![]() |
şiir bankası
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Hayatin birtigi yerdeyim feLek vurmus .. Sevgi aci oLmus!.. Asksa öLüm!.. Sen eL oLmussun!.. Ben kayboLmusum sende!.. Sende giteLi kac yiL oLdu unutun bu beni yoksa haLa iLk askim Seviyorum diyormusun? Bende oLdugun gibi bende sendemiyim? ahh su hasret ahh su ask.. bide Sen ban teLikesin sen bana öLümsün sen git artik girme artik haytaima Ben hep senden kacmaLimiyim? oLmuyor iste biz birbirimize ayit degiLi anLa artik Hayatin son buLdugu andayim!.. |
Sane geLmeLimi geLmemLimi yar? Sana oLan askin bitidigini saniyordum artik bir ufacik izin kaLmadi yüregimde diyordum!.. Seni unutdugum icin o kadar sevincLiydimki artik her sey iyi oLcak yok artik hayatimda diyordum bir izide kaLmadi zaten ama geL görki ~Seni gördügüm o an anLadim ben kendimi kandiriyormusum .. O gece uyumadim seni düsündüm ~Sana geLmeLimiyim biLmiyorum ama oLmicani biLe biLe seni seviyorum!.. imkansiz oLdugunu biLe biLe anLadimki bu zaman kadar hep baskaLarinda seni aramisim .. ama ne yapmaLi unutmaLi seni sevgiLi sana geLmemLi !.. bütün gece senden uzak durcam diye kendime söz verdim biLmiyorum bunu yapabiLcekmiyim ama Sana geLmemeLi.. Seni SevmemeLi yar!.. |
Sen giderken bir seyLer kanadi icimde Sensizlik menodisi kuLaklarimda Son bakisin yedi bitti di beynimi O ani bi ben bilirim sevgili bi ben gitme diyemedim bir türlü cesaret etemedim SENI SEVIYORUM demeyi o kadar isterdim ki göysümde bir seyler sizliyordu kordum sensizlikden korkdum ve hala korkuyorum o yesil gözlerinde kaldim ben kendime gelemiyorum yar senin bir hayal olduguna inanmak istemiyorum calisiyorum ama yapamiyorum civi gibi cakiliyor beynime her düsünüsümde aci cok aci sensizlik ve sensizligi düsünmek en acisi biliyormusun ne yar sen benim degilsin iste bu yikiyor beni bu mezara koyuyor diri diri... |
Git demicegim geLde demicegim GitmeLeride geLmeLeride sana birakiyorum.. soru sormicagim cevap´da vermicegim soruLaride cevapLari ´da sana birakiyorum askimizida sana birakiyorum sevgimiz´de kendimide sana birakiyorum seni istemiyorum ~senni´de sana biraakiyoorum herseyi aL .. aniLarimizi .., yasatikLarimizi´da birakiyorummm Ve gidiyorumm... Ben anLadimki imkansizsin..!i! |
O GECE SEN GİDİYORDUN.. ÖMRÜMÜDE YANINA ALARAK.. BANA HAYAT DİYE GERİYE BİRAKTIĞIN ŞEY SADECE SENİN GÖZLERİNDİ.. O GECE SEN GİDİYORDUN.. BANA GELMEMİŞLİĞİNLE HEM DE.. SEN GİTTİN AMA BEN DE BİTMEDİN.. BİTMEYECEKSİN..... |
|
Sensiz Bos yasiyor gibiyim.. Hayat bos Ses´ini icimde tasiyorum .. Bana Sevmeyi ögreten adam Nerdesin ~Sevmeyi Ögetdiign gibi geLde unutmayida Ögret BiLiyormusun cok uyuyorum sen gittin giteLi yar neden diye sorakcak oLursan!?.. Uyudugumda sensizLiyi o kadar hissetmiyorum hem bide beLki oLurya RüyaLarima girersin diye.. ´kendi kendime karaLiyorum bir seyLer sanki okucaksinda beni anLicaksin ümütiyLe!.. ~Tek Seni seviyorum bu cümLeyi söyLerden hep ihtiyacim var cümLeye bi biLsen.. Seni ÖzLüyorum kokunu ,GözLerini,bana sevdigim tek kadin deyisini Sevdigin oLmayi ÖzLüyorum~ eh artik bende Gidiyorum ve EywaLLah diyorum iyi bak kendine sevgiLi Sana demiyorum ! |
