Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu

Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu (http://forum.van.gen.tr/index.php)
-   Başkale (http://forum.van.gen.tr/forumdisplay.php?f=38)
-   -   önder sert (http://forum.van.gen.tr/showthread.php?t=20818)

seray 15/05/08 11:36

önder sert

mrb arkadaşlar albayrak önder sert karakolunu bilen varmı.kardeşim topçu olarakgitti nasıl bir yardir ne olur yadım edın

{ZeRGuWaN} 15/05/08 22:08

oncelikle sitemize hosgeldiniz. albayrak baskaleye baglı. sakin bir yerdir iciniz rahat olsun.

suphi 16/05/08 19:58

önder sert yüksek rakımlı bır tepede kurulmus karakol.sınıra sıfır.1-1,5 km.güzel bır karakol 9 ay kaldım.hıc bır sıkıntısı olmaz topculara eskıden gorev yasaktı yakın emnıyet yanı arazıye cıkmaz.topta nobet tutar.(eger ordan da topcu olarak kalırsa degıstırmezlerse).carsı ıznı olmaz.eskıden yoktu.alışıp tadıdın cıkarcak cok guzel oralar.eger sıgara ıcıyorsa kısları izmarıt içmetye alısması lazım.malum yıollar kapanır sıgara gelmez cogu zaman.ne van ne baskale korkulacak bır yer degıl valla ben oraları ozluyorum.sabah bestye kalkıp nerde ata bınebılırsın baska :11:degerlendırmek lazım.

whisper 15/07/08 19:22

erkek arkadasım asteğmen olarak gıttı bugun van a...başkale albayrak onder sert yada anıl karakolunda olacak galıba...
şuan a kadar aldığımız bılgılerde tek sorun aşırı soğuk gıbı görünüyor...umarım 9 ayını iyi gecirir...bılgısı olan varsa ve paylasırsa sevınırım...tesekkurler..

kuşadası 11/08/08 22:11

benim nişanlımda öndersert karakolunda onun 3ayı kaldı biraz zorlu geçti ama şimdi çavuş biraz daha rahat ama sadece ara ara göreve çıkıyorlar bu biraz merak bırakıor tabi.inşallah bütün askerlerimiz sağ salim vatani görevlerini tamamlayıp ailelerine ve sevdiklerine kavuşurlar.

delikan_16 05/09/08 20:52

kardeşlerim ben önder sert karakolunda askerlimi yapmış biri olarak biliyorumki oranın sartları zor birincisi tabi su geldiyse suyumuz yoktu o zamanlar yani cok zor günler gecirdik oralarda allah tüm mehmetciklerin yar ve yardımcısı olsun

whisper 08/09/08 17:16

valla...ara ara telefonlar cekmıyor...genel olarak elektrıklerı kesılıyor duzenlı olarak...ama genel olarak rahatlarmış...umarım kış da öle gecer dıycem ama çok soğuk olduğunu bılıyorum bakalım artık...allah yardımcıları olsun

kuşadası 10/09/08 14:52

önder sert

slm delikan_16 acaba askerliğini ne zaman yaptın öndersert karakolunda???

whisper 14/10/08 00:40

kusadası nişanlının adı ne_???
serhan mutlaka tanıyordur...

başkaleli 15/10/08 15:33

sevgili Seray

orasının adı nam-ı değer Kızılca karakoludur, eski Kızılca karakolunda yaşana hain saldırıdan dolayı verilen onlarva şehitin hatırasına bölgeye ait yeni karakolu adına Kızılca denmemiş ve Onder Sert olarak anılmıştır.

Karakolun inşaatı sırasına bifiil orda bulunmuş ver korumakla görevlendirilmiştik.

