![]() |
Cago15
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Kendimi Tanıtim: Adım İsmail Bu Sene Lise 1'e Gideceğim 14 Yaşındayım.Bu Kadar |
Komikler
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Resimli Şiirler
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
İki güneş çarpışır tepemde Al olmuş bedenim Ahh alevler Ayaktayım Yıkılmadım daha Kelimeler dörtnala koşarken Dudaklarımda gizli bin bir hece. Sokulma tenime Kırgınım Ruhumun kanatlarında süzülen kalemim Almasın hıncını senden. Meltem Gençoğlu |
Bulursam Efendimi.
Düştüm yollara ararım ben kendimi, Bana rehberlik eder,bulursam efendimi, Bir boşluktayım,ne yapacağım bilmiyorum, Çıkmaz bir sokakta kaybettim ben kendimi. Dünya denen bu curcuna,kör etti gözlerimi, Her kafadan bir ses çıkıyor,unuttum ben sözlerimi, Kime ben ne söyleyimki,hatayı hep kendimde ararım, Bir ışık olsun isterim, bulursam efendimi. Bir çarkın içindeyim,döndükçe dönüyorum, Bu gidişin bir sonu yok,çok iyi biliyorum, Hep eğlenmek değildir,yaşamanın bir gayesi, Bir yol göstersin isterim,bulursam efendimi. Necdet Elönü |
Korkağa Bak
Seninle başlamıştık Yeniden hayal kurmaya Korkuları beynimizden silip atmaya Yüreğimiz de korkusuzluk,başkaldırı Ilgıt,ılgıt esmeye başlamıştı Özgürlük türküleri dinler olmuştuk O nedenle ilk darbeyi sen aldın Sana vurulan darbe Dalga etkisinde büyüdü Fırtına oldu kıyılarda Sildi süpürdü Düşünemez,sorgulayamaz beyinlerdi istedikleri Korku ekip,sefa biçtiler. Dikensiz gül bahçesiydi iktidar Devran böyle sürer yanılgısını yaşadılar Korkak kimdi Korkan mı korkutan mı? Gülabi Demir |
Tut Ellerimden
Ertan Altan Tut ellerimden bırakma, Yoksa Düşerim! Düşmek olmaz yalnız canımı acıtan, Gönlümün saflığı, Gönlümün ahmaklığı olur daha çok. Tut ellerimden tut sıkı sıkı, Bırakma ki, Acı çekmesin bu seni sevmekten gocunmaz yüreğim. Bırakma ki, Seni düşlerken hep gülen bu yüzüm adınla anlamsız hallere girmesin. Adın aklımın en güleç yerinden alıp başını yok olmasın derinlerinde. Lal olmasın dilim, Şakısın seni her gördüğünde bülbül misali. Gülümde sen. Sebepsiz veballer ödemesin bu saf ve güzel seven yüreğim. Tut ellerimden bırakma, Bırakma ki , Sevdanla düşlediğim senli uzaklara yol alalım birlikte. Her adımını güvenle, ve aynı tutkuyla atalım. Kaçak yaşanacaksa bu sevdamız, Tut ki ellerimden, Birlikte yaşayalım aşktan mahkum, aşka mahkum hallerde. |
Eğer Seveceksen
Mustafa Özçiçek Sayın şair arkadaşlarım...Yazmağa ara vermiştim ama,uzayan zaman insanı tembelleştiriyor.Öbür yazı işlerimi yürütürken,şiirlerimi de sizlere sunmağa devam edeceğim,tabbii ki beğeni ve onayınızı aldığı sürece. .....Her yazılan şiir güzel olamaz,Şairin o andaki akli durmu,heyecanı,sevgi seviyesi,medeni cesareti edebi bilgisi,kelime hazinesi,toplumdaki yeri ve yaşayış tarzı,kendisinin eğitim fonksiyonu büyük etkenlerdendir.Kısacası moral dediğimiz kabaran iç duygunun coşmasıdır.Hepinizde bu büyük hayalin canlı kalmasını dilerken,bir şiirimi beğeninize sunacağım. Sevgi ve selâmlar. Ben kaleminizin ucunda zevkinize ortak birisiyim....Mustafa Özçiçek--İzmir- Ö zenle korunmalı,gönül tahtının evi, Z ayıf kırık camlardan,soğuk poyrazlar girer. Ç ağlayan gibi aksın,kalplerinde ki sevi İ ki akıl sahibi,mutlu olmayı diler. Ç ığlıklar kopmamalı,madde meselesinden, E vvelden ta ezele,devam etmeli birlik. K argaşalık olunca,gelmeli,uhtesinden. T aktirse asalettir,devam etmeli dirlik. E skiyi unutarak,yeniyi hoşlamalı. N edenler yaratmadan,hayata başlamalı. ............................Gönül bahçelerinin,açılmadan Çiçek'i, ............................Daha ilk başlangıçta,görmelidir gerçeği. ........Beni dost bilen bütün şair arkadaşlara,manevi bir armağanımdır. ........Kabul ettiklerinde mutluyum, canlanan ise, ruhum ile kanımdır. 1660- 27/ 05/ 2009 |
