![]() |
Feridun Düzağaç - tüm şarkı sözleri
"a" ile başlayanlar:
Feridun Düzağaç - Adı Sevda Albüm Ad :Beni Rahatta Dinleyin Dokunduğum en sıcak Ağustos akşamısın Gezindiğim avare bir deniz kıyısı En güzel mehtap sensin denize dost Aradığım bulunmayan haykırdığım duyulmayan Sen asla dün olmayan bir yaşanmamış an Saçların rüzgarsa gözlerin nerede Sesin şarkılarda nerede Yüreğin Ellerimde sevdanın yanık kokusu Ey adı sevda nerede Ellerin Aradığım bulunmayan haykırdığım duyulmayan Sen asla dün olmayan bir yaşanmamış an Feridun Düzağaç - Ağlamıyorum Albüm Adı : Bir Devam Filmi Bir yanım sana çırpınır Bütünüm boğulur sende Zincirimi kırdı arsız aşk Üzerimde demirden perde Seni düşünürken içtiğim sigarayı Korkarım ben söndürmeye Sürsün bu ölüm ağır ağır Gözlerimde boğulma diye Ağlamıyorum, ağlamıyorum Ağlamıyorum yine de Ötenazim hadi biraz gayret Batır sarı oklarını içime içime Bu aşk süsü verilmiş bir cinayet Tam istediğim gibidir üzülme Feridun Düzağaç - Ağlarsan Düşerim Albüm Adı : Bir Devam Filmi Yıkayınca geçmiyor kokun Kokumu Yitirmekten korktum Işığı en güzel aldığım yerdeyim Kalbin Hep küllerdi benim işim Bir ateş istemiştim Canım yandı vazgeçtim Çatlak bir kadeh kalbim Sızıyorum Küçücük ufacık kaldım minicik Gözlerine sığabilirim Ağlarsan eğer ilk damlanla arınabilirim Küçücük ufacık kaldım Ağlarsam düşerim, ağlarsan düşerim Bir gün aklımı bulamayacağım Fikrimde kaybolup gidecek Bataklıkta bir nergis gibi Aklımın içinde sen Nerdeysen Feridun Düzağaç - Alev Alev Albüm Adı : Orijinal Altyazılı Alev alev yanıyorum Buzlarım çözülüyor aşka Gardım düşüyor, tutamıyorum Korkuyorum bakışların çarpınca bana Birbirimize birkaç aşk kadar geç kalmış olmasaydık Hep yanlış gidenlerin ardından yorulmasaydık Sen ışığını arayan güzel günebakan Ben tozuna dumanına hasret bir enkaz Alev alev yandığım doğru Küllerinden doğar mıyım sana doğru Kendimi arıyorken olmaktan korktuğum Yerdeyim Sendeyim Al beni Ne Yaparsan Yap!.. Feridun Düzağaç - Aşk Çok Uzak Albüm Adı : Bir Devam Filmi Ne kadar yol gitsem de Uzak hep uzak Uzar gider bu hikaye Enseme vur tak al lokmamı Bir gülüver bak kalbim senin Kullan… kullan… sonra bırak Yok ne sahibim ol ne de benim Aşk çok uzak Aşk çok uzak Ah ah çok uzak O kadar dolmuşum ki Şu boşluğun içinde Bir eskici dükkanı var Gözlerimin içinde Feridun Düzağaç - Aşkın E Hali Hiç bir şeyi senin kadar istemedim Ama yetmiyor Ne kadar istesemde Gözlerimdeki resmin gitmiyor Yağmurlar içime içime yağıyor İçimdeki kuraklık bitmiyor Bitmez sandığım yollar Aynı çıkmazda tükeniyor Çünkü yoksun gelmiyorsun Bir çığ gibi büyüyorsun Aşk bu mu Aşk acı mı Acıtır mı incitir mi Aşk bunu bana yapmaya mecbur mu..? Feridun Düzağaç - Ay Tut elimi göğe koy ellerim mavi olsun Maviler senin siyahlar benim olsun Susma her zaman diyecek verecek sözün olsun Sen isyan et yeter boşvermeler şöyle dursun Birgün