![]() |
İyi ki sevmişim seni
İyi ki sevmişim seni Yoksa nerden bilecektim özlemeyi Üç satır düşürdüm kuşluk vaktine Zamansız kavgamda yenik Çelimsiz kolumda çıban Saplı bıçak sancısı oyy! ! Sensiz kuytularda düşlerim yaban… Çitlembik gölgesinde üşür ellerim Gövdesi kanayan tarih Aç, yoksul, doğurgan… Anaç öfkeler saklı bağrında Yangın ayazlar baharında Tele takılır uçurtmalar Küsüp ağlarken çocuklar Direnmeyi öğrenir ülkem… Taşar yatağından ırmak Uskumru bakışlar saklar deniz Rüzgar köy basar, kırılır başak Değişir toprağın rengi -En çok özlemek olur adın- Toza, çamura bulanmış öfke Dokunur zirvesine dağların… Ansızın basar yağmur Bir kadının gözyaşı çarpar yüzüme Gelir saplanır da sözüme Susarım…Susarım…Saklayamam… On üç yaşın avuçlarında üşür kalem Çığ düşer gözlerime Bir türlü ağlayamam… Nicesi gitmededir Kerpiç duvarlı evden Toplar çocukluğunu, gençliğini Telli duvaklı kadınlığını Yollara sürgün olur sabır… Nicesi gitmededir Mayın tarlasına gömer umudu Çapraz ateşlerde büyür korkular Ağır adımlı gölgeler kendi toprağına Kovulmuş izler bırakır… Yetişir on yıl sonrasına adam Düşünmez basar tetiğe Çocukluğundan bir an vurulur… Şimdi kendine hain Şimdi kendine kahraman Asilzade konağında yanar ışıklar Kahkahadan sofralar kurulur…….. ………….. İyi ki sevmişim seni Yoksa nerden bilecektim özlemeyi Üç satır düşürdüm kuşluk vaktine Bir gülüş daha borçlanıp gözlerine Erteledim kokunda Kuytunda sevişmeyi…. Saklı tut bana kadınlığını Zulamda birikir tenin gül arzu Özledim sende yorulmayı Özledim gözlerine uyanmayı Özledim Terimde isyan.... Kulak ver sesime Can sızım, alın yazım, sokul nefesime Ordaysan.... |
eline sağlık duygular harika :4:
|
güzel bir şiir paylaştığın için teşekkürler
|
paylaşım için tşkler
|
İyi ki Sevmişim Senii ..
Çok güzeldii ,, SağoL .. |
Alıntı:
|
beğendiğinize sevindim arkadaşlar
|
Bu şiirin sahibi benim.İsmin Uğur Deniz Ülkegül.
|
Alıntı:
şiir KAYIP isimli üyeye ait değildir.O sadece paylaşmış.Keşke adımı da yazsaydı.Eğer bana ait olduğunu bilmiyorsa en azından medeni cesaretini gösterip "beğendiğinize sevindim" ibaresini kullanmanın "evet bu şiir benimdir" demek olduğunu da biliyor olsaydı.Ya da keşke "şiir bana ait değil ama kime ait olduğunu da bilmiyorum diyebilecek kadar dürüst olsaydı yazık çok yazık. Başkalarına ait güzelliklerin arkasına sığınıp kendini başarılı göstermekten bir başka deyişle kendini kandırmaktan başka bir şey yapmamışsın KAYIP isimli üye.Ama en azından kendine doğru bir rumuz seçmişsin.Bu şekilde başkalarına ait şeylerin arkasına saklanarak bir ömür kayıp yaşarsın zaten. |
Alıntı:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:46 . |