Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu

Van.GEN.TR Forum | Yerel Van Forumu (http://forum.van.gen.tr/index.php)
-   Kişisel Sayfanız (http://forum.van.gen.tr/forumdisplay.php?f=97)
-   -   Murat (http://forum.van.gen.tr/showthread.php?t=9709)

murat 13/08/07 10:23

Murat
 
Kişisel sayfa olarak kullanacağım bu topicte sizlerinde ilgi ve alakalarınızı bekliyorum.



Materyalistler derlerki:
Madde ezelidir varlığının başlangıcı yoktur.Sizin Allah'ı ezeli kabul etmeniz gibi işte bizde maddeyi ezeli kabul etmekteyiz...
Bende derimki :
Akılsız, görmeyen,işitmeyen ve tüm işleri tesadüfle var eden (size göre) Maddeyi ezeli kabul etmekmi şereflice, yoksa En üstün ve yüce, Bilen, işiten, gören ve her şeye güç yetiren ilmi sonsuz olan bir Allah'a iman etmekmi şereflice..!
Ayrıca ben materyalist mantığın öne sürdüğü ''sizin Allah'ı ezeli kabul etmeniz gibi , bizde maddeyi ezeli kabul etmekteyiz'' sözlerinin su götürür olduğunu düşünüyorum.Mesela biz Allah'a ''Bilen, ilim sahibi, işiten, gören, takdir eden, her şeye güç yetiren'' derken , materyalistlerin iman ettiği maddede bunların hangisi mevcut ? Hiç biri..!
Demekki bizim Allah'ı bildiğimiz özellikleriyle O'na ezeli dememizle , materyalistlerin maddeye ezeli demeleri arasında boşluğu dolduralamayacak kadar fark var.Yani biz , üstün özelliklerini yarattıklarında gösteren ve bize kendini Kur'anda anlattığı vech ile bir Allah'a ezeli derken, diğer yanda ''hiç bir şeyden haberi olmayan ve tesadüften başka sermayesi olmayan ve kendiside yaratılmış olan maddeyle materyalistler ezeli demektedirler''.
Saygılar.

murat 13/08/07 10:26

20’inci asrın gerçek ilim adamlarından, meşhur astrofizikçi ve pek çoklarınca kendisine ikinci Einstein nazarıyla bakılan Sir James Jeans –Esrarlı Kâinat ve Etrafımızdaki Kâinat isimli eserleri M.E.B. tarafından tercüme ettirilip, yayınlanmıştır

“insanlar, meşgul oldukları fenlerde fenâfi’l-fen olurlar”
der.

Yani insan, hangi fende, hangi ilim dalında fazla meşgul olursa, onda fâni olur. Artık hep bu ilmin kulağıyla duyar, onun gözüyle görür, o ilim hesabına konuşur ve onun heyecanını yaşar. O kadar ki, Sir Jeans, bu hususta şöyle bir misal de verir: Bir müzisyen, piyanonun 5’inci ve 8’inci tuşlarında mütemadiyen aynı sesi duyduğu için, merdivenlerden inerken de 5’inci ve 8’inci basamakta aynı sesi duyacağını zanneder.


Hendese (Geometri) ile meşgul olan bazıları, başka gezegenlerde insan gibi hendesî düşünen varlıklar varsa, onlara mevcudiyetimizi hissettirmek için Afrika’da, Arap yarımadasında ve Büyük Sahra’da, müsellesler (üçgenler), mürabbalar (dörtgenler) yapıp, içlerinde ateş yakıp büyük büyük ışıklar oluşturdular. Onlar, hendesede fânî olmuşlardı. Matematikle ciddi meşgul olanlar, kâinatın Sanatkârının kâinatı matematik ölçülere göre yarattığını iddia ederler. Bunlar da matematikte fani olmuşlardır. Darwin ise, hayatı boyunca hayvanla, hayvan fosilleriyle uğraşmıştır. Dolayısıyla, meşgul olduğu sahanın dışına çıkamadığı için, varlığa, yaratılışa, kısaca her şeye bu sahanın penceresinden, onun gözlükleriyle bakmış ve hipotezini ispat için de aklın, mantığın ve ilmin kabul edemeyeceği yorumlara başvurmuştur.(buraya kadar f.gülene ait)


*


Burada söylenecek bir söz vardır, oda şudur:


DARWİN FENAFİL HAYVAN OLMUŞTUR..!

hackoogle 13/08/07 10:30

hayırlı olsun sayfan...

murat 13/08/07 10:31

Sağol abicim.
Umarım hayırlı olur.
İlgine teşekkürler.

denizkızı 13/08/07 10:35

murat sayfanın adını düzeltmek zorundayım çünkü sadece isim yazıyoruz.
hayırlı olsun
inşallah hep hoş sohbetler olur sayfanda:D

murat 13/08/07 10:38

Teşekkürler sevgili deniz kızı.
Bu arada forumda deniz anasıda varmı :46:

denizkızı 13/08/07 10:39

yok istersen seni yapalım :72:

murat 13/08/07 10:42

Valla kız büyür ''ana'' olur,
Murat büyür,olsa olsa ''baba'' olur.
Bence sen ileriye yönelik ''deniz anası'' kontenjanı ayarla bir tane kendine...
Bakarsın lazım olur.:85:

