Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu

Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu (http://forum.van.gen.tr/index.php)
-   Geyik Muhabbeti (http://forum.van.gen.tr/forumdisplay.php?f=80)
-   -   ??sence AŞK nedir?? (http://forum.van.gen.tr/showthread.php?t=3769)

bestee 12/05/07 15:53

??sence AŞK nedir??

merak işte aşk sizce nedir??? bence Acıya Şikayetsiz Katlanmak (AŞK):20:

zuzu 12/05/07 16:06

canım mesajı buraya kaydırdım.çünkü ister istemez ne kadar ciddiye alınıp yazılsada geyiğe dönecektir ( ki ben en büyük sebebi olabilirim :72: )

aşk kızgın kumlardan serin sulara atlamaktır:78: :72:

suphi 12/05/07 16:17

aslında aşk yoktur bir rivayet bu dedekorkut hıkayelerinden türemiş bir sözcük aşkın sözlüktede anlamı yok zaten ben baktım ordan biliyom aşk denilen şey ütopik bir şey gören yok hiç yok şimdiye kadar bende rastlamadım bazıları aşk ın marsta yetişen bir çiçek adı oldunu sölüyo ama bence buda aılsız marslılar dedekorkutu nerden tanısınlarda aşk ismini duysunlarda çiçege versinler yok öyle birşey aşk meşk yok:11: :11:

zuzu 12/05/07 16:26

:72: oksijen konusunda kararlıyım suphi :11:

suphi 12/05/07 16:33

oksijen diyede bir şey yok oksijen denen şey karbonmonolsıdın yan imalatı yok temızlenıyoda gerı oksıjen uretılıyoda yalan oda yalan az oksıjen her zaman ıyıdır cok oksıjen ıyı olsaydı dagdakı kurtlar kuslar ayılar yuksek performansta olurdu madem oyle ayı neden kıs uykusuna yatıyor onu soyle bana madem oksıjen ıyı gelıyoda bu hayvan nedn uyusuk ask yoktur :11:

zuzu 12/05/07 16:35

Alıntı:

bestee´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23836)
merak işte aşk sizce nedir??? bence Acıya Şikayetsiz Katlanmak (AŞK):20:

kızın konusunu mahvetmeyelim
evet arkadaşlar burdan devam :85:

qizemCe 12/05/07 16:41

kankacım ask anlayıslarımız aynı gerci ben bu aralar acı cekmiom cok mutluyum ama hade nese....:72:

Fallen 12/05/07 18:12

Bir kaç alıntı cevap:

"aşk; karşındakini bulunmaz hint kumaşı zannetmekle aslında hıyarın teki oldugunu anlamak arasında geçen süredir"

,

verilebilecek tüm yanıtların eksik olacağı soru ve hatta: yanıtsız soru

,
her formu ile insanlari durtukleyen bir olgu.
,
a.$.k: aciyi $artsız kabullebme'nin kısaltması
,
aşık olunan insanı elde edinceye kadar hissedilen, sonrasında yerini sevgiye veya hiçbirşeye bırakan duygu...

,

“aşk kimine göre yüce, tanrısal
kimisine göre eski bir masal

kimisinin aşkı sanat eseri
kimininki sırf nalıncı keseri

kimine göre aşk bütün bir evren
kimine göreyse sadece sen-ben

kimisinin aşkı öze yönelik
kimininki kaşa-göze yönelik

aşk kimisi için sonsuz bir mevsim
kimileri için son moda filim

gönül sarayıdır kimisince aşk
kimisince ancak araba ve köşk

kimisinin aşkı gülden-bülbülden
kimisininki hep aşağı belden

kimine göre aşk büyük macera
minik bir serüven kimine göre

aşk bahsinde yalnız şurası kesin:
yüreği kadardır aşkı herkesin

,

-ask nedir biliyor musun sevgilim?
-hayir mithat bana aski anlat
-ask koklamaya doyamayacagin bir cicektir
-baska?
-ask baharda acan tatli bir yasemindir
-baska?
-ebeninki
,

kar$ilikli yanli$ anlamadir.
kim yanli$ anladigini once farkeder ise o terkeden olur.

