![]() |
Barış Manço Tüm Şarkı Sözleri
Barış Manço Tüm Şarkı Sözleri
ACIH DA BAĞA VİR Acih da baga vir biraz da ona vir Cevir kazi yanmasin aman kiz uyanmasin Acih da baga vir biraz da ona vir Cani kaymak isteyen cebinde manda tasir Bulguru yagi bulan corbasin kaynatir Ya bulamayan gariban omuzunu oynatir Acih da baga vir biraz da ona vir Cevir kazi yanmasin aman kiz uyanmasin Acih da baga vir biraz da ona vir Ayaginda yok postal basina giyer püskül Sonradan görmesi megersem ne müskül Ya hic birsey bilmemek pilav üstüne keskül Acih da baga vir birazda ona vir Ayrana daldir bulgura saldir Selam verdi gördün mü Selami almadin mi Cevir kazi yanmasin aman kiz uyanmasin Türkünün sonu geldi gari acih da baga vir Türkünün sonu geldi gari acih da baga vir Balcinin baltasi var Oduncunun baltasi va Öylede olur böylede olur Avci vurur turnayi biz calariz zurnayi Öylede olur böylede olur Oh deeee... YOL VERİN AĞALAR BEYLER Selam olsun agalar beyler Mor sümbüllü alaca daglar Yol verin hele bir yol geçeyim Yol verin yare kavusayim Yol verin agalar beyler Bitsin bu hasret Bekledim tam yedi iklim geçti Bekledim bag bahçe bozuldu Yol verin agalar beyler Bitsin bu hasret Yol verin yol verin agalar beyler Seherde eser ilik rüzgar hasretligi çekenler anlar Yol verin yol verin agalar beyler... UZUN İNCE BİR YOLDAYIM Uzun ince bir yoldayim Gidiyorum gündüz gece Bilmiyorum ne haldayim Gidiyorum gündüz gece Dünyaya geldigim anda Yürüdüm ayni zamanda Iki kapili bir handa Gidiyorum gündüz gece Sasar veysel is bu hale Gah aglayi gahi güle Yetismek icin menzile Gidiyorum gündüz gece... |
YİNE YOL GÖRÜNDÜ GURBETE
Yine yol göründü gurbete Güz geldi yapraklar döküldü Martilar göc etti turnalar süzüldü Yine yol göründü gurbete Köyüme karakis cökse de Asiklar boynunu bükse de Desem ki nazli yar insafa gelse de Yine yol göründü gurbete Aci keder hep bana Kardes baci ana baba Benim olsa bütün dünya yetmezki Derdimi kimlere söyleyeyim Ben garip Baris‘im neyleyim Anadan babadan yuvadan uzakta Yine yol göründü gurbete Aci keder hep bana Kardes baci ana baba Benim olsa bütün dünya yetmezki... GÜLME HA GÜLME Turnalardan haberimi aldigin gün sevdicegim Gülme sakin gülme ha gülme Alnima bir kara yazi yazilmis ki yok ilaci Sevdicegim gülme ha gülme Yagmur ince il il aglar Her damlasi yüregimi daglar Seni bana cok görenler neyler Karli daglar daglar uzun uzun yollar Hepsi pisman susmus aglar Seni bana cok görenler neyler Silada kalan dertli yasar Sevisenler daglar asar Sevdicegim gülme ha gülme DAGLARIN ÜSTÜNDEN DOGDU BIR YILDIZ DEFTERE ALINDI ONIKIBIN KIZ YOLLARA DÖKÜLDÜK ER KISIYIZ BIZ VUR HA KARDAS VUR VUR HA VUR HA VUR CALINAN DAVULLARI DÜGÜN MÜ SANDIN? NAZLI BAYRAGI SEN GELIN MI SANDIN? TOP TÜFEK VURUSMAYI CÜMBÜS MÜ SANDIN? VUR HA KARDAS VUR VUR HA VUR HA VUR KARADENIZ ICINDE YATAR GEMILER TOPCU DAGLARI DÖVER YER GÖK INILER BANU CICEK BAYKOCAYI BIR ÜMIT BEKLER VUR HA KARDAS VUR VUR HA VUR HA VUR DEFTERE ALINANLARIN PEK COGU DÖNMEDI BANU CICEK BAYKOCANIN DÖNÜSÜNÜ BEKLEDI BEKLEDI Yagmur ince igil igil aglar Her damlasi yüregimi daglar Seni bana cok görenler neyler Yillar gecti güz yaz oldu Baykocaysa toprak oldu Sil gözyasin durma ha durma... DERE BOYU KAVAKLAR Dere boyu kavaklar Acti yesil yapraklar Ben yare doyamadim Doysun kara topraklar Asmadan gel asmadan Fistan giymis basmadan Kalk gidelim sevdigim Devriyeler basmadan Acem kizi cecen kizi Sen allar giy ben kirmizi Cikalim su dagin basina Sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan yandan Biz korkmayiz ondan bundan Oy Bulancak Bulancak Bu isler ne olacak Erkeklerin Günahi Kiz sizlerden sorulacak Acem kizi cecen kizi Sen allar giy ben kirmizi Cikalim su dagin basina Sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan yandan Biz korkmayiz ondan bundan... |
SÖYLE ZALIM SULTAN
Sira sira daglardan Erisilmez yaylalardan Kus ucmaz kervan gecmez Bilinmez binbir yoldan Gel dedin de gelmedim mi Söyle gelmedim mi Amman hele hele sultan Zalim zalim sultan Söyle Gül yüzünden al yanaktan Sirma sactan bal dudaktan Kumru gibi kacan gözden Ince belden al topuktan Sev dedin de sevmedim mi Söyle sevmedimmi Amman hele hele sultan Zalim zalim Sultan Söyle Baris kul sana kurban Yoktur derdine derman Hancerini vur sineme Cok naz ettin zalim sultan Öl de gayri öleyim mi Söyle öleyim mi? Amman hele hele sultan Zalim zalim Sultan Söyle... BUGÜN BAYRAM Sen gittin gideli Icimde öyle bir sizi var ki Yalniz sen anlarsin Sen simdi uzakta Cennette meleklerle Bizi düsler aglarsin Bugün bayram Erken kalkin cocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kir cicekleri Üzmeyelim bugün annemizi Sen yaz geceleri Yildizlar icinden ara sira Bize göz kirparsin Sen soguk günlerde Kalbimi isitan en sicak animsin Bugün Bayram Erken kalkin cocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kir cicekleri Üzmeyelim bugün annemizi Bugün Bayram Cabuk olun ocuklar Annemiz bugün bizi bekler Bayramlarda hüzünlenir melekler Gönül alir bu güzel cicekler... MAHKUM Koca ekmegi paylasmak dururken Tek bir lokmanin kavgasi ugruna Iste sonunda yalniziz basbasa Kirik bir sazin son telleri gibi Mahkum ettik kendimizi Yalniz ve yanyana yasamaya Mahkum ettik kendimizi Sonsuza dek böyle yasamaya Sevmek nedir ögrenmeden Gencligi görmeden yaslanmaya Gözlerden uzak sevismek duruken Ic dünyamizi korumak ugruna Iste sonunda yalniziz basbasa Tipki bir dalin son direkleri Mahkum ettik kendimizi Yalniz ve yanyana yasamaya Mahkum ettik kendimizi Sonsuza dek böyle yasamaya Sevmek nedir ögrenmeden Gencligi görmeden yaslanmaya... |
DÖRT KAPI
Tuz ekmek hakki bilene Sofra kurmasan da olur Ilik bir tas corba yeter Rizkim buymus der icerim Kadir kiymet anlayana Sandik acmasan da olur Kirk yamali hirka yeter Idris bicmis der giyerim Bir corbayla karnim doydu Hirka bana yorgan oldu Bir de kalem tutmayi ögret Kirk yil sana hizmet ederim Bana bir harf ögret yeter Kirk yil sana hizmet ederim BARIS`im uzaktan geldim Dört kapi önünde durdum Dört kapidan gecemezsem Geldigim gibi giderim... LA CASA DELLA MAMMA TULIPANO Core un fiume Fra quelle montagne Lice un fiore Della casa grande Ti ofrira ilvinselo chi è del a E ti servira bene Perchè tu sei bello è giovane Core il (subra???) dei amore Vuoi (somiare???) 1 Quelche voi 2 Ma aver non puoi 3 Il sabaci, (l'spelagra?) Samsole tanto (spoi??) Il sopore, il somore Somsole tanto spoi Non ce'laltro quel'bin Della casa della mamma Tulipano Stai (dubi??) tanto Le cose che di ti pò Mai bura verita Credi mi amico Non farlerore della mia gioventu Mai non credere gli altri Gli o speza toi pò Romino toipò E lo ..... dei amore GİBİ GİBİ Ben yarali kurt sen kinali kuzu Biraz cilve askin biberi tuzu Sanki biraz naz ediyorsun amma Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Arpa bugday yanyana orak istemez Yavuz at sahlandimi durak dinlemez Sende biraz naz ediyorsun amma Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Zehirin sifasi su ile incir Ellerim kelepce yüregim zincir Sanki fazla naz ediyorsun amma Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Kimse sevmez benim gibi seni Kirk yilda bir gelir Baris gibisi Sen de biraz naz ediyorsun amma Yine de bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karsi git diyorsun amma Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter cektigim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi... |
LAHBURGER
Evvel zaman icinde kalbur saman icinde Kaf daginin ardinda uzak bir ülkede Kozu paylasmak icin iki düsman kabile Sectiler iki civan sürdüler meydane Biri arslan yürekli magrur kartal misali Biri ürkek bakisli anka kusu sanki Cektiler silahlari cünkü ilahlar kurban ister Töreler ask dinlemez yalniz emreder Hamburger gencligin sevgilisi Hamburger sevdanin yanik sesi Hamburger cift kasarli bir rüya Hamburger olmaz güzelim böylesi Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Hamburger bu ask bizi ötesi Hamburger citir citir patates ile Hamburger dilinmis tursu ile Hamburger batiya acilan pencere Hamburger pencereden uctu tencere Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Lahmacun lahmacun Dünyayi dolas benzeri yoktur Edali isveli lahmacun Sen sofrani kur yemeyen toktur Sifali cilveli lahmacun Mis gibi tereyag envai bahar Biberli suvakli Lahmacun Bes dakika pisir tam orta karar Ceylan bakisli Lahmacun Hamburger yasli genc ayirt etmez Hamburger esmer sarisin farketmez Hamburger güleryüzlü herkese Hamburger o da güler naz etmez Biraz sogan biraz ketcap Salata malata hardal ketcap Lahmacun lahmacun Dürüp dürüp sar kenarini tutma Nazik salcali lahmacun Kuzukulagiyla rokayi unutma Limonlu eksili lahmacun Yandim dedikce buz gibi ayran salgam suyu lahmacun Bin derde deva maydonozuyla hamuru nakisli Lahmacun Hamburger batiya cilan pencere Hamburger pencereden uctu tencere Lahmacun lahmacun Kiymasi bolca soganida onca Neselendikce kahroldukca Hamburger bu ask bizim ötesi Salcali koruklu biberli olsa Sona kalan donup sacini da yolsa Aslan yürekli burger Ceylan bakisli lahmacun Celik bilekli burger Hamuru nakisli lahmacun Gözümün nuru burger Cigerparem ne der Lahburger lahburger Bu öykü böyle gider basi sonu bilinmez Bilinen seyler ise her zaman söylenmez Raki da bir ayranla icmesini bilene Sap da bir seker de bir tokum diyene Sal da bir cuha da birgiymesini bilene Güzele bir cirkin de sevdim diyene Her yeni dogan bebek yeni bir dünya demek Ac gözünü hosgeldin lahburger bebek Onlar erdi murada kerevet bize kaldi Bu yarista bayragi lahburger aldi... ABBAS YOLCU Denizlerde okyanuslarda Dalgalarin koynunda Bir ömür tükettikten sonra Su icip bogulmak varsa Cöllerde kizgin kumlarda Karli buzlu daglarda Bir ömür tükettikten sonra Cukurda kaybolmak varsa Korkunun ecele faydasi yok Bu kosusma niye Abbas yolcu soran yok Yolculuk nereye Kim kaldi geriye Tas üstüne tas koya koya Yarattigin dünyanin Cöktügünü görmek bir yana Birde altinda kalmak var ya Korkunun ecele faydsi yok Bu kosusma niye? Abbas yolcu soran yok Yolculuk nereye Kim kaldi geriye Sana uzatilan elleri Görmek istemesen de Bir gün o eller üstünde Bu dünyadan göcmek var ya... |
DUT AĞACI