daha geçmeden benim olasın Hep sussamda sen beni duyasın Sana bakan her gözde utansın sıkılsın yalnızlığın Ay ay gidiyor batmaya yıldızıyla yatmaya Feridun Düzağaç - Aynı Albüm Adı : Tüm Haklarım Yalnızlığıma Ait Ya yağmur yağıyordur Ya da güneşin dansı vardır Ayrılanlar olmuştur Ya da ilk kez sevişenler vardır Düşler geceyi sever Şimdi uyuyorlardır Ay doluna girerken Yolundan çıkanlar vardır Kaybolup yitenler Yeniden doğanlar vardır Aşk için ağlayan Aşka gülenler vardır Gördüklerim bildiklerim aynı Sustuklarım söylediklerim aynı Kaçışlarım tutulmalar aynı Gizli gizli sevmelerim Gün gelir de bir gün durulur muyum Sorular sormaktan yorulur muyum Eski yalanlarla avunur muyum Değişir miyim döne döne Gün gelir de bir gün yenilir miyim Oyun bitti diye sevinir miyim Gün gelir de bir gün ölüverir miyim Ne olduğunu anlamadan Dahalarım bitmemişken |
"b" ile başlayanlar
Feridun Düzağaç - Beni Rahatta Dinleyin Albüm Adı : Beni Rahatta Dinleyin Yağmurda tanıdım seni yağmurda Sevdim senide Seni yağmurdan çok Bak denizin ortasındayız rüzgarlar altında Ve yağmurumuz artık yok Ölüm ayrılıktan da zor senin gibi ölünce Gözlerin dolacak mı beni görünce Bir ölürsem ki ölürüm Yüzünü gecelerde görürüm Ellerimi uzatsam sana deymez bilirim Adı var kendi yoklardan bıktık Adı var kendi yoksa bende yokum Yarım kalsa da sevgimiz fark etmez dostum Bir gün bitecek türkümüz bitecek dostum Söyleyecek Feridun Düzağaç - Beni Unutma Albüm Adı : Bir Devam Filmi Ne konuşuyor bu insanlar Ne kadar uzak kelimeler anlamdan Aynama bir yabancı sızmış Bakıyor bana uzaktan Sensizlikten kalan en acı gerçeğim hiçliğim Ucuz basit ve sıradan Pazara çıkmış gibi sanki ipliğim Hayat beni unutsa da sen beni unutma Adımı unutacak kadar kaybettim kendimi Olsun Beni unutma… beni unutma Bir uçurumun en ucundayım O kadar yokum ki görmüyorlar Kalbim susmuşlar yeri Kuşlar korkup kaçmıyorlar Feridun Düzağaç - Beyaz Albüm Adı:Beni Rahatta Dinleyin Aşık olmuşum dünyaya düşmüşüm Kuş olmuşum hep sevdaya uçmuşum Yaşım başım almışım sevmişim evlenmişim Daha baba olmadan babamı yitirmişim Acı çekmek kolaymış alışmışım Gerçekmişim göz görmüş söz dokunmuş Sahte yüzler hep mideme dokunmuş Aklımı yitirmişim ki doğrulara durmuşum Aldatılmış durmuşum vurulmuşum Bahar yaşta güzmüşüm kırılmışım Aldatılmış durmuşum dostmuşum vurulmuşum Bahar yaşta güzmüşüm kırılmışım Okyanuslar yüzmüş boğulmamışım Ne göklerde uçmuş yorulmamışım Düşlerimin ardına gizlenen beyazları Aramışım durmuşum yorulmuşum Ölmüşüm beyazlardan sorulmuşum Aramışım durmuşum umutsuz yorulmuşum Ölmüşüm beyazlardan sorulmuşum Feridun Düzağaç - Bir Gün Ölürsem Albüm Adı: Bir Devam Filmi Bir gün ölürsem hiç istemeden Ben bir ağacın altında Ama denizi de görsün Bırakın Ellerimi iki yana uzatın Hiç tatmadığım bir şeylere sarılacakmışım gibi Üstümde hiçbir şey bırakmayın Ben hiç çıplak kalmadım ki