Karakol yaklaşık 3300 metre rakıma sahip , bir tarafı İrana bakan diğer tarafın Türkiyeye ait bir tepeye yapıldı. Kış aylarının %60 ı nda yolları kardan dolayı kapalı , ama orda askerlik yapan haram yüzü görmemiş onlarca vatan evladı var

Allah memleketimize zeval vermesin

kuşadası 15/10/08 18:01

nişanlımın adı iskender senin erkek arkadaşında sanırım asteğmen orda yani birbirlrini tanıolar :)

TURGAY 23/10/08 00:05

bundan tam 1 ay once ordan ayrıldım serhan astgmnıde ıskenderıde ıyı tanıyorum ondersert karakolundada gorev yapmak gercekten her turk gencıne nasıp olmaz neysekı ıskenderın azkaldı:)mutlaka slmlarımı ıletın....DEPOCU TURGAY

kuşadası 26/10/08 22:53

haklısınız orda asker olmak herkeze nasip olmaz siz hayırlısıyla bitrimişsiniz inşallah iskender de bitirip 25 gün sonra yanımızda slmını tabiki iletirim :)

whisper 01/11/08 03:18

ben napiiim yaa şaka gb daha 6 ayı var
:(((((
selamınızı ılettım bu arada serhana

kuşadası 01/11/08 12:33

hayırlısı diyelim sağ salim geçirsin gelsin biliorum 6 ay 6 yıl gibi gelicek ama sonunda bitirip gelicek yanına :)

cepher 17/11/08 21:53

Alıntı:

suphi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 172589)
önder sert yüksek rakımlı bır tepede kurulmus karakol.sınıra sıfır.1-1,5 km.güzel bır karakol 9 ay kaldım.hıc bır sıkıntısı olmaz topculara eskıden gorev yasaktı yakın emnıyet yanı arazıye cıkmaz.topta nobet tutar.(eger ordan da topcu olarak kalırsa degıstırmezlerse).carsı ıznı olmaz.eskıden yoktu.alışıp tadıdın cıkarcak cok guzel oralar.eger sıgara ıcıyorsa kısları izmarıt içmetye alısması lazım.malum yıollar kapanır sıgara gelmez cogu zaman.ne van ne baskale korkulacak bır yer degıl valla ben oraları ozluyorum.sabah bestye kalkıp nerde ata bınebılırsın baska :11:degerlendırmek lazım.

vallahi haklsın kardeşim başka nerde ata binebilirsin at da iran atı en iyi atlardan yani arasan bulamazsın.

fisun 28/02/09 22:57

acil cvp

erkek arkadaşım başkale yavuzlar köy karakoluna düştü nasıl bir yer lütfen çok merak ediyorum acil cvp bekliyorum

ZyreC 01/03/09 12:55

Önceki yorumlarıda okursanız göreceksinizki Başkale tarafı askerlik için rahat bir yerdir. Orda terör olaylarına fazla rastlanmaz. Erkek arkadaşınızın rahat bir askerlik yapacağına inanın ;) Hatta gelirken kendi arabasıyla gelirse şaşırmayın :)

asillladam 13/03/09 19:47

merhaba ben ordan 6 ay önce çavuştum orda ve 6 aydır teskere almışım inan orası çok güzel ve emniyetli yer bir de kardeşinizin ismini söyleyin benim orada hala arkadaşlarım var ona yardım cı olurlar saygılarımla yada en üst devrelere benim slm mı sölesin yani salih çavuşuın slmı varmış desinler her türlü yardıncı olurlar

yasarnur 15/03/09 12:36

:19: rabbim hepsini korusun inş kendi muhafazasına alsın canım kardeşim orda
günler onlar için o kadar zor geçiyo ki anlatmazlar
biz rahat uykumuzda yken şükür etmiyoruz hep isyan hep isyan ogaripler ne yapsın dilerim kardeşlerimiz darlık yüzü görmesinler.ne olur dua edelim sağ salim gelsinler .........inş barış olur da anaların ciğer i yanmazz

yasarnur 15/03/09 13:02

serhan nurullah balanı da tanıyon mu?

