![]() |
offf ßu konuda yaram derin :( ßir yıl öncesine kadar her gün okurdum ama $imdilerde cumadan cumaya
Kur'an okumayı ßiliyor musun ? |
:65: malesef değilim.
Yakın çevrende Dini gerekliliklerini yerine getirmeyenlere uyarıda ßulunur musun yda ßulunuyor musun ? |
mehmet emin ay - vakti seher
en son okuduğun dini içerikli kitap |
sıla-i rahim
yapman gereken ibadetleri yapamadığın zaman ne hissedersin ? |
namaz kılmak
senin ? |
saçlarımı düzle$tirmek :)
sence dilenen insanlara para verilmeli mi ? |
ihtiyaç sahiplerine
yüzün güleç midir ? |
eğer kar$ımdan ters ßir tepki görmeyeceğim izlenimine kapılırsam sorarım aksi halde sormam.
"ßir insanı tanımak uzun zaman alır "sence bu yargı doğru mudur ? |
aslında yapacağım tek $ey o ki$iyle olan ßağlarımı tekrar gözden geçirmek olur.
Hayatında ho$lanmadığın ki$ilikteki insanlarla mesafen ne derecedir ? |
öncelikle merhaba arkadaşlar
cevap: Ukala gözükmek En duygusal anın .. |
duruma göre deği$ir.
Sence dinin esaslarına göre kapanmayan ßirinin namaz kılması sende nasıl ßir izlenim ßırakır ? |
dini kurallara göre örtünmeyip namaz kılarsa yadırgayıp namaz dan soğutacağıma hoşgörü ile karşılar namazı sevdiririm ,
Sence bir erkek hanımına nasıl davranmalı |
ßir insanın emanetine sahip çıktığı gißi.
Toplumumuzda kadının hakettiği yerde olduğunu söyleyeßilir misin ? |
Anlatsalar ßile insanlar kendi ßildikelrinden vazgeçmiyorlar.Çünkü günümüzde insanlar dini esasları kendilerince yorumlayıp, anlamak istedikleri gißi anlayıp kendilerine onlardan ßir sınır çiziyor.ßuna aykırı geleßilecek doğruları ßile kaßul etmiyorlar ya da kendilerince kadınların olumsuz yönde değişeceğini düşündüklerinden dolayı uygulamıyorlar.ALLah'ın emrettiği şekilde davranmayan ,peygamberimizi (s.a.v) örnek almayan insanlar dindar insanları mı dinleyecek ?
Sen ezilen bir kadına nasıl yardımcı olursun ? |
Kendine ya$adığı hayatı layık görüp, devam ediyorsa ßir $ey yapamam.
Toplumdaki kimi kalıpları değiştirmek oldukça güç ama imkansız değil desem katılır mısın su fikrime ? |
Katılıyorum ßu dü$üncene.Çünkü gerek çocuklarına gerekse e$lerine fazlasıyla hakkı geçen kadınların çok daha iyi toplumlarda,ko$ullarda yaşaması gerektiğini artık giderek kavradıklarını ve ßunun için mücadele etmeye ßa$ladıklarını görüyoruz.ALLah'ın izniyle de muvaffak olacağız.Çünkü nesiller annelerin ellerinde $ekilleniyor.Umuyorum ki en güzel şekilde yetişecek olan çocuklar ßu dünyayı değiştirerek annelerin amaçlarına ulaşmasına vesile olacaklar.
Çocuk için eğitim ne zaman ßa$lar sence ßelirli ßir ya$ dilimi var mı ? |
Zor ßir soru. :)
Manevi,ahlaki yönden geli$mi$ ve dini öğreneßileceği ßir ortamda yeti$mesi. Çocuk yeti$mesinde en büyük örnek annedir sence doğru mu ßu yargı ? |
0ldukça.
Anne-ßaßa olmak cesaret ve sorumluluk ister sen ne dersin ? |
Aslında ikisi de canımdır ama ßöyle ßir tercih yapmak zorunda kalırsam tercihimi annemden yana kullanırım.
Sen ßöyle ßir tercihte ßırakılsan ßaßanı seçersin gißime geliyor yanılıyor muyum? |
ßilmem ßaßacı ßir kız izlenimi gördüm sende. :)
Sorulan her soruya verilecek ßir cevaßın var mıdır ? |
Kesinlikle.ßazen susmak kar$ıdaki insanda pasiflik vß. gißi izlenimler edinmesine seßep de olsa farkında olmadan susana ßir çok $ey kazandıraßilir.
Çok sık hasta olan ßiri misin ? |
ßelki de emin olduğumuz duygu ve dü$üncelerimiz peki$tirmek için ya da ßunu duymanın , cevaßın deği$memi$ olacağını görmenin insana haz vermesinden de olaßilir.
Sevdiğin ki$iden göreßileceğin hangi değişiklik seni yaralar ? |
ßana ßiraz yaradılı$la ilgili geliyor.Kadınların yapısı erkeklerin yapısından oldukça duygusaldır ve ßu ßağlamda ßir ßakı$ açısına sahiptir.Erkekler ise kadınlar kadar duygusal olmadıkları için ßakı$ açıları deği$kenlik göstereßiliyor.
Neden kadınlar duygusal anlamda erkeklerden daha fazla fedakarlık yapar ya da daha fazlasını yapar hep ? |
İnanç sahißi ßiri olması en ßüyük ßeklentim $ayet inancının hakkını verip layıkıyla görevini yapıyorsa zaten ßenim ßeklentilerimin tümüne kendiliğinden cevap verir.
Sevdiğin inanç sahißi olmasaydı ondan vazgeçer miydin ? |
evet ve dahası ...
:69: E$inle ßera߀r yaptığınız ßir ißadetiniz var mı ? |
hayır
Soru ßulmakta sıkıntı mı çekiyorsun ? |
ßiraz :)
Hastalığın ciddi ßir $ey mi ? |
Evet özellikle de son zamanlarda sık yapr olduğum ßir sorgulama.
Kendinde ßeğenmedin veya en sevmediğin yönün , huyun nedir ? |
Dürüstlük , samimiyet
ve güven olmazsa olmazlarımdan. 18 li ya$larında ya$ının gerektiği gißi ya$adın mı ? |
Evet lisede gitmi$tim.
ßirini sevip sevmediğini ßelli eden ßiri misin ? |
evet.
ßu saßah güne iyi mi ßa$Ladın ? |
evet
hiç voleybol oynadın mı? |
çook
Yürümeyi severlerden misin ? |
ölümün ßizleri nerede ne zaman ßulacağı muamma...
o yüzden tez elden farzı yerine getirmek yani hacca gitmek. İleride haca gitmek planların arasında mı ? |
evet nasip olursa inş.
konuşmayı sever misin? |
ihtiyacım olduğu kadar.
Arkada$ çevren geniş midir ? |
ßir tane
Arkada$la dosttun arasında fark var mı sence ? |
bence vardır arkadaşın sadece arkadaşındır ama dostun herşeyini paylaştığın kişidir ona ihtiyacın olduğunda yanında olandır...
dostun seni hiç üzdü mü? |
aslında deği$tirmek isteyeceğim çok fazla ßir $ey yok ama öyle ßir $ansım olsa ßazı konulardaki geç kalmı$lığımı deği$tirmek isterdim.
"Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz". derler sence ßu yargının doğruluk payı var mıdır? |
yazdı
Kar$ılıksız a$klarda arkada$ olunur mu ya da mümkün müdür ? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:33 . |