BeLki iLk defa bu kadar acidiigi haLde agLamiyorum. Yoksa hemencik iner GöZyasLarim tutamam.. okadar aciki aciden basim ,basimdan sonra midem agiriyor. kendime okadar yazigim gidiyorki kendimi güLdürmek icin bir seyLer agiriyorum güLüyorum ama icimden bir an oLsun azaLmiyor aci ne kadar avutsam kendimi faydasiz , Kiziyorum kendime aptaLLiga cahiLigime iste böyLe oLur ! insan saniyorki seven her zaman bekLer odardir gittigin zaman hep var sani bekLicek! Ama gercek ise böyLe degiLdir ,Gercek ise acidir . GeLip sana hep bekLediigni düsündugun kisi evLeniyorum deyi veriri, caktirmazsin göz yasLarin doLu veriri eLLerin ,bedenin titrer ama aLamasin diye güLersin kimdersn, soruLar arka arka sorarsin hem merakini gitermek hemde catkmasin diye bir oyuunun icine girersin, o oyunki öyLe acidirki canini biLe biLe acidigini oynarsin oynunu... ... .. |
Sen gittin gideLi hayatimdan Ben kayboLdum Sessiz bir CigLikda!.. sen giteLi ben bu dünyayi anLiyamadim sensiz bir dünyayi anLamak zor geLdi beLki kaybetim kendimi senden cayamadim Ben caresiz kaLdim Sen gittin ben bittim iste yine Sensiz bir Siyah gece ben yine kandimi kaybetim Sesiz bir CigLikda.. HoscaKaL sevdigim |
Senin tanima´´dan önce Ne kadar´´ da Huzur doLuydum .. Seni görmeden önce ne kadar´da Konusurdum .. Ne o simdi DudakLarim LaLmi oLdu? Seni biLmeden önce nasiLda herseyi Bosverirdim.. Ne oLuyor bana ? Ben hep askin mutLuLuk verdiigni düsünürdüm ama o seni görmeden önceydi demi? Neden bu kadar asabiLesiyorum neden? Ben böyLe bi Insan degiLdimki Benki güLmeyi okadar cok seven bi insan NasiL oLuyorda güLmeyi biLe unutuyorum? Bazen keske görmeseydim onu aLLahim diyorum biLiyormusun? Görmeseydimde biLmeseydim ,Sevmeseydim,Istemeseydim. Ama inan 5 dakika biLe gecmiyor Seni düsünüyorum ,senin ne kadar mükemmeL biri oLdugunu ve sükür ediyorum iyiki aLLahim iyiki tanimisim, iyiki biLiyorum Dünyada Nesef aLdigini .. |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]Aman sakin sakin
kimse görmesin aman .. AgLadigimi kimsecikLeri görmesin !. BiLmesin!.Istemiyorum kimseLerin görmesini Istemiyorum! Aman senin icin agLadigimi kimsecikLer biLmesin sana yandigimi,biLmesinLer oLurya güLü veriirLer onLari Bosver Seninde güLme ihtimaLin var iste o yikar beni o ÖLdürür oracikda.. Ben gizLeden agLarim Kendi kösemde Duymasin, görmesin,biLmesin kimsecikLer ! |
Seni Düsündükce