Gerek Yok Sana
Zekayi Kılıç Gerek yok, Senle geçen gecelerimi bilirim, Sen gidince gelen soğuklarıda, Sen bırakınca akan göz yaşlarınıda, Gerek yok sana, Son gün acılarını tekrar yaşamaya gerek yok. Sana aldığım güller hala masada. Senin olmayı bekliyorlar, Onlarada sordum, Gerek yok dediler, Diğer gülleri düşünerek cevap verdiler, Acı çekmesin kimse dediler. Masada duran tabaklar, Onlar bile kirliler, Temizlenemiyorlar. Onlarda diyorki: Gerek yok, Biz her gün aynı şeyleri yaşayamayız, Sende akıllan ona gerek yok, Onsuz yaşamayı öğren. Bir zehire senin hayatının içinde gerek yok. Bugün anladım o cansızları, İnsan anlıyor ikinci bir acıyıda tadınca, Gerek yok sana, Gereksiz düşlere gerek yok, Korunmaksızın baktım sana. İkinci bir dert tattım bugun. Sildim seni artık, Gerek yok sana |
Kalyon
Tanju Demir Düşünce aklıma bir akdeniz şarkısı Alıvermek var soluğu kıyılarda Bir sokak lambasının loşluğunda Leylak rengi günbatımlarında Düşünmek o kocaman halka küpelerini Kara gözlerindeki hülyalı bakışa Akdenizin tuzu da karışınca Tutamam kendimi Açıp koca kalyonun yelkenlerini Üç yüz yıllık bir sevdanın şarkısı gibi Bakarsın bir akşam çıkagelirim |
Kavuşulmaz Sevgili(')ye
Ali Erkam Düşman kesildim gecelere Sensiz geçen uzun gecelere Ağlamak bile fayda etmiyor artık Bir kere de aynı kapıda, bin kere de Sevdanın boylu boyunca uzandığı ufka Yelken açtım, hasret gemisi altımda Ne fırtına caydırır beni, ne de dalgalar Boş dönecek olsam bile, sen varsın aklımda Bilmez misin ki ben deli bir derviş Aşkınla yanmış, tutuşmuş, kül olmuş Ne çare, gelmezsin; kaldım yine bîçare Her seferinde özlem çekmek, alnımın yazısı olmuş |
Sadece Ceylanlar Avlanmıyormuş
Gamze Aktan sadece ceylanlar avlanmiyormus, gulusunu gördum agina dustum... yalnizca serceler degil, gözyasi döken, böylesi severken durulmuyormus... kiyida kösede binlerce nefes.. asksiz olunca solunmuyormus.. kaybedince yasanan yakan pismanlik.. careler esmer teninde gizli.. nedir bu yapilan ne bu hoyratlik.. bagirip cagirsan sesin,duyulmuyormus... avuntu bir anlik care oluyor... sabahlari sessizce cikip gidermis.. mutluluk verdigin kucuk hediye.. her dönusunde yine bekleniyormus... ruzgara takilip gelen kokunu duyup, bir damla su bile askin tadinda.. cikmaz bir sokagin karanlik sonu.. icine dusmeden görulmuyormus... |
Seni Gördüm
Yaren Ali Kırbıyık Gezinirken bahçe bağı Dallarda hep seni gördüm Şeker şerbet süzdüm ağı Dallarda hep seni gördüm. Bülbülüm var dalda öten Dilindir hazıma yeten İpek saten kumaş keten Şallarda hep seni gördüm. Renkli renkli güller biçtim Senin için alı seçtim Merak edip kahve içtim Fallarda hep seni gördüm. Her şeyleri göze alıp Nağme nağme seni çalıp Cennet diye seyre dalıp Şollarda hep seni gördüm. Sen şirinsin ben ferhat Suçum sevmek eyle berat İnce uzun keskin sırat Yollarda hep seni gördüm. Uzaklardan görülürsün Kem gözlere sürülürsün Desen desen örülürsün Bellerde hep seni gördüm. Erciyesin karı gibi Özü özsün karı gibi Petek petek arı gibi Ballarda hep seni gördüm. Özün özdür varı gibi Her bir ömrün kârı gibi Papatyada sarı gibi Zillerde hep seni gördüm. YARENim ben gördüm gökçe Candan sever seni pekçe İnci mercan altın akçe Raflarda hep seni gördüm. |
