![]() |
nereden geldi bu isimler?
birazda yaratıcılığınıza bakalım ne kadar fazla.
burada eşyaların isimlerinin nereden geldiğini tahmin edelim,hikayelerini uyduralım.ben başlayayım.mesela battaniye adamın biri yünleri birleştirmiş(battaniye yapmış),sonra üstüne yatmış.ama sürekli yünler orasına burasına batıyormuş.adam yumuşak yünlerin niye battığını kendisine soruyormuş durmadan.niye battı?niye battı? battı niye? battı niye ?derkeeeeeeeeen ismi olmuş battaniye :11: sıra sizde.bu sefer hayvan olsun.koyun ismi nasıl olmuş? |
:11: eh kenji bu tam suphilik :11:
|
şimdi kurban bayramlarında hayvanları yere koyuyolarmıışş
adamlar bunu da koy-un dierini de koy-un öetekini de unutmayıın koy-un diye diye hayvanın ismi 'koyun' olmuşşş :D :D |
:72: süperdii zeloo....
|
peki helin sen söyle bakayııımm nie şu dişleere takılan şeye tel demişler
hani tellisin ya daa ii bilirsiin die sana sorduummm |
3 ay snra çıkartayımm göstercem sanaa...:D
gıcıkkkk.....:D |
pek yeterli bi açıklama olmaadı ama hadi bakalıım ööle olsuun
|
:72: mayyaak
|
:11: :11: :11: :11: :11: :78: :78: :78:
|
eee kelime söylememişsin...
|
aa unuttum bul bakalıım hadi telefoon :D
|
yaa bu çok zor :72:
tellerinden gelen tele ve çalan müziği de fon müziği olunca telefon demişler... püüfff ammada saçmaladım ama :72: :11: "isim" hadi bunubulun :D |
:D :D
is dumandan gelen iğrenç toz kabarcıklarııdırr :D kadının teki duvarları silerken bakar ki bir sürü is sonra sinirlenir isss iiiimm(ağlaarr) bu böyle döngü halinde dvm ederken marketten gelen bi dede cevheri fark eder ve derkii iiiissssiiiiimmm iiiiissssiiimmm sonra o i ler s ler m ler çıkarılırı sonuçç olarak isim ortaya çıkarrrr :D üffffffff :D:D:D:D:D |
aman zeloyaaa amma salladın...:72: ama iiidii...:11:
|
Alıntı:
|
yine kelime unuttun :72: :11:
ben senin yerine yazayım "balık" :72: :85: |
balık balayından gelir şimdi bal ayı varya o balın ayısını öldürmeye çalışan bi kaç deli kalnlı ık sesini duyarlar
bu ses ayının kemikleriden gelmekteddir daha sonra işte derler bu ses çok güzeel gelio kulağa e orda da bal yetim gibi tek başına kaldı falan öle biraz muhabbet ediyolaarr sora o kelimeleri birleştiriolaarr ortaya balık çıkıoo tmm sen söyle tencere :D |
benim aklıma bişi gelmedi :72: :11:
|
:D
|
adamın biri tencereyi almış, demişki; bu ten aynı Ceren'in tenine benziyor.sonra aklından sürekli düşünmüş, ten cerenin teni,ten cerenin teni, tencerenin teni derkeeeeeeeeeen tencere olmuş.:72:
peki araba ismi nereden gelmiş? |
araba ilk icat olurken arama işlerinde kullanıyorlarmış... buna arama demeye başlamışlar bide bakmışlar aramanın manası başka :D .... demişler bari araba olsun :72:
sehpa bulun bakalım :D |
ben söylim.
dişlerin etlerinin arasını delerek dişlere tel takıp düzeltme operasyonuya bu. hastanede yine günlerden bir gün o kadar çok tel taktırmak isteyen olmuşki dişlerine...insanlar sırayla dişini deldirip diğer işlemler için başka bir sıraya geçiyormuş. evet işte insanlar sırada beklerken işlerin bir an evvel bitmesi için bağrışmaya başlamışlar ve : '' artık yeter ya çabuk delin'' delin, delin, del del....derkene tel olmuş... amma salladık ha:4: |
en son mesaja bakmamışsın..
|
üff sehpa çok zor ama ya başka bi kelime söyleyiinn
|
tamam o zmn bilgisayar olsun..
|
sehpa:
bu sehpanın hikayesi şudur. daha sehpanın adı madı yokken, evin hanımı eline aldığı bir bez parçasıyla sehpayı silmeye başlar, ve silerken sehpa çok tozlu olduğu içinde ssssssshhh diye sesler çıkar... yine bir gün bu ev hanımı sehpayı siliyormuş.sehpanın üstünde de bir kavanoz varmış...kadın bu sehpayı silerken, kavanozu PAAAT diye yere düşürmüş....ve bu sesi duyan kocası yaw '' ssshpaat '' diye bir ses duydum neydi o demiş....ve bu eşyanın adını sehpat koymuşlar ve nesilden nesile bunun adı sehpa oluvermiiiiş.:46: |
wle abi ne biçim zırt atisiz yaw agzim acikta kaldi cem uzanin bunlari görmesi lazım --- +rep weriyorum sana murat eii salliyorsun dayıoglu ;):11: :11: :11: :11: :46:
|
istersen cem uzanın soy adının nereden geldiğinide anlatabilirim.
bende yalan yok hılafta yok arkadaş:46: |
Alıntı:
:11: :11: :72: :72: |
:93: :147: :95: hikmeeeeeettttttttttt....:19:
|
alosar sende alosarın nerden geldigini açıkla
|
ali nin al'ı osmanın os' u arvasi nin ar'ı :)
|
atoo isim vermemişsin??
süpürge?? |
pisliği temizleyen biri uydurmuş galiba:72:
merkep |
merkep ne abii yaa?? :11:
macun |
merkep eşşeğin kibarcası yaffff
macunda sıcaktan adanada erimiş halimiz... ranza . |
bilmiyom
peki kahve kelimesi nerden gelmiş |
etiyopyanin kaffa koyyunden oradaki keciler yiyomus cok dinc oldugunu goren biz insanlarda icmeye baslamis
cay nerden gelio peki? |
şimdi bi çarıklı ağa varmışş.. bunun bir sürü karısı varmışş.. ama en çok ayşeyi severmiş..şimdi adam ölmeden önce vasiyet etmiş demiş ki benim adımın baş harfiyle sevdiceğmin ilk iki harfini birleştirin ve bir bitki üretin onu da tüm sevenlere ve sevip de kavuşamayanlara armağan edin o yüzdn de o günden bu güne o bitki üretilmiş ve adına çay verilmiş..hani derler ya insanlar sevdiklerine hadi gel sana bi çay ısmarlıyım işte o da burdan gelmektedir:D :D :D :D :D :D
(hayatımda hiç bu kadar saçmalamıştım) :D alın bu da kelime karizma ( ne alakaysa) |
:11:
senee 1289.....yer VaN........:D o zamanlar kış cook şiddetli geciomus....yazın bile kar yagıomus....nesee......o devirde kendini cok cekici, yakısıklı bulan erkekler kendimizi nasıl olurda başkalarına belli ettiririz diye düşünmüşler ve akıllarına karın üstüne çomakla imzalarını atmak gelmiş....tabi o zamanlar imzaya izma deniliomus:D.......nese 1,2,3 derken bu aktivite tüm dünyaya yayılmış.....o günden sonra böle erkeklere karizma sıfatı yakıstırılmıs ve günümüze kdr gelmis.....:11: hade kelimede (prenses) olsun...... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:54 . |