![]() |
Evcik
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] EVCİK Kapı önünde Ayşe Hanım hanımcık iş gördü Sonunda kendine göre Bir yuva kurdu. İlk ben oldum misafiri Güle güle otur' a gittim Bir yüksük-fincanda getirdiği Hayal kahveyi içtim. Kibrit kutusu sekide Oturmuştuk bahçeye karşı Ortada hokkadan bir masa Üstünde örtü yerine Yaldızlı çikolata kağıtları Gözüm gazoz kapaklarına gitti Sorup öğrendim: kapkacakmış Toplamış sokaktan ucu yanmış kibritleri Bu kış odun yakacakmış. Yangın yeri bir arsadan bulduğu Cam kırıkları: para Ev çevirmek kolay, diyordu, İş tutumlu olmakta. Ayşe'yi o anda görmeliydiniz Eski kadınların kanıyla evcimen Sisli geleceklere hazırlık Çıkmıştı çocuk varlığından Zamanların ötesine tertemiz. Ayşem gibi dünyada Ayşeler dolu Hepsi “evcik” oynar Öteden beri. Ayşeler büyür Günün birinde Oyun-ev’leri Sahici olur. Ama hepsinin mi? Hepsinin değil. Ayşelerin kimisi Yuvadan, evden yoksul Sert rüzgarlar önünde Güz yaprakları gibi Boşluklara savrulur. Behçet NECATİGİL |
emeğine sağlık arkadaşım behçet necatigilin şiirini okuyunca ilk okul yıllarımı hatırladım
teşekürler :1: |
Zevkle okudum emeğine sağlık teşekkürler...:4:
|
okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkürler benden
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:44 . |