Hoş Geldin
Atakan İnan Merhaba... Kusura bakma ortalık biraz dağınık Bahar temizliği yapmayalı çok uzun zaman olmuştu Beklediğimiz biriside yoktu Yalnızlığım ve ben Birde eski hatıralar yuvarlanıp gidiyorduk, dört duvar içerisinde Bilseydim böyle apansız bir gece vakti geleceğini Çeki düzen verirdim kendime, evime Sakallarımı keserdim Dilimdeki hayata savurduğum küfürleri bir köseye toparlardım Dedim ya bu gelişe hazırlıklı değildim Eski, yüzü silinmiş bir fotoğrafta hapis kalmıştı yüreğim bakışlarım Umutsuz bir bekleyişin hicranı vardı evimin her köşesinde Biraz hicaz biraz nihavent bir yaşam sürüyordum Gel buyur; Sen söyle otur sana bir çay demleyeyim ben Sen çayını yudumlarken eski kırık dökük ne varsa toparlarım ben Gelişine layık bir karşılamayla bakarım gözlerinin içine Sende bana anlatırsın neden bu kadar geç kaldığını Aslında seni ararken bakmadığım yerde kalmamıştı Ne bir kapı eşiği nede bir taş altı Harbi kuzum nerelerdeydin sen Hangi yağmur damlasının içinde saklanmıştın Hangi kayan yıldızın kuyruğunda idin Oysa zeytin gözlerim seni nasıl aramıştı Gece ve gündüzün seviştiği saatlerde ne dualarım vardı Seni bulmak adına II KISIM Ben sana demiştim hazırlıklı değilim diye Böyle apansız bir anda girdin içeriye Demiştim sana ortalık dağınık, sakallarım uzun diye Toparlayacağım işte zamanla Yıllardır konuşmamış olan kalbimin dili bir anda bülbül kesilemezdi ya Hiç kimseyle konuşamamanın tutukluğu var işte Kendimi anlatamıyorum sana Seni anlamakta da aciz kalışım bundan Açım ben aç! Anlar mısın açın halinden? Otursa bey sofrasına hangisinden başlasam diye bakınır durur ya Sonrada aç kalır İşte öyleyim senin karşında Ve korkuyorum sonunda aç kalmaktan, bu sofradan doymadan kalkmaktan Kulaklarım pas tutmuş biraz bağır istersen Sabrın varsa şayet biraz daha bekle Açılacağımdır bir süre sonra Sen leb demeden ben buseler sunacağım sana Ama biraz bekle hem yorgunum Hem de... Neyse, buradasın geldin işte Ben bir kadın dilerken, o resmi resmederken geldin Yüzü boş duran o resme nede yakıştı yüzün aslında Biraz daha kalman için ne yapmamı istersin Gelişin gibi apansız olmasın gidişin Gelişine dayanan kalbim gidişine dayanır mı? Bir daha çalınan kapımı açmaya cesaretim olur mu? Bir bardak çay daha iç istersen Ben seni seyredeyim, sen suskunluğu dinle Ben sana şiirler okuyayım Sen satırlarda beni dinle Ben sana kendimi anlatayım Sense bana aşkı anlat Ben seni dinleyeyim Sende kaybolup gideyim Şayet yinede gidecek olursan Sende gideceklerden olacaksan Giderken al bu resmide götür Ben senin o gül yüzünü baktığım yere çizeceğim. |
Ölesiye Seviyorum Seni Zeynep Arıcan Yürüyorum.. Uçsuz bucaksız bir yoldayim sanki.. Bir cok insan geçiyor, Hiç biri sen gibi değil ki.. Dünki çocuk sanki içimdeki! bekliyorumm.. bir gün, bir gün gelirsin belki.. Ömrümün yettiği kadar da bekleyeceğim. Sensiz ölmekmi! ''aslaa'' Azrail bile şaştı kaldı bana! Seni anlattım ona, Elini uzattı, yaklaştı yanıma.. ''yeter bu çektigin, öl de kurtul allah aşkına'' Yüzümde tatlı bir gülümseme, Dudaklarımdan çıkan son cümle; senii.. seni seviyorum ölesiye. |
Sahte Rutubet...