daha cok özLiyorum seni .. Daha cok seviyorum seni .. Bir nehir oLsam, deniz oLsam aksam sana, bütün yoLLar sana ciksa sürekLi Bizimkisi öyLe bir seyki Sevdigim, her ayriLdigimizda daha bi bagLaniyoruz birbirimize !. her vusLatta,ayriLigin izLeri daha bir göze carpiyor Günes senin yanimda oLdugun gibi dogmuyor.. Sensiz hep ayni bos sokakLar,soguk insanLar,havaLar bile sogukdur sensiz.. Haykiriyorum sana sokakLarda özLemimi.. Keske yanimda oLsan diyorum Keske! Oysa ayriLikLar büyük askLari hep aLevLendirirmis öyle degiL mi? bu gece yasiyorum yine icimde Seni... |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ne zaman düssem yoLLara,akLima hep Sen geLirsin.. o heycanLan cikarim hepencik yoLa.. ULasacagim yer senmissin gibi .. o heyecanin yerini cabuk bir hüzün kapLar,rotayi görüce.. Icimde bir türküdür yine söyLeniyor bugün.. Bu ne sevdadir,yakti,kavurdu icimi anLamadim .. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][ Bu ne askdir beni bu haLa sokan .. Sana kavusurmuyum bir daha biLmiyorum biLemiyorum ama dayana biLirmiyim daha varmi bende o güc onu biLe cözemiyorum.. Acidir senden uzak oLmak,sensiz oLmak.Yürek sancisidir,sana sevdaLioLup seni yasayamamakHasretim sanadir.. Dört dag icine sigmiyor sevgim.. yaZyagmuru |
Hayati yari yamaLik yasanmamaLi..
Biz kendimiz degiLmiiyiz hayati bir cukur yapan .. SöyLe?,biz degiLmiyiz herseyi cikmaz bi yoLa sürükLeyen? Hayat cokmu Karabser? Hadi söyLe? ,biz degiLmiyiz hayati karabsar yapan? KoLay varken en zoru istiyen.. ImkansizLiyi istiyen biz degiLmiyiz? Biz degiLmiyizki? Yapdigimiz seyLerden sonra pismanLik duyan kisiLer? Susma! ne oLur SUSMA! Biz degiLmiyiz mahsumu ezen ,zaLimin yaninda oLan? Biz degiLde kim peki? Zaten hic kimse cikipda ben kötüyüm demez demi? BunLardan benim iLe sen ne farkin var ? Susma söyLe? |
Bir kaç kifayetsiz sözlerde benden,umarım beğenirsiniz..[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] sonsuzum gözlerinde tadıyorum bizi doyasıya yüzüne her bakışımda bir anlık gözlerine baktığımda her an aşkımızı seni öylesine sevmişimki hala atamıyorum bile sevginin verdiği yorgunluk anlarını -------------------------------------------- Artık hiçbşey önemli değildi Kendimi unuturcasına seni düşünmkten bile Saatler,dakikalar,anlar,sonsuzluklar... Düşünmedim daha çok aklımın yalanlarını Seni sevmiyorum sevmiyorum sevmiyorum... Yalandanda olsa kandıramıyorum bi türlü.. Dalmak gitmek istiyorum başka alemlere Sensiz bi kere olsun gözümü açmak istemediğim yalnızlıklar diyarına.. Dayanamıorum daha fazla içimin sensizlik dolu olmasına Sonradan gelen sevda tutulmarına... Kalbim seni haykırsada onu duyamayacak kadar sağırdı yüreğin Şimdi ya sen yada ebedi sonsuzluk Seçmiştin bi kere bensizliği Sen çoktan okumuş olurken Gözlerime kapalı öylece bana bakarken Ebedi uykumda Belki bi gün buluşmak üzere Herşey için çok geç... ------------------------------------------------------------------- artık ne seni hissettiğim şarkılar heycan veriyo Nede birlikte aşındırdığımız kaldırım taşları Son anlar bu dakaikalar Sus!