Sevdiğim kadın başucumda Saçlarımı okşasın Uçan kuşlarıma. Sahte dostlarıma serbest Ama annem ne olur ağlamasın Özler mi rüzgar saçlarımı okşamayı Söyleyin geri getirsin rüzgar gözyaşlarımı Ölürsem Feridun Düzağaç - Biterken Herşey Albüm Adı: Tüm Hakları Yalnızlığıma Ait Gece biterken yıldızlar giderken Kelimeler biterken Söylenmedik sözler bile Tüm anlamlar biterken sen başlarsın Sigaramda duman Karanlığım biterken Kalbimin kırığında gizli Susamışlığım biterken Düşlerim biterken sen başlarsın İçimde kapanmayan eski yaralar Sen yoksan bana uğramaz mı ilkbahar Kalemimde anlam ve kağıdım biterken Neden, neden sen? Sen kimsin Yıllardır şarkılarıma sığmayan Sen kimsin bana sağır Çağırdıkça kaybolan Beni oyuncaksız bir çocuk gibi Kalbi kırık koyan Gözü yaşlı koyan Durulmuşken süt liman Yine yeni baştan Feridun Düzağaç - Boş Ders Şarkısı Ben bir zaman kaybıyım, beni boşver hocam! Düşlerimden geçenleri kitaplarda bulamıcam Hangi deniz nereye dökülüyor bana ne Ben içimde boğulurken Hala aşkın olduğu yer varsa söyle; dokunulmazsam ölücem Şu hayat bilgisi ne ağır dersmiş hocam Düşündüm, kararlıyım; Ben adam olamıcam! Madem her şey basit bi formül Mutluluğu söylesin bakalım neymiş kimya! Benim kimyam feci halde bozuldu; Anlamsız geliyo bana dünya Kendimi kendimden çıkartsam sıfır kalmaz Bu matematik bizi kandırıyor hocam Elde var sorular... gözyaşları... boş umutlar Hesaplar tutmaz Tutmaz hocam! Feridun Düzağaç - Buralar Soğuk Albüm Adı: Beni Rahatta Dinleyin Yüreğimdeki tüm çiçekleri sana kopardım sana topladım Güneşi odama aldım rüzgardan şarkılar yaptım Bir seni söyledim sonra şarkıları sana dokundum Sana sana Ben senden umut mutluluk umdum geceler geldi Hüzünleri buldum Geceyi içime aldım gözyaşıdır yıldızlarım Bir sana uzandım sonra karanlığa sonra sana dokundum Sana sana Gelme dur ne olur Gelme kal Sana verdiğim çiçekleri yanına al Buralar soğuk siyah çirkin karanlık Yani gelme Seviştiğimiz gecelerde kal Bize benzeme Feridun Düzağaç - Buralardan Gitme Çok su verilince ölür ya çiçekler Çok ağlarım çürür gözlerim gidersen eğer Ben senin gül bahçende oyunlarıyla mutlu Ve affedilmeyi çok seven yaramaz bir çocuğum Sen ne güzel güldün solmuyordun hem çok seviyordun hem beni yormuyordun Çiçekler.. çiçekler sevildikçe büyür Gitme diyorum sana gitme çiçeklerim benimle ölür Buralardan Gitme Buralar gitsin sen gitme Buralardan gitme buralar gitsin sen gitme Gitme çözecekse biri gidecekse buralar gitsin Sen gitme... Sen gitmee Sen ne güzel güldün solmuyordun hem çok seviyordun hem beni yormuyordun Çiçekler.. çiçekler sevildikçe büyür Gitme diyorum sana gitme çiçeklerim benimle ölür Buralardan Gitme Buralar gitsin sen gitme Buralardan gitme buralar gitsin sen gitme Gitme çözecekse biri gidecekse buralar gitsin Sen gitme... Sen gitmee |
"c-ç" ile başlayanlar