İnci Uyanık Adaletsizlik diz boyu Anlayışsız insanlar Hizmet bekleyen köpekler Her yerinden cehalet fışkıran zavallılar... Köleyim ben kırık dökük kollarımla cephanesiz savaştayım Siz leş kokulu nefesliler beynime hükmedemezsiniz! Siz kan emiciler zehrimle baş edemezsiniz! Derimi yırtar damarımdaki son zifti dilime bırakıp, İçimden çelişkilerle küfürler yağdırıp Karanlık yüzlerinize gülerim Aklınızın salıncağına sahneler kurup oyunlarla yüceltirim sizi Yetim yanlarınızı, açık yaralarınızı sırdaş yapıp gizli saklı girerim kabuslarınıza Köleyim ben gündüz gece zaafınızla alay eden Kimsesiz arzularınıza, Kurumuş çöllerinize bir damla su istediğiniz şeytan! Varlıklarınız arasında yokluğunuzu keşfe davet edip Acının iniltisinde alırım şah damarınızdan canınızı Tahammülüm yok yeteneksizliğime Aynı şeyler yazıldı aynı tuvaller karalandı Yüzümün rengi yok, Resme düşen soluk benizli vampir yavrusu Aynalar da bile görünmez suretimin acı yanı Bi tebessüm iki yüzlü yüzümde Uyku akan göz sellerim dayanıksız setlere çarpıp düşen Soluk soluğa dirençsiz bedenim Yoruldum bu anlamsızlıklardan Dilimin ayarı yok işte Bi dilek diledim çaresizce sonu yok Şimdi içmeli son damla zehiri Vurmalı, Dar ağacında asmalı, Bu köle bedene intihar merasimi düzenlemeli... Sizler ağızlarınızdan salya saçarak dolaşan ruhlar, Parça parça edilmiş vicdanlı tarafınız Beddualar ayaklarınızın altına atıltı! Bu mor düşlerin siyah gölgesi Dirseklerimde sertleşmiş yaralar Gitmeliyim azat edin beni... Mezarım kazındı bin metre yerin dibine Ört karanlığı üzerime Eziyet beden, Yok olup giden ben... Kabire ışık sızıyor Korkmuyorum! Sonlar... Acı çığlıklar... Yalancı tebessümler Korkmuyorum aldığım kadar nefesi bırakmaktan Bu son kürek Her yer karanlık! İşte geldi onlar... |
Olmaya Deccal Çıka
Sahamettin Kuzucular Şen güne zehri döken, kem gözü yeremedik. Her kulu evlâ sanıp,doğruyu göremedik. Başları taş olalar, kurt gibi dalıverir, Serveti elde tutup devranı süremedik. Mektebi ters çıkanın, çarkına düşe durup, Geçti bahar zamanın, fırsatı ne diyeyim? Bir sürü loş kafanın, haddini veremedik. Oldu ki zevk bulasın ardına ezâ peşin... Şansa da set kuranın bendini seremedik. Bin defa vah edesin bir kere tabu yıkan! Olmadı şâd olmanın resmine giremedik. Gün ola dostu seçen, arsıza riyâ eden, Sır vere, pul vermeyen, cin leşi kürümedik. Olmaya Deccal çıkar, ahlâkı hebâ eder. Uymayan çulsuz yatar,dersine giremedik? Kansıza yüz mü verek ranta beli mi dönek? Kum gibi salya sülük dışkıda çürümedik. Tek güne yüz dert bulup, kahrını çekedurup, Bir günü ibret tutup, zevk ile bürümedik. Ay yüzü merhem sanıp, sol yana çala durup, Bin belâ birden bulup, bir bûse göremedik. Bin kere sevdasının kahrını çölde döken! Gül yüze yüz sürmenin zevkini deremedik. Geçti bahar zamanım ömrü de zâyi sayam, Goncaya dalma ne gam çiy bile giremedik Kabrine boynu büküp, hasreti sular idim. Ahrete posta salıp, ahvale eremedik. Gel câna yas ta kalıp ............................ bir sana doyamadık. Ahvâli köhne yazıp, lâf bile düremedik. Temmuz -2008 Bir Özleşim Şiiridir. |
sayfan hayırlı olsun arkadaşım:)
baya da güzel olmus |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
|
Ve Crıstıano Ronaldo....