öylece bak gözlerimin içine... Seni tekrar gözlerimde tadarken Ruhumu bedeninde süzmek istiorum gözlerinde Yıllar sonra uyanmıştı belkide kalbim En son beni benle bıraktığından beri Ama alışmıştım sensizliğe Neden tekrar karşıma çıktınki oYsa ne kadarda alışmıştı kalbim Tek kişilk bu oyunu oynamaya Olsun! Artık gelsende kalbimin dublajı olablirisn Ancak olabileceğin sahte ruh oyunlarımda ------------------------------------------ Uzandı sonsuzluğa ellerim Belkide seni tutçak sandı gözlerim Bıraktı yüzüm yüzünü Son yaşlar damlamıştı bile gözlerden Bilmezmiydi son kalp ağrılarımı Son kezdi belkide dinmesi gözyaşlarımın Belki olmuyacaktım yanında sözlerimle Sen çoktan beni terketmiştin bile Zor olanda buydu zaten Beni senden seni benden Ayırcaktı zaten yollar birgün bizi Girmeden çıkmaz sokaklara bitiriecektik birbirimizi Evet tahimn ettin doğru Bitti herşey sana gün doğdu Doğmayacak günlerin getrdiği Bensiz aşkınla bıraktığım günleri ---------------------------------------------------------------------- Şimdi paylaşıyorum eskiden kalma aşk kırıntılarımızı Asla olmayacağın ansız zamanlarımızda Son nefesimizi alalım Vee verelim birlikte Birbirimizi bıkramamaya yeminli olduğumuz günlerimize İçtim son sevda şarabımı senin elinden Sarhoş ettin beni kendinle Bir kelebek etkisiydin sen Beynimin damarlarında dolaşan.. Son hakkımız bu aşkımız Ya sen ya ben yada ikimiz En iyisi hiç kimse Kendine iyi bak... ------------------------------------------------- sensizliğin acısı böyle çıkcaksa çıksın! sensizliğin soyutluğu sensizlikten çok daha somut şu an Neden bizsizlik bizi sürükleyip götürdü Neden yarınlar bizi mutlu etmedi Kazalarımız yetmedi bize nafile Sonsuzluğu vadetmedikki biz birbirimize Evet geldi işte o son gün Çek artık gözlerini gözllerimden Vadetmedimki sana yarınları olan güzel günler Sense vadettiğin o güzel günlerin yarınını bile umursamadın Umursamadığın dakikaları hiç kendine dert etme Bilsemde bana koşa koşa dönceğini... Eyvallah sonsuzluğumun son özlemi GÖzlerimden dökülen tane tane gözyaşlarım Belkide bu son mısralar sonumuz olsada Ben seni çok sevmiştim sadece... ------------------------------------------------------------ yaktım sana olan hislerimi tıpkı şöminemi ateşe verdiğim tıpkı görülkesi aşkımızın yok edilesigibi acımadan yaktım! senin yokluğun tavan yapmıştı belkide içimin derinliklerinde kopa gelen haykırışlarım Hep sonsuzmuşçasına hissdilen aşk.. Harcadığım boş zamanlar... Biliyomuydun bazen tutkularımın Biliyomuydun bazen ihtiraslarımın Biliyomuydun bazen çarmağa gerilmiş duygularımın Sadece sana itaat ettğini Hayır bilmiyodun tabiki! |
Ben O'nu Unuttum mu?