,
1 sesli 2 sessiz veya 2 aptaldan olusan sozcuk
,
yokken aranan, varken kurtulmak istenendir.

:rolleyes:

LastDesiqner 12/05/07 18:16

Aşk Tanrıyı nasıl sevmemiz gerektiğini bize bu dünyada öğretmek için verilen bir içsel kavramdır.... :1:

Not: Ben Tanrıyı nasıl sevmem gerektiğini şu an çok ii biliorum....((Aşıkımmm aşık :11:))

agsi_____sey_____ 12/05/07 18:37

BENCE AŞK DELİLİKTİR:11: BİR DELİYE SORMUŞLAR AŞK NEDİR DİE BEN NİYE DELİ OLDUMKİ DEMİŞ:85:

suphi 12/05/07 18:52

nerdedir

Şehzade 12/05/07 19:10

aşk bence beynini zonklatanikendini düşünmeni engelleyen,egonu hiçe sayan,olduğunda memnun,olmadığında arkasından palavralar salladığın bişey işte... bööle :1:

Satan22 12/05/07 23:29

aşkmı one yaw... yeni bir kelimemi yoksa..:72: Yoksa oda nobran gibi bişeymi..:72: :11:

bence aşkın anlamı yoktur.. Yani herşeydir...yaw n bilem işte aşk güzeldir yaw hemde çok güzeldir...:72:

Satan22 12/05/07 23:36

veya bu olabilirmi.....

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

alosar 12/05/07 23:49

bende ilk defa duydum satan nedir bu kelimenin anlamı :11:

sea star 13/05/07 01:58

aşk üç harf bir kelime ya yalan onun varlığı ile yokluğu bir yani kocaman HİİİİİÇÇÇÇ:70:

Satan22 13/05/07 01:59

ulan bu dünyad hiç aşık olmayan varmıdır acaba...:20:

sea star 13/05/07 02:01

herkes o hiiiiiçççten bir kere tatmıştır.ama kalbi olanlar(sözüm meclisden dışarı)

suphi 13/05/07 02:06

aşk yoktur ispatlaırm ben bunu belgelerım var:11: aşk aborjinlerin aborjinler ozel bir yerli kabiledir geyik avlamada kullandıkları zehirli ok atan kamışın adıdır yok efendım kım geyıgı kalbınden aşk la vuracak gibi cümleler içinde kullandıklarından bu aşk sözünü bizim insanımız yanlış anlamış manevi anlamlar yüklemişler yok öyle birşey külli yalan:11: :11:

suphi 13/05/07 14:05

aklıma gelmişken soyletıim aşk yoktur

aşk denen şey mogollor zamanında soguktan korunmak için mogolların kendi imalatları olan baldıran acısı cin biberi birz asit ve çok azda kımız katılarak yapıp içtikleri karışımın adıdır bu karışım vücutu ısıtır ateşlendirir ve adrenalini yükseltir yüksek düzeyde enerji verirmiş ve bu süre içerisinde mogolların arzularını şehvetlerini yükseltirmiş o yuzdene nufuzları kalabalık orduları büyük olmus ha gelelim şimdiki anlamına nasıl gelmiş avrupalılar mogollrla savasta karşı karşıya gelince on ların bu yenilmez gücü nerden aldıklarını arastırmıslar aşk karışımını ogrenmısler ama kendılerı bır turlu yapamamışlar onlarda askerlerine o karışımın verdigi etkileri kendileri hipnoz yoluyla aşılamışlar hıpnoz da sonra uyanan askerler yok ben aşık oldum yok ben aşıgım gibi kelimeler sarfetmişler hipnoz süresince birbirlerine sevgi sozlerı soylemişler demekki aşk gerçek bir duygu degil yok öyle bir şey aşk yoktur :11: :11:

kenji 13/05/07 14:16

aşkın tarifine bence hiç gerek yok.herkes için anlamı farklıdır.mesela benim güzel bulduğum birini başkası güzel bulmayabilir.o zaman hangimizin söylediği güzel?
lao tse der ki;''adlandırılmazsa o kaynağı yerin,göğün;adlandırılırsa o anası bin bir türün''.