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
muhabbet---SCHAU HİN---
Wenn ich sehe, wie es vielen Menschen geht, so hätte ich gern ein Neubeginn Es wird Zeit das ihr euch eingesteht, dass die Kids hier so verloren sind Aussichtslos und Hoffnungslos, denn wir stellen uns alle blind, doch wir stellen uns alle blind. [Refrain] Wenn and´re nichts mehr sehen dann schau hin, denn wir sehen soviel dass nicht richtig ist, also versperr dich nicht und hör hin, sie sagen soviel, so vieles ohne Sinn Wenn andere nichts mehr sehen dann schau hin, denn wir sehn soviel dass nicht richtig ist, also versperr dich nicht und hör hin, sie sagen soviel, so vieles ohne Sinn Was ich will, sind Taten und kein Wortgefecht, irgendwie hat jeder Recht, haltet doch was ihr versprecht weil viele Menschen so verloren sind. Ausgebrannt und Mittellos Denn wir stellen uns alle blind, doch wir stellen uns alle blind. Whoaa whoaa [Refrain] Wenn andre nichts mehr sehn dann schau hin, denn wir sehn soviel dass nicht richtig ist. Also versperr dich nicht und hör hin, sie sagen soviel,sovieles ohne Sinn Warum sind wir so blind, Schau hin. Vielleicht wachen sie auf und schaun hin.. Zwischen das Glück zwischen Ruhm zwischen all diesen Dingen, merkst du nicht was wichtig ist? Auf der Suche nach dem Sinn, ich mach meine Augen jetzt auf und schau hin [Refrain] Wenn andere nichts mehr sehen dann schau hin, denn wir sehn soviel dass nicht richtig ist. Also versperr dich nicht und hör hin, sie sagen soviel,sovieles ohne Sinn |
Ünlü Yıldızlar Fenerbahçede :D
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Ve..Ronaldinho Fenerbahçede:D
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ve.Antremana Çıktı [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ve..İmzaladı [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Son Dakika Kaka Fenerde :D [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|
|
|
Alıntı:
şarkı:11: |
|
Alıntı:
:D |
:72:Tutmadı
|
|
AH ULAN RIZA
Neden halâ gelmedi, yoksa Saati mi şaşırdı hıyar? Gerçi hiç saati olmadı ama En azından birine sorar. Cebimde bir lira desen yok, Madara olduk meyhaneye! Ah eşşek kafam benim, Nasıl da güvendim bu hergeleye! Gelse, balığa çıkacaktık, Ne çekersek kızartıp birayla yutacaktık. Kafamız tam olunca, şarkılar döktürüp Enteresan hayâllere dalacaktık. Bu sandalı geçen hafta denk getirip Çalıntıdan düşürdük. Arkadaşlar ısrar etti, Biz de, iyi olur, bize uyar diye düşündük. Saat sekizde gelecekti, Bana birkaç milyon borç verecekti. Yoksa o nemrut karısı kaçtı da Onun peşinden mi gitti? Eğer öyleyse yandık, Gudubet gene yaptı yapacağını! Geçen sene de merdivenden itip Kırmıştı Rıza'nın bacağını. Abi, kadında boy şu kadar; Kalça fırıldak, göz patlak, kafa çatlak! Korkuyorum, bir gün ya kendini asacak, Ya horlarken Rıza'yı boğacak! Bak, şimdi acıdım, aşkolsun adama, Ben olsam, vallahi baş edemem!.. Hele beş tane velet var ki boy-boy, Allah'tan düşmanıma dilemem! Aslında iyi çocuktur Rıza, efendi huyludur, Herkesin suyuna gider. Yoksa, kalıba vursan hani, Tek başına on tane adam eder! Bir keresinde, hiç unutmam Üç-beş zibidi haraca dadandı; Rıza, sandalyeyi kaptığı gibi Herifleri hastaneye