Satan22 13/08/07 10:42

hayırdır yaw deniz anasıda nerden çıktı..:72:

murat 13/08/07 10:44

Alıntı:

satan22´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 72352)
hayırdır yaw deniz anasıda nerden çıktı..:72:

bilmemm :78:

denizkızı 13/08/07 10:45

bana bulaşanın sonu hiç hayırlı olmaz :85:
bence sen burdaki mevcut kontenjanını korusan hiç fena olmaz yoksa seni denizanaları bile kurtaramaz :D

hackoogle 13/08/07 10:45

yaw murat abi ne ettin walla şimdi bulur bi deniz anası...:72:
biz kızıyla baş edemiyoz anası gelse ne yapacaz...:72:

Satan22 13/08/07 10:46

bence sen bu denizkızına fazla bulaşma belayı başına alırsın..:85::72:

ZyreC 13/08/07 10:48

Arkadaşlar isterseniz bu konuyu kapatalım çünkü konunun yönü değişiyor. Fazla uzatmayalım. Murat arkadaşım sende biraz daha sözcüklerini seçerek kullanırsan sevinirim.

murat 13/08/07 10:49

Alıntı:

denizkızı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 72358)
bana bulaşanın sonu hiç hayırlı olmaz :85:
bence sen burdaki mevcut kontenjanını korusan hiç fena olmaz yoksa seni denizanaları bile kurtaramaz :D

Hadi canım ya, ana dediğin şefkatli olur...eee sende sonuçta bir anne adayısın (ilerde) ..
bu nedenle sana bulaştığım için başıma bir iş geleceğine inanmıyorumm.:2:



not: Şu deniz anası kontenjanı işini bir daha düşünsen diyorum:78:

Satan22 13/08/07 10:52

arkadaşlar uzatmayalım bu deniz anası olayını kapatın lütfen..:85:

ZyreC 13/08/07 10:54

Arkadaşım bu konu uzamasın.

murat 13/08/07 10:54

Yahu sadece takıldım.
Ve sevgili denizkının bunu anladığını umuyorum.
Her neyse...:1:

murat 13/08/07 11:05

Burası kişisel sayfam olduğu için ben kendi halimde ''işime'' devam edeyim.


Allah ın bir günü 1000 dünya yılına mı eşit(22:47,32:5) yoksa 50000 mi?(70:4)

1.Hacc /47:

47- Onlar senden, azabın çarçabuk getirilmesini istiyorlar; Allah, va'dine kesin olarak muhalefet etmez. Gerçekten, senin Rabbinin Katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir.

2.Secde/5:

5. Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra (işler,) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O'na yükselir.

3.Mearic/4:

4.Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir.

İddiaya göre yukardaki ayetler kendi içlerinde bir ''tutarsızlığa'' sahipmiş ( ! )

Baktığımız zaman yukardaki birinci ayette, zamanın ''göreceli'' olmasından bahsetmektedir.

İnsanlara nazaran uzun yıllar olsa dahi, bunlar Allah'ın katında, birer gün gibidir ''çok kısadır'' denmektedir.

İkinci ayette, takdir olunan işleri, yani mesela mevsimler gibi, değişen bir biri ardınca gelen düzenlerin uygulanmaya konulan süreleri ve bunların uygulamadan kalkmasını bildirmektedir.Bunları kainat çapında cari olan kanunlar olarak düşünmek gerekiyor.Diyelimki dünyanın yaratılmasından sonra, yaşanan buzul çağı gibi...Yani ayetteki işlerin ona yükselmesiylede, bahsini ettiğimiz kanunun süresinin dolmasına işaret etmektedir.Bunun gibi mütaala etmek gerekiyor.

Üçüncü ayettede Allah'ın emir verme makamına ''katına'' Cebrail aleyhisselamın yükselmesinden bahsetmekte ve relativite burada göz önünde bulundurulduğunda işin arka planı daha iyi anlaşılmaktadır.

Hızın artmasıyla zamanın hızının azalması gibi mütaala edebiliriz.Oysa bize göre zaman hızla akıp geçmektedir.Böylece farklı zaman kavramlarının ortaya çıktığını görürüz.

Son iki ayetler kendi aralarında ''değerlendirilemeyeceği'' gibi , birinci ayettede yine bunlardan farklı hususlar anlatıldığı için, aralarında kıyas yapıp '' bak işte biri bir şey derken, öbürü başka şey söylüyor, demekki çelişki var'' demekte yanlış olmaktadır.

Ancak burada açıklanması gereken diğer bir husus var, şöyleki:

Denilmektedirki, ''bakın işte Allah'ın katından bahsediliyor, demekki O'nun bir makamı var, ve O zamana tabidir''...