Bu sabah dogup büyüdügüm mahallenin sokaklarinda dolastim Cocuklugumu tekrar yasamak istedim bu sabah Ve bir an keske bugün hic olmasaymis diye düsündüm Keske dün dün kalsaymis Su sagdaki iki katli ev Nezahat Hanimlar‘indi galiba Yok yok Bu Yekta Beyler‘inki olmali Nezahat Hanimlar‘inkinin yani top oynadigimiz bos arsaydi Iyi ama nerde bos arsa, ya bakla tarlasi peki tas mektep Nerdeler Kimler götürdü, kimler caldi o güzelim anilari benden Birden Riza Amca‘yi gördüm Yine o dut agacinin altinda oturuyordu Kostum ellerine sarildim Önce tanimadi, sonra Riza Amca‘nin simsicak ellerinde Cocuklugumu yeniden yasamaya basladim. Tam karsimizda ki evin ücüncü katinda otururlardi Ondört yasinda boyanmaya basladigindan Mahalleli sonunu pek iyi görmezdi dogrusu Bu kiz cok tango oldu derlerdi Evlenmis iki sokak öteye tasinmislar Eskisi gibi mi diye sordum Eskisi gibiymis, biraz kilo almis o kadar Olsun Kimbilir kilolu olmak bile ne yakismistir ona Zaten ne yakismazdi ki... Rengini begenmedim dedi riza amca Üstelik bayagi süzülmüssün Tabii gece hayati icki sigara, bakmiyorsuuz ki kendinize Ilahi Riza Amca.... Birlikler umumi katipliginden emekli olali beri Gecesi gündüzü bu dut agacinin altinda gecerdi Son üc sadrazami ve cumhuriyetten bu yana bütün basvekilleri Sirasiyla ezbere bilir bize de saydirirdi cocuklugumuzda Hala hatirliyormusun diye sordu? Hatirliyormuyum..... hic unutamamistim ki Bilekten bagli acik sandaletler giyerdi Nedense pek derin bir iz birakti bende bu sandaletler Birde kolaltlari genisce oyulmus pembe bluzu Ilk sigarasini yakisimi hatirliyorum da Ne gururlanmistim Ya Rabbim Nasil da bakmisti gözlerime Yillar yili bu bakislarla yasadim Onlarla uyudum onlarla uyandim Simdi kimbilir hangi eller yakiyordur sigarasini Oysa bu dut agacinin altinda söz vermistim Söz Söz Söz Hep lafta kaldi dedi Riza Amca Yikmadik ev birakmadilar mahallede Evlerle beraber bahceler de yok oldu Bir su dut agaci kaldi Onu kesmeseler bari Birden gözleri parladi Sahi sen televizyona filan da cikiyorsun dedi Tabi ya seni dinlerler Bir seferinde söyle Cik pat pat söyle Su dut agcini kesmesinler de Aslinda dizlerinde derman olsa Nafua vekiline bile cikardi Riza Amca ama Gencler ne güne duruyordu ki Söz verdim Riza Amca‘ya Dut agacini kestirmeyecegime söz verdim Dünü bilmeden bugünü yasamanin bedeli öylesine agirdi ki Yarini bugünden kurtarmak icin Hayatimda ikinci defa söz verdim Birinciyi tutamamistim ama Ikinci sözümü tutacagima söz verdim... |
YOU AND I
You and I are just like children We are always playing games Even though we love each other I never said its much the same If you left me on my own again Leaving me with so much pain You hurt me more and more each time Don't know what I found in you People ask me all the time If they knew you like I do They would't say I'm wasting time And you left me on my own again Leaving me with so much pain You hurt me more and more each time I don't think we'll ever grow up As long as you are there I don't think we'll ever grow up As long as you are there You know You and I are just like children yes You and I are just like children Just as long as you are there... KARA SEVDA Nasil anlatsam bilemiyorum Icim icime sigmiyor O deli dolu nese dolu kisi ben degilim sanki Disarisi buz gibi lapa lapa kar var Benim icim yaniyor Eksi kirk derece soguk suda bile yüzerim inan ki Kara sevda kara sevda Dedikleri daha ne olabilir ki Kara sevda kara sevda Seni benden kim ayirabilir ki Cocukca bir ask deyip de gecme Sakin gülme halime Nasil oldugunu anlayamadim ama Seviyorum seni delicesine Nasil anlatsam bilemiyorum Gözlerim karariyor Tepetaklak oldu dünya tersine sanki Bütün asiklar elele kolkola Civil civil geziyor Bense Nuh`un gemisinde tek basima gibi inan ki Kara sevda kara sevda Dedikleri daha ne olabilir ki Kara sevda kara sevda Seni benden kim ayirabilir ki Cocukca bir ask deyip de gecme Sakin gülme halime Nasil oldugunu anlayamadim ama Seviyorum seni delicesine... |
DOMATES BİBER PATLICAN
Domates biber patlican Bir anda bütün dünyam karardi Bu sesle sokaklar yankilandi Domates biber patlican Keske sana hislerimi acikca anlatabilseydim Sana deli gibi asik oldugumu söyleyebilseydim Gözgöze geldigimiz o anda Dilim tutuldu bir anda Konusamadim karsinda Oysa bütün cesaretimi toplayip sana gelmistim Senin icin carpan su kalbimi gör istemistim Tam elini tutmak üzereyken Askimi itiraf edecekken Sokaktan gelen o sesle yikildi dünyam Domates biber patlican Bir anda bütün dünyam karardi Bu sesle sokaklar yankilandi Domates biber patlican Simdi benden cok uzaklardasin biliyorum Belki bir gün dönersin diye dualar ediyorum Seni bir defa görsem yeter Inan ki bu bir ömre bedel Yeter ki bitmesin bu rüyam Nereye gitsem ne yana baksam hep seni görüyorum Biliyorum artik cok gec ama yine de bekliyorum Hersey bos geliyor bana Sarilacagim simsiki sana Yeter ki yikilmasin bir daha dünyam Domates biber patlican Bir anda bütün dünyam karardi Bu sesle sokaklar yankilandi Domates biber patlican... DELİKANLI GİBİ Bana dün haber göndermissin Gelsin yüzlessin demissin Geldim iste tek basima delikanli gibi Iyi bilirim ben bu oyunu Hem basi belli hem sonu Konusalim acikca simdi delikanli gibi O kizdan vazgec unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde Kizin gözü sadece parada Akli fikri bir zengin kocada Seninle bir hesabim yok Paylasacak bir kozum yok Yine de geldim tek basima delikanli gibi Beni kovsalar dokuz köyden Dogruyu hep söylerim ben Ölürüm de dönmem sözümden delikanli gibi O kizdan vazgec unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde Kizin gözü sadece parada Akli fikri bir zengin kocada Actirdin bana kutuyu Zorla söylettin kötüyü Sonuna kadar dinle simdidelikanli gibi Askin kör etmis gözünü Kulagin duysun bu sözümü Benim de sabrimin sonu var delikanli gibi O kizdan vazgec unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde Kizin gözü sadece parada Akli fikri bir zengin kocada Uzat elini son bir defa Kapansin konu burada Sen yoluna ben yoluma delikanli gibi Biliyorum bana inanmiyorsun Unutmak cok zor diyorsun Gün gelir beni anlarsin delikanli gibi... |
GÜNAYDIN ÇOCUKLAR
Hey, Günaydin cocuklar Hep güleryüzle karsilarsiniz beni Hey hey Günaydin cocuklar Sabah aksam bikmadan dinlersiniz beni Dün gece düsündüm de renkler olmasaydi Yasanmazdi bu dünyada Korktugum o dur ki Kapkara bir dünyayi isteyenler var aramizda Oyun ister bazen büyükler Tabancalar kiliclar tüfekler Zevk meselesi bu karisilmaz Tartisilmaz zevkler ve renkler Sizin olsun bütün bu zevkler Birakin renkleri cocuklara Hey Günaydin cocuklar Siz hic kirmizi bir agac gördünüz mü Hey hey Günaydin cocuklar Gökyüzü neden mavi düsündünüz mü Basak sari cim yesil herseyin bir rengi var Degismez doganin dengesi Mor turuncu sari eflatun pembe haki Camur bile kahverengi Uzakta bir ülkede insanlar anlasmis Tam silahlari birakirken Iclerinden ikisi hemen karsi cikmis Sonucta onlar kazanmis Ikisininde önünde birer dügme varmis Biri yesil digeri kirmizi Bir, iki, üc demisler - basivermisler Ve dünya sonunda kapkaranlik olmus Tam istedikleri gibi Oyun ister bütün cocuklar... KEZBAN Ates sadece düstügu yeri yakar Nedir bu dünyanin hali Bir sana bir bana al gülüm ver gülüm Sev beni seveyim ki seni Dünyanin hali böyle Al gülüm ver gülüm Bir bakisin yeter Düserim yollarina Dünyalar güzeli Kezban Sari sari bilezigi Takarim kollarina Dünyalar güzeli Kezban Babasi yillarca didinip çabalamis Ogluna bir bag birakmis Hayirsiz evlat üzümünü yemis ama Merak edipte bagini sormamis Kitabina uyduran kervani yükleyip Yüksek daglardan asirir Beceriksiz kisi saga sola bakipta Düz ovada yolunu sasirir Dünyanin hali boyle... CAN BEDENDEN ÇIKMAYINCA Kara haber tez duyulur Unutsun beni demissin Bende kalan resimleri Mektuplari istemissin. Üzülme sevdicegim Bir daha cikmam karsina Sana son kez yaziyorum Hatiralar yeter bana Unutma ki dunya fani Veren Allah alir cani Ben nasil unuturum seni Can bedenden cikmayinca Kurumus bir cicek buldum Mektuplarin arasinda. Bir tek onu sakliyorum Onu da cok görme bana Asklarin en guzelini Yasamistik yillarca. Bütün hüzünlü sarkilar Hatirlatir seni bana Kirildi kanadim kolum Ne yerim var ne yurdum. Gurbet ele düstü yolum, Yuvasiz kuslar misali.. Selvi boylum senin icin, Katlanirim bu yazgiya Böyle yazmissa yaradan Kara toprak yeter bana... |
GÜLE GÜLE OĞLUM
Güle güle oglum Ne kadar da cabuk gecmis meger yillar Kendi kanatlarinla ucacak kadar Büyüdün ha o kadar oldun mu sen oglum O kadar büyüdün mü Güle güle oglum Demek artik sen de bir yuva kuruyorsun Sevdigin kizla bugün evleniyorsun Mutluluklar sana benim arslan oglum Yine de son bir nasihat benden sana Tanrinin en büyük lütfu bu unutma Sar onu kollarinla sar, sar, sar Güle güle oglum Gözlerimin nemlendigine aldirma Sende anlarsin bir gün baba olunca Hadi artik gidelim Davetlileri bekletmeyelim Güle güle oglum... HATIRLASANA Hatirlasana Hani bana söz vermistin O aksam ayrilirken Dönecegim demistin Yillar gecti Bekledim bos ümitlerle Hatirlasana Hani bana söz vermistin O aksam ayrilirken Seviyorum demistin Yillar gecti Bekledim bos ümitlerle Duydum ki bugün evleniyormussun Artik baskasinin oluyormussun Gücüm kalmadi dayanmaya Aglamak istiyorum Doya doya Hickira hickira Hatirlasana Böylemi söz vermistin O aksam ayrilirken Seviyorum demistin Yillar gecti Bekledim yasli gözlerle Duydum ki bugün evleniyormussun Artik baskasinin oluyormussun Gücüm kalmadi dayanmaya Aglamak istiyorum Doya doya Hickira hickira... HAYIR Nasil böylesine rahatsin ki Sanki hicbirsey olmamis gibi Yillar boyu ümitsizce Seni bekledim geldinmi ki Bir gün olsun kapim calip Halim nedir sordun mu ki Cek ellerini ellerimden Cek gözlerini gözlerimden Bunca yildir yoklugunda Alistim ben yalnizliga Icimde bir cok sey kirildi Cok gec artik dönme bana Hayir hayir Bosuna yalvarma Inanmiyorum sana Hayir hayir Gözyasina da hayir Inanmiyorum sana Hayir hayir Yüzbin kere hayir Aci cektirme bana Hayir hayir Yüzbin kere hayir Inanmiyorum sana Sen hic bir zaman dost olmadin Hic hic bir zaman destek olmadin Yillarca hep sustum ama Bir tek sey istiyorum senden Onurlu bir yabanci gibi Lütfen artik cik git bu evden... |
DAĞLAR DAĞLAR