Feridun Düzağaç - Cumartesi Albüm Adı: Orijinal Altyazılı Bakışların gittiğin yerden uzak Yoksa gelirdim Sensiz anlamsızlığımı anladım Dön vesaire demek için Bugün burda cumartesi Ben senin saçlarını, suçlar bakışlarını Geveze susuşlarını bile özledim Ayrılık bu söyle sende farklımı zaman Aynı soğuk aynı hazan Bugün ordada cumartesimi Sende beni benim kadar özledinmi Aynalardan kaçarken Özlenmeyi beklemek Ne kadar acı ne kadar komik ve Ve bana ait değilmi Gülme incinirim Gülme incinirim Gülme incinirim Gülme......... Feridun Düzağaç - Çiğ Albüm Adı: Köprüden Önce Son Çıkış Gözlerinde baharları beklerken İçimdeki kış beni vurur Sen bilmezsin yüreğimden sevdana Ne sular akmak ister durur Bir acıdan fazla bir şey değilsin Olamazsın... Düşüremem gönlümün yükünü İncitemem yarimin düşünü Bir buse uğruna senin gül yüzünden Yarin yüzüne çiğ düşüremem |
"d" ile başlayanlar
Feridun Düzağaç - Deli Albüm Adı: Bir Devam Filmi Bana kötü davranıp durma Zaten iyi değilim Beni anladığını da hiç sanmam Kimbilir kaç taneyim Ne seninle oluyor ne bensiz Ne kendimle mutluyum ne de sensiz Aklımla çözemedim bu işi Deliye vurdum deliliğe vurdum kendimi Anladım karasızım yaralarıma yarasız Islığımı fısıldamıştım şişeye Kıyıya çığlığım vurmuş Dokunulmayalı çok olmuş ki Kalbim kuş yuvası olmuş Doluya koysam almıyor Bu bardak hep yarım dolmuyor Aklımla çözemedim bu işi Deliye vurdum deliliğe vurdum kendimi Anlayan el sallasın bana merhaba der gibi Beden gitmeye teşne hayat kal der gibi Feridun Düzağaç - Dipteyim Ben Albüm Adı: Tüm Hakları Yalnızlığıma Ait En kederli yıldız kayarken Dilek tutmuşum Bir keder seansında cesedimi bulmuşum İlacım olabilirmişsin Adını bilmediğim Bekledim gelmemişsin yorgunmuşsun En kederli yıldız kayarken Dilek tutmuşum Bir güz yağmurunda gözlerimi unutmuşum Zaman geçmiş geç kalmışız birbirimize Aşk neymiş Sevmek yok Bu yüzden buğuludur Kıyısından yaşamayı seyrettiğim pencerem Bu yüzden buğuludur Ama hep buğuludur Görmekten sıkılmış gözlerim Dipteyim ben dipteyim Feridun Düzağaç - Dipteyim Sondayım Depresyondayım Albüm Adı: Tüm Hakları Yalnızlığıma Ait Kara duman çıktı raydan Asılıdır eleğim Ben acıyı sende tattım Yarımcadır yüreğim Yağmurlarım yağmaz oldu düşlerim kurudu Çatladı topraklarım ekinim soldu Dipteyim Sondayım Depresyondayım Yalvarırım gel de kurtar Beni tanımla cümleler içinde kullan Yepyeni anlamlara sal Feridun Düzağaç - Düşlerime Kal Albüm Adı: Köprüden Önce Son Çıkış Beni sana çağıran her ne ise sustur Yaşanınca tükenir bilirsin Gemilere yük yüreğim, gemiler okyanuslara Düşlerime kal... Gözlerime bak, gözlerimi yak Bu kadarı yeter, düşlerime kal Kalbimde bir pişmanlık olma Tenimde sıradan bir anı Yatağımdaki tükeniş olma Düşlerime kal... |
"e" ile başlayanlar