Bir yalandı o, benim hep inandığım, Bir düştü, görmekten hiç usanmadığım... Geceleri gelirdi hep aklıma, Gündüzleri çıkarmış gibi... Belki de, yüzüne doya doya baktığım için gecelerde, Ben sarkıtmazdım onu gündüzüme... Işıklar sönüpte, ben kendime koşarken sessizce, O gelirdi yavaşça, kimsesizlik penecereme... O ölümdü, kimsesizlik ve sessizlik... Kendisi soğuk, hayali sımsıcak... O'nun tek hediyesiydi sevgisizlik, Ama benim, başka limanım kalmamıştı sığınacak... Ben günleri değil, ayları karıştırmaya başlamışken, Bana hiç aldırış etmeden, acımasızca geçiyordu zaman... Ve gün gelip, şeytan üzerimden ellerini çektiği zaman, Kendimi öyle bir boşlukta buldum ki, ta Yaradan'a uzanan... Ve sonra, hani ben artık herşeye çok geç kaldığımı anladığımda, Dönüp, geçmişe merhem sürecek güç kalmamıştı kollarımda... Bir yanımda sahipsiz bir sevda, ötesinde bir geçmiş ki kapkara... İkisi de bir ateş gibi yanıyor yüreğimde, yan yana... Sigarama sarılıp, yatakta uykusuz vakitlere daldım ardından, Artık geçmeye bile cesaretim kalmamıştı O'nun yanından... Ne gülebiliyor ne de ağlayabiliyordum kahrımdan, Sanki her sensiz güne bedel, bir parça kopuyordu bağrımdan... Kaçmaya karar verdim, üstelik kaçtımda ondan, Memeleket denen, sensiz diyaların yabancılığına terkettim kendimi, Kelkit'ten baska anlayan yoktu ki halimden, Kendimi bulduğum topraklarda kaybettim kendimi, yeniden... Sevdalandılar bana, koparmaya çalıştılar beni bendeki sevgiden, Oysa kimse alamazdı, çıkaramazdı ki onu içimden... Anlattım, anlamadılar O gibi hiç kimse... Ağlamaktan başka birşey gelmezdi ki elimden... Sevdiler beni, çok sevdiler... Kimi, onu sevdiğim kadar... Umutları vardı bana dair, Ta ki bendeki sevgiyi anlayana kadar! Ve şimdi unuttum onu, kandırabildiğim kadar kendimi, Ah gündüz kolayda, birde zaptedebilsem şu geceyi! Sensiz, gelecek hayalleriyle yordum da kendimi, Ah bir de silebilsem şu sensiz geçmişi.... Çok belli oluyor mu unutamadığım be Cem? Haklısın belki de, hala bilmiyorum hangisi gündüzüm, hangisi gecem, Ne zaman kazara geçmişe dönsem, Çözümsüz kalıyor, çözüme doymuş her bilmecem.... Ve dertler, hiç bir zaman onsuzlukla sınırlı kalmıyor, Bir yanımı yamasam, öbür yanım açıkta kalıyor, Gözlerim gülse, yüreğim ağlıyor, Her sahipsiz gecenin sabahında, bedenim bir daha ölüyor, diriliyor... Anladım ki geçmişte yaşanan, asla geçmişte kalmıyor... İyileşti sandığın her yara, bir gün gelip yeniden kanıyor, Gözler yanıyor, gözler her bir sevdaya yeniden ağlıyor.. En güzeliyse, yüzüme bakan herkes beni mutlu sanıyor... Seni de yoruyorum ama Cem, Küçük yerler küçültürmüş insanın ufkunu, Kırarmış kem gözler, insanın kanadını, kolunu... Şu daracık Kelkit'te, daralttı, kuruttu benim ruhumu... |
Ben geldim sevgilim,
Beni, eskisi gibi öp diye... Öpmeyi bile beceremeyişini özledim belki de, Geldim ve sana silinecek yaşlar getirdim, gözlerimde... Ben geldim sevgilim, Yüzüme, eskisi gibi bakmak isteyipde bakama diye... Benden bile utanışını özledim belki de, Geldim ve sana iyileştirlecek yaralar getirdim, yüreğimde.. Ben geldim sevgilim, Belki, beni hala seviyorsundur diye... Sevgine sırtımı dayayıp, sevgisizce ağlamayı özledim belki de, Geldim ve sana acınası gülüşler getirdim, çocuksu yüzümde... Ben geldim, sevgilim, Olur da sende gidersin diye, Gideceğini çoktandır biliyorum belki de, Geldim ve sana, benli hatılralar getirdim gülüşümle... Belki bir gün, sana yeniden beni hatırlatırlar diye.... |