Ellerimle büyüttügüm, Solar iken dirilttigim, Çiçegimi kopardin sen, Ellere verdin. Daglar daglar... Kurban olam, yol ver geçem. Sevdigimi son bir olsun yakindan görem Daglar daglar... Kurban olam, yol ver geçem. Sevdigimi son bir olsun yakindan görem Kuslar ötmez, güller soldu. Yüce daglar duman oldu. Belli ki gittigin yerden, Kara haber var. Daglar daglar... Kurban olam, yol ver geçem. Sevdigimi son bir olsun yakindan görem Daglar daglar... Kurban olam, yol ver geçem. Sevdigimi son bir olsun yakindan görem KOL DÜĞMELERİ Hatirlarim, bugün gibi. Sessiz geçen son geceyi Basim öne egik, Bir suçlu gibi Bana verdigin hediyeyi... Ìki küçük, kol dügmesi Bütün bir ask hikayesi Ìki dügme iki ayri kolda Bizim gibi Ayri yolda Aksam olunca Sustururum herkesi, her, herseyi Gelir kol dügmelerimin birlesme saati Usul usul çikarir koyarim kutuya, yanyana Bitsin bu iskence, kalsinlar bir arada Heyhat sabah, Gün isildar Yalniz gece bulusanlar Yasli gözlerle ayrilirlar Dügmeler gibi, bizim gibi Bizim gibi, ayrilirlar Bizim gibi, ayrilirlar Bizim gibi, ayrIlIrlar DERULE Oynayin kiz oynayin durmanin ne kari var Ha bu köyün icinde acayip bekari var Derule demdenrule demrule demedenrule O kemence citayi soktun gözüme yayi Kör etti gözlerumi göremeyum dünyayi Derule demdenrule derule demdenrule Cek asagi yukaru havanun fituluni Niye konusmayasin kusmu yedi diluni Derule demdenrule derule demdenrule Ha usak ha... |
İŞTE HENDEK İŞTE DEVE
Kuyu basina vardim zeynep im bekler diye Nasil haber il almissa dayi emmi hep orda dediler "Ne ararsin? Kizi almak mi istersin? Sana bir cift cözümüz var hele buysa niyetin Iste hendek iste deve ya atlarsin ya düsersin baktin olmaz vazgecersin zordur almak bizden kizi Iste halep iste arsin Ya asarsin ya bicersin baktin olmaz vazgecersin zordur almak bizden kizi" Sögüdün dali uzun Barisin gönlü hüzün Elim eline degmedi Varin anlayin gayri Iste hendek iste deve ya atlarsin ya düsersin baktin olmaz vazgecersin zordur almak bizden kizi Iste halep iste arsin Ya asarsin ya bicersin baktin olmaz vazgecersin zordur almak bizden kizi ANADOLU Sabah Seher vakti düstüm yola Anam sordu nire ogul böyle Dedim "ana fazla sorma Bagrim yanik yeter sorma" Seher vakti düstüm yola Günler boyu yol aldim durmadim Pinar baslarinda konakladim Daglar taslar geçit verdi Çayir çimen kilim serdi Seher vakti düstüm yola Ben bir yesil gözlü yar sevmistim Gece gündüz basin beklemistim Bir kis günü vakit çaldi Yarim son uykuya daldi Uyanmadi gitti uzaklara Yillarca kurda kusa dert yandim Zaman gecer unuturum sandim Kerem derdiyle yanarmis Mecnun sararir solarmis Benim derdim beni vurdu yola Sorarlar "Baris ne edersin orda?" Nasil agir gelmezmiki sila Iste icim döktüm dostlar Sorman artik tanri askina Benim derdim beni vurdu yola offf offf AĞLAMA DEĞMEZ HAYAT Ruya gibi her hatira Her yasanti bana Ne bulduysa kaybetti Gonul asktan yana Omur cicek kadar narin Bir gun kadar kisa Aglama degmez hayat bu gozyaslarina Her damla yas oyuk oyuk Iz birakir kalbimde Hayat sarap gibidir Kederde var nesede Omur cicek kadar narin Bir gun kadar kisa Aglama degmez hayat bu gozyaslarina |
KATİP ARZUHALİN
Kurban olam kalem tutan ellere Katip arzuhalim yaz yare böyle Sekerler ezeyim sirin dillere Katip arzuhalim yaz yare böyle güzelim emey civanem emey birtanem emey Katip arzuhalim yaz yare böyle güzelim emey civanem emey birtanem emey Pir sultan abdal hey üzül bas oy Görki nelere gelir sag olan basa oy Beni hasret koydun kavim kardasa oy Katip arzuhalim yaz yare böyle güzelim emey civanem emey birtanem emey Katip arzuhalim yaz yare böyle güzelim emey civanem emey birtanem emey Yil 1535 Pir sultan abdal bunu böyle söylemis Söylemis ya bunun bir de evveli var Katip al kalemi bir de benden yaz Boy Boy gelmisler su daglarin ötesinden Burasi bize otag olsun yurt olsun demisler Boy Boy yerlesmis Boy Boy büyümüsler Her sabah gündogusundan iki mizrak boyu yükselen günes Bir gün kendini göstermeyince Kara Kara bulutlar dolasmis bu cennet vatanin üzerinde Kücük büyügü saymaz olmus Kardes kardese küsmüs En acisi bacilarimizin yüzüne bakamaz olmusuz 1535, 1635, 1735, 1835, 1935 35 de benden koyun kardeslerim 1970 e geldik Bir ugursuzluk cöreklenmiski basimiza sürüp gitmekte Oysa deli gönül neler ister Baris bir yavrusu olsun ister adini bile hazirladi oglansa ozan kiz isa ceylan Ceylan buz gibi pinarlarin aktigi zümrüt ovalarda tastan tasa ****in Ozan ardahandan kirkpinari dolassin Anlatsin karacaoglani pir sultan abdal`i köroglunu Davullar yine vurulsun Günes yine iki mizrap boyu yükselsin gündogusundan Bitsin artik bu küskünük kardeslerim Uzatalim ellerimizi yarin tarih önünde hesap verirken yavrularimiz bizi kinamasinlar |
GEL
Yine dün gece sabaha kadar düsündüm seni Icimde bi umut sanki her an gelecekmissin gibi Hic düsündün mü ardinda kalan bu divaneyi Ama bil ki ben sonsuza dek bekliyorum seni Bir sabah erkenden seherde gel Kimseler görmeden gizlice gel Bülbüller ötmeden sessizce gel Yeter ki bana gel Ugrunda yanayim Kerem gibi gel Daglari deleyim Ferhat gibi gel Iste canim vereyim Mecnun gibi gel Yeter ki bana gel Öyle isterdim ki her an rüyalarina girmeyi Bir sarki olup dillere düsmeden söylenmeyi Hatta rüzgar olup toz duman gelip sana yüz sürmeyi Ve damla damla kirpiklerinden süzülmeyi... YİNE BİR GÜL NİHAL Yine bir gülnihal aldi bu gönlümü Sim ten gonca fem bi bedel ol güzel Atesin ruhleri yakti bu gönlümü Pür eda pür cefa pek kücük pek güzel Görmedim kimsede böyle bir dil ruba Böyle kas böyle göz böyle el böyle yüz Asikin bagrini üzmeye göz süzer El aman pek yaman her zaman ol güzel AYRILIK Fikrimden geceler yatabilmirem Bu fikri basimdan atabilmirem Neyleyim ki sana catabilmirem Ayrilik ayrilik aman ayrilik Her bir dertten olar yaman ayrilik Uzundur hicrimden gara geceler Bilmirem men gidim hara geceler Vuruptur gelbime yara geceler TUT-İ MUCİZE GÜYEM Ah tuti-i mucize guyem ne desem laf degil Beli yarim beli dost Beli mirim beli dost Beli ömrüm beli dost Ah cerh ile söylesemem ayinesi saf degil Beli yarim beli dost Beli mirim beli dost Beli ömrüm beli dost Ah ehl-i dildir diyemem sinesi saf olmayana Beli yarim beli dost Beli mirim beli dost Beli ömrüm beli dost KAYALARIN OĞLU 1923`ÜN ILIK BIR EKIM SABAHINDA KAYALARIN TOPRAGA DIKINE SAPLANDIGI YERDE DOGDUM TOPRAK ANAYLA KAYA BABANIN OGLUYUM BEN TOPRAK ANAM SEVGI DOLU BEREKET DOLU TOPRAK ANAM SESSIZ AMA TOPRAK ANAM DOPDOLU TOPRAK ANAM TOPRAK ANAM ANADOLU BABAMSA SAGI SOLU BELLI OLMAZ BIR GÜRLEDIMI YER YERINDEN OYNAR GÖGSÜNDE CATIRDAMALAR OLURMUS ONUN ICIN DERDI ONUN ICIN SAYISIZ IRILI UFAKLI KAYA PARCALARI VARDIR BU TOPRAKLARDA VE SEN BENIM OGLUM VE SEN KAYALARIN OGLU BU TASI TOPRAGI BIR ARADA TUTACAKSIN KOLAY DEGIL KAYALARIN OGLU OLMAK KUZEYDEN ESEN RÜZAGARA GÜNEYDEN GELEN KAVURUCU SICAGA KARSI KORUYACAKSIN ONLARI KOLAY DEGIL KOLAY DEGIL KAYALARIN OGLU OLMAK 2023`ÜN ILIK BIR EKIM SABAHINDA BACAKLARIMDA HAFIF BIR UYUSMA ILE UYANDIM VE SANKI YÜZ YILLIK ULU BIR CINAR GIBI KÖK SALMAYA BASLADIM O SABAH VE ILK KEZ SAGIMDA SOLUMDA ASIRLARDIR DURMAKTA OLAN DIGER CINARLARI FARKETTIM DOGUDAN HAFIF BIR SEHER YELI YÜKSELDI VE ASIRLIK CINARLAR BENIDE ARALARINA ALDILAR VE 2023`ÜN ILIK BIR EKIM SABAHINDA YENI BIR KAYALARIN OGLUNUN DOGUSUNU BERABERCE SEYRE KOYULDUK... |
HALİL İBRAHİM SOFRASI
Insanoglu haddin bilir kem söz söylemez iken Elalemin namusuna yan gözle bakmaz iken Bir sofra kurulmus ki Halil Ibrahim adina Ortada bir tencere bos mu dolu mu bilen yok Buyurun dostlar buyurun Halil Ibrahim Sofrasina Daha çatal biçak kasik icat edilmemisken Ismail‘e inen koç kurban edilmemisken Bir kavga baslamis ki nasip kismet ugruna Kapagi ver kulbu al kurbani hic soran yok Buyurun dostlar buyurun Halil Ibrahim Sofrasina Yillardir sürüp giden bir pay alma cabasi Topu topu bir dilim kuru ekmek kavgasi Bazen durur bakarim bu ibret tablosuna Kimi tatli pesinde kimininse tuzu yok Buyurun dostlar buyurun Halil Ibrahim Sofrasina Alni acik gözü toklar buyursunlar bas köseye Kula kulluk edenlerse ömur boyu tas köseye Nefsine hakim olursan kurulursun tahtina Calakasik saldirirsan ne çikarsa bahtina Halat gibi bilegiyle yayla gibi yüregiyle Çoluk çocuk geçindirir haram nedir bilmeyenler Buyurun sizde buyurun buyurun dostlar buyurun Baris der her bir yanin altin gümüs tas olsa Dalkavuklar etrafinda el pence divan dursa Sapa kulba kapaga itibar etme dostum Içi bos tencerenin bu sofrada yeri yok Para pula ihtisama aldanip kanma dostum Içi bos insanlarin bu dünyada yeri yok... GEÇTİ DOST KERVANI Su karsi yaylada göc katar katar Bir yigidin derdi serinde tüter Bu ayrilik bana ölümden beter Geçti dost kervani eyleme beni Su benim sevdigim basta oturur Bu güzelin derdi beni bitirir Bu ayrilik bana zulüm getirir Geçti dost kervani eyleme beni Pir Sultan Abdal‘im daglar asalim Asalim da dost dillere düselim Çok ekmegin yedim helallasalim Geçti dost kervani eyleme beni... KAZMA Selam büyükler merhaba çocuklar Bu aksam size yine bir öykum var Dilim sürçerse kusura bakmayin Bir fincan kahvenin kirk yil hatiri var Diyecegim o ki kisi yetinmeli Yasam dedigin kisacik bir çizgi Namus seref onur hepsi güzel ama En önemlisi helal alin teri Komsunun tavugu komsuya kaz görünür dersen Kaz gelen yerden tavugu esirgemezsen Bu kafayla bir baltaya sap olamazsin ama Gün gelir sapin ucuna olursun kazma En güzel pilav dimyatta piser Yaninda hosaf ne güzel gider Sen yan gelip yatar karnin guruldarken Evdeki bulgur herkese yeter Sam ipeginden urba giysen bile Zem zem suyuyla yikansan bile Dünya ahret bir keyif sürmek için Mutlak dökmeli helal alin teri Insanin birkez ters gitmesin isi Muhallebi yerken kirilir disi Kazma olmaya özenmeyin dostlar Alin teriyle kazanan en mutlu kisi |
BAL SULTAN
Daha onalti yasina basmamisti Bal Sultan Bakmaya kiyamazdin öyle güzeldi Bal Sultan Bir sabak dediler ki gelin oldu gitti gurbete Bal Sultan Yüregime düstü ates inanmak zordu Bal Sultan Her damla yagmurda sen varsin Bal Sultan Her tüten dumanda yine sen Bal Sultan Ask atesiyle yanmayan nasil ocak yaksin ki Cocukluk nedir bilmeyen nasil cocuk baksin ki Duydum ki dalindan kopmus gül gibi solmus gurbette Bal Sultan Altin kafesteki bülbül gibi susmus Bal Sultan Bir aksam karanliginda cikip gitmis Bal Sultan Günbatisinda yildizlarla bulusmus Bal Sultan O gün bugündür tatli bir rüzgar eser gurbette Bal Sultan Ve karanlik gecelerde isildar tüm yildizlar BEBEK Elmalidan ciktim yayan Emmim atli dayim yayan Dayan hey dizlerim dayan Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy nenni Bebek oy Deve var deveden yüce Deveyi yüklettim gece Nicedeyim anam Nice Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy Nenni Bebek oy Bir tas attim yuvarlandi Gitti besige dayandi Yavrum uykudan uyandi Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy Nenni Bebek oy Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi Nenni Bebek oy AMAN YAVAŞ AHESTE Aman yavas Aheste Sabirli dervis murada ermis Acelesi olana agir ol demis Aman demis aheste Aman Yavas Aheste Tiz-i reftar olanin payine namer dolasir Erisir menzil-i maksuda aheste gider Aheste cek kürekleri aheste Perdedar-i mikuned der kasr-i kayser ankebut Bu növbet mizenet der bertarimi afrasyab (Turkce meali: Acelesi olanin etegi ayagina dolasir, Yavas giden amacina ulasir; Padisahin sarayinda perdeleri örumcek cekiyor, ve nobeti devralma sirasi simdi ona geldi) Aman Yavas Aheste Söz gümüsse sükut altinmis Demek ki susmak daha kiymetli Sessiz sakin durmak varken Konusup yorulana bilmem ne demeli Aman Yavas Aheste... |
