![]() |
Birlikte...
Bi Hevre, Xwazdî ez tu hevre bin Bi hevreherin xorînê Wer dî bihêrin kotra bin Bang dîn bi hevre narîn Dwînî kotra hêra bûm Awaz ji cîr dixwînê Fîrabîl û beyaban Hawar ji dest evînê Ez tu watu yek dil wîn Hêzan cwadi wînê Vêra pêkra hıfne wîn Bircînê ya binvînê Birlikte ... Birlikte geçen günleri özlüyorum Hele sabah çıkıp gidişimizi Seninle dağlara çıkar dolaşırdık Birlikte söylerdik şarkılarımızı Ben o dağların ruhundan öğrenmiştim Ta yürekten candan söylemeyi Hem dağlarda hem kırlarda hem sahralarda Ey aman medet aşkın elinden İkimiz tek bir gönül olmuşken Sonbahar gelip böyle ayırdı bizi NOT: Bilinen en eski yazılı Kürtçe şiirdir... (Baraboz isimli Süryani papazı yazmıştır M.Ö. 4-3 yy.) |
çok güzel paylaşım şiirin sonun da yaptığınız açıklama için ayrıca teşekkürler emeğinize sağlık
|
Rica ederim... Beğendinildiğine çok sevindim...:2:
|
paylaŞim İÇİn TŞk KardeŞ EmeĞİne SaĞlik
|
ellerine ve yüreğine sağlık...bizi mahrum etme olur mu böyle güzel paylaşımlardan :)
|
:20: güzel bi bilgi saol :4:
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.. Beğendiğinize inanın çok mutlu oldum.:2: Okuma zahmetinde bulunduğunuz için ben size teşekkür ederim...
|
Alıntı:
Elimden geldiğince bu tür güzel şeyleri vermeye çalışacağım...:2: |
biz de kendimizce yorumlar yapıp teşekkür edicez sana :))
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:18 . |