SaKaRyaLı 02/04/09 00:21

Slm Ben 87/1 Lerin Çavuşu Önder serti bizim kadar kimse anlayamazda bilemezde tanıyan arkadaşlar ulaşsın konuşalım.. gerçi biz Geçit vermez askeriydik.

masal 14/04/09 16:34

önder sert nasıl bi yer acabaa ?

mesut ayaz 30/04/09 20:53

slm seray

slm seray üzülme,ne gerek yok orda babalar gibi askerliğni yapar gelir ben orda yaptım vatani görevimi şimdiden hayırlı teskereler dliyorum kardşime

mesut ayaz 30/04/09 20:58

slm sakaryalı

kardeş bende 83/2 lerin covuşuydum vallla seni bilmem orayı sana anlatmama gerek yok askerliği orta yaptıysan izmarit de içmişsindir ranzaların altından toplauı ama senle tanışmak isterim kardeş ama benim bu kanala aklım ermez sana msn vereyim ekle konuşalım :1:

mesut ayaz 30/04/09 21:00

Alıntı:

whisper´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 213923)
erkek arkadasım asteğmen olarak gıttı bugun van a...başkale albayrak onder sert yada anıl karakolunda olacak galıba...
şuan a kadar aldığımız bılgılerde tek sorun aşırı soğuk gıbı görünüyor...umarım 9 ayını iyi gecirir...bılgısı olan varsa ve paylasırsa sevınırım...tesekkurler..

meark etmeyin bukadar lütfen allahın izniyle yapar gelir

mesut ayaz 30/04/09 22:52

slm

slm sakaryalı cok iyi tanığına göre mazi derin anlarsın

mesut ayaz 01/05/09 16:36

slm delikan

slm delikan katılıuyorum kardeşim orada askerlik yapmak biraz sor ama iyi di bence her şeye rahmen o ortamı hiç bir yerde bulamazsın:155:

mesut ayaz 10/05/09 20:01

slm

slm kardeş alllah razı

mesut ayaz 19/05/09 23:32

slm

slm arkadaşlar kib

olgun aydın 23/06/09 15:04

mrb çavuşum ben önder sertden hudut kantincisi

olgun aydın 23/06/09 15:05

slm ben önder sertten hudut kantincisi

aydınlı_09 19/08/09 18:48

merhaba arkadaşlar.ben askerliğimi önder sert diğer adıyla kızılca karakolunda yaptım.2845 metre rakımlı bir karakol? kışın cok soğuk v zor bi yerdir arkadaşın dediği gibi o zamanlar karakolda su yotu şimdi varmı bilmem.2002 2003 senesinde yaptım 82/1 tertip.orada askerlik yapan askerlerin arkadaşları ve akrabaları içiniz rahat olsun ki rahat bi yer orası bilginiz olsun

aydınlı_09 19/08/09 20:41

arkadaşlar önder sert karakoluyla ilgili bilgi isterseniz söylerim bilginiz olsun ordaki arkadaşlara hayırlı teskereler

fatma35 23/02/10 18:23

anıl albayrak karakolunda görev yapmaya gitti oğlum nasıl bi yer acaba orası çok merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.

fatma35 23/02/10 18:26

bana orasının çok tehlikeli bir yer olduğunu söylediler gerçekten böyle bişey varmı lütfen bilgi verirmisiniz van dan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.....

sinan altınsoy 04/04/10 08:38

kardeşine ve size allah yardım etsin sabırlar versin vanın en soğuk karakolu tek avantajı terörist dahi oraya çıkamaz rakımı 2940 m hayırlı teskereler

ayhancey54 02/06/10 00:52

slm

bende ordaydım cok guzel bıor yerdır top la mopla ılgısı olmayacak sadece pusulara gıdecek

aycan duran 07/07/10 09:47

öndersert karakolu tel bildirirseniz çok iyi olur

mrttlnyfrt 15/11/10 17:50

şehitimizin mekanı cennet olsun

Arkadaşlar karakolun nerde oldugunu bilmem ama o karakola ismi verilen şehit şahsı iyi tanırım 1995 yılında izmir bornova da acemi birligindeyken bizim komutanımızdı o zaman tegmen rütbesinde civan gibi birisi idi mükemmel bir insan mükemmel bir askerdi eger şehit olmasaydı eminimki paşa olacak bir insandı . Allah mekanını cennet eylesin.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:16 .