ESKİ BİR FİNCAN
Dinle oglum cok eskiden bir konakta Aksamlari gaz lambasi isiginda Pasa dedesinden kalan bu fincanla Ninem eliyle kahve sunarmis Apti Beye Yillar sonra 43 - 44 harp ortasi Ekmek karnesi ve yoksulluk yillari Kayinvalidesinden kalan bu fincanla Bu kez annem eliyle kahve sunarmis Hakki Bey‘e Eski konak yillar önce yandi gitti Ekmek karneli zor günler coktan bitti Apti ve Hakki Bey‘ler rahmetlik oldu Bir tek bu fincan kaldi yüz yillik sevdalarla Bir gün senin olacak birikmis anilariyla Düsüp kirilsa bile topla tamir et oglum Kahve yasin gelecek Bu fincani iyi sakla... ÇIT ÇIT ÇEDENE Cit cit cit cit cedene de Sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsada Alacagin bir tane Ekin ektim cöllere de Bictirmedim ellere Onbesinde yar sevdimd e Sezdirmedim ellere Ekine firaz derler de Güzele beyaz derler Her kime derdim yansam ben Yana yana gez derler Ekin ektim gül bitti de Dalinda bülbül öttü Ötme ey garip bülbül Yarim ellere gitti... ADEM OĞLU - HAVVA KIZI Adem babayla havva anadan bu yana Cok seyler söylendi sevda üzerine Sayisiz türküler yakildi Leyla ile mecnun, Ferhat ile Sirin Türlü masallar yazildi Kerem ile Asli, Yusuf ile Züleyha gibi Hepside dertli, ayriliklarla biten, izdirap, gözyasi dolu Hani karabasan gibi insanin gözlerini karartan sikitili seylerdi Bugün Baris kardesiniz sizlere yeni bir türkü söyleyecek Cünkü Baris gördü ki, yeryüzündeki en büyük gercek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Kiz dedigin nazli olur Erkekse mangal yürek Er kisinin yaninda hatun gerek Kiz dedigin nazli olur Erkekse mangal yürek Er kisinin yaninda hatun gerek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Kiz olmazsa er kisi kolsuz kanatsiz demek Davulu dengi dengine vurmak gerek Kiz olmazsa er kisi kolsuz kanatsiz demek Davulu dengi dengine vurmak gerek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Mercimek firin yanyana Fazla söze ne gerek Deli gönül sevdi mi istemez yorgan dösek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Kimi zeytin yer kimi baklava börek kimine saray dar gelir kimine bir oda gerek Iki göz bir kulübe yeter Havvakizina Ademoglu kalender yiyecegi bir lokma ekmek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Tanri böyle buyurmus Dünya böyle kurulmus Her ademogluna bir havva nasip olmus Tanri böyle buyurmus Dünya böyle kurulmus Her ademogluna bir havva nasip olmus Yedi iklim dört bucak inanmazsan gitte bak Nuhun gemisinde bile firin mercimek dolmus Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Kizdir nazdir bin altin azdir Oglan bir okdur her evde yoktur Kizdir nazdir bin altin azdir Oglan bir okdur her evde yoktur Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek Ademoglu kizgin firin Havvakizi mercimek |
ALİ YAZAR VELİ BOZAR
Ali yazar Veli bozar Kup suyunu ceker azar azar Uzulmusum neye yarar? Keskin sirke kupune zarar. Of offf ..... Gozumde yas gorseler Erkek aglar mi derler Gokler agliyor dostlar Ben aglamisim cok mu? Rahmet yagarken dostlar Ben Islanmisim cok mu? Ali yazar Veli bozar Kup suyunu ceker azar azar Uzulmu$um neye yarar? Keskin sirke kupune zarar. Of offf ..... Birgun donsem sozumden Du$erim dost gozunden Dunya donuyor dostlar Bir sozden donsem cok mu? Devran donuyor dostlar, Ben donmusum çok mu? Of offf ..... BarI$ yolun sonunda Yuru demek bo$una Hayat duruyor dostlar Ben durmu$um cok mu? Ya$am bitiyor dostlar Ben bitmi$im cok mu? Ali yazar Veli bozar Kup suyunu ceker azar azar Uzulmu$um neye yarar? Keskin sirke kupune zarar ARKADAŞIM EŞEK Kaç yil oldu saymadim, köyden göçeli Mevsimler geldi geçti, görüsmeyeli Hiç haber göndermedin o günden beri Yoksa bana küstün mü, unuttun mu beni? Dün yine seni andim. Gözlerim doldu. O tatli günlerimiz bir ani oldu. Ayrilik geldi basa. Katlanmak gerek. Seni çok çok özledim, arkadasim essek. Arkadasim es. Arkadasim sek. Arkadasim essek... Yaban taylari çayirda tepisiyor mu? Çilli horoz kedilerle dövüsüyor mu? Sari Kiz minik buzagiyi sütten kesti mi? Kuzularla oglaklar sevisiyor mu? Uzun kulaklarini son bir kez salla. Tüm eski dostlarImdan, bir haber yolla Ayrilik geldi basa. Katlanmak gerek. Seni çok çok özledim, arkadasim essek. Arkadasim es. Arkadasim sek. Arkadasim essek... Arkadasim es. Arkadasim sek. Arkadasim essek... BAHÇEDE HANIMELİ Bahcede hanim eli Sen ettin beni deli Gel gülüm gel Sen ettin beni deli Gel gülüm gel Zorla güzelllik olmaz Sevmeli sevdirmeli Gel gülüm gel Sevmeli sevdirmeli Gel gülüm gel |
GÜLPEMBE
Sen gülünce güller açar Gülpembe, Bülbüller seni söyler, biz dinlerdik Gülpembe. Sen gelince bahar gelir Gülpembe, Dereler seni çaglar, sevinirdik Gülpembe. Güz yagmurlariyla bir gün göçtün gittin, Ìnanamadik Gülpembe. Bizim iller sessiz, bizim iller sensiz, Olamadi Gülpembe. Dudagimda son bir türkü Gülpembe, Hala hep seni söyler, seni çagirir Gülpembe. Güz yagmurlariyla bir gün göçtün gittin, ÌnanamadIk Gülpembe. Bizim iller sessiz, bizim iller sensiz, Olamadi Gülpembe. Dudagimda son bir türkü Gülpembe, Hala hep seni söyler, seniçagirir Gülpembe. Gözlerimde son bir bulut, Gülpembe, Hala hep seni arar, seni bekler Gülpembe. Dudagimda son bir türkü Gülpembe, Hala hep seni söyler, seni çagirir Gülpembe. Gözlerimde son bir bulut, Gülpembe, Hala hep seni arar, seni bekler Gülpembe ALLA BENİ PULLA BENİ Alla beni pulla beni Al koynuna yar Gözüm senden baskasini görmez oldu yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Senin için daglari deler Yol açarim yar Senini için denizleri kuruturum yar Senini için gök kubbeyi Yerlere çalarim yar Canim iste canim bile sana kurban yar Daglar taslar uçan kuslar senin olsun yar Deniz ve yer gökler hepyerinde kalsin yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Alla beni pulla beni al koynuna yar Saçlarina yildizlardan taç yapayim yar Bir nefeste günesleri söndüreyim yar Cira gibi ugrunda ben yanayim yar Canim iste canim bile sana kurban yar Yildizlar yerinde güzel birak dursun yar Saçlarimi ellerinle oksa yeter yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Rüzgar olup ince beline sarilayim yar Çimen olup ayagina serileyim yar Sürme olup gözlerine sürüleyim yar Canim iste canim bile sana kurban yar |
ŞEHRAZAT
Come hear Sehrazat were goin way forget tomorow enjoy today Take a majic journey were the pan pipes play Hold my hands look at me and be happy for the day its a holiday Little world to its self take her with me to a land not so far away Come on Sehrazat were goin way forget tomorow enjoy today Take a majic journey were the pan pipes play Hold my hands look at me and be happy for the day its a holiday Little world to its self take her with me to a land not so far away And for the rest of time Sehrazat you'll be mine And for the rest of time Sehrazat you'll be mine DÖNENCE Gün çoktan döndü buralarda Ve ben simsiyah bir gecenin Koynunda yapayalniz bekliyorum Duyuyorum görüyorum bir gün Gelecek dönence biliyorum Simsiyah gecenin koynundayim Yapayalniz uzaklarda biryerlerde Günesler doguyor Kupkuru bir agacin daliyim Yapayalniz uzaklarda biryerlerde Birseyler kök saliyor Catlamis dudagimda ne bir ses nebir nefes Uzaklarda biryerlerde Türküler söyleniyor Duyuyorum,görüyorum,biliyorum Dönence,dönence Gün dönende dönence CACIK Sözüm meclisten disari dostlar Bugünlerde kendimi HIYAR gibi hissediyorum Hani dilim dilim dograsalar beni Marmara, ege, karadeniz ve hatta akdeniz Cacik olur diyorum Derdim öylesine büyük ki dostlar Kirka yarip yine kirka bölseler ve Kirk bostana gübre diye serpseler Kirkbin tane ot biterde Kirkbin derde deva olur diyorum Ne oldu bana böyle durup dururken? Oglan aldi basini gitti Kiz zaten lafimi dinlemezdi Dügmem kopuk, pacam sökük Oramda buramda cengelli igneler Bir de cengelli igne nazar bozar derler Hanimin corabi kacik, basinda bigudiler Karabas bile.. Karabas bile suratima bakip bakip havliyor Övünmek gibi olmasin ama dostlar Kendimi hiyar gibi hissediyorum Hani ince kiyim dograsalar beni Akdeniz cacik olur diyorum ve hatta atlas okyanusu ve hatta hint okyanusu ve hatta hatta büyük okyanus cacik olur diyorum Böyle caciga raki mi dayanir Civi civiyi söker derler Soguktan donani buzla ovarlar Ben zaten yanmisim dostlar Peki beni firinami koysalar Zeytin suyuna kuru ekmek Böyle gelmis böyle gidecek |
HAL HAL
Aksam olup gün batinca Daglara hüzün çökünce Lale sümbül boynunu egip Kurt Kuzuya kem bakinca Köye döner nazo gelin Yavru ceylan gibi kaçar Seke seke çaydan geçer Nazo gelin ayagina takar Hal,hal Bir bakisi canlar yakar Gülüsüne cihan deger Nazo gelin ayagina takar Hal hal Ayaginda gümüs hal hal Ince nakis gümüs hal hal Yedi köyün yigitleri Agalari ve beyleri Bosyere durmus beklerler Yaralidir yürekleri Gitti gelmez nazo gelin Yavru ceylan gibi kaçar Seke Seke çaydan geäer Nazo gelin ayagina takar Hal hal CE SERA LA TEMPS Quand la nuit tombera Et que le renfort se levera Le ciel se couvriras de nuages Rouge et tres bas Ce sera le temps ou chacun trembleras CE sera le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Il feras tres sombre Pendant quarante nuits et quarante jours Et dans la penombre Sa lumiere luiras tou jours Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Allons tous le hommes et les femmes de tous les pays Feterons leurs fortresses Se sauverons dans leurs abris Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras SÜLEYMAN Bizim köyden bir deli oglan Yillar önce gurbete gitti Süleyman Bir de duyduk ögrendik ki Büyük sehirde büyük adam olmus Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Bir gün siladan mektubu geldi Okuduk ki köye dönüyormus Süleyman Corba kaynadi pilav da pisti Sofrayi kurduk dügün misali Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Biz görmeyeli cok degismis Selam sabahi unutmussun Süleyman Sofraya hemen yerlesiverdin Belli ki gurbet sana yaramamis Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme Yedin ictin afiyet olsun Neler gördün anlat bakalim Süleyman Tepsiyi biraz da bu tarafa gönder Müsade et de bi tadina bakalim Süleyman Vur davulcu eline üsenme Cal zurnaci diline üsenme The name of the guy is Süleyman Listen to me man he`s number one Sarkinin burasi turistler icin Neden - because Süleyman is back in town Kendini yoksa sultan mi sandin Senin ki sade isim benzerligi Süleyman Bu dünya kimseye kalmamis Hele bir düsün niye sana kalsin Süleyman |