Gitmeden
Bana sensizliği anlatacak tek bir cümle söyle, unutayım seni, Sensiz dünyanın anlamı yok! Yaşamak zor bir uğraş, Mecburi istikametlerim hep çıkmaz sokak... Sensiz günler, bir düzenin -bozuk bir düzenin- pembe yalanları... Tamiri zor artık kalbimdeki yaraların, Pili bitmiş saat gibi, tekliyor feleğin çarkı, Yalnızlık zor! Her ne kadar duman duman sensizlik tütsede başımda, Gözlerini unutmak zor! Hatıralar bitmeyen bir saklambaç oyununda el tutuşmuş, Zihnimin karanlık odalarında cirit atıyorlar, Bense unutulmuşluk sahillerine demir atmaktayım, Olmuyor, Bu gece hiç sevmediğim keman bile, seni çalıyor... Unutmaya çalıştığım her bir güzel şeyin çalkalıyor beynimi, yeniden, Uyuşmazlıklar türetiyorum, imkansızlaştırabilmek için seni, Oysa sana dair ne varsa, güzele işaret ediyor... Olmuyor, Gönlüm yine huzuru, senli sahnelerde arıyor... Umudum harabe, gözlerim virane, Geri dönüşün olmayacak biliyorum, ben yine biçare, Bu gece de vurdun işte, yüreğimin bam teline, bile bile, Eyvallah! Yolun açık olsun, ama gitmeden, Bana sensizliği anlatacak tek bir cümle söyle ki, unutabileyim seni... |
Şimdi
Şimdi unutma zamanı dertleri, Yeniden, yıkıp yıkıp kurma zamanı hayalleri, Şimdi afaroz vakti, Ortaçağ şövalyeleri gibi, sinelerde at koşturma, Şimdi zincire vurupta hisleri Yeniden yenilenme vakti... Ey Golyat, gel beni de bul deme vakti, Şimdi ucuz bir roman kahramanı olup, Senaryoyu sil baştan edecek kadar kötü, Aşıkları utandırcak kadar aşık, Mecnunları gölgede bırakacak kadar, deli, Seni sana bırakıp ta gidebilecek kadar ahmak, Sesini her duyuşumda delircek kadar müptela olma vakti, Seviyorum seni, Da Vinci şifreleri çözmeye gücüm kalmayacak kadar, Hayatımı Mozart'ın parmakları gibi feda edemeyecek kadar, Juliet olmanı bekleyemeyecek, Belki de vuslata erişemeden kendimi yitirecek kadar, seviyorum.... Pollyanna'ya küfretme vakti, Ve inadına inadına oturup ağlama... Dostoyevski gibi bir 'budala' ya kendi adını takma, Umutları denize döküp, yüzeyde kalanlara Arşimet kadar sevinme vakti, Şimdi eski pişmalıkları yeniden değirmene döküp, dövünme vakti... Sevda denen şu uçarı çocuğa, Mario Puzo babalığı yapma, Anasız bu çocuğun yardımına, Gorki ile koşma, Şimdi tüm romanları, kendi alevleriyle yakma, Şimdi sevdamızı, roman olacak kadar kutsallaştırma, Şimdi sana, Leyla gözüyle bakma vakti... Seviyorum seni, Belki kendimden, kendinden çok, Bir gün olsun, hayallerimden kovamayacak kadar, Her bir roman aşkında, yeniden seni yaşayacak kadar, Seviyorum işte, sevilebildiğin kadar! |
Ellerini ver bana,