Feridun Düzağaç - Emekli Kerem Albüm Adı: Bir Devam Filmi Ne karşıdan gelen var Ne de beni geçip giden Kayboldum korkuyorum Aslında bildiğim yerler Hep tanıdık virajlar Savrulup duruyorum Bu yollar onu gidilmez yapanlar Çukurlar uçurumlar Ne kadar gitsem bitmez içimden geçer yollar Ben emekli kerem'im Aslım dijital olmuş Gizlice buluştuğumuz yer katlı otopark olmuş Yaralar ince ince yaralar Zamana bırakırım Zaman onu allar pullar Kapanmıyor yaralar Kılavuzum kalbimdi burnum çoktan sürtüldü Arzuların üstü örtüldü Arzular hiç durmadan arzular Dokunuşlar ikinci el Naylon maylon mutluluklar Kapanmıyor yaralar Yalanlar günah keçisi zamanlar Bu şarkı yarım kalsın belki belki bir gün hayal tamamlar Kapanmıyor yaralar Feridun Düzağaç - Evimin Bir OdasıAlbüm Adı: Köprüden Önce Son Çıkış Evimin bir odasında uyur mutsuzluk Oysa bende damla damla büyüyor uykusuzluk İnandığım aşk yaşlı bir düş Ve sevdan çok uzakta bir karlı kış Varsay ki yüreğim bu gece bir kuş Kanadımı kırar fırtınan uçamam Uçamam uçsam da sana varamam Varsam bile inan kalbine dokunamam Sevdan çok uzakta bir karlı kış yüreğim Vurgun bir kuş Feridun Düzağaç - Ela Albüm Adı: Köprüden Önce Son Çıkış GÖZLERİNİ VER UMUDUM OLSUNLAR ÖYLE GÜZEL PIRILTISI VAR SÖNMEZ ONLAR SAÇLARINDA DANSEDEN ÇOŞKU BELKİDE RÜZGAR KÖRPECİK MUTLULUKLARA HAZIR OLSUN KALBİN ZAMANI GELİNCE DURMAZ BİR GÜN GELİR AŞKI BULURSUN SIKICA SARIL ONA YÜREĞİNE YAZ ADINI UNUTMA ELA ELA ELA |
"f-g" ile başlayanlar
Feridun Düzağaç - F.D. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Albüm Adı: Orijinal Altyazılı Onuncu ayın onuncu günü Saat on buçukta yanmış mumum Otuzbeş yıl olmuş İhtiyar bir çocuktur güzel ruhum Okulu asıp oyuna kaçar bıraksan hala Ama çok düştü incindi yoruldu dinlenmeli kalbim doğrusu Sen doğumgünü hediyem misin Diyelim ki hoşgeldin Peki beni çok sevecek misin Yoksa sen de her düş gibi kırılıp dökülür müsün Gözlerimden? Gel, tanışalım önce Ben kısaca F.D. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ama sen bana uzun uzun "seni seviyorum" de! Ah, ne az duydum...ne kadar az söyledim İşte bu yüzden hiç durmadan "seni seviyorum" de ! Şair çok iyimsermiş Yolun yarısına mı geldik E radyasyon neslindenim Biraz erken tükendim Hepimiz gibi Bir yer bul otur önce Ama yaralarıma dikkat et Gülüşlerim vardır elbet Önce gözyaşlarımı silmen gerekecek Budur Zordur sevmek Feridun Düzağaç - Gamlı Uçak Albüm Adı: Orjinal Alt Yazılı Bu gece dumanımda kaybolasım var Bu gece kendimi unutasım var Kuş olup uçamayasım.. denize düşüp boğulasım var; Kendimden kurtulasım var. Varış nereye, ne zaman kaptan, Boğulduk boşluklardan, Ne gökyüzüm var ne yolcum, tarifesiz uçuşlardan... Düşecekse düşsün bu gamlı uçak Kelimelerim bitti, ne kaldı konuşacak? Evet, çok güzel belki yaşamak... Yüz vermiyor bana hayat. Feridun Düzağaç - Gibi Gibi Albüm Adı: Bir Devam Filmi Gibiler ülkesinde Gibi gibi sevme beni Kara gözlükler ardından Görmezden gelme beni Bildiğim şeyleri soruyor gibi yapma Germe beni Yarışır gibi sevme Herkes yendi sen