kadar kovaladı! Aynı mahallede büyüdük, aynı kızları sevdik, Aynı kafadaydık. Orta ikiden bıraktık, matematik ağır geliyordu, Biz, başka havadaydık. Aynı gömleği giyer, aynı sigaraya takılır, Aynı takımı tutardık. Fener'in her maçına iddialaşıp Millete az mı yemek ısmarladık!.. Bir tek askerde ayrıldık, Bana Bornova düştü, ona Gelibolu. Döner dönmez evlendirdiler, En büyük salaklığı da bu oldu!.. Bense hiç düşünmedim, zaten param yoktu. Hep tek tabanca gezdim. Benim beğendiğimi anam istemedi, Onun gösterdiğini ben sevmedim. Neyse, bunlar derin mevzu... Anlaşıldı, bu herif artık gelmeyecek. Ufaktan yol alayım Anam evde yalnız, şimdi merağından ölecek!.. Gittim, vurup kafayı yattım; Rüyamda gördüm, gülümseyerek geldiğini. Ne bilirdim, yolda kamyon çarpıp Hastaneye kavuşmadan can verdiğini!.. Vay be Rıza!.. Sonunda sen de düşüp gittin Azrail'in peşine! Dün, boşuna günahını almışım, Ne olur, kızma bu kardeşine! Öğlen kahvede söylediler, Rıza öldü, dediler Ne kolay söylediler! Sanki dev bir taş ocağını Kökünden dinamitleyip üstüme devirdiler! Ah dostum... o kocaman gövdene O beyaz kefeni nasıl kıyıp giydirdiler? O zalim tabutun tahtalarını Senin üstüne nasıl böyle çivilediler? Yani sen şimdi gittin, yani yoksun, Yani bir daha olmayacak mısın? Yani bir daha borç vermeyecek, Bir daha bira ısmarlamayacak mısın? Peki, beni kim kızdıracak, Kim zar tutacak, kim ağzını şapırdatacak? Peki, beni bu köhne dünyada Senin anladığın kadar kim anlayacak? Ulan Rıza... ne hayâllerimiz vardı oysa, Ne acayip şeyler yapacaktık... Totoyu bulunca dükkân açacak, Adını Dostlar Meyhanesi koyacaktık. Talih yüzümüze gülecekti be!.. Karıyı boşayıp sıfır mersedes alacaktık. Hafta sonu iki yavru kapıp Boğaz yolunda o biçim fiyaka atacaktık! Ah ulan Rıza... bu mahallenin, Nesini beğenmedin de öte yere taşındın? Ara sıra gıcıklaşırdın ama inan ki, Benim en kıral arkadaşımdın!.. Ah ulan Rıza... ben şimdi, Bu koca deryada tek başıma ne halt ederim? Senden ayrılacağımı sanma, Bir kaç güne kalmaz, ben de gelirim!.. Yusuf HAYALOĞLU |
AŞK MÖNÜSÜ Sen sabahlar ve şafaklar kadar güzelsin sen ülkemin yaz geceleri gibisin saadetten haber getiren atlı kapını çaldığında beni unutma ah! saklı gülüm sen hem zor hem güzelsin şiirlerimin ılıklığında açılmalısın sana burada veriyorum hayata ayrılan buseyi sen memleketim kadar güzelsin ve güzel kal NAZIM HİKMET |
YÜRÜMEK... yürümek; yürümeyenleri arkasında boş sokaklar gibi bırakarak, havaları boydan boya yarıp ikiye karanlığın gözüne bakarak yürümek.. yürümek; dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup, kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek .. yürümek; yolunda pusuya yattıklarını, arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek .. yürümek; yürekten gülerekten yürümek ... NAZIM HİKMET |
sen şimdi sbs ye yeni girdin yanii:)
kaç net yaptın? |
walla nete Bakmadım Da 450 flan çekiom yaff
Türkçe:21 Doğru 1 yanlış 1 boş Matematik:17 Doğru 1 Yanlış 2 Boş Fen Ve Teknoloji :18 Doğru 2 Boş Sosyal bilgiler:19 Dğru 1 Yanlıiş İngilizce :16 Doğru 1 Boş :) |
ne qelirse bakacız
|
oo çok iyimiş senin:) aferin çalışkan çocuk:D
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:05 . |