ALINTI |
Züleyha'nın Bahtı -I- Bir garip Züleyha, Geldi kapınıza bugün, Bekledi bekledi ya; Aradığını bulamadı bugün. Yüreğinde derin bir sızı; Gökyüzünün en parlak yıldızı Utanmaz mı,arlanmaz mı, Çalmaya kapınızı? Bu ne curet bugün? Onca duvarların örüldüğü gün... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ey garip biçare! Gördüğün rüyayı hayra yor da hele; Öyle yüz sür eşiklere. Acı zevk mi verir? Yüreğin pare pare, Düştün de bir hayalin peşine, Uçup giderken ateşe Yanışın ne şahane ne şahane! .. Oysa kör kuyuların dibinde Çekilen çile senin, Yıllarca bekleyişin Zindandaki'nden de derin, Ağlamaktan artık, Kalmadı gözünde ferin, Bu hikayede Diğerleri gibi yok yerin. Ey,narin lotus çiçeği, Ey,güzelliği iki kaşının arasındaki beni, Ey kölelerin efendisi, Ey hayrı gülümsemesi Sen ki yolları gözler durursun; Bir rüzgar, bir ayakizi Diye; Yere göğe yar olursun. O'nun O Güzel Kokusunu Ötelerden alır bulursun. Yürüdüğü yollarda; Ayak bastığı toprak, Açmak için kapıları; Tuttuğu tokmak. Olsun isterdi Züleyha Kendisi; Bu sevgilinin eli, yüzü, yüreği... Biçare beklerdi; Zerre kadar haber getireni. Döktü ne varsa koynunda,kucağında Tüm servetini, Yeter ki gelen, Yusuf'tan bir kelam getirsindi. alıntı: Nur Tongarlak |
Alıntı:
|
Değseler hüznüme..Döküleceğim parça parça…
Dokunsalar ağlayacağım
‘İyi’ demek adettendir ya ! ‘İyiyim’ dedim… Değilim. Anlatılması zor bir duygu içimde ki. Her harf Her kelime Ve her cümle, olduğundan ya çok basit ya da daha karmaşık bir hale getiriyor dilime getiremediklerimi. Birgün konuşmayı unutmak, sadece susmak istiyorum. Birgün susmayı unutmak, olur olmaz konuşmak istiyorum. ‘Kime, neye konuşursan konuş’ diyorum… Yeter ki susma! Hiçbir söz yetmiyor, beni ‘bana’ anlatmama… Dinleyemiyorum kendimi, acımadan içim… Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu… Ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça… Bir anlık değil, boğulduğum bilinmezlik. Acısı çıkıyor sustuklarımın. Oysa ben iyiyim görünürde ! Anlamını içime çeke çeke mutluluğa erişemiyorum… Ya hep ben fazla geldim ya da hep bir şeyler eksik kaldı… Şimdi iyi olan ne varsa, üzerine çizgi çekemediğim kırgınlıklar sarıyor dört yanını. Ve ben, İyi olmanın eşiğinde, korkulara kapılıyorum anlamadığım bir biçimde… Sebebim yok. Belki de çok… Biliyorum; Ben bile kendimi anlayamıyorken anlaşılmayı beklemek, hayalden de öte . Ben kendimi, Görmüyorum Duymuyorum Ve bilmiyorum… Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu… Ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça… alıntı |
Alıntı:
BEĞENDİYSEN NE A'LA İKİNCİSİDE HUZURLARINIZDA......... Züleyha'nın Bahtı -II- Güzeller güzeli Züleyha! Çöllerin Prensesi, Nil'in İncisi, Kaptırdı bir kere, Gönül bu; gelir mi hiç dize? Anladı ki,izin vermez Gönül Lugatı'nda nakşetmeye 'Yusuf' 'tan öte söze. Potifar iyi insan Züleyha'ya eş Tayin edilmiş birkez, Bu denklem çözülemez! Züleyha'nın kalbi kuş Altından kafeste; O Kafese Potifar,hiç girmedi,giremez! Oysa Züleyha etmişti yemin, Kocasına bağlanacaktı derin Olmadı,olamadı Sorulan sorular vardı... Potifar'ın cevap kağıdı ise dolamadı. Sabah kalktı, baktı Züleyha; Doğan güneş Yusuf. Çeşmeleri açtı Züleyha susamış; Akan su Yusuf. Bahçedeki gülleri kokladı Kokan gül Yusuf. Gözlerini yumdu Züleyha; Karşısında duran Yusuf. Gece oldu karanlık, Baktı gökyüzünde; parlayan Yusuf. Tepeden tırnağa Sadece Yusuf bu dünya. Anladı ki varlığı Yusuf'tan ibaretti. Beynine kanına İşledi şeytan Fırlamıştı birkez Ok yaydan. İflah olmaz Züleyha, Aşkına dokunmadan. Güzeldi gözdeydi