yenme Hiçbir şeyi hiç kimseyi herkes gibi sevmedim ben Onca yaraya açlığa karşılık beklemeden Çok zamansız gittiler hiç acelem yokken sen gitme Yarışır gibi sevme Herkes yendi sen yenme Hayat beni savurdu yerden yere Sen esme Ad koyunca büyüsü bozulur diye İsimsiz izinsiz içinden sev beni Gibiler ülkesinde Gibi gibi sevme beni Feridun Düzağaç - Gölge Albüm Adı: Köprüden Önce Son Çıkış Sesimin gölgesi ol Şarkılar söylerken yanımda bulayım seni Hüzün gözlerinden akmasın Yarın çok geç hemen şimdi Ellerin... Kirletirken, incitirken Sokaklar düşlermi Örseleyip, yok ederken Yaşamak yüreğimi İçime saklan hep orda kal Her solukta duymalıyım seni Umudumda kal umrumda ol Sensiz anlamsızım Sevgi... |
"h-i" ile başlayanlar
Feridun Düzağaç - Hep Sarhoş Albüm Adı: Beni Rahatta Dinleyin Bilmem nedendir popçu olamadım Aradım durdum imaj bulamadım Şu yalan dünyaya nam salamadım E,ben içmeyeyim kimler içsin,ben olmayayım kimler olsun sarhoş Para pul neme lazım şarkı yazdım Davul zurna oldum yine de azdım Ben olmayayım kimler olsun sarhoş Altın kemer gümüş yüzük neyime Canımı verdim insanım diyene Sonunda döndüm Aslı'sız Kerem'e Ben olmayayım kimler olsun sarhoş Duygularım kış hayallerim bahar Yol uzadıkça yolculuklar sıkar Feridun sorar insan neye yaşar Ben olmayayım kimler olsun sarhoş Aslında sen de sarhoşsun ben de sarhoş oda sarhoş duvar sarhoş sarhoş Feridun Düzağaç - Hoptirinom Hoptirinom tiri tiri nom Diyar diyar gezdim avare oldum Gönlüme göre bir yar aradım durdum Mutluluğu senin yanında buldum Güzelim sevdalım hayatımsın sen Dağlara taşlara hep ismini yazdım Gökteki bulutlara resmini çizdim Nice güzel gördüm ben seni seçtim Güzelim sevdalım hayatımsın sen Hoptirinom Yaşamak ne kadar hoş senin yanında Deli gönlüm bir sarhoş olmuş koynunda Canımı veririm ben senin yolunda Güzelim sevdalım hayatımsın sen Hoptirinom Feridun Düzağaç - İçimden Şehirler Geçiyor Sonsuz yolculuğuma seni son durak sandım Şarkılardan mirasdı aşk inandım Ararsam bulurum sandım Bulunca durulurum Durulmuyor denizim Gelirsen diner sandım Bu yalnızlık durulmuyor Kabuslarım Girdaplarım Nice nice dertlerim var İçimden şehirler geçiyor Her durakta duruyor inmiyorsun Seni en sıcak ben öperdim kimbilir Ama sen bilmiyorsun Feridun Düzağaç - İyi Uykular Bu arayışın bir buluşu Bu kayboluşun bir çıkışı yok belki Belki var bilemem Yaşamak bir mesai gibi Maaşı az patronu çok bir iş Sanki mecburen Oyunlarım umutlarım düşlerim vardı Hepsi birden yarım kaldı Maviye boyadığım gökyüzüm vardı Kuşlarımı kimler çaldı Küçücükken kollarımdan taşıyordu yaşamak heyecanı Parlaktı bütün renkler Büyüdükçe adımlarım Nasırlaştıkça yüreğim Küçüldü anlam Cebime sığdı tüm şehirler Uyuduk büyüdük ninni Bir doğduk kaç kez öldük ninni Mutluluğu kaça böldük ki ninni Elimizde kalmadı ninni Ninni ninni bu hayat |
"k-l-m" ile başlayanlar