Ve devam et ağlamaya, Ağlamaya değer bir sevdan var, Başka hiç bir şeyin olmasa da... Sıkıca tut ellerimi, İzin ver, hıçkırıklarım düğümlenmeden çıksın boğazımdan, İzin ver, yüreğim göz yaşlarıyla kutlasın yalnızlığını, Kutlasın ki, söküp atsın geçmiş pişmanlıklarımı... Çekme ellerini ne olur, Ah o ellerin ki titreyişini yüreğinden çalan, Bırak yansın, yanmaya değer ne varsa, Yansın yüreğim ki, benimde bir bahanem olsun ağlamaya... Usulca yanaş bana, Titresin tüm bedenim, dudakların yanağıma konduğunda, Bırak ateşim çıksın, şizofrenik havaleler sınırına, Çıksın ki, öpüşlerini anımsadığımı anlayasın, yanağım her kızardığında... Gözlerime bak, Silinsin lugatımda hasretine dair her ne varsa, İzin ver, seni şiir diye yazayım, sana şiir yazacağıma, Yazayım ki, okudukça dizgin olsun korkularıma... Şimdi bırak ellerimi, Karşıma geç, otur ve yüzüme dahi bakma, İzin ver, bir kaç dakika da olsa yaşayayım senli sensizliği, Yaşayayım ki, bir tutunca bir daha bırakamayayım ellerini... Git de bana... Gitmemi gerçekten iste ve kov beni, İzin ver, yüzsüzlüğü ben yapıp, gidemeyeyim, Gidemeyip, onurlandırayım kutsal sevdanı... Yeniden ellerini ver bana, Ve devam et ağlamaya, Ağlamaya değer bir sevdan var, Başka hiç bir şeyin olmasa da... |
Bir şarkı geliyor kulağıma,
Dönüp bakılamayacak kadar uzaktan, Duyulabilecek kadar yakından, Dikkate değer ne varsa ara verip, Dinlemeye başlıyorum... Bir ayrılık şarkısı çalıyor... Sanki birileri, bu şarkıyı geçmiş ayrılıklarıma, Terkedip gittiklerime, Terkedilişlerime çalıyor... Şarkı çalmaya devam ediyor... Bir geçmişte yaşıyor, Birde, geçmişteki acıları yeniden yaşıyorum... Başım istemsizce öne eğiliyor... Şarkı, sokağın gürültüsüne rağmen çalmaya devam ediyor... İlk kez duyuyorum bu şarkıyı, Ya da ilk kez bu kadar koyuyor bana, Acemi aşklarımın hatrı... Şarkı bitiyor... Oysa benim iç serüvenim daha yeni başlıyor... Bir şarkı seçiyorum, şöyle en dertlilerinden, Söylemeye başlıyorum sessiz sessiz, Söyledikçe geçmişte yaşamaya başlıyorum, Söyledikçe sesim kesiliyor... Ben susuyorum, yüreğim başlıyor... Sessiz şarkımın orkestrası oluyor... Bir yanıp, bir gürlüyor... Birileri, inadıma inadıma bir şarkı daha açıyor, Buram buram hasret getiriyor, ezgiler kulağıma... Özlenecek ne kadar da çok şey varmış meğer diyorum, Sonra yeniden susuyorum... Şarkılar bir biri ardına hücum ediyor üzerime, Nokta atışı yapıyor her bir kalp yarama... Silkeleniyorum, iki tokat vurup sağ yanağıma, Biraz acıyor yanağım, ben ona da pişman oluyorum... Pişman mı oluyorum? Evet... Anlıyorum ki, Pişmanlıklara bedel ödemekle geçiyor ömür.. Birini söndüreyim derken, Yeni pişmanlıklara tohum atılıyor, Bir yarayı sarayım derken, Ötekinin üzerine basılıyor... Şarkılara, şarkıyı çalanlara yüklediğim tüm suçları, üzerime alıyorum... Anlıyorum ki, şarkılar bana koysun diye yazılmıyor, Oysa ben, şarkılar bana koysun diye yaşıyorum... Yaşarken gülüp geçtiğim acılara, Şimdilerde bir de seni ekliyor, Ayrılığı, hasretini üzerine serpip, Gülünesi değil, yaşanası acılar türetiyorum kendime... Anlıyorum ki, Acılarım sen gidince başlıyor, Şarkılar sende değil, Sensizlikte koyuyor... |
Ne zaman bir yastığa yaren olacak olsam,