herşeye sahipti Köle Yusuf, nasılsa Züleyha'ya 'evet'derdi! Kavuşmak için Sevgili'ye Züleyha'ya gerek bir Aşk Mabedi. Emir verdi herkese Tez elden dikile Sarayın bahçesine Görkemli bu dört duvar, Sormadı soramazdı hiçkimse ve dahi Potifar. Eleştiren sorgulayan kadınlar vardı Mısır'da bir dedikodu yayıldı. Bir Gözde,Bir Lotus Çiçeği Züleyha Nasıl böyle yanıldı. Gönüldü bu elbet aşka akardı İnsan bu aşkı böyle aleni mi yaşardı? Herşey gizli olmalıydı. Hepsi evliydi,hepsi aşk yaşardı O kadar gizli yaşadılar ki aşklarını Kendilerinin bile haberi olmadı! Züleyha ispat için Tüm kadınları evinde topladı İkram verilen tabaklarda Meyveler ve bıçaklar vardı Sonra Yusuf'u çağırdı Görünce güzelliği aşkı Hepsi parmaklarını doğradı. Hiçbiri kanayan parmaklarının farkına bile varmadı O anda hepsi Züleyhayı anladı Böyle güzel bir aşk gizli kalamazdı. Zaman geldi,zaman durdu Çağırdı Züleyha Yusuf emrine koştu Züleyha'nın kalbi çırpınan kuş Yusuf'un yolu ise dikenli yokuş. Olmadan Tanrı'nın emri Yoktu Züleyha'nın emrinin bir değeri! Bir an kararsız kaldı, Gerçekten Züleyha çok güzel bir kadındı. Sonra içten Tanrısı'na yalvardı Koştu kapıya hızla,ardından Züleyha Uzandı tutmak için reddedilmiş hırsla! Bembeyaz gömlek yırtıldı Yusuf'un sırtında O gömlek ki bir kez daha bulanmıştı kanına. Artık vardı derin bir yara Yusuf'un hem sırtında hem canında Züleyha'nın ise bağrında ve bahtında... Alıntı: Nur Tongarlak |
Alıntı:
ÇOK ANLAMLI BİR YAZI EMEĞİNE SAĞLIK..... SON ZAMANLARDAKİ FAVORİ KELİMEMİZ :( Dokunsalar ağlayacağım |
Alıntı:
Sabah kalktı, baktı Züleyha; Doğan güneş Yusuf. Çeşmeleri açtı Züleyha susamış; Akan su Yusuf. Bahçedeki gülleri kokladı Kokan gül Yusuf. Gözlerini yumdu Züleyha; Karşısında duran Yusuf. Gece oldu karanlık, Baktı gökyüzünde; parlayan Yusuf. Tepeden tırnağa Sadece Yusuf bu dünya. Anladı ki varlığı Yusuf'tan ibaretti. harika sözler.Ne kadar da güzel anlatmış:2: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Aynen katılıyorum sözlerinize eğer istediğimiz her şey olsaydı burası cennet olurdu:)Amin(Allah kaldıramayacağımız yük yüklemesin omuzlarımıza)Sizde Allah'a emanet olun........ |
YA RAB! [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Önümüzdeki şu upuzun hayat yolculuğunda, bizi kendi idrak ve ihsaslarımızın darlığıyla başbaşa bırakma; akıllarımızı inhiraf ve sürçmelerden, nefislerimizi cismânîliğin baskılarından, gönüllerimizi de hevâ ve heveslerin öldürücü oklarından sıyanet eyle. Kapının kullarını; ilimde kibir u gururdan, ibadette riya ve gafletten ve duygularına renk attıran ülfetten koru. Senin yolunda yürüyor gibi görünüp Senden uzaklaşmak, kurbet atmosferinde içiçe firkat yaşamak, hep rızadan söz edip gazap arkasından koşmak ne acıdır! Sen bizi kazanç yolu sanılan bu tür haybet vadilerinde ömür tüketmekten muhafaza buyur ya Rabbi. |
Her pamuk şeker yediğimde aynanın karşısına geçip dilimin pespembe
olmasını seyrediyorum büyük bi hazla..Sonra sen geliyorsun aklıma.Acaba senin dilin ne renk oluyordu ? Benim ömrümü yedikten sonra..? *KÜÇÜK İSKENDER* |
Gönül Umutsuzluğa Düşme!!!Aşk vadisinde hiçbir nişane hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü Hakk’ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar. Ey gönül sakın umutsuzluğa düşme! Allah’tan umudunu kesme ki bazen can bahçesinde sögüt ağacının dalı bile hurma verir.” Hz. Mevlana (k.s) |
Alıntı:
traji komik bir sitem içeriyor bu söz..........:79:ilginç ömrümüzü yiyenlerin dilini görmek istemezdik herhalde........ |
alacak nefesimiz varsa umut bitmemiştir...........