suphi 13/05/07 15:29

aklıma gelmişken aşk yoktur

aşk denen şey :mö 4.yy da pasifik kıyılarında yaşayan bilim adamı arnert şiron keyl in baş harflelre dikkat deniz atına duyduyu aşırı ilgi yüzünden ortaya çıkmış bir kavramdır ilk olarak.bu adam vay ben karada ata biniyorumda denızde neden ata bınemıyorum diye kahredr ahd eder başlar çalışmaya deniz altında deniz atıyla bogulmadan atla gezi yapabılmek ıcın bır icat yapmak ıcın calısmaya baslar.yaparda .lakin bu aletın yan etkılerıde vardır.aletin bir agıza takılan borusu bide kalbın uzeıne baglanan manyetik bir kutusu vardır.kalbin üzerin baglanan bu manyetık kutu yakıcı acıtıcı aklbi neredeyse mızrak saplanmış kadar acıtan sinerjık enerjıyı toplayıp kalbe depoluyodur.agıza takılan boru ıse beyne gıden oksıjen mıktarını azlatarak mantıklı düşünmeyi engelliyodur.buna ramen bu adam bunu kullanır ve denız atına bıner ıkı saatlık bır serbest kosudan sonra ölür.aşk adamı öldürür şarkısıda o olaydan sonra yazılmıştır.sanıldıgı gibi bir duygu degildir aşk yok öyle bir şey :11: :11:

qizemCe 13/05/07 16:01

Alıntı:

lastdesigner´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 23976)
Aşk Tanrıyı nasıl sevmemiz gerektiğini bize bu dünyada öğretmek için verilen bir içsel kavramdır....

harbi gusel tanımmm:4:

Şehzade 13/05/07 16:12

aşk karanlıktır.sadece doğru kişinin elinden tutar,ama elinden kalbe akar.aşk kimi kişilerde kör eden bir hastalık kimi kişilerdeonu yok eden bir ateş olur.onunla da olmaz onsuzda olmaz.kavuşamayınca cehennem azabı çektirir , bazen cenneti önnüne getirir.BELKİDE CENNETTE CEHENNEMDE AŞKTAN İBARETTİR

suphi 13/05/07 16:38

aklıma gelmişken aşk yoktur

aşk denen şey eski mısırda insanlar ölümden sonra yaşamın devam etmesi inancı nedeniyle mumyalama işini keşfetmişlerdir bunuda aşk ddikleri ölüyü canlı gibi bazende canlıyı ölü gibi gösteren kendı ıcatları bır maddeyle yapmıslardır .mısırlılar kendı aralarında mumyalama işine acıyı şekerle kapatma adını koymuslardır baş harflere dikkat:11: sonrakı yıllarda ınsanlar kendılerını yasarken olu gibi hissedince yada öle birini yaşıyormus gıbı düşününce burdan çagrısım yaparak adına aşk demişler yani düsündünüz gıbı bır sey degıl aşk aşk yoktur :11:

zuzu 13/05/07 17:57

suphi sen napıyon burda :72:

Şehzade 13/05/07 18:21

suphi milleti yoldan çıkarıyor napacak :11:

suphi 13/05/07 18:50

aklıma gelmişken söyleyim aşk yoktur

fransada 9.yuzyılda cok meshur ıkı tane parfum ustası varmıs bu adamlar sureklı rekabet ıcındeymıs.bırı gercekten cok ıyıymıs ama dıgerı kurnazlık yapıp bır parfum uretmıs kullandıgı maddeler parfumu kullanan kısıde bagımlılık yapıyomus bır kullanan bıur daha vazgecemıyomus bu parfumun ıcınde ten kokusu sac kokusu varmış.uzun sure kullananlar acı ıcınde oluyomus.fransız halkı isyan etmiş bu parfume angalıu şahakapat kalamau adını vermısler (gizlice acıtarak öldürür)bızım turkler soylemesi zor oldugu ıcın dırek bas harflerını alıp aşk demişler.ne zamanki bir insan birinin kokusunu özlese aşıkmıoldun delu ölürsün diye baglantı kurmuslar aslında aşk yoktur aşk bir koku adıdır:11: :11:

Şehzade 13/05/07 18:54

başlatma suphi yaw aşka maşk yokmuş bal gibi var işte :11:

suphi 13/05/07 18:57

:11: yoktur ispatlarım hocam yok aşk maşk bunlar cahiliye dönemınden kalma inanışlar batıl inanışlar :11:

Şehzade 13/05/07 19:05

hocam ispatlama yaw :11: var hocam var herkesin aşk düşüncesi kendine:11:aşka inancımızı kırıcan yaw :11: yapma bööle ...

suphi 13/05/07 20:28

aklıma gelmişken söleyim aşk yoktur

lidyalılar parayı bulduktan sonra düşük olan para degerlerını artırmak borsayı canlandırmak gayrımenkul satıslarını hızlandırmak ıcın careler düşünmüşler ve lidyalının biri reklam fıkrını bulmuş parayı bir şeyle kıyaslayalım ama öyle bir şey olsunki kimse ne oldugunu aslında bilmesin hayali bir şey olsun demiş zekaya bak:11: ortaya bir kavram atıp kavram kargaşası anlam kargaşası yaratarak aklınıza gelebılen insanı üzen tüm duyguları sözcükleri bir kelime altında toplayıp aşk kelimesine yuklemısler sözlüktende (bu sözlük lidya dili ve edebiyatı sözlügüdür)diger kelimeleri çıkarmışlardır.sözlükten bu kelımeler çıkartılıp kullanılmaı yasaklanınca insanlar kötü hallerini anlatacak kelime bulamaz olmus cumle kurama olmus mecburen aşık oldum ben aşıgım aşk bu işte diye acılarını üzüntülerini dile getirmişler.lidya hükümeti aşkmı paramı?sorusuyla para degerlerıne ivme kazandırmış borsalarını yükseltmiştir.acı keder içindeki lidya halkı daha sorunun bitmesini bile beklemeden para para diye bagırmıstır.aşk yoktur yok öyle birşey:11: :72: üzgünüm :72:

suphi 13/05/07 23:31

bu arada aşk yoktur onuda hatırlatayım

aşk çince kökenli bir kelime dünya dil ve kültürüne sonradan girmiştir.çinliler aşk diye pirinç taralarında pirincin köklerine zarar veren bizim köstebege benzeyen bir hayvana mahlukata aşk derler.bu hayvan pirinç bitksinin köklerini yalayarak kesinlikle yemez sadece yalar dilinden bıraktıgı zehirli jel sıvıyla pirinç bitkisini çürüterek tamamen zamanla öldürür.zehiri alan bitki önce sararır sonra solar beli bükülür kafası suya düşer.çinliler bu hayvanı hiç sevmezler.onlara göre en kotu hayvandır o.çinliler sevmedikleri insanlarada aşk olsun diye bedduada bulunurlar bu aşk olsun deyımıde bıze ordan geçmiştir.rengi soluk boynu bükük duran insanlarada lo neyın var aşıkmı oldun demelerinin sebebide çürümüş pirinç bitkisine benzemesındendır diyecem oki aşk öyle duygusal falan bir şey degil aşk yoktur:11: :11:

suphi 14/05/07 00:46

hazır ugramışken soyleyım aşk yoktur

aşk insanlar göçebe hayattan yerleşik hayata geçip üretim toplumu olmaya başlayarak yemek yapmasını ogrenmelerınden sonra ortaya cıkan bır olgudur.o zamanlar ümit usta yemek kıtaplarıolmadıgından yemek yapmasını bılmıyodu insanlar.kadınlar buldukları agac koklerını hayvan kemıklrını derilerini ugur boceklerını kaynatıp karıstırp sofraya koyuyorlardı.bu yemegın tadı berbattı erkekler kadınlar alınmasın dıye cok guzelcok begendık elınıze saglık deyıp onlar gormeden masanın altına dokuyolardı.kahvede kendı aralarında bu yemege bır ısım takmıslardı.adamı şaşırtan kabus bas harflere dikkat cekerim:11: kısaltıp aşk demişlerdir:11: adamlar eve gelipte karıcıgım napıyosun ne yıyecez dıyınce kadınlar aşk yapıyorum derlermiş.adamlarda içinden bu aşk yüzünden bir gün ölecez derlermiş:11: :11: demem oki aşk yoktur yok öyle bir şey :11:

Satan22 14/05/07 00:50

bence aşk satan22 dir...:85: aşka gel...

zuzu 14/05/07 10:02

:11: suphi çürümüş bitki tezini tuttum abi :72:

suphi 14/05/07 11:11

hatırlatayım dedim aşk yoktur

aşk farsça kokenli bir kelimedir.hipokrat tıp bilimini geliştirmek için en ünlü tıp adamı olabilmek için gece gündüz çalısır yuzyıllr sonra adıma yemınler edilsin adımı anmayan tıp adamı olmasın diye hayaller kurarak gece gunduz calışmış.ruhsal psikolojik araştırmaları esnasında hipokrata bir hasta getirmişler.bu hasta sürekli tavana boş boş bakan yemeden içmeden kesilen sürekli gögsünü tutup aha buram cok acıyo diyen bir adammmış.günlerce muyaene etmiş hipokrat.etmiş emme bir teşhis koyamamış.herkes hipokrattan adamı iyileştirmesini bekliyomuş lakin hipokrat bulamamış çare.bakmış namına ününe leke sürülecek demiş kendi kendine öyle bir teşhis koyayımki benden sonra gelenler bile bunu kabul etsin yokhipokratın bulamadını biz bulduk demesinler demiş.farscada sır anlamına gelen aşk adını koymuş hastalıga.demiş bu aşktır söyleyemem nedenini ama en kısa sürede düzelecek demiş.düzelmişte adam.boş boş tavana bakıp sebebini soylemesının nedeni tavan yapılırken bozuk paraları dokulmus alamamıs atılan betonun içinde kalmış adamın içinde dert olmuş hergece bakıp bakıp gitti paralar diyomuş kendıne.yemeden içmeden kesilmesinin sebebide giydigi bol gömleklerle sakladıgı göbegini rejım yaparak eritmek içinmiş ama hipokrat bunu hiç ögrenememiş.sonraki yıllarda dalıp dalıp bir yerlere boş boş bakanlar yemeden içmeden kesilenler aşık bu demişler bu şekilde literatürde yerleşmiş gitmiş demem oki aşk yoktur yalan bu:11: :11: :11:

zuzu 14/05/07 11:17

:11: :11: :11:

suphi 14/05/07 14:33

ugramişken söyleyeyim aşk yoktur

zeusun üç oglu olur.birine anteris digerine şakteris ötekinede kanteriks ismini koyar.zeus ogullarını çok sever onlarla bulut zıplatmaca yıldız saymaca gökkuşagı yapmaca oynar gününü mutlulukla geçirir.bunu diger tanrılar çok kıskanır anterisi savaş tanrısı etkisine alır şakterisi ateş tanrısı etkisine alır kanterıksıde boş işler tanrısı etikisine alır:11: anteriks artık zeusu sevmez psıkolojık savas yasar ıçınde duygularıyla catısır,şakterıs sürekli içim yanıyor içim yanıyor diye inler durur zeusla oynamaz,kanterıks gunlerıı hep boş işlerle geçirmeye başlar zeusa hiç yaklaşmaz.zeus kahreder derkı savas ates ve boş işler tanrılarına ogullarımı benden aldınız cok mutsuzum onları gerı verın bana her istedınızı kabul ederım der.dıger tanrılar verırız ama bır sartla.bu uc oglunu tek bır bedende sana verırız uc mutluluk cok sana hemde nufus planlamasınada katkımız olur derler zeus mecburen kabul eder.uc oglunu tek bedende verırler zeusa.zeus mecburen dıger ogullarının anısını yasatmak ıcın bu ogluna bas harflerını koyar ve aşk der.ama lakın ucu bır arada olan cocuk kendı ıcınde psıkolojık savaslar yasayan sürekli içi yanan ve boş işlerle ugraşan biri olur.zeus pişman olur.mitolojide gecen bu olaya dayanarak gunumuz ınsanıda bos ıslerle ugrasan içi yanan psikolojik çatısmalar yasayan kişiler aşık durumada aşk demişlerdir aşk sandınız gibi bir şey degil aşk yoktur:11: :72:

zuzu 14/05/07 15:40

suphi uçtu hele tutun :72:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:48 .