Bir gülün, hayaleti gelir aklıma... Yattığımda, Kalktığımda, Güldüğümde ve ağladığımda, Bir gülün, hayaleti gelir akılma... Geçmişe dönüp, şöyle derinden oflanmalara fırsat verdiğim her bir anımda, İnce bir sızı hissedince sol yanımda, Ya da hafiften bir ağrı varsa başımda, Anla ki; bir gülün, hayaleti gelmiştir aklıma... Uzaklara dalıp dalıp, aniden haykırmaya başlarsam yalnızlığı, Birden bire, çözülürse dizlerimin bağı, Kızarmışsa eğer bendeki bu -ruhtan ayrı- bedenimin yanağı, Anla ki; bir gülün, hayaleti gelmiştir aklıma... Aniden sıçrayıp, uyanırsam uykumdan, Ve iki damla yaş, sessiz sesiz süzülüyorsa yanaklarımdan, Kendi haberim dahi yoksa ağladığımdan, Anla ki; bir gülün, hayaleti gelmiştir rüyama... Bir ucube titreyişi gelmişse ellerime, Ağlamaya derman kalmamışsa gözlerimde, Mana arayıp da bulamıyorsan sözlerimde, Anla ki; bir gülün hayaleti gelmiştir geceme... Ne zaman, bir dost muhabbetiyle uzansam geçmiş yalnzılıklarıma, Bir gülün, hayaleti gelir aklıma... Hiç benim olamayan, Hiç bir hazan da soldurulamayan, Kendisi çok uzaklarda, Belki, bensiz sevdaların avuntusunda, Bir gülün hayaleti, Belki de kalabalık diyarların, tükenmez yalnızlığında... |
Umuma açılmış namuslar gördüm ben,
Güzelliğine inat, Gözüme bir et parçası gibi görünen vücutlar.. Her biri birer bilmeceydi, İçlerinde kırık bir kripteks gizli... Yıkılmış umutlarını anlatıyordu gözleri, Acıydı sözleri, Bir zamanlar bizde insandık der gibi... Hayatında hiç sevilememiş, Sevmeyi becerememiş, Aşkı, beyinlerindeki yatağa hapsetmiş, Cepleri dolu, hissiyatları boş insanların köleleri... Harabeyi andıran, yıldızı pörsümüş otellerin kraliçeleri... Yoksa beşer dakikalık, hayvani zevklerin köleleri mi demeli...? |
Sen, beni boşver,
Kovulmuşum kendi hayallerimden dahi, İtilmişim bir kenara, Kimseler içinde kimsesiz kalmış, Yalnızlığı dahi becerememişim... Sevda sokaginda yasaklanmışım, Her bir sevdamda, Kovulmuşum yeniden kimsesizliğime, Gevezelik etmeyi bilmişte, Anlatamamışım derdimi kimseye... Mutsuz sona mahkum aşk hikayelerinin, Baş rolü, jönü olmuşum hep, Her sevdamda yeniden alevlenmiş küllerim, Süt kokan çocukluğumu, İnat dolu gençliğimi yakmış geçirmiş... Güneşim batmış, yarın yeniden doğmamak üzere,, Ay, bende en uzun sürgününe çıkmış, Yıldızlar, bir kaç mutlu güne dair birer anı olmus artık bende, Kimsesizliğime birde karanlık eklenmiş, Ve gücüm kalmamış yeniden, sana koşmaya... Hayata henüz yeni başlanacak günlerde, Benim son demlerim başlamış, Sensizliğim, inatla bitmemiş, Sigaram kalmış tek dost, En umutsuz anlarımın Hızır acili, Sigaram... Sürüklenmişim her sağanakta suyla beraber, Karanlık bir foseptik çukuruna, Yağmur kurumuş gitmiş, bir ben kalmışım, Yalnız başıma, kocaman gözlerimle ben... Ve ben çocukluk rüyalarımdan sonra rastlamamışım mutluluğa... Sen beni boşver, Ben yüreğimdeki ışığı söndürmüşüm kendi ellerimle, Tarifi imkansız acıların peşinden koşmuyum yıllarca, Sonra karanlık bir sokakta kaybetmişim kendimi, Mutlu olmak için şarkı söylemek yerine, Mutlu olduğumda dahi söyleyememişim seni sevdiğimi! Affedilmemiş günahlarla kaçmışım iyi olmaktan, Ucuz romanların, çilekeş kahramanlarına benzetmişim kendimi, Birileri yazdıkça ben oynamışım, Ama ben hep kötülerle efsane olmuşum, Kahramanlığım kendi içimde bir deliyi öldürmek olmuş, Ve ben en son iyiyi senin gözlerinde bırakmışım... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:35 . |