![]() |
...sen...
En güzel günlerimin
üç mel'un adami var: Ben sokakta rastlasam bile tanimayim diye en güzel günlerimin bu üç mel' un adamini yer yer tirnaklarimla kazidim hatiralarimin camini.. En güzel günlerimin üç mel'un adami var: Biri sensin, biri o, biri ötekisi.. Düsmanimdir ikisi.. Sana gelince... Yaziyorsun.. Okuyorum.. Kanli biçakli düsmanim bile olsa, insanin bu rütbe alçalabilmesinden korkuyorum.. Ne yazik!.. Ne kadar beraber geçmis günlerimiz var; senin ve benim en güzel günlerimiz.. Kalbimin kaniyla götürecegim ebediyete ben o günleri.. Sana gelince, sen o günleri - kendi ogluyla yatan, kizlarinin körpe etini satan bir ana gibi satiyorsun!. Satiyorsun: günde on kaat, bir çift rugan pabuç, sicak bir dösek ve üç yüz papellik rahat için... En güzel günlerimin üç mel'un adami var: Biri sensin, Biri o, biri ötekisi... Kanli biçakli düsmanimdir ikisi... Sana gelince... Ne ben Sezarim, Ne de sen Brütüssün... Ne ben sana kizarim ne de zatin zahmet edip bana küssün.. Artik seninle biz, düsman bile degiliz.. Nazım Hikmet Ran |
harika canım yaa....saol..
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:08 . |