![]() |
Basralı Ömer.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
(Irak Savaşı'nda anne -babası ölen ve kendisinin de kolları ve bacakları kopan çocuk Ömer'in Irak Savaşı'nı yöneten Mr. Franks'a yazdıgı şiir) Ben Basralı Ömer. Belki haberin yoktur Diye yazıyorum Mr. Franks Önce demokrasi yağdı göklerimizden, Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet... Ve insan hakları Namlularından Yüzü maskeli adamların Saniyede bilmem kaç adet. Demokrasi bizim eve de isabet etti. Bir gün sonra anladım Koptuğunu ayaklarımın. Tam on sekiz adet İnsan hakları saymışlar Vücudunda babamın. Annem yoktu zaten, Ben doğarken İlaç yokluğundan ölmüş... Ambargo falan dediler ya; Anlamadım, çocukluk aklı işte Oluşmadan sökülmüş... Sizde de barış böyle midir Mr. Franks? İnsan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mı orada da? Düşer mi ayın kan gölüne aksi? Güpegündüz düşer mi pazar yerine demokrasi? Zenginlik, İnsanları korkudan uykusuz bırakır. Kuşları gökyüzü terk eder mi orada da? Babamla mırıldandığım o son dua dilimde. Ayaklarım hastanede Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar kaldı ellerimde. Çocukların var mı Mr. Franks? Al oğluna götür onları! Bari işe yarasın. Kim bilir baktıkça, Bazen beni hatırlarsın. Bu nasıl demokrasi Mr. Franks? Düştüğü yeri yaktı... Merhamet hür dünyaya Bu kadar mı ıraktı? |
of yaaaaa :79: resim beni çok etkiledi..
eline sağlık harika olmuş tşkler... |
tskkrLer.... :( üzLdüm siMdi.....
|
yorumlarınız için teşekkürler.savaşsız yarınlar dilerim tüm dünya için
|
teşekkürler paylaşım için ,,,,,,,,,,,,,,
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:37 . |