![]() |
şarkı sözü
arkadaşlar oyun şöyle:bir kelime ile başlıyoruz ve o kelimenin içinde olduğu bir şarkıyı ilk yazan diğer kelimeyi belirliyor.mesela kelime ''ceviz'' ise
cevizin yaprağı dal arasında güzeli severler bağ arasında üç beş güzel bir araya gelmişler benim sevdiceğim yok arasında haydi bakalım ilk kelime: gece |
geceler kara tren geceler
yüklüyor bana seni geceler bende bir resmin var yüzüme bakmıyor.. (nazan öncel şarkısı ) zindan |
zuzu öyle bir kelime söyledin ki oyun kitlendi yav.baştan yapılmaz ki.en iyisi konunun başına oyun yazayım da katılım artsın :11:
|
Zindan olmuş dünya bana
Duvarım kendim ördüm Meydan kalmış ona buna Ben sonumu kendim görüdm (Servet KOCAKAYA - Zindan) Mandalina |
Mandalinalar tezgahta
Kokusu girse kanıma Beni uyandırsa seni kandırsa Tamamdır aşık olsak (ışın karaca mandalinalar ) çekirge :72: |
Çekirgeyi salıverdim
Yazıya yazıya Pot koymadı koyun ile Kuzuya kuzuya... (yaprak...) |
Günler denize bakıyor günlerdir
Günler güneşi özlüyor sersefil Canım canımım yaprakları gözlerin yok Çok canımı yakıyor özlemin (canımın yaprakları kayahan) kestane :D |
bahar günleri dere boylarında seviş benimle
kestane saçlarında kelebekler uçuşurken yaz geceleri kurumuş dere yataklarında sıcak kumlar yatağımız söğütler çatımız duvarımızken (yeni türkü-bahar şarkısı) (keşke) |
Keşke oyunlar oynamasaydık
Üzülmeseydi şarkılar Hala sana yazılıyorlar Hala buram buram sen kokuyorlar (yalın keşke) çok severim bu şarkıyı :78: yasak |
bende severim ya:11:
yasaklandın hep saklandın bu kalpten kovuldun sen ısınıp uyumayı unut,sarılıp ağlamayıda günaydın gittim ben.. (gün batımı) |
Gün batımı gibi kayboluverdin
Birden avucumda eridin Sen daha dün beni çok seviyordun Neden bırakıp gittin (burak kut şarkısıymış bende yeni öğrendim :D:D ) el |
ellerimde çiçekler
kapında sırılsıklam görürsen bi gün şaşırma.. (dünya) |
ah dünya zalim dünya
yine ne yaptın dünya oyla olmaz dünyaa kendi bestem nasıl olmuş :11: :11: :72: zindan |
:11: :11: zindan vardı be alosar başka kelime seç :72:
|
e alosar o zaman biz kelime yazalım..
anka kuşu :11: |
elinin körü :11: sen bul anka kuşuyla kolaysa :72:
|
:72: ama güzel olmuş bestem :11:
|
Mutsuzum umutsuzum
Geceler uykusuzum Acillerde doktorsuz Sokaklarda yalnızım Zümrüt-ü anka bir kara karga Çağırma gelmez kendisi darda (barış akarsu zümrüt-ü anka) yol... |
:72: o nasıl şarkı ya kara karga :72:
yollarda bulurum seni takvimlerden çalarım seni.. ( haluk levent ) şaşkın :72: |
Aşk şarabı içmesi hoştur şaşkın
Şarap peşinden koşmak boştur şaşkın Bir o yana bir bu yana yatma şaşkın Tenhalarda menhalarda bitmiş aşkın (erkin koray-şaşkın) sensizlik... |
bi tane beste daha yapayim mi? :72: :11:
|
yok saol :11:
|
ama güzel beste yapiyom :11: :72:
|
:11:seni harcıyolar alosar sen kumkapanı falan bi tur at istersen :11:
|
benim ajdardan neyim eksik :11: :11: :72:
|
fazlan var aybettin alosar:11:
|
inan bu ev alışamadı
hiç bir zaman sensizliğe şimdi sensizlik oturuyor kalkıp gittiğin yerde (candan erçetin-sensizlik) avcı |
sen bir ceylan olsan bende bir avcı
avlasam çöllerde saz ile seni (sivas yöresi türküsü :D ) göz |
sevemedim kara gözlüm seni doyunca
hep kıskandım seni elden ömür boyunca yoğurt |
yoğurt koydum dolaba
ellere vaaaayyyy :72: salıncak |
Ruhumu sallayan salıncak
Bomboş şimdi, çok boş şimdi sanki Terkedildim Derin derin bakışların en son delildi (mustafa sandal-fıkra) güneş... |
Seher yeli çık dağlara
Güneş topla benim için Haber ilet dört diyara canım Güneş topla benim için gece |
sen dönmeden uyumam bu gece
düşün bi benden başka gerçeğinmi var sen dönmeden uyumam bu gece (yalın) bilmek.. |
geh bili bil bili bili bil bili bil bil çillide horozum kayboldu
al sana istemediğin kadar.bu olur mu yunemoz? olursa pencere |
Günaydın gözün aydın, benden aldın, sende kaldım
Dün bunaldım, zor uyandım, görmeyince zor dayandım Baktım olmaz seyre daldım, anılardan bir tomardım Çok yoruldum, çok daraldım, penceremden gir içeri ogün sanlısoy pencere yasak |
Sevmeler yasak bana yüzün uzak bana
Dünyam siyah yokluğunda Gel gülüm hatalarımla sev Günahlarımla sev Sevabı boynuma.... (son bakış....) |
ama olmazki yunemoz.bir kelime dedik en baştan
|
tamam o zaman bakış :5:
|
ne olur ıslak ıslak bakma öyle
cem karaca koku |
Bu kokuyu sürmeyin
Beni deli etmeyin Sevdigimin kokusu bu Sürüp sürüp gezmeyin... (gamze) |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:19 . |