![]() |
Duygusal Zeka Ölçümü
Duygusal zekanın içerdiği öğelerden oluşan, insanın beceri, yeti, yetenek nitelikleriyle, özellikleriyle değerlendirmeye yarayan ölçekler vardır. Soru: Kedi bir ağaca çıkmış ve inmek bilmiyor. Kediyi o ağaçtan indirmek için ne yaparsınız? Düşünün ve kariyer analizini aşağıda bulun: 1-Ağaca tırmanırsınız. 2-Ağaca merdiven dayayıp tırmanırsınız. 3-"Gel pisi pisi," diye seslenirsiniz. 4-Dişi bir kedi bulup ağacın altına getirirsiniz. 5-İtfaiye gibi kurtarıcı görevlileri ararsınız. Sonuç: 1-Ağaca tırmandıysanız; cesur ve girişkensiniz. İyi bir "satış temsilcisi" olursunuz. 2- Ağaca merdiven dayayıp tırmandıysanız; hedefe nasıl ve ne yöntemlerle ulaşacağınızı planlayabiliyorsunuz. İyi bir " halkla ilişkiler müdürü" olursunuz. 3-"Gel pisi pisi," diye seslendiyseniz, saflık derecesinde iyimsersiniz. Ne yaparsanız, yapın, sakın kendi işinizi kurmayın. 4-Dişi bir kedi bulup ağacın altına getirdiyseniz; kendi işinizi kurup çok başarılı ve ünlü olabilirsiniz. 5-İtfaiye gibi kurtarıcı görevlileri aradıysanız; sorumluluğu başkalarına atmayı iyi beceriyorsunuz. "İyi bir üst düzey yönetici" olursunuz. ÇATIŞAN DEĞERLERİMİZ- Prof. Dr. Özcan KÖKNEL Ben de ekleme yapayım: 6- Ağacı kesersiniz, böylece bundan sonra başka kedilerin çıkmasını da engellemiş olursunuz: Sizden mükemmel bir kamu yöneticisi olur. 7- "Bana ne?" deyip yolunuza devam edersiniz. Sizden yönetici olur mu bilmem ama çok iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olur. 8- Dişi kedi bulmak zor olacağından kendiniz dişi kedi kılığına girip ağacın altında cilve yaparsınız. Yönetici olamasanız bile magazin medyası peşinizi bırakmaz, şöhret olursunuz. 9- Kediyi silahla vurursunuz ve ağaçtan düşer. Amaç kediyi ağaçtan indirmek değil miydi? Sizden çok iyi bir "paşa" olur netekim. ........ |
:11: tmam.. sende yogurtsuz " cesitlemelere" devam etme o zaman .. :) Ekleyen arkadas o agacin dalinda yari acik bir cuzdandan soz etse imish ya.. gerci oda beni cezbetmezdi.. :) Su kedi olayinda benim tepkim ne olurdu..:20: Civarda dolasan birileri varsa kedi var bak seviosan ilgilen turu yonlendirme belllki.. bilmiyorum.. ufff.. alnimiza bi mezro tutup olcum yapsa basari yuzdesi daha fazla olurmusmus bu yazarimizin. Canim sikiliyo.. oyle boyle diil. duygusal olcumler kalip makas mezro zekalidan gerizekali duygusallara kadar herseyi bi kutu ici hapsi yapip yok etmek istiyorum.. koli banti olan var mi.. |
Uff... sebebli olsa gam yemiicem hatta turune gore istifleyip kutu uzeri not bile gecerdim.. fazla kahvenin verdigi bi simariklik olsa gerek.. ruhu fazla gevretio.. :) bant icin saol ;) |
Alıntı:
:69: Miyaw sesleride olmasa.. :) |
Sapani olan var mi .. en kisa cozum yolu bu .. :) Bakalim vatandas eq ile ilgili ne demis... "Hakkında o kadar atlıp tutulmuştur ki; aslında saptaması çok basittir. sıcak bir ağustos gününde bi çocuk bulunur ona denir ki; - al koçum sana bi külah dondurma, bu dondurmayı yemeden 15 dk beklersen sana bir külah dondurma daha vericem. - peki abi... peki abi diyip dondurmayı ağustos sıcağında 15 dk muhafaza etmeye çalışan cücük eq dan ..... peki abi diyip siz köşeyi dönünce dondurmayı mideye indiren ise cillop gibi bir insandır...:) çünkü o da farkındadır ki zaten 15 dk elinde eriteceği dondurmanın ödülü "gene" dondurma olacaktır.. " |
Bilmem .. ilkelimi yeni araladim..:) |
Kahve tadina karissin .. :) |
:) Benimki basina buyruk..saldim iplerini , maviyi sever.. aksamustu olunca mutlaka yeryuzune iner.. :) |
Hiç sahip olunamayan, dağın zirvesi ve yamacındaki taşlı yol arasında yapılan seçimi ister gibi Life s a journey not a destination ! mirildanircasina bir iniş.. Duygusali zeki olan insanlar birbirlerini tanirlar.. ruh ruhu tanir , bulur.. bilir. anatema kedi tabii , o ayri.. :) |
yha bi kediyle duygusal zeka ölçülür mü kie:20:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:56 . |