Ben burada ayetteki ''O'nun katı'' kelimesinin, Allah'ın yanı, yöresi,kenarı...vb manalarda anlamanın yanlış ve eksik bir mütala olduğunu düşünüyorum.Zira biz biliyoruzki nasılki bir ''Vali'' telefonuyla birisini arayıp konuşmasıyla veya güneş ışıklarıyla tüm yerdeki damlalarda ve cam parçalarında ve diğer bir çok nevde her birinde ayrı bir makam ve tecelli imkanı buluyorsa,ve bununla birlikte hepsinden nihayet derecede uzaksa, aynen öylede, burada Allah'ın katıyla anlatılmak istenen,varlıktaki melekleriyle onlara ''emr'' vermek işinin mümkün olacağı bir ortamın halk edilmesi, bir iletişim mekanı sağlandığı yerdir.

Aksi halde şöyle düşünürsek ,Allah eğer böyle bir ''iletişim-emr'' makamı sunmayacak olsa, bu takdirde meleklerin emr almasıda imkan dairesinden çıkacaktır.Yani zannedildiği gibi Allah'a izafet edilen müstakil bir yer ve/veya mekan değil, bilakis Allah'ın kullarına ''emr'' edeceği bir imkanın yaratıldığı yer olarak düşünmek gerekmektedir.Böyle bir zaviyeden bakıldığında mesele daha bir netlik kazanacak ve gereksiz hatta nakıs bir sorgulama olduğu görülecektir.

Ayrıca ayet numaralarında elmalının tefsirine ait linkleride aldımki, dileyen farklı mütalalarıda okuyabilir.

Bununla birlikte ''dinsizlerin ikna olması'' umrumda bile değil..!

Yukarda ayetlerden anladıklarımı anlattığım hususlarda bana ait kavramlar bulunduğu için söylemeliyimki, ayetlerden benim anladıklarım bunlar.Elbetteki eksik bir kavrayış içinde olabilirim.Ama eğer bir yanlışım varsa Rabbimin mağfiretine sığınıyor ve en doğrusunu ALLAH bilir diyorum.

ZyreC 13/08/07 11:10

Arkadaşım bi laf uzayınca inan sonu çok kötü oluyor. İki tarafta kırılıyor. Onun için uyarma ihtiyacı duydum.

murat 13/08/07 11:10

BİRAZDA GÜLELİM :11:


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Satan22 13/08/07 11:11

nese kapandıysa sorun yok....

murat 13/08/07 11:12

Alıntı:

ZyreC´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 72401)
Arkadaşım bi laf uzayınca inan sonu çok kötü oluyor. İki tarafta kırılıyor. Onun için uyarma ihtiyacı duydum.

:1:
Bu arada yukarıdaki videoları ekran şeklinde alabilirmiyiz.
Yardımcı olursanız sevinirim.
tşk.

ZyreC 13/08/07 11:13

Arkadaşım youtube görüntülerini siteden direk izletebilirsin. Site yardım bölümünde bakıp yapabilirsin.

Satan22 13/08/07 11:14

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] burdan bakabilirsin..:85:

murat 13/08/07 11:21

iLGİ VE ALAKALARINIZA TEŞK.

murat 13/08/07 11:28

deneme yapalım.

ZyreC 13/08/07 11:29

Olmuş :11:

ato--- 13/08/07 11:31

sayfan hayırlı olsun murat bi çay wer bakim :)

murat 13/08/07 11:33

Yaw silahınla gelmişsin yini mekan basar gibi.:20:
Hacım burada çayları herkes kendi alır içer.
Hoş geldin sefalar getirdin.
Sana bir iadei ziyaret yapacam.

ZyreC 13/08/07 11:46

Hepimize bekleriz. Ama elin boş gelme :11:

Satan22 13/08/07 11:48

yaw günümüz vardı bi ara..:72: tatlılar börekler açarlardı ne güzeldi devam ettirelim..:72: zyrec yarın sendeyiz.:72: hazırla kendini..:72:

alosar 13/08/07 11:56

sayfan hayırlı olsun... yazıda güzelmiş..

ZyreC 13/08/07 11:57

Beklerim satancım. Sen sadece gel. Börek falan açma. Zehirleniriz allah muhafaza :11:

Satan22 13/08/07 11:58

:72::11: zyrecim canım kardeşim zorla gel beni kaşı diyorsun..:72:

ZyreC 13/08/07 11:59

Yaw satan bi sayfada karar kıl. Yetişemiyorum hızına.

ZyreC 13/08/07 12:00

Hem bende yapmayacam. O kadar kız var yapıp getirsinler demi kardeşim. Bize denizkızı yapsın börek çörek. İnşallah ondanda zehirlenmeyiz.:11::11:

Satan22 13/08/07 12:00

atom satan..:72::11: veya karınca Satan..:72:

denizkızı 13/08/07 12:01

:72: çok bilionuz siz para verimde gidin alın :11: :72:

Satan22 13/08/07 12:01

denizkızımı yaw o n almar börek yapmaktan..:72: o tek bişeyi güzel yapar o da çene çalmak..:72:


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:42 .

Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.