![]() |
Ağit
benim yavrum fakülteyi bitirmiş
eşi dostu hep yanına getirmiş, getirmiş yaralanıncın tümenini yitirmiş yaralı gövdene kurban olurum ben de senin yollarına ölürüm ordunun askeri de üstüne varmış kafirin biri de yavruma vurmuş, vurmuş bu acılı haberin köye duyulmuş acılı haberin duyan ağlasın yas çekesin de kareleri bağlasın yavrum benim yavrum muradını almamış bayrak dikilip de düğün olmamış olmamış kuzun oy okumuş da muradını almamış almamış oy yaralı gövdene kurban olurum benim yavrum dört ay hapiste yatmış uyudum uyandım yüreğim kopmuş kopmuş bu yavrum gören ondan efkarım artmış yiğit boylarına kurban olurum oy ben de senin yollarına ölürüm benim yavrum akılların kuyusu vurmayın kafirler yiğit kuzusu oy üstüne salmış da kafir sürüsü oy civan boylarına kurban olurum ben de senin yollarına ölürüm oy benim yavrum ezelinden gülmemiş okumuş da muradına ermemiş ermemiş kafirin sürüsü de aman vermemiş vermemiş oy yaralı gövdene kurban olurum ben de senin yollarına ölürüm yavrumun yaresi de hançer yaresi yaresi ağlayan ağlayana da annesi annesi oy vurmayın kafirler de lise hocası hocası yaralı gövdene kurban olurum ben de senin yollarına ölürüm Tunceli derler adını duydum duydum bir yiğit vurmuşlar da komşular duyun duyun babasına annesine tel vuruk, tel vuruk yiğit boylarına da kurban olurum ben de senin yollarına ölürüm kuzum arayı arayı da seni bulmuşlar bulmuşlar yavrumu da işkenceye almışlar almışlar yaralı gövdene kurban olurum nilerim kuzum, civan boylu kuzum kurban bahar gelmiş de herkes gülüp oynuyor oynuyor benim yorgun göynüm de hiç durmuyor durmuyor posta gözlüyom da mektup çıkmıyor çıkmıyor yaralı gövdene kurban olurum ben de senin yollarına ölürüm... oğlunun ölüm haberini alan annenin ağıtıdır bu. |
Çok GÜzel PaylaŞim İÇİn TeŞekkÜrler
|
Alıntı:
Yüreğine, emeğine sağlık...:4: |
of yaaa bu nasıl bi ağıttır :79:
yüreğim parçalandı:79: bizimle paylaştığın için tşkler :1: |
hakikaten oooofff ya bu nasıl bi ağıt yaw:79: bana böyle şeyler okutmayın :79:
paylaşım için tşkler |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:13 . |