Feridun Düzağaç - Kördüğüm Albüm Adı: Beni Rahatta Dinleyin Işıklarla oynuyorum karanlıklara kalarak Gözlerimi açtığımda bana bakıyorsun ağlayarak Gecelere bilmece çözümsüz bu kördüğüm Bir yanım sensizlikse öte yanımda ölüm Benim gözlerimle bana bakan yabancı gibi Yalnızlık diye diye aynalarda gördüğüm Yıllara yollara adını sevdalara yazsam Uçan kuşlara ölü düşlere sorsam Silinmiyor hüzünlerim Seni seviyorum Ağlasam gizli gizli göz yaşlarım sana değilmiş gibi Beklesem zamansız dünsüz yarınsız gelmeyişini Silinmiyor hüzünlerim Seni seviyorum Feridun Düzağaç - Lavinia Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim İncinirsin yine de sen bilirsin Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Üşüyorsun ceketimi al günün en güzel saatleri bunlar Lavinia yanımda kal Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Adını gizleyeceğim Sende bilme bilme lavinia Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim İncinirsin yine de sen bilirsin Feridun Düzağaç - Mavi Tekme Gene öyle birdenbire Sevinmiştim durduk yere Coşmuş ve devirmiştim saksıyı mavi bir tekmeyle Pencereden kaçmış Bahçeye çıkmıştım gecenin bir vakti Şarkılar söylemiştim bir hayli Ağacın tepesinde şarkılar söylemiştim bir hayli |
"n-o-p" ile başlayanlar
Nadas Otlarım yanar Sensizlik nadasında toprağım Birazcık dinlensin Büyüsün yeşersin Gelmeyişin.... Hiçbir şey diyen bir cümlenin Ortasına terkedilmiş bir kelimeyim Öznesiz,zamansız,zarfsız... Mektupsuz,adressiz.. Seni arar durur bir kör ebeyim Çık ortaya ne olur yaralarım iyileşsin Çok zaman geçti,çok zaman geçti Haber vermeden gelme zor olur Ürker tenhalığım kıskanır ağlar belki Ama ben ağlayamazsam gücenme ne olur.. Gözlerim bitti,gözlerim bitti... Dört yanım hasret Unutulmuş bir ada gibiyim Açıklarımda batmış yüzbinlerce gemi Limanım yorgun yastan Nenni Uyumak istedim duymamak istedim Daha fazla görmeden kaçmak istedim belki Yollara girdim yoldan çıktım sana koştum ben bir yağmur vakti Bir gitar aldım şarkılar yazdım atamıyordum sıkıntımı içimden Sağıma baktım soluma baktım Çıkamıyordum ben bu işin içinden Eee, yani derdim ne Bilmem ki hep böyle Nenni nenni şarkılar insanlara nenni Leyla için dağ delen Mecnun'a deli dedik sevdasıyla yananlara Sevgiye hiç inanmadık ve ama ondan ne çok şey bekledik Ömür duaları edip gönderdik yılanları yalanlarla başkalarına Önce ben,hep ben,yalnız ben dedik hem de yalnızlıktan şikayet ettik Eee yani derdim ne Nenni nenni,şarkılar insanlara nenni Oysa Ellerin Yağmurumu yakar yokluğunun türküsü Özlem aşkın mı acının mı öyküsü Oysa ellerin benim en sevdiğim çiçeklerimdi Yoksun artık gönül düşümün söğüdü eğildi Yine kış gelecek üşüyeceksin Benden uzakta neler düşüneceksin Üşüyorum ellerin yok Gittin gideli bir tek düşüm yok Paranoya(benim favori parçam) Yağmur yağdı seller doldu Arap kızı camdan bakmaya gayrı korkar oldu Natali evlendi bir kızı oldu Sonunda Natali pişman oldu Zaman tükenince başlıyor pişmanlıklar Mavisini çalan bu dünyanın kuşkular Maskeler yalnız şarkılarda düşüyor Gözlerim göremeyince sevgiyi üşüyor Paranoya Yalnızlıkların altında hep kuşkular yatıyor Kuşkular sensiz bensiz olamıyor |