Alıntı:
|
Sevgi neydi sahi?Bir mektubun ilk satırı mıydı,bir telefondaki ilk ses mi?İnsanı mutlu eden o ilk satır mıydı defalarca okunan,Yoksa ilk satır arayışları mı tekrar be tekrarlanan?Telefondaki bir ses insanın bir ömrünü doldursa mı sevgiydi gerçektenYoksa yeni sesler duymaya hiç yetmeyecek ömürlerin arayışları mı ?Sevgi bir acıydı herhalde;Bir kederdi, kah hüzünle, kah mutlulukla hatırlanan.Belki de sabırdı sevgi,affetmekti, gelecek günler adına... *İskender PALA* |
RAMAZAN-I ŞERİF İN HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM CÜMLEMİZE [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
Ne kötüdür insanın aklı ile yüreği arasında çaresiz kalması.... Ne kötüdür an kadar yakın bir asır kadar uzak olması... Ve bilir misin ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması BEN diyip susması, SEN deyip ağlamaklı kalmasıı..!!! |
Aç bir çocuğun hem ağlayıp hem de yemek yemesi gibi bir şey bu ayrılık sonraları... Katmerleşen bir acıyı katık etmek boğazında takılıp duran herşeye... |
Gittin
Gittin...
Ben, arkandan sadece baktım. Oysa; söyleyecek o kadar çok şeyim vardı ki... "Gidersen iyiye dair ne varsa içimde yitireceğim hepsini. Gidersen sönecek içimdeki ateş ve bir daha hiç kimse yakamayacak. Gidersen karanlığa mahkum edeceksin günlerimi O karanlıkta yolumu kaybedeceğim" diyecektim sana. Konuşamadım... Gittin... Gidişini görmemek için gözlerimi kapattım Öylesine acıdıki içim, tutup koparsalardı kolumu bacağımı bu kadar acı duymazdım. Acım yaş olup akmalıydı gözlerimden. Ağlayamadım... Gittin... Seni delicesine bir tutkuyla seviyordum oysa Tutkum seninle olmaktı, tutkum teninde erimek, tutkum hayatı seninle sadece paylaşmaktı. Anlatamadım... Gittin... Gidişini önlemek için tutmak vardı ellerinden Ellerim değil miydi her dokunuşumda seni ürperten? Ürperdin yine biliyorum. Bir kez dokunsam, bir kez tutsam ellerini Gitmek için biriktirdiğin bütün cesaretin kaybolurdu. Tutamadım. Gittin... Bir yıkım gibiydi gidişin Sen adım adım uzaklaşırken benden Çöküp kaldı bedenim olduğu yere Nice terk edişlere dayanan yürek bu kez yenilmişti Bu kadar zayıf değildim ben kalkmalıydım. Kalkamadım... Gittin... Oysa geldiğin gün gideceğini biliyordum Hazırdım gidişine, Kaçak zamanları yaşıyorduk Zaman bitecek ve sen gidecektin Bense, gidişinin ertesi günü Hayatıma kaldığım yerden yeniden başlayacaktım. Başlayamadım... Gittin... Bir şey söyledin mi giderken? "Kal" dememi istedin mi? Son bir kez "seni seviyorum" dedin mi? "Bekle beni döneceğim" diye umut verdin mi? Beynim öylesine uğulduyorduki. Duyamadım... Gittin... Nereye gittiğin önemli değildi Binlerce kilometre uzakta da olsan, iki metre ötemde de farketmiyordu. Artık yoktun ve asıl bu düşünce beni felç ediyordu. Kurtulmalıydım senden, bu yokluk duygusundan kurtulmalıydım. Kurtulamadım... Gittin... Unutulanların arasına katılmalıydım Anıları bir sandığa koyup hayatı bir yerinden yakalamalıydım. Bu aşk noktalanmalıydı, bu sevdadan vazgeçmeliydim. Yapamadım... Gittin... Bir okyanusun ortasında tek küreği kaybolmuş sandalda Dev dalgalarla boğuşan bir denizciyim şimdi. Bil ki; sevmekten vazgeçmedim seni, Bil ki; seninle birlikte sevdanı da taşıyacağım yüreğimde, Bil ki; seni Unutamadım... Mehmet Coşkundeniz |
SLM ELFİDA UZUN ZAMANDIR DENK GELEMEDİK FORUMDA............. MALESEF YAŞANTIMIZ MANEVİ OLARAK O KADAR FAKİRLEŞTİRİYOR Kİ HEPİMİZİ DOSTLARA SEVGİYE ŞEFKATE AÇ KALIYOR YÜREKLERİMİZ......... ÖLÜME HER AN YAKINIZ AMA BEN BİRAZ DAHA YAKINLAŞACAĞIM GALİBA......... YARIN BİR AMELİYAT GEÇİRECEĞİM DUALARINI EKSİK ETME LÜTFEN EN KISA ZAMANDA TOPARLANIP DÖNMEYE ÇALIŞACAĞIM BENİM HAKKIM VARSA HELAL OLSUN SENDE HAKKINI HELAL ET BANA.......... ALLAH ŞU YALAN DÜNYADA İMTİHANLARIMIZI KOLAYLAŞTIRSIN BU DURUMUMDAN HABER VEREYİM Mİ DİYE ÇOK DÜŞÜNDÜM ÜZMEK İSTEMEDİĞİM İÇİN AMA YA GERİ DÖNEMEZSEM DİYE HABER VERMEYE KARAR VERDİM ALLAH A EMANET OL...... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:53 . |