![]() |
Gözlerin Mezopotamya
Gözlerin gönül ülkesine akan iki ırmak
Bir gözün dicle,bir gözün fırat Çorak gönüllere akıyor Yüreklerde düğümlenerek O en ulvi nidasıyla ya rab! .. Akıyor kurumuş denizlere şattülarap Gözlerin yeşilin her tonunda ırmak Asırlar süren bir sevdanın bitmeyen sesi Kesilmeyen bir akışın tarihi sorgusu Her zerrede canlanan doğum sancısı Ve gözlerin mezopotamya Vadilerin en soylusu. Gözlerin ölü yaşamlara can veren Mümbit toprakların ülkesi Donuk bakışlarda yeşeren fidanlık Dört mevsimi tek mevsimde yaşayan Bir aşkın öyküsü... Gözlerin yüreklere akıyor İki nehri birleştiren tek nehir gibi Suyu çekilmiş gönüllere su verir gibi Güneşi içen gözlerin... Gözlerim gözlerine akıyor İki kutsal ırmak arasında Yeşilde yüzer gibi... Gözlerin gönül ülkesine akan iki ırmak Bir gözün dicle,bir gözün fırat Ve gözlerin mezopotamya Akıyor gönül denizlerine Ya rab! .. Akıyor çağıl çağıl şattülarap. Ahmet Tığlı |
okumaya değdi arkadaş
|
cok guzeldi....tskkrler...KAYIP......:1:
|
cok güzel:85: tşkler
|
Mezopotamya ile ilgili söylenecek o kadar çok şey var ki ama bırakalımda onu şiirler anlatsın.Kayıp çok güzel bir paylaşım teşekkürler
Mezopotamya Fırat’ta, Dicle’de köhne bir salım, Deftersiz - kitapsız sözlü masalım, Kâh zulümden kaçak, kâh da yasalım, Mezopotamya’yım bağrı yanığım… Tarihim, tanığım birçok döneme, Nice kavim geldi bastım sineme, Çoğu ateş oldu düştü haneme, Mezopotamya’yım bağrı yanığım… Tanrılar yarattım kendi elimle, Beyinler parlattım birçok âlimle, Şehirler donattım usta halimle, Mezopotamya’yım bağrı yanığım… Nice zalim geldi geçti üstümden, Haraçlar saldılar fakir dostumdan, Kan emdi etimden hem de postumdan, Mezopotamya’yım bağrı yanığım… Ağla Cantekin’im bahtı karayım, Sızlayan, kanayan eski yarayım, Gelin birlik olun yaram sarayım, Mezopotamya’yım bağrı yanığım… |
tsk
|
ben tşk ederim arkadaşlar.
|
:4: harıkaaa sagolasın
|
paylaşım için tşkler..
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:42 . |