HEMŞERİM MEMLEKET NİRE
Kendimi bildem bileli yollarda tükettim koskoca bir ömrü Bir uctan bir uca gezdim su fani dünyayi Okumusu cahili yoksulu zengini hic farki yok hepsi ayni Sonunda ben de anladim hanyayi konyayi Sanki insanlik pazara cikmis ekmek aslanin agzinda Bir sicak corba icermisin diyen yok Dört duvari ören catisini kapatip icerden kitlemis kapiyi Bir dösekte sana serelim buyur diyen yok Tek bir soru Hemserim memleket nire Bu dünya benim memleket Hayir anlamadin hemserim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe tövbe tövbe Kardeslik ve esitlik üstüne uzun uzun nutuklar cekip Niye senin derin benden koyu diye soran cok Kasinin altinda gözün var diye silahlanip ölüme kosarken Kalan dul ve yetim ne yer ne icer soran yok BARIS garibim bulamadi cözümü oturdu etti bunca sözü Gelin hep beraber anlasalim diyen yok Zaten paramparca bölünmüs ve yasanmaz olmus dünyamiz Daha fazla kesip bölmeye hic gerek yok AYI Bugün hava güzel dedim ki hanima haydi kalk giyin de cikalim biraz Bak civil civil kuslar ucuyor dallari basmis erikle kiraz Coluk cocuk cümbür cemaat piknik yapalim ne dersiniz ha Ev halki uctu yihuu aslan baba sen cok yasa Yolda düsündüm bizim cocuklar tanimiyorlar hayvanlari Bir hayli garibime gitti dogrusu bir baba olarak verdim karari Aninda bir ters u dönüs dogru hayvanat bahcesine Biliyoruz ayip oldu hakim bey ama zar zor girebildik iceriye Bak evladim buna ayi derler ormandan inip sehre gelirler Agir magir hantaldir ama armudun iyisini ayilar yer Evet babacigim ona ayi derler ayilar bizleri cok severler Agir magir hantaldir ama armudun iyisini ayilar yer Senin de canin günün birinde armudun iyisini yemek isterse Sakin ha aman manava gidip de armutlari tek tek elleme Adamin kafasi bir atarsa bayramlik agzini bir acarsa Sana neler der biliyormusun mahalle duyar rezil olursun A de bakayim aaa Bi de y de yee Simdi bi de i iii Oku bakayim ayi Maksat coluk cocuk ögrensin hayatin cetin yollarini Kaptirmasinlar kimseye kafalarini ve de kollarini Hani baba olarak vazifemiz tabii uyandirip ikaz etmek Uzunlar yanmiyor hakim bey kisa yoldan anlatmak gerek Hayvan sevgisi tabii ki lazim ama hersey karsilikli Ben seni seveyim sen beni say ki bozulmasin agzimizin tadi Armudun iyisini zaten o yer bir eli yagda ötekisi balda Buramiza geldi artik hakim bey takdir sizden biraz da ite kaka ALLAH'IM GÜÇ VER BANA Yine sensiz bir gecenin buz gibi sabahinda Bu korkunc yalnizligimda seni bekliyorum Yaniyor yüregim Yine gözyaslarim yagmur gibi yasiyorum anilarla Bir seyler kopuyor sanki taa suramda Yaniyor yüregim Allah`im güc ver bana sigindim sana Bu ne dayanilmaz bir aci sabir ver bana Yeter artik cektiklerim bitsin bu ceza Ümitsiz haykiriyorum ne olur dön bana Sana yazdigim en son sarki bu artik kirildi kalemim Gökler sahidim olsun ki seni seviyorum Yaniyor yüregim Sonbahar yapraklari gibi savruldu ümitlerim Son bir kez duymak istersen seni seviyorum Yaniyor yüregim... |
DIRAL DEDE'NİN DÜDÜĞÜ
Hele destur! Masallah bu ne bolluk böyle Hele destur! Helalinden kazandiysan söyle Hele destur! Gözümüz yok Allah daha cok versin Ama paylas gel beni dinle paylasirsan sevaba girersin Ac gözünü daha vakit erken gör seytanin gör dedigini Bir kulak ver de dinle sagir sultanin duydugunu Sen öyle devekusu gibi saskin saskin bakinirsan Bir gün duyarsin elbet Diral Dedenin Düdügünü Hele destur! Masallah bu ne istah böyle Hele destur! Yetim hakkim yemedin mi söyle Hele destur! Gözümüz yok afiyet seker olsun Ama paylas gel beni dinle gariplerin de karni doysun Hele destur! Masallah bu ne kudret böyle Hele destur! Zayiflari ezmedin mi söyle Hele destur! Gözümüz yok Allah daha iyi etsin Ama paylas gel beni dinle ardindan herkes dua etsin MÜSAADENİZLE ÇOCUKLAR Bir sabah baktim ne göreyim bizim sokakta senlik var. Büyükler köz köz otururken adam oluvermis cocuklar Patlamaz olmus tüfekler gelmis karamürsel sepetler Tren kalkmis gitmekte hadi gecmis olsun birilerine Kinalar yakalim elimize sahip olalim dilimize Aman dikat belimize Simdi müsaadenizle cocuklar Sira bana geldi cocuklar Is basa düstü coocuklar Hazirmiyiz Eh BARIS ABI askolsun ac koynuna kus konsun Cek ipini rahvan gitsin inceldigi yerden kopsun Kimileri kahve kaynatsin kimi hala dansöz oynatsin Leylegin ömrü iki laklak degerler oldu tepetaklak El salla el salla kol salla kol salla Sag gösterip sol salla bir omuz at sagdan sola Geliyor bir ahu afet tepeden tirnaga zerafet Öldür bizi letafet bizim sonumuz meraget Hayirdir insaallah kizlar ne diyor bu ucuk cilginlar Hayir mi ser mi görecegiz artik sabrin sonu selamet Jale: üz beni süz beni püre gibi ez beni Ajlan&mine: pranga tak bana kapi kapi gez beni Burak: benimle oynama cilginim bebegim Nalan: deli gibi seviyorum ölümüne sev beni Dandini dastana dinolar bostana Iyi bak hastana sor beni ustana El salla el salla Tayfun: hadi yine iyisin e gel hadi yanima Hakan: amma velakin kinalar yak bana Soner: ah vefasiz yak beni yik beni Vitamin: ellere var bizlere yok di mi Dandini dastana dinolar bostana Iyi bak hastana sor beni ustana El salla el salla BAL BÖCEĞİ Seyyah oldum dolastim su alemi ah güzelim Senin gibi bir vefasiz görmedim ben Hayirsizi kitapsizi zalimi balböcegim Senin gibi bir insafsiz görmedim ben Su daglarda cicek oldum askindan sarardim soldum Bakmadin bana balböcegim Yollarinda toprak oldum sen bastikca ben kavruldum Görmedin beni balböcegim Seni gidi balböcegi kim cözecek bu bilmeceyi Ateste yanar pervane ben oldum derdinden divane Hele gel yine gel bir gece vakti koynuma gel Ama benim adim bal böcegi bekleyemem ben bu geceyi Gelir de koynuna girerim ama sonra da batiririm igneyi Nedir bu cektigim senin elinden ah güzelim Kurtar beni elalemin dilinden Biktim usandim su bitmez nazindan balböcegim Sabir teli koptu gönül sazindan |
YOLLA YARİM TEZ YOLLA
Daglar astim hazar eyledim Her gördügüm güzele nazar eyledim Hakikat sofrasi kurulunca Bir salkim üzüme pazar eyledim Söylemeye varmiyor dilim Sazim calmaz oldu tutmuyor elim Ben ettim sen eyleme gülüm Ne olur affet beni Allah askina Yolla yarim tez yolla Oyali da mendile sar yolla Iki tel kopar sacindan Kinali da mendile sar yolla Yolla yolla yolla meleklere ver yolla Yolla yolla yeter beklettigin beni Allah askina Yolla yarim tez yolla Hasret kaldim seni sevmeye Sana gelip dügümleri cözmeye Usulca gögsüne yaslanip Bir sabak vakti koynunda ölmeye Costu gönlüm sel gibi caglar Aramiza girmis dumanli daglar BARIS derdini söyler aglar Yeter affet beni Allah askina... AL BENİ (MÇ) Sen gideli sevgilim bahcemde güller acmiyor Geceler bitmek bilmiyor geceler buz gibi sabah olmuyor Simdi ben sensiz nasil yasarim söyle Simdi ben sensiz neylerim söyle Son bir kez görebilsem seni tutsam dokunsam ellerine Yoklugun dayanilmaz oldu hasret kaldim gül yüzüne Simdi ben sensiz nasil yasarim söyle Simdi ben sensiz neylerim söyle Al beni götür gittigin yere Istersen vur yerden yerlere Ne olur al beni götür gittigin yere Yeter ki yeter ki terketme Bekledim seni gecelerce yarali ceylan misali Ardindan düstüm cöllere Leyla‘ya kosan Mecnun misali |
SARIL BANA
Yikilsin bütün duvarlar birer birer Acilsin bütün kapilar teker teker Yaklas bana gel sokul bana Rüyama giriver bu gece helalim oluver bu gece Koptu firtina dört bir yanimda atese at beni sar kollarinla Cok yorgunum saril bana dokun bana ne olur Binlerce ok saplaniyor su kalbime Alev alev atesin yaniyor yüregimde Gururumu aldin ayaklar altina Geldim kapina yüz sürmek icin Haydi artik sen de sil gözyaslarini Süslen boyan giyin benim icin Elimde pembe mavi soluk bir cerceve Tüm anilar toplanmis sanki o resimde Sokul bana saril bana yaklas bana dokun bana BENDEN ÖTE BENDEN ZİYADE BU AKSAM YINE GARIP BIR HÜZÜN CÖKTÜ ÜSTÜME HÜCREM SOGUK BIR TEK SEN VARSIN DÜSLERIMDE DEMIR KAPI YINE KAPANDI AGIR AGIR ÜZERIME KELEPCELER YINE VURULDU KILIT KILIT YÜREGIME DERIN DERIN SOLUYORUM SENI GECELERCE DUVARLARA KAZIDIM ISMINI HER KÖSEYE DUDAKLARIN SEKER GIBIYDI BALDAN ÖTE BALDAN ZIYADE PEMBE PEMBE YANAKLARIN GÜLDEN ÖTE GÜLDEN ZIYADE SABRET GÖNÜL SABRET, SAKIN ISYAN ETME BIR GÜN ELBET BITECEK BU CILE ISYAN ETME DÖRT KITAPTAN BASLAYALIM ISTERSEN GEL SÖZE ORDA ÖYLE BIR ISIM VAR KI KULDAN ÖTE KULDAN ZIYADE ONU DÜSÜN ONA SIGIN O SENDEN ÖTE BENDEN ZIYADE BIR SABAH ELBET GÜNESTE DOGACAK PENCEREMDE AMA BIL KI ATESIN HALA YANACAK YÜREGIMDE GÖZYASLARIM AKIP GIDECEK SELDEN ÖTE SELDEN ZIYADE BIR CANIM VAR VERECEGIM MALDAN ÖTE MALDAN ZIYADE BIR BEN VARKI BENIM ICIMDE BENDEN ÖTE BENDEN ZIYADE BIR SEN VAR KI SENIN ICINDE SENDEN ÖTE SENDEN ZIYADE GÜL BEBEĞİM Sen cennete uçtun ama Kokun sinmis yatagima odama Derin derin soluyorum seni Içime hapsediyorum seni Alisamadim bir türlü yokluguna gülbebegim Sensiz yasamak ne kadar zor Ayrilik acisini gel bana sor Nasil kiydin kendine gülbebegim Geceler çok soguk geceler sessiz Nasil yasarim simdi ben sensiz Hani bana verdigin o sözler Hani o gülen masum gözler Alisamadim bir türlü yoklugunagülbebegim Sensiz yasamak ne kadar zor Ayrilik acisini gel bana sor Nasil kiydin kendine gül bebegim Gözyasim karisti yagmura Damla damla süzülüyor topraga Bizi ancak ölüm ayirir diyordun bana Söyle nasil kiydin kendine gülbebegim Seni benden ölüm bile ayiramadi iste Nasil kiydin kendine gülbebegim Dar geliyor bana bu yerler Yasanmaz oldu kara geceler Kirilsin seni tasiyan bu eller gülbebegim Hani bana verdigin o sözler Hani o gülen masum gözler Nasil kiydin kendine gülbebegim Sensiz yasamak ne kadar zor Ayrilik acisini gel bana sor Nasil kiydin kendine gül bebegim... |
BEYHUDE GEÇTİ YILLAR
