![]() |
Düştüm, Ağlayarak Diyarbekir'e
Düştüm, Ağlayarak Diyarbekir'e Düştüm bir kar sıcağında Anılarım çarpışırken yüreğimde Kapılarım Karacadağ, pencerem zozan. Arkamda bırakarak sıcacık düşmanlıkları Kavrulurken bedenimin en ince yeri Kahraman atalarımın ezgileri ile Vuruşarak her gün sıcakla Düştüm kan ağlayarak gözlerim. Terkimde bir damarla İçindeki ılık efkar kanı, Gitmek istemeyen doru taycasına Şaha kalkarak gelecek kötülükten, Sırtımdaki yiğitleri korumak için Ardımı dönerek yani, düştüm. Kafamı ayırmak için bedenimden, En sesli dost haykırışlarında, Kırmızı balıklar tutmak için şafakta, Sessiz gecede kimsesiz yaşamak, Ve soğuması için yatağımın oğulsuz ve kokusuz, Ve de çığlıksız isteklice düştüm. Sırtımdaki heybede anıların varsıllığı, Çıkınımda eksiklik yaşama dair, Açlıktan öleceğimi de bilerek safi ayazda, Buğulu bir düş gibi düştüm. Böğrüme saplanan En yaman su verilmiş hançeri Çıkarmamak için yani Emeğimi verdiğim yıllarca Yaktığı halde en kör biçimde bedenimi Düştüm işte. Hızırın bağışlamaz tafrası Hamzanın perdah gücü ile Ve de azrailin amansız aşkı için Düştüm dost istenciyle Bir kara bulut bıraktım ardımda İki de toparlak akça gün Ağlayarak ve de ağlatarak Aydınlıktan korkan geceleri Ve sahiplenerek karanlığı Parlatmak için en ücra yerlerde Düştüm burularak Yüreğimdeki girdap yutarken yarını Ahmakça bakarken düşman ardımdan Ve de saygı ile üstelik Apansız inen bir günde düştüm Kalaylı bakır tenceredeki sevdamızı Kararan sonra kullanılmadan. Mor düşlerde yakılan türkülerimiz Derinlere inmeden düştüm. Hani gürlerdim ateş gibi Köz ederdim bedenini Sonra kül oldu ya sevdamız İşte onları da bıraktım düştüm Akşam dağlarındaki sevinçle Çarparken yüreğim emek için Daha da savruk vururken mavzer Bedenimdeki ateş gibi Düştüm yollara ardıma bakarak Ağlayarak hem de Diyarbekir’e Ağlayarak, acılara, hasrete, hüzüne Çoğu insanım diyenin anlamayacağı üzre Düştüm bu ateşle yollara Kıskanarak hem de çok kere Ağlayarak Diyarbekir’e |
" Kar sıcağı.. " " Terkinde bir damarla içindeki ılık efkar kanı.." " Kırmızı balıklar tutmak için beklenen şafağı.." Bu kelimeler hangi Yurekten dokulmus bilmiyorum ama gipta ile okudum... :4: |
okuyan yüreğine sağlık
|
Hani gürlerdim ateş gibi
Köz ederdim bedenini Sonra kül oldu ya sevdamız İşte onları da bıraktım düştüm yüreğine ve emeğine sağlık arkadş tşklerrrrr:1: |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:51 . |