![]() |
kitaplarda sevdiğiniz cümleler
Okuduğunuz kitaplarda beğendiğiniz sözler veya konuşmalar mutlaka vardır..Dönüp dönüp tekrar okuduğunuz belkide
Okurken çizeriz ince bir çizgiyle altını bazende... Burda onları bizimle paylaşabilirsiniz... |
''Niçin dönüp baktın Tanrı'nın gazabını çeken şehre?''diye karısına öfkeyle bağırdı Lut.''Neden baktın neyi geride bıraktığına?Söylesene,insan terke ettiği şeye neden dönüp bakar son bir defa?''Ama karısının taşlaşmış dudakları cevap veremedi bu zor sorulara.(Elif Şafak-Mahrem)
|
“Dünyada düzeltebileceğiniz, daha iyi yapmayı başarabileceğiniz ilk ve son önemli kimse kendinizsiniz.' |
Ufak Seylerİ Dert Etmeyİnnn =)
|
alamut kalesi kitabından... "güneyden vahşi kürtler saldırdı"...
|
Yiğitler yol göstericiler de aya benzer,önce büyür,her yeri ışığa boğar,sonra kaybolup giderler...Aşk gibi aydınlık Ölüm gibi karanlık.MEHMET UZUN
|
: ben dünyanın en akıllı insanıyım aksini iddia eden varsa gelsin ispat edeyim .
ben düntanın en akıllı insanıyım kitabından erdal demirkıran |
Güzel yorumlarınız için teşekkürler ...
|
Geothe'nin Genç Wertherin Istırapları kitabından:
'' Biz insanlar iyi günlerin çok az, kötü günlerinse pek çok olduğunusöyler, şikayet ederiz. Oysa bu hiç de doğru değildir. Tanrını bize bahşettiği iyilikleri takdir edecek kalbimiz olsaydı, başımıza bi iş geldiği vakit, ona katlanabilecek gücü kolaycabulurduk kendimizde... |
Alıntı:
|
teşekürler
|
Kitaplarda sevdiğiniz cümleler Teşekkürler mi :D
|
Alıntı:
|
Yorum için teşekkürler ...
|
karanlığa çare yoktur, nasıl olsa yol bulur.ve yürekleri sağır eden bir sessizlik,tükenmişlikten arta kalan tek varlığın olur.söylenememiş tüm sözcükleri ancak ağlarsın içinde.ve bilemezsin geride kalan mı yalnızdır,yoksa gidenmidir aslında...
''yetişin nefesim bitiyor yetişin bana kuşlar ya özgürlük adına ya SEVDA hatırına'' Kahraman Tazeoğlu Araz Kitabı Syf 23 ;) |
bir iyilik için yapayalnız yola çıkmişsanız, ardınızda meleklerin alkışlarını duyacaksınız..
muhammed bozdağ_istemenin esrarı |
"filmlerin sonunda yazar ya 'the end'.. film biter ama yaşam sürer..mutluluk da yaşamla birlikte sürüp gider mi bilemeyiz..devamı sinemalarımızda.."
Yüreğim Seni Çok Sevdi-Canan Tan |
Alıntı:
|
;)rica
|
Zaten aşk , denen altüst oluşla ancak bir üçkâğıtçı basa çıkabilir .
Aşkın tadını çıkaramaz iyiler . Onlar sarılıp sessiz bir uzanmayı aşk zanneder . Tekdüzedirler . Yavaştırlar . Kadınlar da dertlerini onlarla paylaşır ama gidip bir güvenilmezle sevişirler . Tutku kötülerin işidir . Sessiz ve efendi bir insan cümlesiyle tanımlanan bir iyilik kolaydır . Sahtekârlık daha zordur , maharet ister . Zeki , hızlı ve atak olmalıdır . Yılmaz Erdoğan - Hijyenik Aşklar |
asıl sorunumuz kadının,güçsüzün ve dünyanın sömürülüyor olması gibi gözükse de aslında değil.Lanetimiz yabancılaşmamız,ying ve yang ın birbirinden ayrı düşmesi.Denge aramak yerine üstünlük kurma çabası içinde olmamız...
|
Gökteki dolunay gülüyordu bana. Böyle delice, saniye sektirmeden kürek çeken birini ilk kez görüyordu belki ay. Onunla girgir geçtim biraz küreklere asilirken. Artik güzelligini, gizemini yitirdigini söyledim ona. Insanlar onun da üzerine kirli ayaklariyla basmislardi. O günden sonra kimse sevgilisine ay yüzüm diye siir yazamadi. Ay isiginda yapilan seranatlar bitti. Ay aski anlatan bir öge olmaktan çikti, maddelesti, ete kemige büründü. Yani biz insanlar onun da içine ettik. Iste bunlari bagirdim ona ve artik orada öyle gerinmesinin bir anlami olmadigini söyledim...
A.Kadir Konuk: Su Uyur Insan Kaçar Bir Firarin Inanilmaz Öyküsü arkadaşlat Kadir Konuk kitaplarını şiddetle tavsiye ederim tek kelimeyle mükemmel eserler |
Bir düşmanının olması iyidir.
ÇÜNKÜ istemeyerek sana çok şey öğretir! mesela; -yöntem öğrenirsin. -şeytanlığa kafan çalışmaya başlar. -neden sana böyle böyle bıçak çektiklerini, arkadan ateş ettiklerini hatta nasıl olup a bir hedef haline geldiğini anlamaya çalışırken onlar gibi düşünmeyi öğrenirsin. |
Yılmaz ODABAŞININ ŞArKISI beYAZ KİTABIndan :
''Askın haz veren bi duygu oldugunu sanırken, insanı nasıl ele geçirip acıttığını görüyor ve kendimi bir denize ummadığı gibidüşen boğulması da kaçınılmaz olduğuhalde çırpınan bi kurban gibi hissediyorum..ben aslında hiç'i ; hiçbirşeyiseviyorfum; asla benim olmayacak, paylaşılmayacakve yaşanmayacak bir varlığı...'' |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:)
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:44 . |