Bir masaldi askimiz sisler bulutlar ardinda Bir aksam bitiverdi hersey yok oldu bir anda Beyhude gecti yillar silindi hatiralar Geride bir avuc yalan Hüzün dolu geceler bugulu pencereler Iste hepsi bu senden kalan Nasil icim yaniyor öylesine sevdim seni Hep saklamak istedim altin kafeslerde seni Sanki gizli bir el kopardi seni benden Savurdu kar tanesi gibi Bos yere ariyorum simcicak sevgini Bu islak bos sokaklarda Elinden oyuncagi alinmis cocuk gibi Yalnizim bos sokaklarda... YOL Ucsuz bucaksiz bir yolda yürüyorum tek basina Herkes hakkini helal etsin kalmasin tek bir lokma Bu yolda ölmek var belki de dönmemek Ömür bitse bile yol bitmeyecek Bazen buz gibi bir pinardan iciyorum kana kana Bazen kizgin kumlar üstünde yürüyorum yana yana Dünya hanci biz garip yolcu haydi bastir be oglum Allah`a bir can borcumuz var bir tek ona güven Yolun acik olsun Baki kalan bu kubbede hos bir seda biliyorsun 1000 in yarisi 500 daha ne düsünüyorsun Topraktan geldi insan yine topraga dönecek Iki lokma ekmek icin ömür boyu dövüsecek... EN BÜYÜK MEHMET BİZİM MEHMET Öksüz dogdu Mehmet ite kaka büyüdü Mehmet Onbir yasina dogru okula da gitti Mehmet Caka caka okudu da Mehmet döne döne basi döndü Mehmet Diploma hak getire Mehmet okumayi sökemedi ki Mehmet Saldim cayira Mehmet mevlam kayira Mehmet Bütün köy toplansin Bu Mehmet ne balli cocuk vallahi cok sansli cocuk Ne amcasi var ne dayisi bundan iyisi Sam‘da kayisi Mehmet ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet Askere gitti Mehmet egitim gördü Mehmet Jandarma komando doguyada gitti Mehmet Alevere dalavere de Mehmet hadi yürü yine nöbete Mehmet Askerlik uzadi Mehmet gelemedi tezkere Mehmet Bir kizi sevdi Mehmet eridi de bitti Mehmet Ama baslik parasini bulamadi gitti Mehmet Nuh dedi kiz babasi Mehmet peygamber demedi Mehmet Kiz eline kina yakti Mehmet babasi paraya takti Mehmet Olmadi gitti Mehmet bir ömür bitti Mehmet... |
LITTLE DARLING
Leaving on the first plane home My trials are over Mr. Pilot take me back Its in your power Take me to the one I love Been waiting long enough I long to be back home again Little Darling we'll be kissing Little Darling you've been missing Little Darling all my love for you Little Darling I'm so homesick Little Darling coming back quick Little Darling bringing love for you I long for you warm touch Skyways and byways Reach out for my soul Skyways and byways We'll hide ourselves always With you I'll always stay I need to touch your soul again Little Darling we'll be kissing Little Darling you've been missing Little Darling all my love for you Little Darling I'm so homesick Little Darling coming back quick Little Darling bringing love for you Little Darling viens dans mes bras Little Darling j`ai envie de toi Little Darling all my love for you Little Darling all my love for you NICK THE CHOPPER Down in the forest near a village Lived the man called Nick The Chopper Chopping woods he's game And making money Caring nought for trees He blindly chops on Never to be married He never washes He never went to school Nick The Chopper Chopping woods he's game And Getting Money Doesn't care for life or even for a friend He's dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper He's dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper Now A very old man He had decided To make his fortune Nick the Chopper Chopping woods he's game He couldn't stop it He wants to cut down all the forest The trees they hated him they Made a promise Give him a lesson Nick the Chopper Chopping woods he's game He couldn't stop it But as the story goes He’s beaten at his game He's a dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper We're gonna kill you Nick the chopper Strangle you with branches Nick The Chopper He's a dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper We're gonna kill you Nick the chopper Strangle you with branches Nick The Chopper He's a dirty old man Nick The Chopper He s dirty old man Nick The Chopper We're gonna kill you Nick the chopper Strangle you with branches Nick The Chopper FİL İLE KURBAĞA Çok zamanlar önce Kara orman içinde Yalnız başına tek Bir erkek fil yaşardı Birgün dolaşırken nehrin kenarında Kendisigibi yalnız kurbağaya rastladı Kalpleri birleşti, gözleri birleşti sevgiyle El ele verdiler, yan yana geldiler sevgiyle Bütün kuşlar susdu akan ırmaklar durdu İki kalp ile çarpdı tüm orman bir anda Nehrin kenarında uzandıar yanayana Rüzgar kıpırdarken dallarda yapraklarda Hayaller kurdular, rüyaya daldılar Her şevişen mutlu çift gibi, uyuya kaldılar Birden sıçradı fil uykudan uyandı Boş yere yanında kurbağayı arada Kabus zannetiği korkuç rüya doğruydu Sevgilisi cansız yanında yatıyordu. Bir fil ancak kendi cinsinden bir fili severdi Koskocaman aşkı vücüdü gibi çok ağır geldi |
NANE LİMON KABUĞU
Eski adamlar dogruyu söylemis Bir çiçekle bahar olmaz Kisi kendini bilip saga sola sormali Can pazari bu oyun olmaz Zürefanin düskünü Beyaz giyer kis günü Sonunda sifayi kapipta sasirinca Bana gel beni dinle iyi yaz Defteri kalemi al iyi yaz Nane Limon Kabugu bir güzel kaynasin aman ha ha ha ha ha Içine hatmi çiçegi biraz cöreotu katasin aman ha ha ha ha ha Hatta biraz tarçin bir tutam zencefil aman ha ha ha ha ha Bin derde deva geliyor biraz daha sabret güzelim Ha ha ha ha ha hapsu Cok yasa - Sen de gör - Rahat ve iyi yasa Sen tedbirini al önünü kis tut Birak yinede yaz gelsin Cogu zaman hesap çarsiya uymaz Sonra dizini döversin Baris igneyi kendine batirir Cuvaldizi baskasina Bol keseden akli ona buna dagitir Darisi kendi basina... AHMET BEYİN CEKETİ Tanri bütün kullara rizkini dagitirken Kimi sirtüstü yatar kimi bosta gezerken Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdi ya nasip ne demekti O mahallede herkes gömlek giyerdi Bizim Kul Ahmet bir gün bir ceket diktirdi - Diktirir ya Mahalleye dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdi ya nasip ne demekti Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi Konu komsuya dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi Mahalleli kahvede muhabbet pesindeyken Leylekler lak lak edip peynir gemisi yüklerken Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kismet derdi Kimseler anlamazdi ya kismet ne demekti Herkes gömlek giyedursun Bizim Kul Ahmet ceketini birde astarla kapativerdi - Kaplatir ya Mahalleye dert oldu Kul Ahmet‘in ceketi Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kismet derdi Kimseler anlamazdi ya kismet ne demekti Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi Konu komsuya dert oldu kul ahmetin ceketi Bir gün bir yoksul öldü üzüldü mahalleli Ama bir kefen parasi bulamadi mahalleli Kul ahmet dedi dedi yalan dünya cikardi ceketini Örttü garibin üstüne kaldirdi cenazeyi Sonunda herkes anladi ya nasip ya kismeti Bizim kul Ahmet birden oluverdi Ahmet Bey Ceketse Ahmet Bey‘in Ceketi Ibret-i alem oldu Ahmet Bey‘in Ceketi Sonunda herkes anladi ya nasip ya kismeti Ibret-i alem oldu Ahmet Bey‘in Ceketi Megerse tüm keramet ceketteymis be Ahmet Baris‘a sorar isen sen bu yolda devam et AFFET BENİ Beni birakip gittiginden beri Terkedilmis bir cocuk gibi Caresizim dolastim gecelerde Sana döndüm yine Biliyorum suc bende Affet beni Ne olur affet beni Yalvaririm soru sorma Verilecek cevabim yok suc bende Affet affet beni Kendi evimde bir yabanci gibiyim Ciktim agir agir merdivenleri Kapiyi calmaya cesaretim yok Sana döndüm yine Biliyorum suc bende Affet beni Ne olur affet beni Yalvaririm soru sorma Verilecek cevabim yok suc bende Affet affet beni Son bir kez seni görmek istedim Geceler boyu bu ani bekledim Sana dönmemi istemiyorsan söyle Söyle gideyim ama önce yine de Affet beni Ne olur affet beni Yalvaririm soru sorma Verilecek cevabim yok suc bende Affet affet beni... |
GÖNÜL FERMAN DİNLEMİYOR
Diyar diyar dolastim ben Yollara dütüm derdinden Her cicekte gördüm seni Kara toprak ver yarimi Yaza yaza bitti kalem Bir gün elbet dolar cilem Ben bu yola kurban olam Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor Bu ayrilik cok aci Gönül ferman dinlemiyor Yok mu bunun ilaci Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansizin elimden aldigin gibi Bir gün olur devran döner Vade gelir yollar biter Zengin fakir burdan gecer Kara toprak ver yarimi Deli gönül costu caglar Derdime dayanmaz daglar Gelen aglar giden aglar Kara toprak ver yarimi Bak su dünyanin haline Meyletme dünya malina Razi oldu hayaline Kara toprak ver yarimi Kimi alir kimi satir Hepsi de yan yana yatar Baris derdine dert katar Kara toprak ver yarimi... ÖMRÜMÜN SONBAHARINDA Adim anilmaz oldu kapim çalinmaz oldu Ömrümün sonbaharinda Gönlum katlansin diye gören göz görmez oldu Ömrümün sonbaharinda Saçlarima düstü aklar hüzünlendi aksamlar Ömrümün sonbaharinda Hep yüzüme kapandi dost bildigim kapilar Ömrümün sonbaharinda Sarkilar yarim kaldi resimler soldu simdi Ömrümün sonbaharinda Döktügüm gözyaslari sel oldu akti gitti Ömrümün sonbaharinda Elimden kaçirdigim gençligimi özlerim Ömrümün sonbaharinda Artik hiç dönmeyecek sevgiliyi beklerim Ömrümün sonbaharinda Baris isyan eyleme yillar akip gidiyor Ömrümün sonbaharinda Fazla vaktim kalmadi giden geri gelmiyor Ömrümün sonbaharinda Hala bitirmedigim bir yarim sarkim kaldi Ömrümün sonbaharinda Hala beni dinleyen bir avuc dostum kaldi Ömrümün sonbaharinda... ANAHTAR Sinifin en güzel kizi o yalniz geziyor Kimse ona yaklasamiyor Yine koltugunda koca koca kitaplar Yine Kütüphaneden geliyor Baktim bir cilt Sair Mehmet Akif Iki büyük kitap Fatih Sultan Mehmet Üc kalin cilt Mevlana bir de Mimar Sinan Döndü bana dedi ki beni seviyorsan Eger kalbime girmek istiyorsan Önce bunlari anla beni iyi dinle Bes sair bir abide Iki abide bir sultan Bes sultan bir düsünür Iki düsünür ise bir Mimar Düsün tasin bütün gece Kalbim bir bilmece Kalbimin bir kilidi var Iste sana Anahtar En sevdigi Sair Mehmet Akif Bir abide Fatih Sultan Mehmet Hayranim dedi Sinan bir de Mevlana Gece annem evde dedi oglum neyin var Yemeden icmeden kesildin yine Dedim anne artik kalbimin sahibi var Asik oldum delicesine Bir gün Akif okuyor bir gün Mevlana Bir Fatih‘e hayranmis Bir de Sinan‘a Hem tarihe merakliymis hem de sanata Annem dedi oglum anlamadin mi Vazgec bu sevdadan bu kiz fazla akilli Ah beni saf oglum ah oglum anlamadin mi? Askin göü kör olurmus annem galiba hakli Kafama fena takildi bu kiz cok akilli |
KALPLER BERABER