Senin Şarkın Düşlerim biterken fikrin süzülür geceme İlk dokunuşunu düşler çoğalırım içimde Gözlerime yaslanıp uyusan O aradığım hecedir Sesimi öpsen, şarkım olsan Sen yaralarsın yaralarımı sararsın Hem öldürürsün hem hayata bağlarsın Yaralarsın ama yaralarımı da sararsın Hem öldürürsün hem hayata bağlarsın Sonra yavaş yavaş eskilerin kalır bende Aşk sözcüklerin solar gider yorgun tenimde Yalnızlıkla aldatırız susarak birbirimizi Sonra terk ediş yıldızı çalınmış kızıl bir gece gibi Sevgili Öyküler Durgun gecelerde gökyüzüne sesini Çağresiz çırpınan ezgilere nefesini Versen de duysam Sevgi hikayene inanır mıyım dersin? Yalnız akşamlarımın yolu olsan Akıp giden çırpılara arkadaş olsan Taşsam yüreğimden seni paylaşsam Pay olurum dermisin? Sevgi sorular sorsan gizlemesem Bana öğütler versen dinlemesem Yüzüne dokunsam hissetsem birer birer Sigaramı yaksam boğulsak beraber Sevgi sıcacık sarsan üşümesem Sensizliği asla düşünmesem Soluğum olsanda beni yaşasan Yeniden doğmak ister misin? Sevgi... Sokaklarda Evcil Açtım pencereleri Hayatım havalansın Tel örgü çektim gözlerime Huzurum bozulmasın Adresim varmış haberim yokmuş Sokaklarda evcilmişim Ağlayarak uyumuş yağmur olmuşum rüyamda Bana hasret bir çöl için Artık sorularım yok merakımı sakladım Kışlıkları çıkardım kalbimden Eskilere kıyıp çöpe attım Bir gün dönersem geri temiz bulmalıyım evi Boyuyorum boyuyorum her yeri İçimdeki kör deliği doldurmak ister gibi Koyuyorum koyuyorum her şeyin yenisini Son Yaprağı Düştü Güzün Son yaprağı düştü güzün İçimin buruk çığlığı artık yüzün Aşk bazen bir düş yarası Ne çok tanıdık, bildik bu hüzün İstersen yağmurlardan anlamlar çıkar kendince İstersen dayanırsan ben susayım sen dinle Sensiz elbette ölmem Ama inan kalbim kekeler Bir sokak köpeği yitik bakar gözlerim Gözyaşlarım seni heceler Seni heceler... Yorgun uykunun rüyası yetmez Beni sen öldür bu gece bu sancı bitmez Aşka yazılan her yalan gerçek Aşk eskir eskiye dönmez Biliyorum umudum yok Düşlerim yaz gerçekler soğuk Sor Ağlarımı ağlayarak deydirdiğimde suya Yakaladım yalanları Ağlarım ağlarım boş çıkar Çinekoplar lüfer olmuyor artık Bir sigara yak oğlan bana ver En dolusu coşkum ateşim bitmiş Sor beni sor Geceye sor denize sor Sor beni sor yada Bırak beni geçsin zaman sen hayra yor Uçamasam da bir çift kanat Bana uçmayı anlat Üşüyorum kapat kapıları kapat Önümüz kış bana göçmeyi anlat Bir sigara yak oğlan bana ver En dolusu coşkum ateşim bitmiş Sor beni sor Geceye sor denize sor Sor beni sor yada Bırak beni geçsin zaman sen hayra yor |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:22 . |