![]() |
BiR ÖGRETMEN SEVDiM
BiR ÖGRETMEN SEVDİM Derste parmak kaldiran çocuklar gibi hevesli Beslenme çantalarina sinmis bir teneffüs kokusu Ve paydos zilinde ki gürültüsü evrenin... Ben bir ÖGRETMEN sevdim... Simdi bütün sinavlara açik gönlüm Her sözlüye bir el kalkar ömrümden Zil çalmasin diye umutlar ekip bahçeme Sen ki; beton yiginlarina saltanat veren insan! Sen ki; bir adi gelecek olan yasamin annesi Bir adi bahar, Bir adi özgürlük olan memleket bekçisi. Ordularin zaferine es, tarih oldun gönlüme Ve ben sana el verdim Ben bir ÖGRETMEN sevdim... Hep kiskandim ögrencileri senden Ve öylece bakakaldim ardindan; sen sinifa girerken Simdi taleben olmak vardi; seni dinlemek saatlerce usanmadan Ve belki de gözlerime bak diye Kopya çekerdim utanmadan. Bir ÖGRETMEN sevdim! Öyle ki o gözler bana ad verdi Sonra bir yol çizdi kötürüm yasamima Ve o gözler acilara tat verdi. Ben bir ÖGRETMEN’ e vuruldum adam akili Bir sevdim pir sevdim hani tabirince Bütün savaslarina sulh geldi hayatimin Bütün gecelerime bir gül yansidi; kirmizi Simdi azabin koynunda onsuz olmaktir derdim Ve en anlamli isini yapti yüregim hayatin Bir ÖGRETMEN sevdim. |
abi süperdi saol......:1:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:18 . |