Sanki gece çagirdi beni Sanki rüzgar fisildiyor seni Sanki kaybolan askimi Yeniden yasar gibi Kalpler beraber Gözler beraber Elele seninle Güzeldi geceler Sevdalilar kumrular gibi Kuytularda kayboldu simdi Sensiz geçmiyor günler Sensiz bitmiyor geceler Kalpler beraber Gözler beraber Elele seninle Güzeldi geceler... ZEHRA Halamin kizi Zehra dostlar basina Bize sik sik gelir gece yatisina Zehra Bir gecerken ugramisti tam 18 ay oldu O gün bugün bizde kaliyor zehra Zehra seni cok seviyorum Bir türlü sana git diyemiyorum Ama Artik anla be zehra Bak iste sulandi gözlerin yine dolu dolu Bak iste bu haliyle beni ediyor deli deli Kulun olayim kölen olayim Hemen darilma hala kizi zehra Kulun olayim kölen olayim Kes aglamayi hala kizi zehra Cayina biber koydum corbasina recel kattim Hapsirik tozu serptim hirkasina Zehra Yatagina fare koydum dolabina kurbaga Ama yine banamisin demedi Zehra Yatagimi al yorganimi al Makasimi, taragimi kederimi al Terligimi al bardagimi al Havlumu tabagimi catalimi al Bir su köhne evimin kapisi var Ne hacet Zehra onu da al... SAKIZ HANIM - MAHUR BEY Cocuklugumun gectigi o eski mahallede Asi boyali ahsap eski bir evde otururlardi Sakiz Hanim‘la Mahur bey Bembeyaz tenli bembeyaz sacliydi Sakiz Hanim Zaten onun icin Sakiz Hanim derdik kendisine Pamuk gibi elleriyle kemence calardi Esi Mahur bey önce biraz nazlanir Sonra o da kanunuyla eslik ederdi Sakiz Hanim‘a Beraber mesk ederlerdi Yaz aksamlarinda acilirdi perdeler Yorgun ellerinden dökülürdü nagmeler Iki yil kadar oluyor önce kanun sustu o eski evde Bir kac ay sonra da kemence Ve asi boyali ahsap evin perdeleri Bir daha acilmamak üzere kapandi Evin satilacagi söylentileri baslayinca gittim Iceri girdigimde eski bir koltugun üzerinde Boynu bükük bir kanun Ve kanunun gögsüne yaslanmis mahsun kemenceyi gördüm Bizi rahatsiz etmeyen der gibiydiler Kiyamadim Uzaklastim Mahur Bey susunca Kapandi perdeler Sakiz Hanim‘la bitti o hüzünlü nagmeler |
SAHİLDE
Yillar önce yine böyle bir agustos aksami Seninle yürümüstük bu sahilde Bilmem hala benim gibi sende hatirlarmisin Elele söz vermistik bu sahilde Seni bana cok gördüler Inanmadin mi bana Unutmam demistim sana O sabah ayrilirken Simdi bilmem kimbilir hangi sahilde nerdesin Ben yalniz acaba sen kiminlesin Seni bana cok gördüler Inanmadin mi bana Unutmam demistim sana O sabah ayrilirken Herkes duysun Tertemiz askimin öldügünü Tek basima kutladim yildönümümüzü... |
GAMZEDEYİM
Gamzedeyim deva bulmam Garibim bir yuva bulmam Gamzedeyim deva bulmam Garibim bir yuva bulmam Kaderimdir hep cektigim Inlerim hic reha bulmam Kaderimdir hep cektigim Inlerim hic reha bulmam Elem beni terketmiyor Hic tefasila vermiyor Nihayetsiz bu takibe Dogrusu ömür yetmiyor GÖNÜL DAĞI Gönül dagi yagmur yagmur boran olunca Akar Can özüne sel gizli gizli Bir tenhada can canani bulunca Sinemi yaralar yar oy Yar oy yar oy dil gizli dil gizli Sinemi yaralar yar oy Yar oy yar oy dil gizli dil gizli Dost elinden gel olmasa varilmaz Rizasiz bahcenin gülü derilmez Kalpden kalbe bir yol vardir görülmez Gönülden gönüle gider yar oy yar oy yar oy yol gizli yol gizli Gönülden gönüle gider yar oy yar oy yar oy yol gizli yol gizli Seher vakti garip garip bülbül öterken Kirpiklerin ok ok yar yar cana yaralarken Cümle alem uykusunda yatarken Kimseler görmeden yar oy Yar oy Yar oy gel gizli gel gizli Hoyratlar görmeden yar oy Yar oy Yar oy gel gizli gel gizli Horozlar ötmeden yar oy Yar oy Yar oy gel gizli gel gizli NAZAR EYLE Nazar Eyle Nazar Eyle Gel yanima pazar eyle Yüce hakan sefere gitmis Bilge hatun 9 dogurmus Dokuz oglan 5 yasina gelmis Dokuzu birden kilic kusanmis Nazar Eyle Nazar Eyle Gel yanima pazar eyle Sirma sacli 40 güzel gelmis Levent boylu 40 yigide varmis Dügün dernek 40 gece sürmüs 40 deve 40 koyun kurban kesilmis Nazar Eyle Nazar Eyle Gel yanima pazar eyle Avucuma bir kus konmus Biri tutmus kanadini yolmus Biri kesmis öteki yemis Garip Baris "hani bana" demis Nazar Eyle Nazar Eyle Gel yanima pazar eyle BİR BAHAR AKŞAMI Bir bahar aksami rastladim size Sevincli bir telas icindeydiniz Derinden bakinca gözlerinize Neden Basinizi öne egdiniz? Icimden uyanan eski bir arzu Dediki yillardir aradigin iste bu Simdi soruyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz? |
KOCA TOPÇU
Hey koca topcu Su daglara yan gele - yan gele Vahres-i fitteki düsman sefilesinin su kesimi Denkles dur Iki biyik bükümü saga - beraber bir iki Üc evlek ile ruh - beraber bir iki üc Bir gülle tikila Ikila Sikila Mesafe hak getire Haydi Allah rasgetire aman Genc Osman dedigin bir kücük usak Beline baglamis ibrisi kusak Askerin icinde birinci usak Allah Allah deyip gecer Genc Osman Bagdatin kapisin genc osman acti Düsmanin cümlesi önünden kacti Kelle koltugunda 3 gün savasti Allah Allah deyip gecer Genc Osman Bagdatin icine girilmez yastan Her ana dogurmaz böyle bir arslan Kelle koltugunda gelyior Karstan Allah Allah deyip gecer Genc Osman BEN BİLİRİM Deli Gönül sevdasini ben bilirim ben bilirim Deli Gönül sevdasini ben bilirim ben bilirim Yardan ayri kalmasini ben bilirim ben bilirim Yardan ayri kalmasini ben bilirim ben bilirim Yumuk yumuk elleri var kömür kömür gözleri var Yumuk yumuk elleri var kömür kömür gözleri var Daha daha neleri var ben bilirim ben bilirim Daha daha neleri var ben bilirim ben bilirim Kislalara erdi bahar tezkereye bir kac gün var Kislalara erdi bahar tezkereye bir kac gün var Baris`a da bir sorsalar ben bilirim ben bilirim Baris`a da bir sorsalar ben bilirim ben bilirim Baris`a da bir sorsalar ben bilirim ben bilirim Ben bilirim ben bilirim ÖLÜM ALLAH'IN EMRİ Aksam olunca kuslar dönerken Bir hüzün cöker dolar gözlerim Issiz ovaya yagmur inerken Bir hüzün cöker dolar gözlerim Kim aramis kim bulmus Dertlerine care Ölüm Allah`in Emri Ayrilik olmasaydi of off hele hele yar Günbatisinda sular kararir Bir hüzün cöker dolar gözlerim Karli daglardan asan yollara Bir hüzün cöker dolar gözlerim Kim aramis kim bulmus Dertlerine care Ölüm Allah`in Emri Ayrilik olmasaydi of off hele hele yar Yillarca seni bekledim durdum Göc vakti geldi artik yoruldum Istemem tatsin ask acisini Her kim anarsa Baris adini Kim aramis kim bulmus Dertlerine care Ölüm Allah`in Emri Ayrilik olmasaydi of off hele hele yar KÜHEYLAN Urfa Diyarbakir gezdim hele hele yar yar 32 sancak saydim hele hele yar yar Neslihan derler güzelim adini duydum breh breh Gülyüzünü görmeye geldim Kalk gidelim Küheylan Ucalim gayri oyy Nelsihan a varalim gayri Rumelinde pek cok gezdim hele hele yar yar Tunaboyunda dolandim hele hele yar yar Aslihan derler güzelim adini duydum breh breh Gülyüzünü görmeye geldim Kalk gidelim Küheylan Ucalim gayri oyy Aslihan a varalim gayri Aslihan dan neslihan dan hele hele yar yar Fayda gelmez beykizindan hele hele yar yar Baris böyle belledi bir caldi binbir söyledi Sizde böyle söyleyin haydi Kalk gidelim Küheylan Ucalim gayri oyy Sen bana dön ben sana gayri Kalk gidelim Küheylan Ucalim gayri oyy Kentimize varalim gayri Kalk gidelim Küheylan Ucalim gayri oyy Evimize dönelim gayri |
LAMBAYA PÜF DE
Lambaya püf de Oh deme püf de Perdeyi ört kiz Cekmede ört kiz Lambaya püf de Oh deme püf de Perdeyi ört kiz Acmada ört kiz Kol sariyor Kol basiyor Kiz ben yaniyom Ben yaniyom sarikiz Lambaya püf de Oh deme püf de Perdeyi ört kiz Cekmede ört kiz Ohh beeeeee S.O.S AMAN HOCAM A,A, B,B, C,C,D,E,F,G A,A, B,B, C,C,D,E,F,G, yumusak g J,K,L,M,N,O,Ö,P,R S,S,T,U,Ü,V,Y,Z S.O.S aman hocam S.O.S. canim hocam Yardim et hocam kurban olam S.O.S. hipotenüs aristo mantigi, dijeyonin sorulari S.O.S. aminoasitler S.O.S. asbasiller ercif bezleri fakülte tezleri metnaik frozlar omurgasizlar Kulagimda hocamin altin sözleri S.O.S aman hocam S.O.S. canim hocam Yardim et hocam kurban olam A,A, B,B, C,C,D,E,F,G A,A, B,B, C,C,D,E,F,G, yumusak g J,K,L,M,N,O,Ö,P,R S,S,T,U,Ü,V,Y,Z S.O.S aman hocam S.O.S. canim hocam Yardim et hocam kurban olam SÜPER BABAANNE Babaannem dedemi ilk gördügü gün Tam yüreginden vurulmus Dedem söyle bir capkinca bakip Hafifce biyigini burkmus O zamanin erkegi pek bi agirmis Kizlari ise pek bi hosmus Kirk yil Bir yastikta tam 40 yil Anlat babaanne ölümsüz askini Bir yastikta tam 40 yil Ufacik bir yuva Nohut oda bakla sofa Ama sapasaglam ayakta Ceyiz dedikleri yorgan ve yastik Iki sandik iki de bohca Gözleri hala dolu dolu oluyor Dedemin adini andikca Kirk yil Bir yastikta tam 40 yil Anlat babaanne ölümsüz askini Bir yastikta tam 40 yil Süper babaanne seni cok seviyoruz O büyük asklari inan bizde yasiyoruz Bugünkü genc kizlar yarinin anneleri dersin Inan gencleri anlayan bir tek sensin Tüh tüh masaallah nazar degmez insaallah Süper babaanne seni cok seviyoruz O büyük asklari inan biz de yasiyoruz Zaman degisir ama asklar degisir mi Yillar sonra biz de böyle diyecegiz degil mi Tüh tüh masaallah nazar degmez insaallah Babaanneme göre zamane kizlari Pek bi hos ama pek bi zormus Hele hele beyleri dede gibi olmasada Herseyi zor begenir olmus E beyleri zor bey e kizlari zor kiz Genclerin isi pek bi zormus NEREDE Deste deste gül kokladim Gül dalinda bülbül nerde Enginlere yelken actim Yelkenimde rüzgar nerde Yaz günesi kavururken Iki damla suyum nerde Sonbaharda aksam vakti Erken cöken hüznüm nerde Bulut beyaz umudum nerde Cimen yesil tutkum nerde Daglar yüksek gücüm nerde Pinar soguk coskum nerde SIfa bulmaz derde düstüm Derdime dermanim nerde Hic kapanmaz bir yarem var Yareme tek carem nerde Pamuk elli ninem nerde Gül yanakli anam nerde Pembe beyaz bacim nerde Yumuk yumuk kizim nerde Yillar önce telli duvakli Bana kosan karim nerde Kah üzüntüm kah sevincim Canyoldasim kadinim nerde |
DÜRİYE
Dü Dü Dü Düriye komsu kizi Düriye Naz etme gel beriye mahsun durma öyle Dü Dü Dü Düriye komsu kizi Düriye Hele hele gel beriye darginmisin söyle Inci bocuk tanesi boynunu süsleyen Yedi köyün hanesi feda sana düriye Dü Dü Dü Düriye komsu kizi Düriye Benim gönlüm sende senin gönlün kimde Meyva veren agac dallarini eger mi Yere düsen meyvayi toplamaya deger mi Altin cöpe düsse degerini kaybeder mi Tenekeyi parlatsan hic ceyrek altin eder mi Dama cikmak isteyen merdivenden iner mi Insan attan inip hic esege biner mi OLMAYA DEVLET CİHAN'DA Usta terzi dar kumastan bol gömlek diker Dogru tartan esnaf rahat huzurlu gezer Egrinin ve dogrunu hesabi mahserde Dünyada biraz huzur herseye bedel Sagligin nasil gülüm sen ondan haber ver Ilac neye yarar vade gelmisse eger Halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi Han senin hamam senin konaklar senin Tarla senin ciftlik senin bag bostan senin Diyelim ki dünya mali tümünden senin Agiz tadiyla yersen bir seye benzer Sagligin nasil gülüm sen ondan haber ver Ilac neye yarar vade gelmisse eger Halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi BARIS der biraz tuzum ekmegim olsa Buz gibi pinar suyundan bir testim olsa Birde söyle püfür püfür bir cinar gölgesi Kac kula nasip olur ki keyfin böylesi Bir lokma ye bir yudum ic bir oh cekiver Ilac neye yarar vade gelmisse eger Halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi UNUTAMADIM Dün yine yapayalniz,dolastim yollarda Yagmurlarda islanan bombos sokaklarda Gözlerimde yas kalbimde sizi unutmadim seni Unutamadim unutamadim ne olur anla beni Unutmak kolay demistin alisirsin demistin Öyleyse sen unut beni yeter ki benden isteme Gözlerimde yas kalbimde sizi unutmadim seni Unutamadim unutamadim ne olur anla beni Yillar ikimizden de cok seyler götürmüs Sen yeni yuva yaparken beni paramparça bölmüs Gözlerimde yas kalbimde sizi unutmadim seni Unutamadim unutamadim ne olur anla beni |
OSMAN
Osman bir deli oglan onyedisinde Bir dikili tasi yoktu su fani dünyada Osman garip Osman bir deli oglan Osman sahipsiz Osman bir asik oglan Serife bir güzel kiz onbesinde Serife ay parcasi Serife elma yarisi Serife bey kizi Serife aga kizi Osman kim Serife kim derler Derler de araya girerler agalar beyler Sana yoksul dediler Osman Garip fakir dediler Osman Aga kizi nene gerek Seni oyuna getirdiler Osman Gel büyük sözü dinle Osman Hani kan kardestik osman O kizi sana yar etmezler osman Gece vakti dellenme Osman Birak o silahi yerine Osman Silahla mertlik olmaz Osman Allah`in verdigi cani Almak sana mi kaldi Osman ? Destur be tövbe de Osman Yüzbin kere tövbe de Osman Tetik kolay düser ama Osman Dur Osman dur cekme Osman Osman bir deli oglan onyedisinde Bir dikili tasi yok derlerdi su fani dünyada Osman yoksul Osman garip Osman bir deli oglan Osman sahipsiz Osman bir asik oglan Dinleyin agalar dinleyin beyler Üc günlük dünyada üc kurusluk mala gönül verenler Bilesiniz artik Osman`in da bir dikili tasi var Bir avuc topraga dikili bir tasi Bir de agizdan agiza dalga dalga yayilan yanik bir türküsü var Osman`in |
AL BENİ (DYB)
Bir damla suya hasret Kurumus bir dal gibiyim sensiz Dalgalara kapilmis küreksiz dümensiz Bir sal gibiyim sensiz Dinle sevdicegim gözbebegim tatli dillim Bu belki de sana son seslenisim Al al beni tut elimden al yanina Sar sar beni sar beni acilarla Cok uzaktan gelen bir ses Sanki senden haber gibi bana Aksam vakti dönen kuslar Sanki benden cevap gibi sana Dinle sevdicegim gözbebegim tatli dillim Bu belki de sana son seslenisim Al al beni tut elimden al yanina Sar sar beni sar beni acilarla... SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA Yaz dostum, Guzel sevmeyene adam denir mi? Yaz dostum, Selam almayana yigit denir mi? Yaz dostum, AltI ustu be$ metrelik bez icin, Yaz dostum, Bo$a gecmi$ omre ya$am denir mi? Yaz tahtaya bir daha, Tut defteri kitabI. SarI Cizmeli Mehmet Aga Birgun oder hesabI. Yaz dostum, Yoksul gorsen besle kaymak bal ile. Yaz dostum, Oksuz gorsen sar kanadIn(I) kolunu Yaz dostum, Kimse gocmez bu dunyadan mal ile Yaz tahtaya bir daha Tut defteri kitabI SarI Cizmeli Mehmet Aga Bir gun oder hesabI Yaz dostum, BARI$ soyler kendi bir ders aLIr mI? Yaz dostum, Su ustune yazI yazsan kaLIr mI? Yaz dostum, Bir dunya ki hakLI haksIz karI$mI$. Yaz dostum, Bo$a koysan dolmaz dolusu aLIr mI? Yaz tahtaya bir daha Tut defteri kitabI SarI Cizmeli Mehmet Aga Bir gun oder hesabI GESİ BAĞLARI Gesi BaglarI'nda dolanIyorum, Yitirdigim yarimi aman aranIyorum. Bir tek selamIna guveniyorum, Gel otur yanIma,hallarImI soyleyeyim. Derdimden anlamaz,ben o yari neyleyeyim. Gesi BaglarI'nda uc top gulum var. Hey Allah'tan korkmaz,sana bana olum var. Olum varsa bu dunyada zulum var, Atma garip anam beni daglar ardIna Kimseler yanmasIn anam yansIn derdime BİR SELAM SANA Bir dilim ekmegi bölüsürüm seninle Suyu ayni tastan yudumlarim seninle Eger kalbin kiriksa dost yüzünden Bir selam sana gönül daglarindan Gel sende katil bizlere Dolas bahcemizde gönlünce Uzat korkma elini Bak bes parmagim var benimde Eger kalbin kiriksa dost yüzünden Bir selam sana gönül daglarindan Gel sende katil bizlere Dolas bahcemizde gönlünce Uzat korkma elini Bak bes parmagim var benimde Eger kalbin kiriksa dost yüzünden Bir selam sana gönül daglarindan Al selamimi gönül daglarindan |
ELVEDA ÖLÜM
Coktan ucmus güvercin Tahta masam devrilmis Can dostum comar uykuda Tatli komsu ayse teyze Emekli salih ögretmen Hepinize hepinize elveda Dostlar elveda Gözlerim kursun gibi Agir agir kapandi bu gece Elveda AMAN AVCI VURMA BENİ Aman avci vurma beni Ben yarali Aybalam yaraliyam Yaraliyam ben yarali Avci vurmus Aybalam yaraliyam Bir tas attim caya düstü Caydan bir cift Aybalam tuna uctu Benim gönlüm sana düstü Senin gönlün Aybalam kime düstü Bu daglarda celan gezer Tirnaklarin Aybalam tasla ezer Ben o yare neylemisem O yar benden Aybalam irak gezer BIG BOSS MAN Big boss man Can't you hear me when I call Big boss man Can't you hear me when I call Well you ain't so bad When you real like on I'm gonna get me a boss man Drinkin around no bar I wanna little drink of water And you know me a star Big boss man Can't you hear me when I call Well you ain't so bad You just stroll lies on I'm gonna get me a boss man Drinkin around no bar I wanna little drink of water And you know me a star Big boss man Can't you hear me when I call, when I call Well you ain't so bad Ye ya just tell lies on Aha ya got it boss man Mmm shake it easy Ya know what I got ahah I got a boss man Crazy crazy guy ahahaya Gotta gotta gotta gotta crazy boss My boss man Mmm hmm I wanna drink water hey ey He give me some water what do you want some ye Go on You want some don't you I know ya do Mmm my boss man My boss man I'm gonna bus me bus me Drinkin around no bar I wanna little drink of water And you tell ma a star |
BEBEK
Elmalidan ciktim yayan Emmim atli dayim yayan Dayan hey dizlerim dayan Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy nenni Bebek oy Deve var deveden yüce Deveyi yüklettim gece Nicedeyim anam Nice Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy Nenni Bebek oy Bir tas attim yuvarlandi Gitti besige dayandi Yavrum uykudan uyandi Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi oy Nenni Bebek oy Bebek beni deli eyledi Yakti yikti kül eyledi Nenni Bebek oy TRIP Swing high it’s nearly time to go Swing high crazy about the ?????? There dancing and dancing and dancing around Your at the bottom and you can’t get out It all belongs to you.. Yaw yay yaw yaw yaw yaw yaw yaw yaw FLOWER OF LOVE There's a flower called love It grows in hidden ways It can exist for years Or fade away in days There's the flower that Rays on heavens fly The Flower of love Holds the key of life The flower of love Peace through many ???? Mmmm mmmm mmmm mmmm Theres a flower called love It holds the secret of life Theres a flower called love Guard it with your life Love is all there is can't live without love Love is all there is can't live without love Love is all there is can't live without lovvvvve UNUTAMIYORUM YILLAR SONRA YINE KARSINDAYIM BIRAK BIRAZ YANINDA KALAYIM SEN TEK MUTLU OL BASKA ARZUM YOK BENSE SENI UNUTAMIYORUM DUYDUM BUGÜN EVLENIYORMUSSUN BASKASININ OLUYORMUSSUN SEN TEK MUTLU OL BASKA ARZUM YOK BENSE SENI UNUTAMIYORUM DOYA DOYA SON BIR GÖRMEK ISTEDIM COK YAKISMIS BEYAZ GELINLIGIN SEN TEK MUTLU OL BASKA ARZUM YOK BENSE SENI UNUTAMIYORUM MERAKLANMA TEKRAR GIDECEGIM ARANIZA GIRMEYECEGIM SEN TEK MUTLU OL BASKA ARZUM YOK BENSE SENI UNUTAMIYORUM BENSE SENI UNUTAMIYORUM BIR TÜRLÜ SENI UNUTAMIYORUM |
KAĞIZMAN
Kagizmana ismarladim nargele nargele Kagizmana ismarladim nargele nargele Gümüs kemer ince bele dar gele dar gele oy Gümüs kemer ince bele dar gele dar gele oy Bahar gelir kuzular yayilir yanyana Bahar gelir kuzular yayilir yanyana Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy Erzuruma ismarladim kazani kazani Erzuruma ismarladim kazani kazani Ben sevisem hem okuru yazani yazani oy Ben bilirem bu yerlerde gezeni gezeni oy BİNBOĞA'NIN KIZI Babaocagindan ciktim yillar öncesi Bir gün kader karsima cikardi seni Bir göründün bir yok oldum serap misali Dere tepe demem güzel ararim seni Dere tepe demem güzel ararim seni Kurda kusa akil sordum dediler vazgec Binboganin kizidir O sana ne gerek Bir göründün bir yok oldum serap misali Dere tepe demem güzel ararim seni Dere tepe demem güzel ararim seni Kozan yaylasindan geldim BARIS`tir adim Bugün varsak yarin yoguz dogrudur sözüm Bir gün elbet biter vadem cagirir tanrim Artik mahser gününde ararim seni Artik mahser gününde ararim seni Inan mahser gününde ararim seni Artik mahser gününde bulurum seni AY OSMAN Sabahin yemisim bir tane visne Sabahin yemisim bir tane visne Giderim gelirem ardima düsme ay osman Giderim gelirem ardima düsme ay osman Yürü ha yürü ha gecmisem elden Yürü ha yürü ha gecmisem elden Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Sabahin yemisim bir tane kisnis Sabahin yemisim bir tane kisnis Uyandim nazli yar ellere gitmis ay osman Uyandim nazli yar ellere gitmis ay osman Yürü ha yürü ha gecmisem elden Yürü ha yürü ha gecmisem elden Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Sabahin yemisim bir tane elma Sabahin yemisim bir tane elma Ilahi canimi al yarimi alma ay Osman Ilahi canimi al yarimi alma ay Osman Yürü ha yürü ha gecmisem elden Yürü ha yürü ha gecmisem elden Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman Ayrilik vadesini icmisem elden ay osman ESTERGON KALESİ Estergon Estergon 7 krala saray olan Estergon Biz seni nemsehirlerine Allah emaneti edip verdik Ve iste simdi geri almaya geldik Serhaddin hali böyledir Yigid basindan Ali eksik olmaz Rumeli gazileri Kelle verilir ama verilmez Estergon kalasi bre dilber aman Subasi durak aman Kimbilir gönlümü bre dilber aman Bir sinsi firak Gönül yar pesinde bre dilber aman Yar ondan irak aman Akma tuna akma bre sahin aman Ben bir dertliyim Yar pesinden aman gezer kosar Yandim kara bahtliyim Estergonu aldik bre sahin aman Vermeyiz ele aman Akma tuna akma bre sahin aman Ben bir dertliyim Yar pesinden aman gezer kosar Yandim kara bahtliyim Haydin koc yigitler Akma tuna akma bre sahin aman Ben bir dertliyim Yar pesinden aman gezer kosar Yandim kara bahtliyim |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:53 . |